Høyttalere Hva er best: Denon Heos 5 vs Geneva Aerosphere Small

Ramius

Medlem
Ble medlem
10.12.2015
Innlegg
5
Antall liker
2
Har vært å hørt på en haug med høyttalere i denne kategorien til rundt 3500, og kommet fram til at disse to høres bedre enn ut enn noe annet.

Av det jeg leser skal Heos ha dobbelt så mange elementer. To 1" diskanthøyttalere og to 4" medium basshøyttalere. Geneva skal bare ha en av hver. Men det jeg ikke forstår er hvorfor den er så kraftig som den er.

Inntil jeg hørte Heos, blåste Geneva alt annet av banen. Utrolig bra trøkk og bass for en såpass liten høyttaler å være. Jeg sliter med å finne faktiske tall på effekten mellom disse to. Hvem er kraftigst på papiret? Heos hadde også kjempefin fyldig lyd og god trøkk i bassen.
 

Ramius

Medlem
Ble medlem
10.12.2015
Innlegg
5
Antall liker
2
Ok, jeg har nettopp hørt meg gjennom alle høyttalere i dette prissegmentet på Hi-Fi Klubben, Soundgarden, Spaceworld og Oslo Hi-Fi Senter, og kan konkludere med at Heos 5 er best.
Dersom noen lydinteresserte mennesker skulle våkne opp om ett år og finne dette spørsmålet interessant, kan jeg fortelle følgende.

Av de alt-i-ett høyttalerne jeg har hørt på i prisklassen 3500 kroner har jeg vært ute etter mest trøkk i bassen, fylde i lyden og ren kraft i form av hvor høyt den kan spille og beholde kvaliteten. Da vil jeg rangere de slik.

1. Denon Heos 5
Best trøkk. Best fylde i lavfrekvens, mellomtoner og diskant, høyest volum.

2. Bose Soundtouch 20 series III
Bra trøkk her og, men spiller ikke like høyt og ikke like god fylde i mellomtonene. Bra diskant.

3. Geneva Aerosphere Small
Bra trøkk, men ikke like bra som overnevnte. Spiller høyt, men taper seg i fylden på maks volum.

4. Vifa Helsinki
Imponerende god fylde i lyden. Spiller svært høyt til å være så liten, men ikke like høyt som overnevnte. Ikke like god trøkk i trommer.

5. Harman Kardon Onyx
Mangler trøkk i bassen, men har diskant og spiller høyt.

6. Bang & Olufsen Beoplay S3
Gjevnt over bra fylde og trøkk til størrelsen å være. Men du trenger to. Den lille størrelsen begrenser kraften på volumet, og den når ikke opp i forhold til overnevnte.

7. Bowers and Wilkins A5
Ren og fin lyd, men når ikke opp i forhold til andre i denne prisklassen på trøkk, bass eller kraft.
 
Topp Bunn