Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  dustcap
  Guest

  Integrert hybridforsterker, hvordan oppfører den seg på høye volum ?

  Hei!

  Jeg har blitt interessert i å anskaffe meg en annen forsterker enn det jeg har (Audiolab 8000Q samt 8200P). Jeg har blitt interessert i Rega Brio-R, eller en integrert hybridforsterker med rør. For eksempel Peachtree Nova 65SE, til veiledende pris kr 9900. Eller gjerne noe rundt 2 x 50watt, som er musikalsk og spiller med en del luft og naturlighet.

  Poenget er at jeg liker vanlige lyttenivå, og jeg lurer på hva som skjer hvis jeg skrur opp volumkontrollen på hybridforsterkere, som har rør. På Peachtree sin hjemmeside står det at Nova 65SE har Selectable triode tube buffer for more natural sound.

  Går rørene varme på rørforsterkere Det som skjer med Audiolab settet er at det blir for mye fokus på detaljer hvis jeg skrur opp volumet, så jeg er egentlig ute etter en noe mer musikalsk integrert forsterker, som ikke trenger å være så kraftig.

 2. #2
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,859
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Min erfaring med hybrider stammer fra Consonance og Vincent.. og enkleste forklaringen jeg kan gi er at de oppfører seg som transistorer med en liten hint av rørvarme i lyden

  Begge ble kjørt på Klipsch og latterlig høye volum uten noe tegn til varmgang eller noe slikt
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

  Musical Innovation - System Audio - Jamo - Bluesound - Reloop - DhLabs - Audioquest - Sony
  Tandberg Troll - Klipsch - Chromecast - Bluejeans

 3. #3
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  58
  Tagget i
  0 Innlegg
  Enig med X-Cell.
  Typisk benyttes der rør i forforstærkeren og transistorer i effektdelen. Derfor bliver rørene ikke unaturligt varme ved høj volumen.
  Unison Research laver fine hybridforstærkere.

 4. #4
  dustcap
  Guest
  Javel.
  Det hadde vært interessant å prøve en rørbasert forforsterker, i stedet for Audiolab 8000Q. Eller en integrert hybrid.

 5. #5
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Sep 2008
  Innlegg
  90
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bruker en Peachtree Nova 65SE på Gallo Strada høyttalere. Flott lyd på lavt nivå. Har liten erfaring med rørforsterkere, men leser ingen tester der noen påstår at de kan høre om rørdelen i forforsterkeren er innkoblet eller bypasset. (Snakker kun om Peachtree nå!!!) Brukte Rotel RA12 før på disse høyttalerene og konkluderte med dette var nok "guts" for galloene med aktiv Sub. Peachtree Nova 65 skal jo ha ca samme effekt, men blir knust av Rotel når naboene skal plages. Men bra på normalt nivå.
  Squeezebox Duet, Abrahamsen DAC V 6.0, ASR Emitter1 HD, Clearview Golden Helix HT kabel, Anthony Gallo Ref 3.1, Mapleshade speaker stands.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed