Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 22
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg

  Dali Rubicon 2 + AVR-X4100W Receiver

  Hei,
  Jeg har et budsjett på ca. 25k for to høyttalere m/ receiver for bruk i stua.
  Hovedsakelig vil den bli brukt til filmmusikk, klassisk, instrumentale låter, jazz, blues og noe poprock. Det det går minst av er nok type techno, rap, house, disco og annen musikk som krever mye bass og "trøkk".
  Jeg er opptatt av et rent, luftig og klart lydbilde som får frem instrumentene i et symfoniorkester på en god måte. Men samtidig er det viktig med varme og at det er noe å gå på i "bånn." Vil helst ha høyttalere som kan spille godt på lav og medium volum.

  Jeg har blitt anbefalt Rubicon 2 stativ-høyttalere. Disse ser flotte ut, og jeg var på demo på Hifi-klubben i dag. Var kanskje litt skuffet over at jeg ikke opplevde at de helt fylte rommet hvor jeg hadde demoen, men vil tro at veggene her i stua hjemme vil hjelpe til med den biten en god del.

  Hvis man tar mitt bruk og musikkvalg i betraktning:
  Er dette et godt valg til ca 25 000,- kroner, eller er det noen klare konkurrenter som jeg bør vurdere?
  Er det en god kombinasjon med Rubicon 2 og AVR-X4100W receiver, eller kan man anbefale en annen sammensetning, annen receiver til disse høyttalerne?

  Jeg takker for all god hjelp, tips og råd! :-)

  Mvh
  Vegar Mikalsen

 2. #2
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Er det noen spesiell grunn til at du tenker å kjøpe en surroundreciever for å drive et vanlig tokanals oppsett?
  Rent tradisjonelt sett vil nok mange ha lyst til å anbefale deg en ren stereoforsterker dersom det er musikk i stereo dette skal brukes til.

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hei AndersR!
  Tja, det var et et godt spørsmål ja. Det kommer primært til å bli brukt til musikk i stereo, og lite film. Så kanskje en ren stereoforsterker vil gi meg mer lydkvalitet for pengene?
  AVR-X4100W koster 9K hos Hifi-klubben. Kan man anbefale en ren stereoforsterker til mitt bruk til maks 10 000,- som kan passe godt til Rubicon 2? :-)
  PS: Det er viktig at den kan kjøre trådløst fra iPhone.

 4. #4
  Hifi-entusiast marius markusen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2015
  Sted
  oslo
  Innlegg
  206
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei
  Hadde helt klart godt for stereo forsterker om du skal bare bruke den på rubicon 2.
  Jeg har vært å hørt på rubicon 2 i butikk synes de fylte det rommet veldig bra, har også hatt rubicon 5 på test hjemme topp høyttaler :-)
  men om du er intressert i å handle fra samme kjede så er det kommet en ny integrerte fra cambridge audio. cxa 80 kan jo være intressant? (jeg har ikke hørt de)
  om du må ha trådløs integrert og så er det vel ikke så mange to kanals forsterkere i dette pris leiet. ta for behold om at jeg ikke har noe spesiel info om det.
  kokurenten til HK synes (jeg personelig) har flere bedre forsterkere. men det er en del godbiter brukt og!
  lykketil med kjøp. det kommer sikkert flere gode tips her.

  marius markusen

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk for tips!
  Jeg kan kjøre musikken fra iPhone gjennom Apple-tv eller Airport Express (Airplay). Men da skulle jeg også veldig gjerne likt å hatt en receiver med HDMI inn. Og trenger også HDMI-ut med tanke på TV-tilkobling. Er ute etter rent digital signal, men utifra det AndersR gjorde meg oppmerksom på, er Surround en funksjon jeg kan ta bort, hvis det gir meg bedre lyd for pengene. Maks 10K for receiver :-)

 6. #6
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Om du trenger en forsterker med Airplay-muligheter blir det straks litt verre. Da skjønner jeg at du har blitt styrt i retning av en surroundreciever.
  Du kan selvsagt kjøpe eksterne airplay-dingser som du kan koble på analoginngangen på en hvilkensomhelst forsterker. Det må isåfall bli din vurdering.

  Ellers er det en god grunn til at enkelte kan velge å kjøre surroundprodukter på et stereosett: Feilsynk mellom lyd og bilde når man ser film og har et digitalt display og en normal analog forsterker. Veldig ofte bruker skjermen relativt mye tid på å prosessere bildet den får levert, slik at lyden kommer før bildet. Hvor mye det er snakk om varierer en hel del. Jeg har selv opplevd opplevd opptil ca 120ms, men enkelte skjermer har hatt mindre enn 10. Dette er veldig individuelt fra produsent til produsent kan det virke som, kanskje også mye mellom ulike modellserier.

  Denne forsinkelsen får du i de fleste tilfeller ikke gjort noe med når du spiller med en analog forsterker. Har du et surroundprodukt kan du stort sett legge på litt forsinkelse i prosessordelen slik at lyden kommer like sent som bildet.

  Om dette ikke er noe tema for deg ville jeg vurdert å sett hva slags airplay-enheter som finnes som kan kobles til løst på vanlige gode tokanals forsterkere. Jeg har ikke peiling på appleting, men vet at det finnes slikt.
  En integrert forsterker til opptil 10.000 kroner, da kan du få mye fint. På Klubben er PMA-1500-serien en av mine favoritter, selv om jeg synes at den i dagens versjon, PMA-1520AE, har blitt ganske kostbar. Ellers må det sies at jeg er glad i Rega sine forsterkere til seriøse, små Dalimodeller. Men de har de ikke på Klubben lengre, dessverre.

  Cambrigdeforsterkeren som Marius over her tipser om tror jeg kunne være spennende, siden den har litt features du er ute etter, men denne serien er så ny at jeg tror ikke mange her har hørt noe som helst av den. Jeg har ihvertfall ikke det. Her må du nok rett og slett be om en demo, og sjekke om funksjonaliteten er som du ønsker deg. Kan hende du kan koble på en ekstern airplaydings til den for enklere avspilling fra iDingser. Det som også er kult med Cambridgen er at siden den håndterer digitalt direkte inn, kan du også, dersom du opplever problemet med usynkron lyd, enkelt kjøpe deg en separat digital delay-dings som du kobler mellom digital lydkilde og forsterkerens digitale inngang. Da får du slengt på ønsket forsinkelse uten at det ødelegger lyden eller lommeboka.
  Men det er altså ikke sikkert at du trenger dette i det heletatt.

 7. #7
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Airport Express skal ha en optisk digital utgang som du skal kunne koble til digitalinngangen på f.eks Cambridgeforsterkeren.
  (den er gjemt bort i form av en 3,5mm jackplugg, så du trenger en fiffig optisk kabel med 3,5mm plugg istedenfor den vanlige TosLink-pluggen)
  Er usikker på om Apple TV har noe sånt.

  Stereoforsterkere med HDMI-inngang er det ikke mange av. Så det kan hende du med ditt behov for tilkoblinger faktisk ender opp med å få det beste resultatet med en surroundreciever allikevel. Selv om det for oss tokanalsnerder kan det virke litt selvmotsigende.
  Selv de billige recievermodellene til Denon gir overraskende god lyd, så jeg skal ikke utelukke at X4100 vil kunne fungere utmerket.

 8. #8
  Overivrig entusiast TrondW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  Bergenser i Ålesund
  Innlegg
  541
  Tagget i
  0 Innlegg
  Rubicon fungerer svært bra med Denon PMA 2000, og det ligger jo en 2010 på brukten her som jeg har fælt lyst på selv. Til 13000 for Rubicon og 7000 for ampen er du greit innenfor budsjettet og kan koste på deg en bra streamer/cd/dac etter behovene...
  1. PMC Twenty5.22 - Devialet Expert 120
  2. Dynaudio Xeo 3
  3. JBL LSR 305 - Audiolab M-Dac

 9. #9
  Hifi-entusiast marius markusen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2015
  Sted
  oslo
  Innlegg
  206
  Tagget i
  0 Innlegg
  Liten digresjon ang HDMI, hvis du har endel HDMI innganger på TV´n så kan du kjøre alle lyd og bide kildene dine til den og en optisk toslink (mest vanelig) fra TV´n til DAC´n i stereo forsterkeren.

 10. #10
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,759
  Tagget i
  2 Innlegg
  Direkte linking til annonser er ikke tillatt. 1 innlegg er fjernet

 11. #11
  Hifi Freak Imagine's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  osøyro
  Innlegg
  3,656
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra bambadoo Se Innlegg
  Direkte linking til annonser er ikke tillatt. 1 innlegg er fjernet
  Direkt linker til nye annonser er lov bambadoo

  Imagine
  Tv : Lg Oled 55 Bv6
  Blu-Ray : Ps4 Pro
  Streamer : Sonos Connect
  Høyttaler : Jbl Exstreme forløpig

  Fult hjemmekino oppsett med hovedfokus på stereo kommer

 12. #12
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,759
  Tagget i
  2 Innlegg
  Fra regelverket.
  6a) Det er ikke tillatt å selge produkter, linke til annonser som inneholder salg .....
  Årsaken er forklart litt senere i §6a. Å linke til en finn.no annonse som sier at dette er siste produktet til den prisen går under denne kategorien.

  Siste ord om det i denne tråden. Tilbake til tema.

 13. #13
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,217
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Ser at HDMI fort setter stopper for ikke-surr-recivere, men vurder kanskje nye Cambridge Audio CXA80. Den har støtte for aptX streaming fra mobil/netbrett. Plenty med innganger, både analoge og digitale (sett bort fra HDMI da). Fås i sølv og sort.
  (Den er helt fersk på markedet, men tror faktisk de fleste filialene har fått denne inn nå faktisk)

  mvh

 14. #14
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg takker dere for svar. Mulig jeg må ordne en ny demo igjen :-)

  Skal prøve å oppsummere og være spesifikk. Dette vil bli mitt bruk med Dali Rubicon 2 i en normal størrelse.

  1. Tv gjennom GET-boks dekoder som har HDMI ut.
  2. Netflix og NRK-nett tv gjennom Apple Tv som har HDMI ut.
  3. Musikk fra iPhone trådløst (via f. eks Apple TV, Airport Express eller direkte til Receiver om mulig)
  4. Musikk fra spotify-app på Apple-Tv som har HDMI ut.
  5. Ingen behov for surround
  6. Maks budsjett receiver 10 000,-

  PS: Skal ta en titt på Cambridge :-)


  Takk takk! :-)

 15. #15
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Med denne kravspekken ender du opp med to alternativer.
  Doble budsjettet (pluss litt) og kjøp en Lyngdorf, eller drit i alt det vi har snakket om hittil og gå for den første løsningen med surroundrecieveren. Selv om det ikke er "korrekt" nok for de fleste her inne er det nok det enkleste.

 16. #16
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk for råd og tips alle sammen.
  Det ligger nå an til å bli Rubicon 5 og forsterkeren DENON AVR-X5200W. Det kan hende at jeg senere vil oppgradere surround. Derfor en slik forsterker.
  Etter forrige demo hørte jeg klart forskjell på Rubicon 2 og 5.
  Rubicon 2 klarte ikke å levere den fylden og det ekstra i bunn som Rubicon 5 kunne gi.

  Har fått anbefalt disse kablene:
  Rocket 33 – 3198,-Rocket 44 – 4998,-
  Rocket 88 – 8998,-

  Ser at kabler kan visst koste. Men hva tenker dere om dette? Eventuelt tips til andre kabler som eventuelt er noe rimeligere, men hvor jeg ikke vil ha noe merkbart kvalitetstap på lyden på mitt utstyr?

 17. #17
  Overivrig entusiast TrondW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  Bergenser i Ålesund
  Innlegg
  541
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kjøp Monster, minimum 2,5mm2. Burde koste deg en tusenlapp for 2 stk med plugger. Finnes ikke poeng i å kjøpe dyrere.
  1. PMC Twenty5.22 - Devialet Expert 120
  2. Dynaudio Xeo 3
  3. JBL LSR 305 - Audiolab M-Dac

 18. #18
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk, Popi. Skal sjekke det ut litt ja. Høres fornuftig ut å ikke sløse pengene på dyre kabler som jeg kanskje ikke vil høre noe forbedring på i mitt tilfelle.

  Noen alternativer til Rubicon 5 til samme pris som kan være verdt å kjøre DEMO på? Et alternativ som ofte kommer opp som en konkurrent til Rubicon 5?
  Tenkte å teste Rubicon 5 altså opp mot en som er i lik pris, men annen høyttaler. Også denne til 5200W-forsterkeren.

 19. #19
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  319
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skjønner fortsatt ikke hvorfor du vil ha en receiver. Kjøp deg en stereoforsterker.

 20. #20
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2015
  Innlegg
  30
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hei TheFlair. Takk for kommentar.
  Som jeg skriver over i en av de siste postene, ønsker jeg antageligvis etter hvert å oppgradere til surround med flere høyttalere til filmbruk, derfor ønsker jeg en slik forsterker når jeg nå først skal kjøpe. Siden jeg startet denne tråden har jeg vurdert det slik at det er mer og mer sannsynlig at jeg vil gjøre nettopp denne oppgraderingen på sikt.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed