Digitale avspillere Samme CD spiller driver to anlegg samtidig

TomVen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.01.2008
Innlegg
482
Antall liker
459
Sted
Jar
Jeg skal teste ut 2 forskjellige anlegg i samme rom; ett rørbasert og ett transistorbasert (ASR Emitter I/Harbeth SHL5 vs Audio Note Oto SE Signature/AN E Lexus).

Jeg ønsker å bruke min Copland CD-spiller som programkilde i begge anleggene - samtidig. Det er vel ikke noe i veien for at den samme CD-spilleren driver det ene anlegget via analogutgangen og det andre anlegget via digitalutgangen (til min Electrocompaniet ECD2 DAC)? På den måten vil jeg ha mulighet for å sammenlikne lyden direkte ved å veksle mellom anleggene ved å dempe lyden i ett av dem via inngangsvelgerne. Jeg legger også opp til å måle inn lydnivået slik at det blir 100 pst likt i begge anlegg.

Ser for meg at det blir lettere å finne ut hva jeg foretrekker med en slik metode (kommer bare til å beholde ett av anleggene).

Jeg forstår selvfølgelig at lyden ikke kan sammenliknes direkte pga ulik DAC, men DACenes lydmessige karakter kjenner jeg og kan forholde meg til (den innebygde Copland-DACen spiller egentlig ganske likt ECD2).

Spørsmålet er altså: Det er vel ikke noe problem at samme CD-spiller belastes både på analogutgangen og digitalutgangen samtidig? Eller vil "dobbel" belastning kunne påvirke lyden eller gi andre problemer?
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.270
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Det skulle gå fint etter mine tanker . Siden du er obs på ulikhetene.

Jeg tror nok jeg uansett ville ha koblet meg fra DAC både med Xlr og RCA, da jeg innbiller meg at forskjellene da blir mindre enn slik du tenker i utgangspunktet .

Bare en tanke .
 

SRM

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.06.2009
Innlegg
2.626
Antall liker
2.497
Sted
Oppland
Torget vurderinger
23
Enig med Retep. Det vil ikke by på noen problemer. Kjør på! :)
 

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.537
Antall liker
3.713
Torget vurderinger
96
Enklest og best med tanke på testforhold er jo å bruke en Y-splitt ut fra CD spilleren. Samme signal til begge anlegg.
 

TomVen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.01.2008
Innlegg
482
Antall liker
459
Sted
Jar
Mange takk for gode innspill! Blir spennende dette her;D
 
Topp Bunn