Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2015
  Innlegg
  8
  Tagget i
  0 Innlegg

  Innkjøp av ny forsterker

  Hei!
  Har et sett med Jamo Classic 8 Spesifikasjoner: Long term Power: 150W, Short term Power: 200W Impedance 4ohm.
  Har også en Subwoofer av typen Jamo SW303E.
  Alt dette pluss en eldgammel forsterker av typen "Sony STR-DB925" Fikk jeg for en billig penge for ca 4-5 måneder siden.
  Legger ved et bilde av siden i brukermanualen til forsterkeren med diverse info om watt og sånt. Har ikke mye peiling på dette, så mulig at forsterkeren ikke er 100% optimal for Jamo anlegget.
  Litt info om forsterkern: Stereo mode (4ohms DIN 1 kHz) 100W + 100W.

  Har hatt et flott inntrykk av HIFi, men tiden er kommet for å bytte ut forsterkeren. Den har fungert greit, men kunne trengt litt mer fancy funksjoner som spotify connect, usb, hdmi!! og wifi.
  I tillegg har jeg lyst til å ha en forsterker som er helt optimal for forsterkeren. Så er derfor jeg spør her. Har sikla etter en "Sony STR-DN1050" Men ble ettervært litt usikker på om denne er god med mine Jamo høyttalere.

  Har et spørsmål til, denne basskassa lager mislyder når lyden blir for høy. er to hjul på basskassa som kan skrus på, men vet ikke det optimale. Står Level og Cut off Frequency på de. Cut off frequency er fra 70-100 , mens level er fra Uendlighetstegn til 0. Så hjelp!!.

  En siste ting: Har også et par Svarte philips høyttalere som rett og slett suger. Koblet disse til en annen sony forsterker type db930. høyttalerene lager forferdelige lyder, man kan høre musikken, men høres ut som høyttaleren holder på å kollapse. Vet dere problemet.

  Da vil jeg si tusen takk på forhånd. Ble veldig langt dette her, men jaja. Navn:   Skjermbilde.PNG
Visninger: 461
Størrelse: 93.4 Kb

 2. #2
  Hifi Freak oyvjorge's Avatar
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Akershus,Vestby
  Innlegg
  2,374
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde vel kanskje byttet ut både HT og forsterker, hvis jeg hadde råd, i ditt tilfelle. Dra til en HIFI forretning og kjøp/lån hjem et godt tilpasset anlegg. Prøv det og bytt til du blir fornøyd.
  Hilsen Øyvind


  Xindak A600E (09), Platespiller: Dr. Feickert Blackbird m/Tracer-arm og PU Concept MC (itv) fra Clearaudio . RIIA: Rogue Ares, HT: PMC Fact8, CD: OPPO 105D Coris(oppgradert), AU24 HTkabler ,

 3. #3
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,342
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det jeg skriver nå er det folk her inne som vil være uenige i, men la gå: forsterkere har generelt mye mindre å si for lyden enn høyttalerne. Det vil si at hvis du ikke er fornøyd med lyden du har i dag, er det egentlig høyttalerne du bør bytte ut. Hvis du derimot er fornøyd med lyden, kan du evt vurdere å bytte forsterker hvis det er noen funksjoner du savner. Det som er viktig å tenke på da er impedansen, ideelt sett en forsterker som har 4 ohm (samme som høyttalerne dine) som «normal». Det vanligste er 8 ohm nemlig. Men: hvis du synes forsterkeren du har i dag egentlig funker bra (den er blant annet 4 ohm), er det egentlig aller enklest å kjøpe en ekstra-boks (en «dac») som har de funksjonene du savner (wifi og usb osv), og koble den til forsterkeren. Det eneste du ikke får da, er muligheten for å se film via hdmi inn i receiveren og hdmi fra receiveren til TVen. Da må du i stedet koble hdmi til tven, og koble Tven til forsterkeren direkte.

  Men altså: Jeg får litt inntrykk av at du ikke har tenkt å bruke så alt for mye penger på dette? I så fall er mitt råd å tenke over hvilke funksjoner du virkelig savner. Hvis det bare er mulighet for usb og streaming, så tror jeg den enkleste utveien er å finne seg en DAC-boks som har mulighet for det. Du finner antakelig ting brukt som ikke er så dyrt.

  Hvis subwooferen lager ulyd, så er jeg redd at den er moden for utskiftning. Cut-off betyr hvor høyt opp eller «lyst» du vil den skal spille. 100 betyr at den spiller basstoner som er relativt lyse og som lett kan høres. Et vanlig råd er å ha cut-off på 80.

 4. #4
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,652
  Tagget i
  4 Innlegg
  ^Akkurat det med impedansen på forsterkeren ville jeg ikke hengt meg så mye opp i. Skal nesten godt gjøres å finne en normalt konstruert forsterker på dagens marked som ikke klarer å drive en last på 4 Ohm.

  Mye viktigere å finne en forsterker med en lydsignatur man liker, spør du meg.
  “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”
  ― H.L. Mencken

 5. #5
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,155
  Tagget i
  0 Innlegg
  Høyttalere først, deretter en forsterker som kan spille høyt nok i ditt rom uten å anstrenge seg. (Dvs. volum på kl. 12 for full guffe.) Så kan du begynne å tenke på hvilke signalkilder du vil ha. Dessuten må du ha kabler som er lange nok.

 6. #6
  Æresmedlem Dazed's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  19,866
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra aam01 Se Innlegg
  Dvs. volum på kl. 12 for full guffe.
  Ofte sant, dessverre, men jeg foretrekker en forsterker med passelig gain til at full guffe er med helt åpen kran.

 7. #7
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2014
  Sted
  Sandefjord
  Innlegg
  753
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det vil si at hvis du ikke er fornøyd med lyden du har i dag, er det egentlig høyttalerne du bør bytte ut.
  1 - De aller fleste vil ha mye igjen for en liten investering i akustiske tiltak først. Er forstyrrende 1.refleksjoner tilstede med oppsett #1 er det en stor sjangs for at de også er det med oppsett #2. (om ikke de fysiske størrelsene til membran/kabinett og diskanthøyde er fundamentalt annerledes. Se punkt 2)

  2 - Se punkt 1
  Mvh Haldor
  DIY Line Array, enkel elektronikk og 500kr i Rockwool

 8. #8
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,342
  Tagget i
  1 Innlegg
  Godt poeng, Halair. Romakustikk er jo veldig viktig. Men jeg er litt usikker på om førsterefleksjoner alltid er så problematiske? De kan være det, men ikke alltid. Har lest litt om dette i det siste, siden mitt eget rom har vanskelig akustikk. Leste en artikkel av Floyd Toole nylig, og han mener at førsterefleksjoner ikke nødvendigvis er så ille: «A review of the scientific literature reveals that natural reflections in small rooms are at levels where they are perceptible, and their subjectively judged effects range from neutral to positive. At low frequencies the long-standing problem of room resonances can be alleviated substantially through the use of multiple subwoofers, thereby providing similarly good bass to several listeners in a room»
  AES E-Library � Loudspeakers and Rooms for Sound Reproduction—A Scientific Review

  Min erfaring er ellers at rom som det er behagelig å snakke i, også er rom som er gode for musikk.

  Men nå beveger vi oss et stykke unna TS sine spørsmål... Såvidt jeg forstod dreide det seg ikke primært om å optimalisere lyden, men om å få til noen ekstra funksjoner for tilkobling i anlegget.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed