Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  255
  Tagget i
  1 Innlegg

  Spec RSA -M3ex

  Tenkte bare å ytre noen opplevelser med min nye Spec-forsterker.

  Det første som slår meg er at den er silkemyk, varm, behagelig og ryddig. Ingenting stikker seg ut. Kan minne om noen 300B monoblokker jeg eide en kort stund, bare at Spec'en har mer kropp og fylde.

  Dette er mest sannsynlig den mest behagelige forsterkeren jeg har hatt eller hørt. Har prøvd å framprovosere noe sjenerende ved å dra på med noen innspillinger jeg tradisjonelt sliter med, gjerne da pga slitsomme sibilanter. Spec'en er nydelig oppløst og glatter elegant over det som før har stukket seg frem. Kan ikke høre at det går på bekostning av detaljer.

  Den er nok ikke råest på dynamikk og punch, men den er ikke kjedelig heller vil jeg si. Har foreløpig brukt den på Klipsch Palladium. Får WHT til uka, tror det kan bli en god match. Sitter med minst en forsterker for mye, har vært sterkt plaget av byttesyke, og vet enda ikke helt hvor jeg lander. Men dersom målet skal være et oppsett med fokus på et avslappende og harmonisk lyd, har jeg vanskelig for å tenke meg en bedre forsterker for den oppgaven!

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,018
  Tagget i
  8 Innlegg
  Jeg har toppmodellen deres i anlegget for tiden. Vet nesten ikke hva jeg skal si, dette er jo bare helt fantastisk! Følg med på Audiofidelity.no om et par uker....

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  255
  Tagget i
  1 Innlegg
  Nå har jo ikke jeg hørt toppmodellen, men kjenner du igjen noe av det jeg på mitt amatørmessige nivå har forsøkt å beskrive?

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2015
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  112
  Tagget i
  0 Innlegg
  Et lille spørsmål fra en med et litt mer pragmatisk forhold til alle de euforiske superlativer som brukes ved beskrivelse av forsterkere uten å nevne høyttalerne eller kilden:

  Kan det hende at en forsterker kanskje bare bør være en forsterker og ikke farge lyden slik man har en tendens til å beskrive opplevelsene når en ny boks man er godt fornøyd med /stolt av å fortelle om er kommet i hus? Kan det være at endelig har man en forsterker som yter det den skal; forsterke signalet mellom kilden og høyttalerne uten å farge lyden (les: forvrenge lyden): Har sakset et innlegg fra Sverre Knudsen: "«Ett lite stykke ledning med forsterkning» er den mest kjente karakteristiske definisjonen på en HiFi-forsterker.Uttrykkets opprinnelse er omdiskutert, men ved å bruke det i ett utall av annonser klarte Quad i England å gjøre det til «sitt».Bortsett fra forsterkningen vil den idielle HiFi-forsterker altså ikke påvirke lydsignalene annerledes enn en ledning, som jeg her går ut fra er 100% nøytral – ingen kabeldiskusjon, ellers takk."
  Utstyr: For mye

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  255
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det er jo litt gøy å kunne være litt stolt av noe ny hifi og da Vessel56

  Som skrevet har jeg brukt Klipsch Palladium (P17B).
  Har foreløpig bare streamet via Auralic Aries og Naim dac.

  Vet ikke om denne er den "ideelle" forsterkeren, men musikken høres flott ut gjennom den i alle fall Euforisk? Vet ikke helt. Men dn positiv opplevelse

 6. #6
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,773
  Tagget i
  2 Innlegg
  Stereophile har testet SPEC RPA-W7EX

  God test lydmessig men veldig dårlig målemessig. Tydelig liten korrelasjon mellom objektiv måling og subjektiv opplevelse.

  http://www.stereophile.com/content/spec-rpa-w7ex-real-sound-power-amplifier-measurements#RyHoYCcBJs6Oh8J7.97

  KM very much liked the sound of the Spec RPA-W7EX. I, however, was disappointed by its measured performance—modern class-D amplifiers, especially those using one of the Hypex modules, measure very much better than this. And with its low input impedance, its dislike of load impedances below 4 ohms, and its high levels of radiated noise, this not an amplifier that can be universally recommended, I feel.—John Atkinson

  Footnote 1: The Spec RPA-W7EX emitted more RF interference than I have encountered with other class-D amplifiers. In my test lab I have a transistor radio permanently tuned to NPR on FM. When I turned on the 'W7EX, it wiped out FM reception with noise that was modulated by the audio signal being amplified by the Spec amplifier. This has not happened with class-D amplifiers since I tested some inexpensive models, many years ago.

 7. #7
  Hifi-entusiast Janpe's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2015
  Innlegg
  295
  Tagget i
  0 Innlegg
  SPEC lyder fremragende, virkelig. Men de bør matches med høyttalere som har en relativt enkel last, dette er ikke noe kraftverk av noen forsterkere. Vil grovt sett si følsomhet over 90 dB og en jevn impedans på over 6 Ohm. Sånn omtrent....

  Riktig matchet spiller de uhyre bra og sammenligningen med "300B-lyd" er absolutt relevant. Jeg hadde den dyreste i mitt anlegg en stund og den imponerte veldig. Gadd vite hvordan de ville være med hornhøyttalere. Jeg vil tro svært bra, de er også dønn stille. Kullsvart bakgrunn.

  JP

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,765
  Tagget i
  1 Innlegg
  Noen som tør eller kan sammenligne med den beste forsterkeren jeg har hørt: Luxman M-05 Luxman M-05 on thevintageknob.org

  Har en kompis med denne og da jeg lånte denne et par uker hadde jeg lyd som aldri før eller etter. Varm, gylden lettflytende og usannsynlig lett å høre lenge på. Uovertruffen homogenitet. Cello og fioliner var plutselig analoge med farge, form og lukt.

 9. #9
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  1,169
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg lånte den nevnte Spec en god stund. Hadde selv 200 watts monoblokker til 100.000 + rørpre til ca 50.000. Spec manglet aldri kraft og knuste mitt eget sett. Jeg bruker McIntosh MA7000 nå, og uten at jeg har prøvd med db drag opplever jeg ikke Spec som svakere, Spec er bare raskere og strammere. Spec mener jeg er bedre enn min egen MA7000. Faktisk synes jeg Spec er den beste forsterkeren jeg har hørt/prøvd.
  Høyttalere : ASW Chelys Reference
  McIntosh MA7000 & McIntosh D100
  Diverse : Bluesound Node 2 & Shunyata Resarch Hydra 6 strømrenser & Samsung 64" & PS4 & JVC QL7 platespiller

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed