Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak fbh71's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2014
  Sted
  Mo I Rana
  Innlegg
  2,170
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1

  Vi med Classe' (litt historie)

  Litt provoserende overskrift, Dere uten Classe' er også velkommen

  Litt om veien hit.
  Startet som guttunge med en Radionette radio og kasettspiller.
  Etterhvert ble det JVC dobbeldekker kassettspiller med opptaksfunksjon, JVC stereoforsterker, JVC helautomatisk platespiller, JVC equaliser og Jamo ht. Husker ikke benevnelsene på disse, men forsterkeren står i garasjen så den kan sjekkes.
  Dobbeltdekkeren tok kvelden og en enkeltdekker i samme merke overtok, denne står på loftet så den kan også benevnelsen sjekks på.
  2-veis Jamoene ble etterhvert byttet ut med 3-veis Jamo ht.
  Dette utstyret fulgte meg fra gutterommet og et par leilighetskjøp til jeg etter huskjøp i 2002 gikk over til surround.
  Da ble det handlet sony reciever med radionette ht, sonyen ble etterhvert byttet ut.
  Inn kom da en Pioneer reciever lx 2016 mener jeg benevnelsen var, ht ble etterhvert byttet ut med Dynavoice Challenger M65 med tilhørende senter og bak kanaler.
  For å se tv og film hadde en sony 29 tommer fulgt meg siden ol på Lillehammer og et par år etter huskjøp, så ble denne byttet ut i en 50" Panasonic 720p, men denne ble etterhvert byttet i en 60" LG 1080p 3d.
  Etterhvert ble reciever oppgradert igjen og toppmodellen Pioneer lx86 kom i hus.
  Glemte å nevne sub som ble kjøpt etter huskjøpet, en cv hd12, hadde denne i noen år og byttet den inn med mellomlegg for å få en Dali Ikon etter gjentatte feil på cv hd12.
  Platespilleren hadde stått ubrukt på loftet og den og lp platene ble gitt bort siden jeg ikke hadde tenkt å spille plater igjen (så feil Kan man ta).

  Alt ovenfor er historie utenom LG 60"

  I fjor vår endret alt seg.
  Ble helt satt ut da jeg var innom hfk og hørte Dali Epicon 6, var flere turer fra og til hfk og hjemme for å sammenligne, for å finne ut at det ikke var sammenlignbart. Hørte mye musikke som jeg normalt ikke hørte på som låt helt himmelsk på hfk men det låt ikke bra hjemme.
  En lørdag, glemte helt tiden og satt på hfk's lytterommet til kl. 16, en time over stengetid (uten å bli forstyrret).
  Fikk så pris på Epicon 6, nad M51, kabler, sonos og en sist men ikke minst en dp 6.3 som selger skulle selge privat.
  Turen bar hjem for å be om tillatelse, melding ble sendt til selger, "tror jeg må få hentet utstyret i kveld før ho ombestemmer seg" og kl. 19.30 på lørdagskvelden ble utstyret hentet på hfk, koblet opp og kvelden var reddet.
  Var nesten umulig å komme seg i seng om kveldene, hadde mye musikk som jeg "ikke likte" som måtte testes samt mange fevorittlåter som skulle digges.
  Var vel for alvor bitt av basillen, alt det andre ble solgt, det var kun stereo som gjalt og film i stereo på dette låt bedre enn i surround på gammel annlegget.
  Etterhvert kom jeg inn på hfs og fant tråden dp menigheten hvor jeg kom over en som skulle selge en dp A1s ebw, den måtte jeg bare ha og sånn ble det. Kom så over en til dp A1s ebw som jeg slo til på og da var man opp å gikk med biamp. Det ble handlet kabler fra LE, silk signalkabler og silspeak ht kabler. Bruker nå mange timer hver dag på musikklytting og det er fremdeles vanskelig å komme seg i seng. Så før Jul får jeg lånt hjem et par Dali Epicon 8 og disse ble værende, de hadde litt mer av alt samt mye mere bass.
  Eget rom hadde kvernet under topplokket en stund da jeg til tider ønsker mere volum enn kona liker.
  Så disse planene var blitt klare i løpet av vinteren, nabovarsel levert ut og søknad om utbygging innlevert, priser innhentet, priskalkyle satt opp mm. Når våren kom var det klart for byggestart, så det pågår nå.
  Kom deretter frem til at jeg var svært nært surround med Epicon, manglet bare Epicon Vokal og surround prosessor. Kvernet veldig mye, leste opp og ned for å finne et alternativ som kunne erstatte en rein stereo dac som nad M51 uten å nedgradere lyden i stereo. Det sto for min del mellom Classe' ssp800 og McIntosh mx151 på en måte to helt forskjellige siden sistnevnte har Lyngdorf Room Perfect romkoreksjon, noe som er helt fraverende på Ssp800. Men fant en ssp800 til grei pris og da var det avgjort, den ble bestilt og en Epicon Vokal ble bestil i samme slengen. Noen ekstra silk og silspeak kabler ble også bestilt. Det var nå i sommer klart for testing av 5.0 med Classe', dp og Epicon "Julaften på sommeren" for såvidt hele det site året men nå som jeg følte at jeg var i mål.
  Dukket lp opp på nytt, var på hfk og hørte lp for første gang på en bedre lp-spiller og anlegg, hmmm.
  Så var jeg innom RJEL i Bodø i helga og hørte lp på nytt, på et serdeles oppegående anlegg med dp forsterkere

  Platesnurrer står nå på pri lista
  Sammen med en til dp for å komme tilbake til biamp på Epicon 8

  Noen andre som vil dele sin epoke innenfor lyd og bilde, be my guest

  mvh Frank Børre
  Siste redigert av fbh71; 25.08.2015 kl. 00:43. Årsak: rettet noen skriveleifer :)

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed