Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  Forhandler demoer

  Jeg må si meg noe overrasket når jeg bestiller demo av Utopia serien fra Focal og blir møtt med ett anlegg som er stilt opp i ett elendig rom som ødelegger alt som høytaleren har å vise fram. Lyden har en kraftig dreining mot høyre, bassen er en-tone med ingen nyanser, det låter skarpt i mellomtonen og stemmer er bare ikke bra å høre på, samt at det var ingen dybde i lyden. Forsterkere var fra Linn så det burde vært mulighet å hente ut svært så god lyd her.

  Det som overrasker meg mer er at det virker som at det er meningen at det skulle låte godt slik det sto oppstilt. Jeg bestilte demoen 1-uke i forveien så de hadde jo endel tid på og forberede seg. Det lå to rom lengre inn i butikklokale som hadde garantert gjort en bedre figur enn den elendige forestillingen som ble vist her. Jeg syntes det må være lov å forvente mer når det sees på høytalere i denne prisklassen, hadde jeg vært forhandler og entusiast hadde jeg sørget for helt andre forhold og tilretteleggelse, skuffende!
  Siste redigert av authentic; 16.11.2015 kl. 19:33.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 2. #2
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,066
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Slikt er kjedelig, man forventer litt for slike summer.

  Men se det på den andre siden. Dette betyr at du vet hva du liker. Og det er lyden du har idag.

  For oss som har jobbet såpass mye med rom og plassering så er det nok kun hjemlån som kan gi gode svar dessverre. Inviter butikken hjem til deg. :-)

  Men at de ikke får satt lydbildet på plass er ikke bra

 3. #3
  Hifi Freak Virgo's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,511
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Det er tydelig at vedkommende som satte opp denne demo, enten ikke har peiling på oppsett og/eller plassering av høytalere, eller ikke bryr seg overhodet.
  Hadde jeg vurdert å kjøpe en slik høytaler ny, hadde jeg aldri kjøpt dem uten å få låne et par hjem for helgen eventuelt. Hvis ikke de var mulig, hadde jeg uansett aldri gitt prisantydning, men sørget for en virkelig god deal før kjøp. Forventer at hifibutikker/aktører, både kan oppsett og ønsker vise det du skal lytte til på aller beste måte. Hadde jeg opplevd såpass dårlig demo som du beskriver, hadde jeg sagt takk og farvel for alltid...
  Wherever you are, and whatever you do, be in love

 4. #4
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg
  Ja hjemlån er tingen ser det ut som, hvordan en kan forvente å selge noe under så dårlige forhold er merkelig. Selv om jeg vet disse høytalerene skal prestere mye bedre må jeg si interressen ble mildt sagt skrudd tilbake endel hakk.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 5. #5
  Hifi Freak Virgo's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  1,511
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Ja, en skulle tro at forhandlere med såpass dyrt utstyr, skulle ønske sette opp en demo på best tenkelige vis, i beste lytterom. Det hadde jo vært gledelig for alle parter, ikke minst med tanke på eventuelt salg. Hadde jeg eid en hifibutikk, hadde jeg plassert alle demoer med alle høytalere, så presist, omhyggelig og presisjonsaktig som mulig, på best tenkelige plassering. Deretter hadde jeg låst ytterøra, servert kaffe/kake og latt kunden kose seg med musikk
  Du får spørre igjen eventuelt og si at du vil ha annet lytterom og bedre plassering
  Wherever you are, and whatever you do, be in love

 6. #6
  Hifi Freak John_Harald's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2002
  Sted
  Sørumsand
  Innlegg
  3,783
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Se sammenligningen til tv-bransjen, der kjedene justerer tv-bildet til å bli dårligere enn det egentlig er for å selge modeller med høyere fortjeneste..
  Mitt anlegg, musikkrom, fremtidsplaner og musikktips,
  koserthuset i Akershus og veien videre

  http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/73321-konserthuset-i-akershus-og-veien-videre.html

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed