Resultater 1 til 12 av 12
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  489
  Tagget i
  1 Innlegg

  GoldenEar Triton One

  Hei, folkens.
  Jeg planlegger å kjøpe et anlegg som jeg skal ha en stund, hjemme hos oss er vi begge ferdige med studietiden og kan nå strekke oss etter noen gode saker.

  Jeg er i den ulykkelige situasjon at jeg jeg hører på alt fra middelaldermusikk og klassisk til techno/house, og innimellom der både rock og disco og elektronika. Ja - jeg veit jeg er sjuk. Folkemusikk går det også masse av. Det spiller egentlig ingen rolle hva det er, så lenge det er bra. Dette betyr at jeg har uendelig mye musikk å kjøpe, og anlegget må derfor være så bra at jeg kan ha det en stund.

  Min vurdering av situasjonen er at jeg må ha høyttalere som i tillegg til alle gode egenskaper også må kunne strekke seg til ned mot 20 Hz, og samtidig spille rent og kontrollert. Rommet de skal stå i blir trolig ca 25-30kvm, og musikken skal spilles i rommets lengdeakse.

  Jeg har tenkt på GoldenEar Triton One, som ifølge kritikkene ser ut til å være helt der oppe kvalitetsmessig, og lette å drive. Da kan jeg gå for en amp som koster ca 20.000, og så oppgradere kilden etterhvert. Ut fra kritikkene ser det ut til at de er de rimeligste høyttalerne jeg kan få tak i i Skandinavia som favner omtrent hele det realistisk hørbare frekvensregisteret - til et budsjett jeg mener er fornuftig...50-60.000 kroner...(det er jo egentlig ikke fornuftig).

  HifiGuiden på Hamar bekrefter at de kan få dem inn, men spørsmålet er om noen har hørt hvordan de låter? (Når de er innspilt...) Forhandleren er i Sverige. Kanskje man skulle importert dem selv...noen som vet hvordan det gjøres?

  Er veldig takknemlig for svar!! Evt tips til alternativer....

 2. #2
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,973
  Tagget i
  0 Innlegg
  Fullfrekvent og lettdrevent er i utgangspunktet litt motstridende begreper, så at du ser i retning av en modell med aktiv bassdrift er sikkert ikke dumt i så måte. Et annet alternativ kan være en stativhøyttaler med hjelp fra en aktiv sub. Ser på forsiden at det ligger et tilbud på en kinesiskbygget CAV FL-30A til ca 25k med stativer. En modell som i utgangspunktet er ukjent for meg, men som ser ut til å være bra bestykket elementmessig. Et par slike sammen med en REL S5 kunne kanskje fungert det òg.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,820
  Tagget i
  1 Innlegg
  Velkommen til forumet!

  Synes du har funnet en veldig god kandidat. Har sett på den selv også. Den er dyr, men samtidig er det kanskje her highend starter på et vis. Det er mange til dels svært gode tester på nettet av denne og selv om man trekker fra det halve av skrytet er det godt mulig at denne 'plastikkhøyttaleren' virkelig er svært god. Aktiv drift av bassene og bånddiskanter kan gi One mulighet til å gape over Daqobertsmørbrødet du har tenkt å servere. Det er også justeringsmuligheter som gjør at du kan tilpasse lyden etter rom og smak. Herlig praktisk og den berømmelige matchingen av rom og utstyr- som er et mareritt i hifi- bør gå mye lettere.

  Det er krevende å finne utstyr som er altetende når musikksmaken er virkelig allsidig. synes jeg. Viktig med god strekk og fylde nedover i nedre mellomtone og bassen samt oppløsning uten sibilanter oppover. Viktig (igjen etter men smak) å unngå at øvre mellomtone/nedre diskant blir for dominerende når du drar på litt, noe som jeg finner ganske vanlig.

  Tror de høyttalerne vil vokse i takt med kvaliteten på det utstyret du kan spenne foran. Det finnes også en litt mindre modell Two som også har aktiv bass og en modell Seven som er helt passiv. Men med høye ambisjoner er det modell One som er den å gå for, der har de toppet laget med de beste elementene og bygd den beste høyttaleren de makter uten at prisen løper løpsk.

