Ønsker anbefaling Tips og råd ved kjøp i 10 -20k klassen

Lommelund

Fersking
Ble medlem
03.01.2016
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei,
jeg skal kjøpe meg et stereoanlegg i 10 - 20.000 kr klassen, og ønsker litt hjelp.

Jeg har sett på Hegel H 80 i kombinasjon med Monitor Audio Silver 1.
Har også kikket på Dynaudio Excite X14 og synes disse høres veldig bra ut, men at det er litt morsommere å høre på Silver 1 mtp. bass.

Kikket også på Marantz M-CR611 noe jeg syntes hørtes veldig bra ut, men her er det mye dill jeg føler jeg ikke trenger, og dette går kanskje ut over forsterker-delen?

Grunnen til jeg har lyst på en dyrere forsterker enn høytalere, er at da kan jeg lettere oppgradere bare høytalere seinere.

Jeg tenker å bruke PC og Chromecast-audio til avspilling.

Er det noen som har noen tips? Eller har forslag på en annen kombo jeg burde ta en kikk på.
Det er ca en 20kvm stor stue det skal stå i, og min bedre halvdel vil ikke ha gulv høyttalere, så det må være noen som passer på tv-benken.
Eventuelt må de være litt smale å diskre. Ser at SA Saxo 50 er på tilbud på soundgarden til 5995,- er dette noe bra kombo?

Håper på litt hjelp :)
 
Sist redigert:
X

X186841

Gjest
Bor du i Oslo, burde du ta en tur bortom Stereofil og sjekke om de har en NuPrime IDA-8 det går ann å få hørt på.
Ellers har vel Soundgarden Januarsalg på Primare I32 til 11995.- (Kun nettpris) som sikkert er ett bedre valg enn Hegel H-80.
 

tralalalala

Hi-Fi interessert
Ble medlem
10.09.2009
Innlegg
69
Antall liker
21
Torget vurderinger
2
Hei,

Hva med brukte / eventuelt vintage høytalere?
Anbefaler ( relativ ) ny elektronikk.

Jeg har hørt fra Produsenten av Clones 25i ( chip-amp basert på 47 Labs sin Gaincard som er vesentlig dyrere .. ) at den skal spille godt også med klassikarne: Rogers LS3/5A - som visstnok er vanskelige å drive.

Jeg så en Clones 25i til 3500kr, tror jeg det var , her på sentralen for litt siden.

Rogers LS3/5A er veldig små ( små stativhøytalere ) , men mange sverger til akkurat disse høyttalerne - så lenge du ikke bruker disse for røft så vil du sannsynligvis få igjen pengene dine på dette kjøpet.

PS: Ang. LS3/5A så har nok andre her på sentralen mye mer info om disse høyttalerne enn meg...


Hilsen
Endre
 

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.243
Antall liker
9.477
Torget vurderinger
2
Det aller viktigste er å finne høyttaler du liker lyden av og som spiller bra i rommet ditt. Så kan du bytte forsterker og annet senere om du skulle få lyst og anledening. Ikke leggmye penger i kabler i denne omgang , selgerne vil gjerne selge deg unødvenig dyre kabler som de tjener masse på... Hegel H80 høres helgreit ut forresten

Viktigste råd er å prøvelytte hjemme, gjerne ulik komponeneter mot hverandre, men husk å ha samme lydnivå, eller vil man alltid foretrekke densom spiller høyest
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
593
ville anbefalt deg en tur til Soundgarden for å ta en lytt på Primare i32 sammen med SA Mantra 50. Er redd for att Saxo blir for tamt og lukket, men de har sikkkert de inne så du kan teste det ut selv.
 
Topp Bunn