Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2015
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trådløst lydanlegg til foreldrene mine

  Hei,

  Jeg forsøker å komme opp med noen gode løsninger for lyd i huset til mor og far, og når jeg søker råd vet jeg de beste diskusjonene ofte utspiller seg på nettfora for spesielt interesserte. Mor og far faller ikke i Hi-Fi-kategorien hva gjelder kresenhet på lyd, men er generelt sett svært musikkglade og har noen hundre CDer og plater rundt om. I tillegg har de begynt å bruke strømmetjenester samt en del YouTube. Det gamle hjemmekinoanlegget jeg har satt opp som hjertet for lyd i huset skal nå kasseres og erstattes med noe trådløst. Der starter min jobb;

  I første etasje står en splitter ny smart-TV fra LG, med Blu-Ray og Canal Digital-boks koblet til. Fjernsynet har optisk ut, og jeg tenker her en lydplanke burde kunne gjøre jobben, men jeg tror sannelig ikke det hadde vært dumt å videreføre en sub.

  Platespiller, CD-spiller og en gammel TV flyttes til andre etasje. Her ønsker jeg selvfølgelig også et par høyttalere.

  Utfordringen ligger i hvordan jeg ønsker at dette skal knyttes sammen:

  Eksempel 1) Når pappa setter på Porcupine Tree-DVDen sin i første etasje skal lyden kunne omdirigeres til andre etasje, hvor han ikke har DVD-spiller men kanskje har noe å sysle med. Jeg antar her at det vil være noe forsinkelse på lydsignalet, og derfor må lyd-planken som er koblet til TVen enten synkroniseres med høyttalerene oppe (på bekostning av sync med bildet) eller slås av.

  Eksempel 2) Når mamma setter på Bruce Springsteen-plate i andre etasje og rusler ned for å sysle der skal lydplanken kunne overta lydsignalet.

  Eksempel 3) Lyd avspilt på datamaskin/tablet/mobiltelefon (fra YouTube til Spotify etc.) skal selvfølgelig også kunne avspilles.

  Eksempel 4) Det er sommer, og de to høyttalerene i andre etasje løftes av sin strømforsyning - lades med noen batterier, og tas med ut i solen for å spille Dark Side of the Moon til nabolaget.

  Alt sammen styres fra en app på telefon/tablet/datamaskin.

  Målet mitt er altså at alt sammen går på det trådløse nettet / oppretter ett trådløst nett selv, styres sentralt fra ett sted (ingen manuelle knotter eller fjernkontroller, ekstra receivere eller forsterkere som må knotes med). Jeg kan kåle mye med å sette det opp, men når jeg drar hjemmefra skal det rett og slett bare funke med minimal innsats.

  Altså; Lydplanke og sub nede, to høyttalere oppe som kan drives på batteri en stakket stund (ideelt sett). Alt sammen på trådløst nett, og lett styrbart.


  Håper dere kan gi noen gode tips her på

  a) Ulike leverandører jeg kan vurdere, og her er som sagt funksjonalitet viktigere enn lydkvalitet - og enorme utgifter antagelig ikke aktuelt.
  b) Hvilke komponenter jeg faktisk trenger for å få dette til å fungere.

  I dag har jeg sittet og sett på Sonos, for eksempel, men jeg sliter med å finne en komponent jeg kan koble både platespiller, cd-spiller og en tv til slik at jeg kunne få ting på stell i andre etasje.


  Hilsen Kvebbs!

 2. #2
  Hifi Freak Geir Kristiansen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Tromsø
  Innlegg
  2,692
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sonos burde løse problemet, men du må benytte en DAC / ADC i mellom slik at denne kobler sammen lydkildene.
  EC 4.9, EC AW250-R, EC EMP2, EC ECG 1 Platespiller, EC ECP 2 RIIA, Lynx Hilo Dac, BlueSound Node, NAD T785 HD, Dali Euphonia MS5, Dali P-10 DSS Sub, Ikon Vokal 2 Mk2, Ikon On-Wall Mk2, Head FI: Lynx Hilo + Beyerdynamic T5p, Sennheiser HD800S + Sennheiser HDVD 800

 3. #3
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,895
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Geir Kristiansen Se Innlegg
  Sonos burde løse problemet
  Ikke helt. Eksempel 3 ser ut til å forutsette at man skal kunne benytte Sonos som trådløst lydkort. Det kan man ikke (ihvertfall ikke i dag), men man kan spille av musikk fra Spotify uten å måtte streame selve musikken fra datamaskin eller telefon. Sonos enheten gjør det på egenhånd.
  Eksempel 4: Foreløpig finnes det ikke varianter av Play:1 med batteribase. Det hadde selvsagt vært fett, men så langt har de ikke kommet. Jeg bare tar med min ut og plugger den i utekontakten, venter 20 sekunder på at den skal klare å synke seg opp mot wlanet mitt og vips så kan jeg bruke den på terrassen. Men skal du langt avsted vil det ikke hjelpe mye.

  Angående AD-konverter, så er dette innebygget i både Sonos Connect og Connect AMP, slik at man kan koble på fars gamle kassettspiller og streame det over hele hjemmenettverket. Men det er bare EN inngang.

  Men hele ønskelista di er vanskelig å oppfylle. Men jeg tror at et Sonosbasert system er det som vil gi dem mest av det de har lyst på.

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2015
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk til både Anders og Geir! Dette ga meg litt mer å gå på.

  - Når det gjelder lyd fra datamaskinen etc. har de også en Chromecast, og ved å caste lyden til fjernsynet vil den gå rett i lydplanken. Problem solved.

  - Når det gjelder platespilleren, og tanker om Sub, har jeg også grublet. Jeg ser Play:5 høyttalerene stiller med litt mer bass, og et slikt par kan formodentlig fungere som stereopar.

  Play:5 har også en mini-jack analog input på baksiden. Betyr det at jeg kan lure platespilleren rett i den ene play:5-høyttaleren, og lyden brer om seg derifra som bestilt over Sonos-appen?

  Formålet med sistnevnte løsning var å unngå en utgift på noen tusenlapper for å få en input til en ussel platespiller... Hehe.

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2015
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg
  Eller, med andre ord; Kan jeg slippe unna her med en lydplanke og to Play:5-høyttalere?

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,430
  Tagget i
  1 Innlegg
  Ja det kan du, du trenger fortsattt et riaa-trinn til platespilleren. Jeg ville også bare brukt en billig inngangsvelger for å bytte mellom lp/cd/andre manuelle kilder, og hatt en airplay express koblet til den andre play:5'en for Airplay.

  Jeg ville i tillegg vurdert både subwoofer og et par play:1-høyttalerne. De hjelper med å få lyden "uti rommet". Både party/ambient-modus fungerer mye bedre enn kun lydplanken alene.

 7. #7
  Hifi Freak Just4Fun's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sauda
  Innlegg
  1,469
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva med andre merker som Denon med sin Heos? De har ihvertfall batteri drevne komponenter.

  Hifiklubben
  Lyd:
  Tidal HiFi => Devialet Phantom Gold
  Bilde:
  1: Cubox i4 pro ( LibreElec XBMC)=>Yamaha YSP 5100=>Sony 65 UHD
  2: ATV4K/Nintendo Switch/PS4=>Pioneer VSX-910=>Samsung UE-55=>KEF KHT 3005 SE-W

 8. #8
  Hifi Freak SOEDAL's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  2,816
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Jeg synes Spotify Connect fungerer fint. Naim Mu-so har dette innebygget. Anbefaler denne som lydplanke. Ikke sikkert du trenger sub med denne da den spiller tilsvarende et normalt anlegg både med tanke på bass og lydstyrke.
  Hifiklubben selger en Argon boks med innebygget spotify connect. Kan brukes sammen med et par aktive høyttalere i 2. etg, feks et par Genelec.
  Min tråd. Oppdatert 19.04.2018 Link: http://http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/10953-soedal-min-hifi-23.html#post2609622
  Quad 34 preamp. Rega Fono mc. Quad Artera effektforsterker. Pro-Ject Pre s2 digital. KEF R700
  Michell Gyrodec SE, Michell Iso base, Michell Technoarm, Audio Technica Oc9mk2

  Andre lydkilder: B&W Zeppelin air og Naim Mu-so.

 9. #9
  Hifi Freak SOEDAL's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  2,816
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Fordelen med connect er at den kan brukes både med apple og android produkter. Man starter bare spotify på den ønskede platformen, så markerer man hvilket connectprodukt man vil benytte til musikkavspillingen.
  Min tråd. Oppdatert 19.04.2018 Link: http://http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/10953-soedal-min-hifi-23.html#post2609622
  Quad 34 preamp. Rega Fono mc. Quad Artera effektforsterker. Pro-Ject Pre s2 digital. KEF R700
  Michell Gyrodec SE, Michell Iso base, Michell Technoarm, Audio Technica Oc9mk2

  Andre lydkilder: B&W Zeppelin air og Naim Mu-so.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed