Rørutstyr SET, rør og horn light.., back in the saddle!

Liveatleeds

Horns.., kicking tyres…
Ble medlem
11.05.2015
Innlegg
380
Antall liker
1.179
Sted
Sunnmøre
Torget vurderinger
1
Etter noen år i ørska, altså uten et brukbart lydanlegg, er jeg tilbake,godt under budsjett! På grunn av småbarn og plassmangel ble utstyret solgt for flere år siden (Proac, Cary og Doxa..). Satt bare igjen med kablene, seff Wireworld (superdeal fra Tor på Lyric:)) Nå er ørkenvandringen i Bose-land endelig over! Hadde et supertrangt budsjett og ante ikke hva jeg skulle satse på. Begynte selvfølgelig å tråle Hifisentralen for ideer og ble mystisk trukket mot det esoteriske og sære, diy (som jeg bør holde meg langt unna, jeg er en plug and play kar...), tunge hornutredninger fra gutta i Hornalliansen, fulltoner og rør... Hegel, B&W, Audiophysic osv virker bare ikke så spennende. Landet til slutt på en rekordlang tråd som fenget meg på et eller annet hvis, her ble det jobbet med en enkel diy sak som het H6 klone. Alt for lat til å bygge sjæl, så jeg kjøpte meg et par bygget av "Tofter" her på sentralen til en svært hyggelig pris! Så i all verden skulle disse spille sammen med. Hadde jo siklet på rørting og tang, men mye av det som hørtes mest spennende ut var laaangt unna budsjett (Heart, Borderpatrol, AN, Welbourne, osv...) Trålet bruktmarkedet daglig og ramlet til slutt inn på en dansk nettside der butikken hadde SET monoblokker og pre til en latterlig lav pris (brukt), så nå sitter jeg på et sett fra danske Audio Classic, russiske turborør (6c33, tenk Graaf, BAT, Lamm). Den med "vorter"... 18 gode triodewatt som driver H6-klonen min. Til slutt fant jeg også en cd-spiller gitt (null streaming her), en Consonance ref2.2 som sto i Bergen, rør her også, 6h30. Uansett, hos meg spiller det sjølmekka, kinesisk og dansk utstyr. Og det spilller!! Endelig begynner jeg å få tak på den lyden jeg har vært ute etter tidligere, hurtig, oppløst og med den derre mellomtonen som bare funker. Dette er vanvittig kos! Eget lytterom (kan sikkert spandere noen bilder etterhvert) er på plass og nå har jeg et anlegg som spiller fletta av mye der ute til sånn ca 20 000... Kommer aldri til å kjøpe noe annet enn brukt heretter:) Hmmm, hvordan skal jeg få på plass den siste oktaven eller to for å få litt dypbass?
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.934
Antall liker
17.210
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Grattis!

Utrolig hvor lett det er å få go'følelsen med noen rør og lettdrevne HT, ja ;)

Bass, men lite plass? Tja, sjekk ut de derre KK DXD808. De har veldig smale fronter...(jeg fant tom plass til to stk, hehehe)
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.019
Antall liker
2.109
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
H6 klonen tar jeg på meg skylden for. En fantastisk liten sak. Putt den opp mot bakvegg og sørg for å ha fem til seks centimeter klaring under, så synes jeg de spiller bass nok. Jeg er ikke udelt positiv til å bruke sub på de. Husk at de er så kjappe at du må finne en subb som er like kjapp.

Gratulerer ellers med et fint anlegg.

Haavard
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Gratulerer med et fint anlegg og med at du har sett lyset! Med det nicket er det vel ikke særlig mye tvil om musikksmaken heller. Burde funke som en kule!

De funker veldig bra med en servokontrollert Velodyne, Haavard. Men ellers er jeg enig med deg i at om ikke bassen er rask nok, blir den hengende bakpå. Det låter ikke særlig bra...
 

Haavard

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.11.2002
Innlegg
7.019
Antall liker
2.109
Sted
Lena
Torget vurderinger
1
Har du hørt de med Velodyne impulse? Ny erfaring for meg. :D
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.934
Antall liker
17.210
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Åh, vil anta at KK DXD808 er rask nok, bare man ikke er for grådig i delinga og volum ;)

Og største fordel, er jo at de er smale i fronten.
 
Sist redigert:

Liveatleeds

Horns.., kicking tyres…
Ble medlem
11.05.2015
Innlegg
380
Antall liker
1.179
Sted
Sunnmøre
Torget vurderinger
1
He, he, er ikke helt nyreligiøs ennå, men det låter forbanna bra! Kommer med å starte med litt gratis romtilpasnig først. så får sub evt komme etterhvert. Disse småtassene har hvertfall gitt meg lysten til å se hvor langt jeg kan dra det... Musikksmaken er nok litt videre enn klassisk 60, 70 talls rock, men The Who var min første kjærlighet. Lånte en kasett av storebroren til en kompis, side en "Live at Leeds", side to "Block to block" med De Press, en annen kjærlighet... Etterhvert har både jazz og klassisk sneket seg inn på reportoaret. Men uansett, kanonlyd trenger ikke å koste bilpriser!

Takk for hyggelige tilbakemeldinger, H6 lives on...:)
 
Topp Bunn