Forsterkere Integrert hybridforsterker, hvordan oppfører den seg på høye volum ?

D

dustcap

Gjest
Hei!

Jeg har blitt interessert i å anskaffe meg en annen forsterker enn det jeg har (Audiolab 8000Q samt 8200P). Jeg har blitt interessert i Rega Brio-R, eller en integrert hybridforsterker med rør. For eksempel Peachtree Nova 65SE, til veiledende pris kr 9900. Eller gjerne noe rundt 2 x 50watt, som er musikalsk og spiller med en del luft og naturlighet.

Poenget er at jeg liker vanlige lyttenivå, og jeg lurer på hva som skjer hvis jeg skrur opp volumkontrollen på hybridforsterkere, som har rør. På Peachtree sin hjemmeside står det at Nova 65SE har Selectable triode tube buffer for more natural sound.

Går rørene varme på rørforsterkere ??? Det som skjer med Audiolab settet er at det blir for mye fokus på detaljer hvis jeg skrur opp volumet, så jeg er egentlig ute etter en noe mer musikalsk integrert forsterker, som ikke trenger å være så kraftig.
 

X-Cell

Lorden av Nord!
Moderator
Ble medlem
23.10.2006
Innlegg
10.253
Antall liker
9.042
Sted
Narvik
Torget vurderinger
11
Min erfaring med hybrider stammer fra Consonance og Vincent.. og enkleste forklaringen jeg kan gi er at de oppfører seg som transistorer med en liten hint av rørvarme i lyden :)

Begge ble kjørt på Klipsch og latterlig høye volum uten noe tegn til varmgang eller noe slikt :)
 

Thuek

Hi-Fi interessert
Ble medlem
22.05.2012
Innlegg
59
Antall liker
11
Enig med X-Cell.
Typisk benyttes der rør i forforstærkeren og transistorer i effektdelen. Derfor bliver rørene ikke unaturligt varme ved høj volumen.
Unison Research laver fine hybridforstærkere.
 
D

dustcap

Gjest
Javel.
Det hadde vært interessant å prøve en rørbasert forforsterker, i stedet for Audiolab 8000Q. Eller en integrert hybrid.
 

BraveSirEdmund

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.09.2008
Innlegg
122
Antall liker
128
Bruker en Peachtree Nova 65SE på Gallo Strada høyttalere. Flott lyd på lavt nivå. Har liten erfaring med rørforsterkere, men leser ingen tester der noen påstår at de kan høre om rørdelen i forforsterkeren er innkoblet eller bypasset. (Snakker kun om Peachtree nå!!!) Brukte Rotel RA12 før på disse høyttalerene og konkluderte med dette var nok "guts" for galloene med aktiv Sub. Peachtree Nova 65 skal jo ha ca samme effekt, men blir knust av Rotel når naboene skal plages. Men bra på normalt nivå.
 
Topp Bunn