Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,820
  Tagget i
  1 Innlegg

  Hifi- og musikk-produkter som har truffet deg midt på tommelen....?

  (eller hvilken utskiftning i oppsettet ditt har ført til mest ståpels....?)

  Var litt usikker på hvor jeg skulle poste denne, men tar sjansen.
  De aller fleste her inne har en eller annen gang truffet på produkter/produsenter, som av en eller annen grunn har klart å bare "treffe" den rette nerven.....
  Det kan være forsterkere, høyttalere, kilder, dac`er, kabler, u name it....

  1. For min egen del startet det hele med en demo hjemme hos en kompis. Stikkordet var Carlsson, det var i første halvdel på 90-tallet, og han laget høyttalere.
  Jeg var enkelt og greit solgt... Carlsson laget høyttalere som, paret med "riktig" utstyr, kunne tilfredsstille mange audiofile og musikalske behov. Helt klart ikke for alle å "like", men konseptet er såpass spesielt at jeg tar det med anyway. At forsterkeriet varierte fra AR, som jeg har et "avslappet" forhold til, til en 8w diy-forsterker og en telefonsvareraktig cd-spiller fra Philips, det blir for parenteser å regne....

  2. Nummer 2 er Roald Mikkelsen. Makan til trollmann. Nær sagt uansett hva han kobler opp, får han til reell godlyd, Det være seg i dagens butikk lokaler, eller den gang han holdt til på atskillig færre kvadrat. Magisk er ordet, og stikkordet er vel strengt tatt luft rundt høyttalerne og "matching"...

  3.Neste ut var Gradient. Hørte Revolution hjemme hos PM (trollann nr 2?) i ca 96, og den opplevelsen sitter ennå i. (kanskje mye derfor jeg idag selv spiller på nevnte høyttalere...)

  4. .Det neste jeg kan erindre, er den VANVITTIGE forskjellen mellom noen signalkabler jeg brukte, sammenliknet med det jeg etterhvert i stor grad har endt opp med å bruke de siste 5-6 årene, nemlig flatsølvkabler a la Sense.
  Hadde i utganspunktet noen MIT-kabler, som bare ble sååå avslørt i direkte sammenlkning med sølvkablene, at det til dags dator for undertegnede fremstår som et stort spørsmål hvordan noen overhodet kan stille spørsmål ved hvorvidt/ i hvilken grad kabler har betydning for lydgjengivelsen...

  5. Nr 5 er også koblet til Norge. Navnet er Roald Malmin. Produktene heter Musical Innovation. Jeg har til gode å høre de mest eksklusive produktene han har mekket sammen, men ut fra mine opplevelser med han produkter, er jeg ikke i det minste i tvil om at dette er en kar som vet hva han holder på med. Håper derfor at flere "tar sjansen på" og prøver ut forsterkerne hans, for de er simpelthen grisegode!


  Her har jeg tatt med "kun", for meg, BANEBRYTENDE OG RETNINGSGIVENDE INFLUENSER, i form av 5 punkter. Dette er punkter som i stor grad har ført meg dit jeg er idag, via stativhøyttalere, rør-pre`er, digitale pre`er, rørforsterkeri, gulvhøyttalere osv osv....
  Jeg kunne skrevet også om andre produkter, men holder meg til de 5 som "viktigst"....

  Hva er dine hifihistoriske milepæler? Og ikkeminst; por que?
  Play ball.....


  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  1,169
  Tagget i
  0 Innlegg
  1. Hvor mye god lyd og OK design en Parasound P5 gir for pengene. Spesielt med tanke på at den så lett kan integreres med en hjemmekino receiver, ikke bare som pre, men også som pre/dac. Det lydmessige løftet er markant mot også dyre receivere.

  2. Spec RSA-M3EX. Products : RSA-F33EX/RSA-M3EX/RSA-V1EX| Spec. Veldig ukjent, men tror den er mer kjent for bransjeaktører. En litt merkelig design, men likevel flott. 2x60 w i klasse D høres ikke allverden ut, men får det til å se ut som rene svada tall i positiv mening. Låter helt fantastisk. Ikke billig med en pris på ca 65.000, men kan man være så idiot å kalle en forsterker til 65.000 billig, så må det være denne.

  3. Demo hos Audio Art med Graaf rørmonoblokker og WHT PR1 i et spesialbygget rom. For dyrt for de aller fleste, men likevel en lyd som får din nr 2 på lista (som er den nest beste demoen jeg selv har fått, så absolutt bra) til å høres ut som at det er 2 forskjellige ligaer, og da med ikke helt ulik pris.

  4. Adam Audio Column MK3 Active. Aktive gulvstående som gir enormt mye for pengene siden man har et komplett anlegg med f.eks en Parasound P5. Kan lett spille bedre enn et anlegg med passive høyttalere og forsterkere til dobbel pris.

  5. Klipsch P17. Her ble alle mine fordommer mot horn knust. Låter som en stor gulvstående og har en morsom og likevel behagelig klang.
  Siste redigert av Focalius; 10.10.2015 kl. 03:29.
  Høyttalere : ASW Chelys Reference
  McIntosh MA7000 & McIntosh D100
  Diverse : Bluesound Node 2 & Shunyata Resarch Hydra 6 strømrenser & Samsung 64" & PS4 & JVC QL7 platespiller

 3. #3
  Hifi Freak yngvejos's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Innlegg
  1,908
  Tagget i
  0 Innlegg
  Klipsch ble en stor åpenbaring for meg. Etter kort lytting på middelmådig utstyr hos forhandlere hadde jeg satt dem i samme bås som Cerwin Vega, helt til jeg kjøpte inn ett par sp1 som var tenkt som festhøyttalere. Jeg hadde ikke blitt så engasjert av musikk på lenge og det hørtes slett ikke værst ut.
  Enden på visa var at B&W og Dali ble kastet på dør til fordel for klipsch i begge anleggene.

  Den neste vekkeren min ble oppdagelsen av diy. Jeg ble overrasket over hvor mye bedre det høres ut når entusiaster gjør så godt de kan for å utvikle en best mulig krets i forhold til kommersielle leverandører som ser ut til å tenke mer på design og jåleri enn det tekniske.
  Mvh
  Yngve
  Min Diy tråd.

 4. #4
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Drammen
  Innlegg
  82
  Tagget i
  0 Innlegg
  Siden hifi- interessen min har pågått i færre år enn de fleste her inne så har jeg kun fire punkter (foreløpig):

  1. Sommeren 2009 kjøpte jeg mitt første "dyre" musikkanlegg. Ett par KEF iQ5 og en alt-i-ett boks fra Pioneer (tror det var PDX-Z9) til totalt ca 20 000kr. I all min uvitenhet forventet jeg med denne typen summer å få et anlegg jeg kunne bli gammel med.
  Det gikk 14 dager, så var alt-i-ett boksen solgt videre. Stakkars nye eiere.
  Etter å ha lest en gruppetest i bladet Lyd & Bilde og etter litt research på nett var erstatteren klar. En Naim Nait XS mkII fra kontrapunkt.
  Det er her min første opplevelse av god lyd i livet oppstår: Etter 32 mil i bil med den nye elektronikken i baksetet kunne jeg endelig kjøre første testlåt på gutterommet, og i det Ulvers "Vowels" strømmet ut av høyttalerne fikk jeg fullstendig hakeslepp. I det øyeblikket gikk jeg fra musikkinteressert til hifi- entusiast.

  2. Mitt første møte med McIntosh- forsterkeri (MA5200) i lytterommet til Soundgarden på Gulskogen i Drammen. Her endret alt jeg hadde lest meg frem til å tro (Les: Fordommer) om lydsignaturer seg: Jeg innså at en komponent kunne inneha selvmotsigende attributter, at noe kan låte både fjærlett og autoritært eller både detaljert og avslappet på samme tid. Dette møtet med MA5200 var også en åpenbaring i hvordan musikk kan fremstilles med "selvfølgelighet", også i svært komplekse partier.

  3. Første gang jeg fikk lånt med meg en middels dyr strømkabel hjem: Som generell skeptiker var det kun nysgjerrigheten og ikke kjøpelysten som var drivkraften i forsøket. Opplevelsen av hva dette gjorde med lyden hjemme i stua var fantastisk overraskende. Kabelen ble aldri levert igjen.

  4. Overgangen fra Hegel HD10 til min nåværende Abbingdon Music Research CD777: Dette er siste gang jeg har hatt store aha- opplevelser under endring av komponenter. Her gikk anlegget fra å låte hifi til å bare spille musikk og overgangen var ikke til å tro. Nye dimensjoner av musikkgjengivelse og musikkglede.

  Marius
  AMR CD777, Sugden a21al, Spendor A5 og Black Magic IC.

 5. #5
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,817
  Tagget i
  12 Innlegg
  Torget
  1
  Har bare en ting å si,Pass F5

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2005
  Sted
  Ålesund
  Innlegg
  2,816
  Tagget i
  0 Innlegg
  1.
  14 år og på besøk hos kamerat av fatter'n. Store Jbl og Uriah Heep sin 'live' lp på full guffe. Dermed var frøet sådd.

  2.
  Akers Mic på åttitallet. Var innom og hørte på de forskjellige anleggene i flere demorom. Endte alltid opp på det rommet med Mirage sine bipolare M-serie. En uke senere stod ett par M-7si hjemme. Disse ble byttet mot M-3si noen år senere.

  3.
  Hvor viktig det er med en amp som har kapasitet til å drive en høytt skikkelig. Dette fikk jeg for alvor erfare da Parasound HCA-3500 ble koblet opp mot M-3si. Hakeslepp,,,Deep Purple var i rommet og hamret løs som aldri før.

  4.
  Diy har åpnet øynene mine for alvor. Begynte med å kjøpe en dac som LMC i sin tid mekket sammen. Da denne ga ett kjempeløft bestemte jeg meg for å bygge noe selv. Det ble etterhvert noen versjoner av Buffalo sin dac og har i dag endt opp med en PCM1794 Nos DDDac med 4 tårn, som er maxet helt ut. Lundahl choker, sølv kabling, Tantalum motstander gromme kondiser, osv.

  5.
  JBL 4365. I mitt rom passer de perfekt. I kombinasjon med Mc 1.2kw fyller de rommet med musikk som har "trøkk" så det holder.
  Med DDDac og Hegel P-30 i front, føler jeg målet er ( forhåpentligvis) nådd.
  Digital kilde: Aurender N100H
  Dac: DDDac ( diy)
  Analog kilde: Sperrling True Track
  Pre-amp: SPEC P-7
  Power amps: McIntosh MC 1.2 kw
  Høytt: JBL 4365
  Kabler: Oblivion Energetic, Neotech 1002 sølv og Valhalla.

 7. #7
  Hifi-entusiast Lyden av Opplevelser's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Sted
  Stavanger - Kirkegaten nr.43.
  Innlegg
  395
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Proffen Se Innlegg
  (eller hvilken utskiftning i oppsettet ditt har ført til mest ståpels....?)

  Var litt usikker på hvor jeg skulle poste denne, men tar sjansen.
  De aller fleste her inne har en eller annen gang truffet på produkter/produsenter, som av en eller annen grunn har klart å bare "treffe" den rette nerven.....
  Det kan være forsterkere, høyttalere, kilder, dac`er, kabler, u name it....

  1. For min egen del startet det hele med en demo hjemme hos en kompis. Stikkordet var Carlsson, det var i første halvdel på 90-tallet, og han laget høyttalere.
  Jeg var enkelt og greit solgt... Carlsson laget høyttalere som, paret med "riktig" utstyr, kunne tilfredsstille mange audiofile og musikalske behov. Helt klart ikke for alle å "like", men konseptet er såpass spesielt at jeg tar det med anyway. At forsterkeriet varierte fra AR, som jeg har et "avslappet" forhold til, til en 8w diy-forsterker og en telefonsvareraktig cd-spiller fra Philips, det blir for parenteser å regne....

  2. Nummer 2 er Roald Mikkelsen. Makan til trollmann. Nær sagt uansett hva han kobler opp, får han til reell godlyd, Det være seg i dagens butikk lokaler, eller den gang han holdt til på atskillig færre kvadrat. Magisk er ordet, og stikkordet er vel strengt tatt luft rundt høyttalerne og "matching"...

  3.Neste ut var Gradient. Hørte Revolution hjemme hos PM (trollann nr 2?) i ca 96, og den opplevelsen sitter ennå i. (kanskje mye derfor jeg idag selv spiller på nevnte høyttalere...)

  4. .Det neste jeg kan erindre, er den VANVITTIGE forskjellen mellom noen signalkabler jeg brukte, sammenliknet med det jeg etterhvert i stor grad har endt opp med å bruke de siste 5-6 årene, nemlig flatsølvkabler a la Sense.
  Hadde i utganspunktet noen MIT-kabler, som bare ble sååå avslørt i direkte sammenlkning med sølvkablene, at det til dags dator for undertegnede fremstår som et stort spørsmål hvordan noen overhodet kan stille spørsmål ved hvorvidt/ i hvilken grad kabler har betydning for lydgjengivelsen...

  5. Nr 5 er også koblet til Norge. Navnet er Roald Malmin. Produktene heter Musical Innovation. Jeg har til gode å høre de mest eksklusive produktene han har mekket sammen, men ut fra mine opplevelser med han produkter, er jeg ikke i det minste i tvil om at dette er en kar som vet hva han holder på med. Håper derfor at flere "tar sjansen på" og prøver ut forsterkerne hans, for de er simpelthen grisegode!


  Her har jeg tatt med "kun", for meg, BANEBRYTENDE OG RETNINGSGIVENDE INFLUENSER, i form av 5 punkter. Dette er punkter som i stor grad har ført meg dit jeg er idag, via stativhøyttalere, rør-pre`er, digitale pre`er, rørforsterkeri, gulvhøyttalere osv osv....
  Jeg kunne skrevet også om andre produkter, men holder meg til de 5 som "viktigst"....

  Hva er dine hifihistoriske milepæler? Og ikkeminst; por que?
  Play ball.....


  mvh
  Proffen
  - Tusen TAKK, Proffen !!! Jeg håper der er flere som henger seg på Tråden din....- og kanskje med noen bilder også ? Dette er vel kanskje NERVEN som bærer Lyttsomheten av Følsomheten videre til neste generasjoner ....- ?

  Mvh. Lyden av Opplevelser av SEAS H-219 + H-253 + H-254 ....- helt til Maxwell Sound System -MX sine Flytende Høyttaler-Membraner

 8. #8
  Hifi-entusiast Johannesen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  stavanger
  Innlegg
  220
  Tagget i
  1 Innlegg
  jeg har hatt ufattelig mye annlegg opp gjennom åra,og sikkert bort i mot 100 høytaler par. i forsjellige klasser,alt fra no end,low end,mid end,high end,og tidlig på 90 tallet var jeg rundt hos venner og bekjente og lyttet på mye goe annlegg og mange ikke fullt så goe..
  jeg hadde en kamerat som hadde en malmin doxa og yamaha ns 2000 høytalere,ble helt satt ut av lyden,og tenkte at noen er heldige som får tak i noe sånnt,det var på den tiden helt uoppnålig for meg.i dag sitter jeg med nøyaktig samme forsterker og ns 2000.samme settet som min venn hadde tidlig på 90 tallet.eg jeg må si at gjennom alle disse åra,både hos meg og andre,så har jeg aldri hørt en høytaler som spiller bedre.parkerer kasser til 50k+ uten problem.jeg har ikke noe topp high end forsterker og mate de med,jeg bruker doxa,kina rør,og yamaha amp.men det spiller ufattelig bra for det om..en god venn av meg,Tønnes,som også er her på sentralen,fikk også tak i ns 2000,hans oppsett består av skikkelig high end,og jeg må si jeg trodde yamaha ns 2000 spillte bra hos meg,men hos han...kan ikke sammenlignes. så for meg,yamaha ns 2000,er den ultimate høytaler
  Yamaha A-S 2100 - Marantz SM7 - Yamaha NS 1000X - PS audio digital link - Technics 1210 MK5 m.Dynavector DV-20xl - Hitachi DA-600 - Sony MDS-E12 - Wireworld - Viablue - Qed ...

 9. #9
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  7,010
  Tagget i
  2 Innlegg
  Første rørforsterkeren min Music Angel MKIII gav meg totalt hakeslipp basert på prisen.
  Og nå i ettertid Doxa effekten. Så musikalsk og så hi-end samtidig.

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,820
  Tagget i
  1 Innlegg
  @Lyden av Opplevelser: Har gode minne fra de gangene jeg har vært innom hos deg og, for all del.
  Særlig synes jeg jo at Opera sine høyttalere har noe spesielt. Det er rett og slett høyttalere det er lett å like.
  skal ikke dra den helt ut ved å begynne å sammenlikne SF og Opera - men jeg vetta søren hva jeg ville valgt av de to høyttalerne, hvis jeg kunne valgt fritt. Kunne kanskje blitt Opera....


  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed