Hei,

Har i dag et 2.1 anlegg bestående av en Hegel Dac (HD20 eller 30, husker ikke helt), Hypex basert hjemmebygget poweramp og Monitor Audio GX300 + GXW 15, pluss en Squeezebox og en Squeezebox Radio. Squeezebox serveren går på en Mac Mini som står ved TVen.

Dette fungerer greit nok. Men skulle gjerne utvidet multiroom avspillingen med et rom til, samt bedre integrasjon med Airplay mulighet. Hadde også vært kjekt å kunne få multiroom avspilling av lyden som går på TVen etc.

Noen vil kanskje nevne Sonos som en mulighet, hvor man vel for Airplay kan få til dette via en Airport Express, om jeg ikke har sovet for lenge i timen.
Men er usikker på om en slik løsning også vil kunne muliggjøre avspilling av generell lyd fra TVen i multiroom oppsett (dvs spille av TV i ett/flere/ingen ekstra rom etter behov).

Jeg har lurt litt på å bytte ut DACen og powerampen med en Yamaha RX A3040, den skal fungere kurant med MA høyttalere, og støtter vel Airplay etc.
Ideelt sett kunne jeg sett for meg å ha et par mono høyttalere i andre rom (kjøkken og bad), hvor disse var koblet over mitt eksisterende wifi nettverk til recevieren, hvor de ekstra høyttalerne var definert som selvstendige rom i multiroom oppsettet på receiveren (tror den støtter dette). Dermed ville all mulig lyd som kom inn til receiveren kunne videreformidles synkronisert til andre rom.
Men finnes det aktive høyttalere som støtter tilkobling via nettverk? Altså, løsninger hvor man får lyden direkte fra receiveren inn til en slags wifi konverter, og ikke i form av selvstendige streaming løsninger?

Mitt intrykk er at Sonos og alle de andre tilsvarende løsningene ikke integrerer seg godt nok med tradisjonelle stueanlegg hvor man typisk har TV etc som lydkilde og ønsker dette formidlet ut i hele huset.

For meg er det også et poeng at systemet vel helst bør bruke eksisterende nettverk og ikke setter opp egne proprietære nettverk. Jeg har en kamerat som sliter med at Sonosen stopper opp i avspilling pga forstyrrelser etc, og ønsker heller å sette opp et kurant nettverk selv med wifi repeater, evt powerline nettverk over strømkablene (sistnevnte har fungert ypperlig for mitt Squeezebox oppsett).