Forsterkere Forsterker og Forforsterker til MartinLogan Vantage

RichardT

Medlem
Ble medlem
28.11.2010
Innlegg
9
Antall liker
2
Torget vurderinger
2
Jeg har lyst til å få litt ekstra godlyd ut av 2-kanals oppsettet mitt samtidig som det integreres i 7-kanal.

Planen er å ha en forforsterker og effektforsterker som håndterer 2-kanals lyd. Innganger for lyd blir typisk platespiller, Sonos, CD, PC og anna som kun lager lyd. Samtidig skal hovedhøyttalerne også fungere i 7-1 lyd. 7-1 lyden samt 2-1 lyd håndteres i dag av en Yamaha 1040, samt at jeg har en Musical Innovation Mosfet som driver ML Vantage. Sub er en KenKreisel DX-808.

Jeg er aner rett og slett ikke hvilken elektronikk jeg burde se etter. Jeg har prøvd Vantagene mot Hegel H200 samt noe gammelt Nad og en Sansui AU-X1. Av det som er prøvd var Sansui'en helt i egen klasse i mellomtone/diskant/romfølelse, men litt tynn i bunn. Hegel låt definitivt ikke slik jeg ønsker. Jeg er ute etter stort lydbilde og "kjapp" lyd. Om det gir mening. Anlegget som brukes i dag låter slett ikke dårlig, men mangler litt magien. Jeg vet at høyttalerene kan gi meg det. Det er i høyeste grad ett bevist valg med Elektrostat. Tror også rommet fungerer greit.

En tanke som ligger der er en Parasound P5. Siden den har bypass for filmlyd når den er av. Om den da er bedre enn Yamaha'en. Dermed kan film og 2-kanal leve side om side helt uproblematisk. Kan jo bli problematisk med 2 forforsterkere mhp volumkontroll. (God waf er viktig). Kanskje finnes det andre forforsterkere som har samme funksjonalitet. Tenkte kanskje å starte med forforsterkeren siden det er det nye elementet som skal inn i systemet. Kanskje også en DAC kan være noe å tenke på om ikke den innebygde leverer godt nok.

Jeg ser for meg brukt. Har nok en smertegrense på det hele på ca 30-40 000. Kan også nevne at jeg er en gammel gubbe som har passert 50, og er ikke ute etter rocka lyd på høyt volum.

Er det noen som har noen tips, så ville jeg være takknemlig.


mvh
Richard
 

Kondis

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.02.2013
Innlegg
905
Antall liker
699
Sted
Okkaby
Torget vurderinger
13
Transistorforslag her fra sentralens bruktmarked: Pass Labs X2 kr,6500,,,,,Plinius SB 301 kr,32000 Totalt=38500.-
 
Topp Bunn