  La oss få høre om du får sett og aller helst lyttet til de.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  489
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk for melding!
  Sub + 2 har jeg alltid vært skeptisk til, men kanskje det er på tide å revurdere gamle fordommer? Nå er det også slik at Triton One får mye skryt for integrasjonen, ikke sikkert jeg får det så godt til selv.

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  489
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg skal til Hamar 13.juni, for å kjøpe en bil faktisk. Hvis det er mer tid til overs kan jeg i hvert fall få høre på Triton One, som de har inne. Da kan man i hvert fall få et bilde av familietrekkene. Men: det er nok storebror One som er målet. Jeg gir meg ikke på frekvensregisteret. Får heller bygge nytt hus!

 6. #6
  Overivrig entusiast OlaR's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  652
  Tagget i
  2 Innlegg
  I tilfelle du ikke har lest den allerede, finnes test i Stereophile her: GoldenEar Technology Triton One loudspeaker | Stereophile.com

  Konklusjon:

  Class A Sound for a Class B Price?
  To answer the provocative question posed by that subhead: No, I don't think that GoldenEar Technology's Triton One delivers the quality of sound you can get from speakers like MBL's Radialstrahler 101 Mk.II ($70,500), Sonus Faber's Amati Futura ($36,000), Vivid Audio's G1 Giya ($65,000), Wilson Audio Specialties' Alexia ($48,500), or YG Acoustics' Sonja 1.3 ($106,800). If you yearn for and can afford one of these Class A superspeakers, go for it. And yet, the mere fact that it's not unreasonable to compare the sound of the $4999.98 Triton One with the sounds of speakers costing tens of thousands of dollars more per pair says a lot about the GoldenEar's level of performance. For the audiophile who doesn't have—or doesn't wish—to spend the money for cost-no-object speakers, yet wants sound quality that approaches what such expensive models can produce, I recommend first listening to the Triton One. You may decide that it's all the speaker you need.
  Som de fleste her på Sentralen, har jeg også noen bokser som er koblet sammen med noen kabler.

 7. #7
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,192
  Tagget i
  5 Innlegg
  HAr ikkje høyrt Triton, men ut frå det som kan lesast på nett, er det nok ein utmerka høgtalar. Tenk på matchande utstyr og kor godt det fungerer i rommet. Aller helst burde du fått prøve ut dette i aktuelt miljø før du bestemte deg.
  Så spør du om interessante alternativ til din allsidige musikksmak. Har hatt same plaga....likar for mykje rart. Vanskeleg å gje generelle råd, men kva med elektrostatar eller magnestatar?
  Når det gjeld 20 Hz. Eg har høgtalarar som fiksar nedimot dette. Men det er ikkje musikalsk nødvendig i 99% av musikken min. På vinyl krev slik bassattgjeving optimal plassering av drivverket, nær fullkomen matching mellom pickup og arm, og gjerne eit subsonisk filter.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 8. #8
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,490
  Tagget i
  1 Innlegg
  Har lest litt forsterkeromtaler i det siste og Goldenear triton one ser ut til å gi "eargasme" til alle anmeldere hvor disse er koblet til forsterkerne.
  Quad Vena2 / Lowther Acousta / Pioneer plx 1000 / rega dac

  Everybody calls her puta ‘cause nobody really knows her name..

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,820
  Tagget i
  1 Innlegg
  Ja hvordan gikk det OleLyttøye, fikk du hørt på GoldenEar i sommer? Inntrykk?

 10. #10
  Medlem mariusslette's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Innlegg
  9
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei,

  Jeg har Triton 7 hjemme, og digger de. Oppløsning og klarhet i lyden er noe av det bedre jeg har hørt til prisen. Ville hoppet på Triton 5 hvis jeg kunne, og drømmer om Triton One på lang sikt (når jeg får en stue som er stor nok, eller eget rom så samboeren ikke får fnatt)
  denon avr-2810, nad 214, cambridge audio dacmagic, htpc/xbmc/wimp,  system audio aura 60.

 11. #11
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  489
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Odd J Se Innlegg
  Ja hvordan gikk det OleLyttøye, fikk du hørt på GoldenEar i sommer? Inntrykk?
  Hei, det gjorde eg ikkje.
  Som vi alle veit kan planar for huslege tiltak verte endra undervegs.

  P.t. vert vi verande der vi bur no, leilighet i murgård på 64 kvm. Då er det ikkje rom for slike høgtalarar, det ville være meiningslaust. Det som likevel går an, er å posisjonere seg på lengre sikt ved å bygge opp ei god signalkjede som kan flyttast inn i eit større anlegg på sikt: GoldenEar-høyttalarane treng ikkje ekstrem kraft for å drivast.

  Har no kjøpt følgjande:
  Audiobyte Black Dragon - DAC/preamp/Headphoneamp (undervegs)
  Dali Mentor Menuet Special Edition - høgtalar
  Nu-Prime ST-10 (undervegs) - kraftforsterkar

  Det einaste som er levert, er Dali-monitorane. Dei er bittesmå, rekk berre ned til 59 Hz. Men det funker i murgårdsrom.
  Eg må sei eg er imponert av dei, det er verkeleg nydelege små skapningar. Pris: 6990,- for paret, kjempedeal. Dei er til sals i begrensa opplag frå HiFiklubben. Det er eigentleg Menuet'en med oppgradert elektronikk/delefilter. Nydeleg HT om ein kan "la gå" med subregisteret, som er omtrent borte. Men perspektiv, fokus, fargerikdom, dynamikk og oppløysing er aldeles fantastisk!

  Ventar på resten av sakene, men ei klar anbefaling til dei av dykk som treng nokre små, gode nærfeltshøgtalarar. Dei er verkeleg strålande, bittesmå, og skal stå parallelt med veggen. Som kan være gunstig enkelte gonger.

  Nu-Prime forsterkeren er eit strategisk innkjøp, eg trur den i framtida kan drive t.d. ein Triton One, om det kjem til det. Så det er planen. Når vi ein dag finn småbruket utfor byen står større høgtalarar på agendaen.

 12. #12
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,820
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra OleLyttøye Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Odd J Se Innlegg
  Ja hvordan gikk det OleLyttøye, fikk du hørt på GoldenEar i sommer? Inntrykk?
  Hei, det gjorde eg ikkje.
  Som vi alle veit kan planar for huslege tiltak verte endra undervegs.

  P.t. vert vi verande der vi bur no, leilighet i murgård på 64 kvm. Då er det ikkje rom for slike høgtalarar, det ville være meiningslaust. Det som likevel går an, er å posisjonere seg på lengre sikt ved å bygge opp ei god signalkjede som kan flyttast inn i eit større anlegg på sikt: GoldenEar-høyttalarane treng ikkje ekstrem kraft for å drivast.

  Har no kjøpt følgjande:
  Audiobyte Black Dragon - DAC/preamp/Headphoneamp (undervegs)
  Dali Mentor Menuet Special Edition - høgtalar
  Nu-Prime ST-10 (undervegs) - kraftforsterkar

  Det einaste som er levert, er Dali-monitorane. Dei er bittesmå, rekk berre ned til 59 Hz. Men det funker i murgårdsrom.
  Eg må sei eg er imponert av dei, det er verkeleg nydelege små skapningar. Pris: 6990,- for paret, kjempedeal. Dei er til sals i begrensa opplag frå HiFiklubben. Det er eigentleg Menuet'en med oppgradert elektronikk/delefilter. Nydeleg HT om ein kan "la gå" med subregisteret, som er omtrent borte. Men perspektiv, fokus, fargerikdom, dynamikk og oppløysing er aldeles fantastisk!

  Ventar på resten av sakene, men ei klar anbefaling til dei av dykk som treng nokre små, gode nærfeltshøgtalarar. Dei er verkeleg strålande, bittesmå, og skal stå parallelt med veggen. Som kan være gunstig enkelte gonger.

  Nu-Prime forsterkeren er eit strategisk innkjøp, eg trur den i framtida kan drive t.d. ein Triton One, om det kjem til det. Så det er planen. Når vi ein dag finn småbruket utfor byen står større høgtalarar på agendaen.
  Dei små monitorane er absolutt på lista over småhøgtalarar som eg må få høyrd på. PSB Imagine mini er ein annan. Men det får bli i ein annan tråd...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed