Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 33
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,484
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lyspære Utfordring: Dine erfaringer på Forsterkere! Hva er "best"?

  Jeg ønsker med dette innlegget å starte en tråd om inntrykk rundt forskjellige forsterkermerker. Jeg har etter hvert fått en del inntrykk ved både å høre på forsterkere hos venner, ute hos butikker og ikke minst ved kjøp og lån på hjemmebane + HIFI messer.

  Det må sies at det er store forskjeller mellom modeller hos de enkelte merkene. Det er også en forskjell om vi snakker om separate eller integrert. Jeg vil jeg gjerne akkumulere disse detaljene til helhetsinntrykk på et gitt merke og heller komme med eksempler på enkeltstående forsterkere. Jeg tar meg denne friheten ettersom det er en god del fellestrekk hos de merkene jeg selv har hørt – så får vi heller utpeke unntakene etter hvert som de kommer. Jeg håper dette er akseptabelt for entusiastene her inne.

  Et vesentlig poeng ved å vurdere forsterkere å oppgi hvilke høyttalere som de spiller på. Dette er en opplysning som er helt kritisk – ettersom noen forsterkere kan være helt topp på en type høyttalere og på samme tid være en optimal dårlig match på andre.

  Jeg prøver meg på mine erfaringer, så får vi se om dette gir mersmak på forumet – selv om vi nærmer oss en langhelg med fint vær. Jeg håper flere av dere kan komme med deres erfaring på disse merkene eller andre. Jeg tar imot konstruktiv kritikk og justeringer på mine erfaring med stor takk. PS! Jeg har ikke tatt med inntrykk av forsterkermerker som jeg personlig ikke liker overhodet og der hvor jeg ikke har noe særlig positivt å si. Jeg ønsker ikke å rakke ned på noen merker her. Jeg har IKKE tatt med forsterkere hvor jeg føler at jeg ikke har et godt nok grunnlag til å uttale meg - selv om jeg har et godt inntrykk.

  Accuphase:

  Lydinntrykk: Bredt og dypt lydbilde. Svært detaljert lyd (den aller mest detaljerte lyden jeg har hørt har kommet fra et separat accuphase-oppsett til 200k+ med hornhøyttalere). Lyden er engasjerende og musikalsk, slik at detaljene og bredden på lydbildet ikke går spesielt på bekostning av en organisk og engasjerende lydopplevelse. Jeg får lyst til å høre mer musikk når jeg lytter til disse.

  Match med høyttalere: Klasse a-integrert passer ikke til elektrostater med store impedanssvigninger. Man kan slippe unna med å kjøpe dyre separate, men jeg har inntrykk av at det finnes bedre alternativer til elektrostater. Passer vel utmerket til de aller meste annet, så lenge høyttalerne ikke er for tunge å drive (gitt få watt på klasse A).

  Mcintosh:

  Lydinntrykk: Ikke spesielt bredt lydbilde, men svært dypt i forhold til det aller meste jeg har hørt. Svært musikalsk engasjerende. Ikke spesielt detaljert i lyden i forhold til Acchuphase og Mark Levinson. Trafoene gjør dette på papiret til en lite gunstig match med elektrostater med impedassvigninger – men renheten i lyden er vel ganske så unikt for dette merket takket være de tunge koppertrådene som er montert bak som tillater en høy spenning inne i forsterkeren som renser og vasker og farger etter eget godt befinnende.

  Match med høyttalere: Passer ikke spesielt godt til dynamiske høyttalere som farger lyden som Sonus Faber – ettersom forsterkeren farger en del selv. Passer bedre til Martin Logan (ESL) enn f.eks. Quad (ESL), der sistnevnte også farger en del i mellomtonen.

  Mark Levinson:

  Lydinntrykk: Verdens mest balanserte forsterker? Transistorforsterker som er svært oppløst (og behagelig) i lyden – har både et bredt og dypt lydbilde – selv om mellomtonen ikke er så tilstedeværende/tykk/organisk som Mcintosh. Svært god kontroll på bassen og øvre toner – skiller svært godt på instrumenter i lydbildet. Detaljene er ikke like gode som på Acchuphase? (kanskje og bare kanskje). Svært raffinert og korrekt. Dette må vel være mekka hvis HIFI handler om den perfekte lyd (selv om perfekt kan bli kjedelig og lite engasjerende over lengre tid – kanskje). Dårlige opptak forblir svært dårlige på disse forsterkerne – det er bra sikkert – men de gode opptakene blir desto bedre. Det må sies at de skarpe og litt ubehagelige kantene man kan høre på en del transistorforsterkere – også de som koster like mye som en bil – er helt fraværende her. Dette er silkemykt og oppløst på samme tid.

  Match: Matcher med alt? Kanskje litt sterilt hvis alle andre komponenter også er sterile og politiske HIFI-korrekte, alt i henhold til subjektiv smak selvfølgelig - som alt annet. Tåler vel alt av impedans- signinger og kan drive det aller meste – selv om andre forsterkermerker på papirer leverer mer watt pr krone.

  Audio Research:

  Lydinntrykk:
  Svært engasjerende mellomtone som får deg til å sitte i timesvis i sofaen. Den aller mest musikalske forsterkeren jeg har hørt. Den er også svært oppløst i mellomtonen, selv om detaljene forsvinner litt i øvre og nedre sjikt på mine elektrostater (ikke gitt at dette skjer på andre høyttalere). Bass er også litt ut av kontroll på elektrostatene.

  Match: Dynamiske høyttalere med jevn/stabil impedans. På elektrostater som ML er ting litt for mye ut av kontroll i nedre og øvre sjikt selv om mellomtonen er karakter 6 av 6.
  Siste redigert av RuneRaskeReven; 21.05.2015 kl. 17:29. Årsak: Kjedelig overskrift


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,041
  Tagget i
  0 Innlegg
  Spennende tema!

  Jeg har ikke grunnlag for å uttale meg her, men leser gjerne hva folk mener. Kjenner meg ikke helt igjen i det du skriver om McIntosh. Har lest flere steder at de nyere modellene ikke farger lydensom eldre modeller kanskje gjorde. Snakket med Tømmervik på OHC og han mente at McIntosh passet dårlig med Martin Logan. Interessant at du har denne komboen. Jeg har hørt McIntosh og Sonus Faber og synes det fungerte meget godt. Men som sagt jeg har veeeldig begrenset erfaring her. Se på dette som en bumping av tråden. :-)

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jul 2012
  Innlegg
  935
  Tagget i
  0 Innlegg
  hej Redux.
  Lægger du sammen, alle de positive lytteindtryk, fra hele dit indlæg fremstår : Electro Research a75.
  Match : Dem alle sammen.
  Men sant nok, den er ikke lige til at fremskaffe (ærgerligt nok)

 4. #4
  Hifi-entusiast todams's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2011
  Sted
  Lier
  Innlegg
  178
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Har selv Polske Ancient Audio Single Six monoblokker 18w klasse a single ended og Ancient Audio Lektor Air cd spiller, disse spiller helt fantastisk og har godt med krefter selv om det bare er 18 w. Dette oppsettet med høyttalere av eget merke har etter min mening hatt beste lyd på Horten messa flere ganger. Har brukt dette med godt resultat på Monitor Audio PL 300, men har nå WLM Diva da disse egner seg bedre på rørforsterkere, raskere og mere punch i bassen.

 5. #5
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,926
  Tagget i
  0 Innlegg
  Audio Research:

  Lydinntrykk: Inntrykkene mine er basert på Ref 75 modellen. For de som er vant til lyden fra store transistor slutttrinn vil jeg si Ref 75 representerer en "myk" overgang til rørverden. Anlegg med store transe-sluttrinn kommer ofte i balansert utgave, og Ref serien til ARC er uproblematisk i så måte da de er helbalanserte basert på push-pull prinsippet. Jeg vil beskrive lyden som nøytral med god bassgjengivelse. Jeg tror mange ville hatt problemer med å plukke den ut som en rørforsterker i en blindtest. Den beholder på sett og vis de fleste egenskapene fra transistor verden, men den utvider også disse med en gjengivelse som er langt tettere på naturlig gjengivelse av klang. Et klassisk strykeinstrument låter slik det er ment å skulle låte og ikke som en dårlig etterligning som ofte har vært min erfaring med en del transer. Oppløsning er det også her i bøtter og spann. Klisjéer som at dette spiller musikk og ikke kjedelig klinisk hifi er nærliggende.

  Match med høyttalere:
  Dette er altså den minste forsterkeren i Ref serien jeg har erfaring med. Jeg har den koblet opp mot et par B&W 805D i et rom på rundt 17m2. Den skal således drive to 6.5" og to diskanter og det har den absolutt ingen problemer med. Matchen med 805D vil jeg beskrive som veldig bra i mine ører. På større gulvstående med flere elementer bør man kanskje vurdere en av de større modellene i Ref serien. Men utfordringen med en litt vanskelig impedans-last fra 805D tar den på strak arm.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 6. #6
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,484
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Goggen8 Se Innlegg
  Spennende tema!

  Jeg har ikke grunnlag for å uttale meg her, men leser gjerne hva folk mener. Kjenner meg ikke helt igjen i det du skriver om McIntosh. Har lest flere steder at de nyere modellene ikke farger lydensom eldre modeller kanskje gjorde. Snakket med Tømmervik på OHC og han mente at McIntosh passet dårlig med Martin Logan. Interessant at du har denne komboen. Jeg har hørt McIntosh og Sonus Faber og synes det fungerte meget godt. Men som sagt jeg har veeeldig begrenset erfaring her. Se på dette som en bumping av tråden. :-)
  Takk for svar!

  Ikke for å være streng, men jeg synes det blir litt feil å sitere enkeltmennesker her på sentralen. Vi har tross alt anonyme nick, og her opplever jeg at du siterer en ytterst kompetent person uten at vedkommende får mulighet til argumentere for et slikt utsagn.

  Når det gjelder match mellom Martin Logan og Mcintosh så er dette ikke en åpenbart og enkel match. Det er stor forskjell mellom modellene. For å ta det enkle først, f.eks. MA5200 med 8 ohms utganger er åpenbart en forsterker som man ikke engang vurderer for dette bruket – mens forskjellige 275 rørmodeller er svært populære, en match som blant annet er beskrevet i Stereophile som svært vellykket. Monoblokkene håndterer det aller meste og spiller skjorta av det aller meste.

  Selv om mange eksperter ikke anbefaler det så er det mange der ute som bruker rørforsterkere, eller forsterkere med utgangstrafoer på Martin Logan. Det er ikke helt politisk korrekt med tanke på at du mister kontroll i bass og i øvre toneleie. Jeg valgte transistorforsterker med trafoer for å få litt rørlyd, men på samme tid litt bedre kontroll. Jeg synes det fungerer bra så langt, men jeg erkjenner at det finnes bedre alternativer der ute – derav min innsats på å finne ut hvilken lydsignatur og forsterker som kan bli den neste.

  PS! Jeg vil ikke anbefale eldre modeller av Mcintosh til Martin Logan. Lyden kommer aldri helt ut fra høyttalerne og du mister denne 3D lyd/effekten som gjør høyttaleren svært livaktig. De nyeste modellene er langt mer oppløst i lyden og passer langt bedre til ML. Mange som snakker om Mcintosh har mest erfaring med de gamle modellene og ikke de nye. De er heller ikke nødvendigvis populære å selge med tanke på litt dårlig margin.

  PS: Ja, de nye modellene farger langt mindre, men de farger litt likevel Det er positivt synes jeg.


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 7. #7
  Æresmedlem oct's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  11,692
  Tagget i
  0 Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.


  mvh
  Kllder: Esoteric X- 01./ bergmann Magne & Avid Acutus m. SME 309. / Pickuper: Lyra Skala & Etna. / RIAA: Manley Steelhead./ Pre: Mc. C 2300./ Power: Mc. 1,2 kW. / H.t: [audio physic] Virgo 25 (Tømmervik-modell) m. Nordost Sort Füt./ Nordost Valhalla interconnect & h.t. kabler. Ditto i nett & 2 tonearmkabler./ Padde: Nordost Thor.

 8. #8
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,484
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for gode innspill! Er det andre som har erfaring her på forumet ?


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 9. #9
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  511
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kan ta litt kjappt om Xindak, denne forsterkeren gir litt varme i lyden og passer nok best til nøytrale høytalere.

  Match: Har testet imot Dali, B&W og Polk audio. Polk audio var en ok match på den ene modellen jeg testet. B&W så fikk jeg dotter i ørene, noe som ikke stemte i mellomtonen da det var litt "grumsete" i det spekteret, her testet jeg det meste imellom 6-20K klassen og det var det samme resultatet. Dali og Xindak er en fin match fant jeg ut. Har testet de fleste Dali imellom 10-40K klassen, og resultatet var det samme.

 10. #10
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,484
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.


  mvh
  Hehe - det er alltid greit å ha likviditeten i orden før man shopper HIFI


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 11. #11
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,926
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 12. #12
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2010
  Sted
  Langs sjøen
  Innlegg
  32
  Tagget i
  0 Innlegg
  Blir vi noen gang tilfreds i vår søken etter den rette lyden ? Det er et hav av forskjellige kombinasjoner og meninger om alt, og at noen blir forvirret og usikre er ikke det minste rart. Men tilbake til hva trådstarter spør om, nemlig egne erfaringer.
  Som pre amp brukes en Accuphase C-2800, som sluttrinn var jeg så heldig å finne to pent brukte Pass Labs XA 160.5 som ga anlegget et vanvittig løft den gang. Høytalere som brukes er Audiovector i Arrete' 6 serien. Men det som gjorde den virkelig store forandringen av lydbildet var da jeg satte på et mc element av forgjengeren til Lyra serien som heter Tsurugi Ceraloy. Dette samlet gjør meg tilfreds både med lyd og hva som er investert, alt er kjøpt brukt !

 13. #13
  Æresmedlem oct's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  11,692
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Jeg lever i juratiden. To-2 vinylsnurrer er en nødvendighet. Streaming / dac, etc.. kan leve sitt eget liv deep Down....


  mvh
  Kllder: Esoteric X- 01./ bergmann Magne & Avid Acutus m. SME 309. / Pickuper: Lyra Skala & Etna. / RIAA: Manley Steelhead./ Pre: Mc. C 2300./ Power: Mc. 1,2 kW. / H.t: [audio physic] Virgo 25 (Tømmervik-modell) m. Nordost Sort Füt./ Nordost Valhalla interconnect & h.t. kabler. Ditto i nett & 2 tonearmkabler./ Padde: Nordost Thor.

 14. #14
  Hifi Freak The Gunner's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  6,930
  Tagget i
  7 Innlegg
  Torget
  2
  En liten prismessig low-fi shock:

  NAD D3020 med lettdrevne HT, og da spesielt fulltonere. Latterlig bra!

  Ok, lydbildet kunne vært litt bredere, bassen enda strammere og litt mer oppløst i toppen. Men helheten, mykheten, varmen og engasjement er veldig bra - får vel ta med "prisen tatt i betraktning" også, da . Virkelig en verdig arvetaker for 3020.

 15. #15
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,484
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Det er anbefalt å bruke pre vs. lydkontroll i DAC. Det er litt forskjell - bruker DAC volum kontroll på MA275 nå vs. integrert som er på reperasjon. DACen er ikke helt optimal til dette men jeg kan ikke den logiske og vitenskapelige forklaringen. Jeg tror på å kjøpe en litt påkostet integrert i disse dager for å få litt pose og sekk da.


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 16. #16
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  1,438
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Iflg mine erfaringerer du heelt på jordet med den påstanden. Av alle kombinasjoner jeg har prøvd kommer DAC - Power ikke engang i nærheten av feks en god integrert.

 17. #17
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,484
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra kvasi Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Iflg mine erfaringerer du heelt på jordet med den påstanden. Av alle kombinasjoner jeg har prøvd kommer DAC - Power ikke engang i nærheten av feks en god integrert.
  Jeg er enig med at forforsterker er en god ting men jeg synes virkelig ikke at noen her er på jorden fordi de snakker om egne erfaringer


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 18. #18
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,926
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra kvasi Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Iflg mine erfaringerer du heelt på jordet med den påstanden. Av alle kombinasjoner jeg har prøvd kommer DAC - Power ikke engang i nærheten av feks en god integrert.
  Jeg betviler ikke at jeg er helt på jordet i forhold til dine erfaringer, men det betyr bare at de DAC'ene du har hørt med volumkontroll ikke har vært i nærheten av å utnytte potensialet med en slik løsning etter min erfaring. DAC'en jeg har nå en APL DSD-S har en volumkontroll som etter min erfaring virkelig utnytter potensialet i en slik løsning. Hvorfor da putte på en ekstra komponent som bare forverrer integriteten til lydsignalet og fordyrer hele anlegget er "beyond me". Så lenge man bare har digitale kilder er pre bare en uting så fremt man kan få en DAC som er tilstrekkelig bygd for å håndtere volumjustering.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 19. #19
  Hifi Freak Audirvana's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Innlegg
  1,476
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra kvasi Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Iflg mine erfaringerer du heelt på jordet med den påstanden. Av alle kombinasjoner jeg har prøvd kommer DAC - Power ikke engang i nærheten av feks en god integrert.
  Det var en tid der jeg tenkte som deg, Ketil. Jeg så en foforsterker som ett unødvendig komponent, ettersom jeg stort sett bare brukte en kilde - en dac med digitalt volumkontroll. (Hegel HD20). Less is more & Keep it simple var tanken.

  Så førte tilfeldighetene til at jeg snublet over Musical Innovations fantastiske forforsterker MI11, og ga den et sjanse.

  WOW, for ett enormt kvalitetsløft det ble. Og etter det har jeg blitt overrasket et par ganger til, av oppgraderinger innenfor Musical Innovations forforsterkere. Nå anser jeg forforsterkeren som kanskje det viktigste komponentet i min kjede.
  Musical Innovation MI9.2 | Musical Innovation MI25 | Magnepan MG 1.7 | Linn Akurate DS | Rega Planar P3 | Nordost Purple Flare | Kimber 12TC høyttalerkabler| kinarøverversjonen av Nordost Odin | Isol8 Minisub 2 | Electrocompaniet 25W | Electrocompaniet EC1 | B&W Preference 6 | Museatex Melior One.

 20. #20
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,926
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Audirvana Se Innlegg
  Sitat Sitat fra kvasi Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Ketil Se Innlegg
  Sitat Sitat fra oct Se Innlegg
  @ Redux: Som mangeårig Mc.oholiker , har jeg kastet øyne & ører i retning av D´Agostini Master Pre. Relativt høyt priset, men omtrent som tilsvarende fra McIntosh. Dog 3 bokser fra sistnevnte. Har ingen lytteerfaring fra førstnevnte. Håper OHFC kan hjelpe meg m. evt. prøvelytting på D´Agostini. Ellers blir det evt. sparing til McIntosh C 1000 CPT. Godt råd, er å aldri kjøpe dyre komponenter før man har tjent pengene det koster.
  mvh
  Men hva er nå egentlig vitsen med en pre til uhørbart mange kroner når en DAC med volumkontroll gjør en bedre jobb? En pre er jo egentlig en etterlevning fra den tid der man hadde flere analoge kilder tilkoblet. I dag er en pre i mine øyne et unødvendig ledd som i tillegg forverrer lydkvalitet og gjennomsiktighet i lydbildet. Totalt bortkastet med andre ord.
  Iflg mine erfaringerer du heelt på jordet med den påstanden. Av alle kombinasjoner jeg har prøvd kommer DAC - Power ikke engang i nærheten av feks en god integrert.
  Det var en tid der jeg tenkte som deg, Ketil. Jeg så en foforsterker som ett unødvendig komponent, ettersom jeg stort sett bare brukte en kilde - en dac med digitalt volumkontroll. (Hegel HD20). Less is more & Keep it simple var tanken.

  Så førte tilfeldighetene til at jeg snublet over Musical Innovations fantastiske forforsterker MI11, og ga den et sjanse.

  WOW, for ett enormt kvalitetsløft det ble. Og etter det har jeg blitt overrasket et par ganger til, av oppgraderinger innenfor Musical Innovations forforsterkere. Nå anser jeg forforsterkeren som kanskje det viktigste komponentet i min kjede.
  Nå er det nok litt forskjell på en HD20 og en DSD-S, men OK, hvis jeg får anledning til å teste ut en ARC pre engang kan jeg sikkert få klart opp i sammenhengen. For eksempel foretrakk jeg den rimeligere APL DAC-S koblet rett i en Sugden effekt kontra en EC 4.8 imellom da jeg hadde dette oppsettet tidligere.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed