Ønsker anbefaling Var det verdt det?

Bobby Peru

Fersking
Ble medlem
05.03.2015
Innlegg
2
Antall liker
3
Etter at den siste kabelen kom på på plass, har anlegget blitt stående i lengre tid. Har i den siste tiden gått med noe i nærheten av begynnende depresjon og apati hva hifi angår.
Flere år med tyning av økonomi, timer med lesing av hifimagasiner, utallige timer på div.fora, ser ut til å ha vert bortkastet. Det finnes ingen interesse for dette overhodet lengre. Nå ser det ut som om, etter at alt er på plass, at det er et avsluttet kapittel for mitt vedkommende.
Tilstanden ble heller ikke bedre av å lese i helhet tråden om svindel i kabelbransjen. For å bedre den mentale tilstanden tok jeg turen innom hififorhandleren i hovedstaden. Etter å ha tatt et overblikk i lokalet, og møtt av representanten for etablissimentet, ble jeg besatt av tanken om å komme meg fortest mulig ut. Aldri mer av dette tullet, nå er det nok.
Anlegget står nå som et symbol på årevis dumhet, tror jeg må pakke det ned snarest for ikke å bli påminnet galskapen.
I den siste tiden har dette forumet fungert som veiledningssentral for dumme kjøp for nybegynnere i hifi.
Håper nå å få noen trøstens ord her før jeg oppsøker psykologen.
God bedring ønskes mange.
 

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.917
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Livet svinger, kløen kommer tilbake. Når man han svingt noen ganger og solgt, angret, solgt, angret så slår man seg til ro med det så finner man heller på noe annet disse månedene tørken oppstår.
 

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.834
Antall liker
1.418
Sted
Steinkjer
For min egen del hender det av og til at jeg har perioder hvor interessen er mindre eller jeg har andre interesser som tar mye tid, men hifi interessen er nok den som jeg altid kommer tilbake til.
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.575
Antall liker
27.677
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
-Og det etter hele 2 måneders medlemskap på HFS og 1 - ett - innlegg.

Jaja.....

mvh
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.691
Antall liker
2.294
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Det finnes en whisky-tråd her, kanskje den kan hjelpe.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.280
Antall liker
11.035
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Ett innlegg stemmer ikke med "utallige timer på diverse fora".
Hvis man er norsk er det HFS som er forum nr 1 og da har vi kanskje en gammel traver med nytt nick ?
Helt ok det.
Jeg tolker innlegget slik at det er to muligheter:
1. Det er en spøk.
2. Det er alvorlig ment.
I tilfelle 1 vil jeg si: hehe.
I tilfelle 2 tolker jeg det som at trådstarter har hatt hobbyen "drive med hifi" og praktisert det som en kontinuerlig testing utskifting av utstyr. Nivået har flatet ut og det er ikke så interessant å bytte utstyr.
Da vil jeg foreslå følgende: Behold alt utsyret og begynn å bruke det til å lytte til musikk. Det er det utstyret er laget for. Glem bransjen, kabler, forhandlere og tullprat om utstyr. Du har det du trenger og vel så det og slipper å tenke mer på det. Bare spill musikk og nyt.
Hvis ikke det siste fungerer, eller ikke virker attraktivt, kommer trådstarter fra en annen planet enn meg.
 

Kanutus

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.11.2014
Innlegg
2.006
Antall liker
780
Sted
Nesodden
Jeg tok heller ikke dette innlegget som seriøst, gitt at det var innlegg #1 av en ny bruker ... For egen del synes jeg min nye/gamle hobby -- gir meg mer enn den tar, for å si det sånn. Det som _kan_ være en felle, er å bli så bitt av basillen at man aldri får nok, eller håper på _enda_ bedre lyd enn det man har til enhver tid, og svir av uforholdsvis mye penger. Jeg tror det kan være lurt å holde igjen, og heller bruke litt ekstra tid til å faktisk _lytte_ på musikk i forskjellige former. Med Tidal og liknende tjenester er det i allefall gode muligheter for å finne noe nytt (og spennende) å lytte til ...
 

Odd J

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.07.2007
Innlegg
3.807
Antall liker
2.800
Torget vurderinger
1
Vil ikke avfeie trådstarter som useriøs på noe vis, tvert i mot så peker han på noe viktig: Hvorfor forsvinner musikkgleden? Druknet den i fokuset på utstyr? Kabelhysteriet er jo ikke et problem i seg selv, snarere et symptom på problemene med denne hobbyen. En kan bruke årevis, bokstavlig talt, på å lese blader, tester og fora, se på utstyr, vurdere pris kontra påståtte egenskaper osv. Og så er det faktisk ørene som har det siste ordet. Har selv brukt mye penger på utstyr med flotte tester, tjukk frontplate i børstet aluminium og med såpass høy pris at jeg egentlig ikke ville at kona skulle få det med seg. Alt lå til rette for gromlyd med andre ord. Problemet var bare at ørene sa nei. Eller kanskje heller; ørene hørte det de hørte, men euforien og gleden uteble. Imponerende ja, detaljert og oppløst, osv. Alle parameter krysset av som oppfylt. Likevel uteble koblingen til hjerte og mage. Ble ikke sittende og høre musikk i timevis. Inn med nytt utstyr. Byttesyken går hånd i hånd med hifinevrosene og kabler er ofte det som skal redde det hele, noe det selvfølgelig aldri gjør.

Det er rett og slett tilnærmet umulig å spikre sammen tilfredsstillende lyd ved å stable sammen antatt passende produkter der man prøver å lese seg til lyden på forhånd. Flirer alltid når jeg leser i halvgamle tråder at NÅ har man kommet i mål, alt stemmer og drømmelyden er der. Det er bare det at når man ser på utstyrspakka den gang og hva vedkommende har lagt inn som utstyr i tekstlinja helt nederst er nesten alt byttet ut likevel....

Jeg har ikke fasit på dette, men har tenkt ut noen retningslinjer som jeg har tenkt å følge, helt eller delvis:
- prøv å få hørt andre anlegg enn ditt eget. Mange kan ha fulgt helt andre veier og kan ha endt opp med en lyd du ikke har vært i nærheten av selv - eller du ikke trodde at du likte/mislikte. Dette kan slå begge veier. Det kan godt hende du trodde du kom til å like Magico, helt til du fikk hørt de.
- ikke bruk alt for mye penger på dette, du spenner forventningene tilsvarende høyt og risikoen for at du blir skuffet øker egentlig proporsjonalt med prislappen. Det er ikke så stor forskjell på utstyr som folk og tester vil ha det til så høy pris er ingen garanti for annet enn stort verditap når du selger det senere.
- kjøp helst brukt utstyr. Hifi slites nesten ikke og varer svært lenge. Likevel er verditapet fort nesten større enn på biler. Da kan du pløye deg gjennom en del bokser uten å tape så fordømrade mye penger på dette.
- ikke glem musikken oppi det hele. Man kan lese blader og fora til man kan ekstremt mye om hifi og det kan være spennende og givende i seg selv. Men følges ikke dette opp med å utvide musikkhorisonten tilsvarende er det lett at det blir bråstopp.

Og har du først gått lei: ta en real pause og ikke sitt å stur foran anlegget. Dyrk andre hobbyer der du mestrer ting bedre, nyt musikk på andre måter, konserter og se mer på film. Så kan man faktisk, når interessen melder seg (for det gjør den) ta opp hobbyen igjen, men da etter å ha tenkt nøye gjennom hva som gikk galt forrige gang. Kanskje starte veldig enkelt med vintage eller noe halvgammel NAD for faktisk å lære seg å kose seg med musikken uten at det er hifi! Og så la musikken lede an videre, ikke bladene og testene.

Og skal man først ha highend: Kanskje oppnår man dette til en tiendel av prisen med en god hodetelefon og ditto forsterker?!
 

E.I.A.

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.07.2004
Innlegg
5.276
Antall liker
3.316
Torget vurderinger
49
En tur på fjellet, eller en joggetur hjelper på humøret :)

Byttekarusellen blir man svimmel og sliten av, og det kan koste flesk.
Hopp av karusellen, og nyt musikken isteden, trenger ikke dyrt anlegg for og ha glede av den :)
 

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.243
Antall liker
9.477
Torget vurderinger
2
Har hatt det på samme måte,heldigvis på edruelige budsjett..Så når keiserens nye klær falt til bakken var det ikke så ille. Kom igang igjen og morer meg med rør og diy som tilfredstiller min tekniske interesse. Med rør er det iallafall tekniske og målebare forskjeller som er interessante å utforske. Så får jeg lytte litt til musikk innimellom :rolleyes:og se om øra henger med...Så nå kjøper jeg rør som kona kjøper sko. Men de store utsyrskjøpene er sjeldne..litt ny musikk har jeg også snublet over takker være almuens verktøy som Sonos og Wimp/tidal
https://play.spotify.com/album/4jcw...e&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.270
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Solte anlegget og kjøpte et helt annen type anlegg. Nå hører jeg på musikk. Ikke anlegget...
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Hvis målet virkelig var målet, antageligvis ikke. Men gjort er gjort, spist er spist. La det få litt tid til å gå over, og så sjekker du ut noe ny musikk. Tror det ender godt.
 
Sist redigert av en moderator:

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.741
Antall liker
503
Mitt svar er at det er musikk det gjelder. Musikken gjengis utmerket gjennom anlegg som ikke koster skjorta. Vintage er en mulighet, såkalt budsjett hifi en annen, og disse to kan fint kombineres. Så kan vi spare økonomien.
 

grammofon

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.02.2011
Innlegg
5.646
Antall liker
2.853
Sted
Bærum
Ser at vår kjære Bobby har logget av for lenge siden. Han er vel for opptatt med psykologtimer og depresjoner.

Det jeg imidlertid ikke forstår, er at han faktisk er deprimert i det hele tatt. Erkjennelsen av at man er lei HI-Fi, har sett lyset og faktisk ønsker å drive med noe mer fornuftig her i livet, burde jo ført til en himmelsk opptur der man ble frigjort fra asylets knugende undertrykkelse og depresjon. Endelig, nå er jeg fri!!!

Her må det ligge noe mer under - en slags søken tilbake til det gamle. -Tilbake til Asylet der man sitter umælende krokrygget og lytter, lytter og atter lytter -angstbevende i håp om å få tilbake selve godfølelsen - opplevelsen av god lyd. Bobby er rett og slett fortsatt hekta, har abstinens og har naturligvis gått inn i en dyp depresjon.
 

Volund

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
308
Antall liker
114
Sted
OSLO
Torget vurderinger
12
Har bare et råd. God musikk trumfer godt anlegg any day. Skru på den musikken som gjør deg mest lykkelig og kos deg med anlegget du har. Om det ikke er mulig selg og finn på noe annet.

Blir selv litt for ofte fanget av "hvor fett" noe låter i steden for å finne gleden i god musikk.
 

Voff

Æresmedlem
Ble medlem
03.11.2006
Innlegg
11.021
Antall liker
8.215
Torget vurderinger
1
Cluet er å bruke sunn fornuft og ikke bli revet med av Hi-Fi nevrosa....
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
19.528
Antall liker
9.685
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Sånn går det når man glemmer at utstyret er til for å formidle musikk.
 
  • Liker
Reaksjoner: SRM

SRM

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.06.2009
Innlegg
2.626
Antall liker
2.497
Sted
Oppland
Torget vurderinger
23
Usikker på om jeg blir mest flau eller trist på trådstarters vegene når jeg leser åpningsinnlegget. Virker som om han har kastet bort mange år fordi han aldri egentlig har fortsått, og fortsatt ikke forstår hva hifi handler om.
 

Håkon_Rognlien

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
6.715
Antall liker
11.182
Torget vurderinger
2
Musikkelskerens hovedoppgave i hifijungelen, er å finne den typen lyd han selv liker best.

Det er ingen enkel oppgave, mange finner ikke ut av det i det hele tatt, og ender opp som trådstarter. Det finnes ikke noe så enkelt som en sannhet innenfor vår hobby, selv om enkelte mener at målinger kan vise hva som er best. Problemet med dette standpunktet, er at man da enkelt hopper bukk over den menneskelige faktor.

Jeg har i hele min skribentperiode på godt over 20 år postulert at livet er for kort for kjedelig hifi, trådstarters innlegg viser med all mulig tydelighet hvor galt det kan gå.
Glede over musikk skal være drivkraften, det er tross alt livskvalitet vi snakker om. Det finnes så vel rimelige som skamdyre anlegg som formidler utrolig mye moro. Dessverre finnes også det motsatte, og det er jo leit når folk følger andres overbevisning i stedet for sin egen.

Mvh
Håkon Rognlien
 

erato

Æresmedlem
Ble medlem
15.03.2003
Innlegg
19.528
Antall liker
9.685
Sted
Bergen
Torget vurderinger
1
Hvis musikken er god nok, og musikkinteressen sterk nok, blir anlegget relativt underordnet...... Virker av innlegget som om anlegget var er mål i seg selv, og straks målet var nådd inntraff tomheten (som det gjerne gjør etter lange ekspedisjoner). Tenkte du aldri over hva anlegget skulle brukes til?
 
Sist redigert:

Outport

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.01.2014
Innlegg
233
Antall liker
39
Ta en kald øl, god ut i sola, slapp av. Ta en øl til, gå ut i sola og slapp av. Når du kommer inn i igjen setter du på litt lav musikk. Ta en øl og gå ut i sola igjen, slapp av. Når du kommer inn igjen denne gangen får du lyst til å skru opp volumet litt. Digger musikken litt. Tar en øl, går ut i sola for å slappe av....
 

Goggen8

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.08.2014
Innlegg
2.388
Antall liker
952
Sted
Oslo
Etter at den siste kabelen kom på på plass, har anlegget blitt stående i lengre tid. Har i den siste tiden gått med noe i nærheten av begynnende depresjon og apati hva hifi angår.
Flere år med tyning av økonomi, timer med lesing av hifimagasiner, utallige timer på div.fora, ser ut til å ha vert bortkastet. Det finnes ingen interesse for dette overhodet lengre. Nå ser det ut som om, etter at alt er på plass, at det er et avsluttet kapittel for mitt vedkommende.
Tilstanden ble heller ikke bedre av å lese i helhet tråden om svindel i kabelbransjen. For å bedre den mentale tilstanden tok jeg turen innom hififorhandleren i hovedstaden. Etter å ha tatt et overblikk i lokalet, og møtt av representanten for etablissimentet, ble jeg besatt av tanken om å komme meg fortest mulig ut. Aldri mer av dette tullet, nå er det nok.
Anlegget står nå som et symbol på årevis dumhet, tror jeg må pakke det ned snarest for ikke å bli påminnet galskapen.
I den siste tiden har dette forumet fungert som veiledningssentral for dumme kjøp for nybegynnere i hifi.
Håper nå å få noen trøstens ord her før jeg oppsøker psykologen.
God bedring ønskes mange.
Vanskelig å svare på om hifi-eventyret ditt var verdt det.

Det er noen ulike alternativer her:

1. Hvis du har kjøpt en kabel til 100 000 kr og ikke hørt forskjell fra en som kostet deg 100 kr, så var det kronemessig ikke verdt det. Men denne innsikten i seg selv blir vanskelig for andre å verdisette.

2. Hvis du mener at det ikke var verdt det å bruke mye penger på å få bedre lyd fordi bedre lyd i seg selv ikke er verdt å strebe etter, så er dette en mer interessant problemstilling. Jaget etter detaljer og autentisk bass, vil nok for de fleste, synes meningsløs hvis man i iveren går personlig konkurs eller man får moralske kvaler fordi man i stedet kunne ha brødfødd en håndfull landsbyer i en mannsalder for beløpet. Men dette kan man si om alle våre hobbyer og livsvalg. Var all treningen til en maratonløper verdt det? Var alle bøkene du leste verdt tiden du brukte? Var ekteskapene du gikk inn i verdt det? Var det et godt livsvalg å leve sparsommelig med millioner i banken som du aldri brukte?

Poenget er at man lett ender opp i noe som kalles en kontrafaktisk hypotese, altså du vet ikke hvordan ting ville vært hvis du ikke gjorde det du gjorde. Du blir den du er grunnet alle dine livsvalg og når du gjør opp status blir det for enkelt å plukket ut livsepoker som kun negative fordi disse har også vært med på å forme deg. Man kan selvsagt si at enkelthendelser er negative, men det du ikke vet er om denne enkelthendelsen forhindret verre hendelser. Eksempel: Hvis du fyllekjørte og kjørte på en person som mistet livet, så vil de fleste med rette si at denne hendelsen ødela livet mitt, at den kun er negativ og at man skulle ønske at man ikke hadde kjørt den dagen. Men man vet faktisk ikke hva som ville skjedd hvis man ikke hadde drukket og kjørt bil den dagen. Hypotetisk sett så er det mulig at man dagen etter hadde drukket og fyllekjørt og meiet ned en hel skoleklasse.

Uansett, det jeg prøver å si er at vi er våre livsvalg og erfaringer, og liv, erfaring og innsikt kommer fra både gode og dårlige vurderinger og handlinger. Snu arket og gjør noe annet du har lyst til. Livet blir veldig slitsomt hvis vi skal dra med oss en sekk med dårlige erfaringer som vi konstant skal minne oss på og piske oss med. Bruk din innsikt til noe positivt. :)
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.166
Antall liker
6.852
Torget vurderinger
4
Hei, jeg heter Bobby og er audioholiker.....

Etter at den siste kabelen kom på på plass, har anlegget blitt stående i lengre tid. Har i den siste tiden gått med noe i nærheten av begynnende depresjon og apati hva hifi angår.
Flere år med tyning av økonomi, timer med lesing av hifimagasiner, utallige timer på div.fora, ser ut til å ha vert bortkastet. Det finnes ingen interesse for dette overhodet lengre. Nå ser det ut som om, etter at alt er på plass, at det er et avsluttet kapittel for mitt vedkommende.
Tilstanden ble heller ikke bedre av å lese i helhet tråden om svindel i kabelbransjen. For å bedre den mentale tilstanden tok jeg turen innom hififorhandleren i hovedstaden. Etter å ha tatt et overblikk i lokalet, og møtt av representanten for etablissimentet, ble jeg besatt av tanken om å komme meg fortest mulig ut. Aldri mer av dette tullet, nå er det nok.
Anlegget står nå som et symbol på årevis dumhet, tror jeg må pakke det ned snarest for ikke å bli påminnet galskapen.
I den siste tiden har dette forumet fungert som veiledningssentral for dumme kjøp for nybegynnere i hifi.
Håper nå å få noen trøstens ord her før jeg oppsøker psykologen.
God bedring ønskes mange.
....det var godt å endelig få forklart det, alle problemene, frustrasjonene, langerne, en råtten bransje.....nå håper jeg bare å en dag kunne ha mot til å stå frem også som mitt virkelige meg, under eget navn, men foreløpig blir det for tøft....for stor risiko med tapt anseelse i miljøet og alle ordene man må bite i seg.

Slutt og syt, ta deg en øl, mann ! Det er vår !
 
  • Liker
Reaksjoner: SRM

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Hei, jeg heter Bobby og er audioholiker.....

Etter at den siste kabelen kom på på plass, har anlegget blitt stående i lengre tid. Har i den siste tiden gått med noe i nærheten av begynnende depresjon og apati hva hifi angår.
Flere år med tyning av økonomi, timer med lesing av hifimagasiner, utallige timer på div.fora, ser ut til å ha vert bortkastet. Det finnes ingen interesse for dette overhodet lengre. Nå ser det ut som om, etter at alt er på plass, at det er et avsluttet kapittel for mitt vedkommende.
Tilstanden ble heller ikke bedre av å lese i helhet tråden om svindel i kabelbransjen. For å bedre den mentale tilstanden tok jeg turen innom hififorhandleren i hovedstaden. Etter å ha tatt et overblikk i lokalet, og møtt av representanten for etablissimentet, ble jeg besatt av tanken om å komme meg fortest mulig ut. Aldri mer av dette tullet, nå er det nok.
Anlegget står nå som et symbol på årevis dumhet, tror jeg må pakke det ned snarest for ikke å bli påminnet galskapen.
I den siste tiden har dette forumet fungert som veiledningssentral for dumme kjøp for nybegynnere i hifi.
Håper nå å få noen trøstens ord her før jeg oppsøker psykologen.
God bedring ønskes mange.
....det var godt å endelig få forklart det, alle problemene, frustrasjonene, langerne, en råtten bransje.....nå håper jeg bare å en dag kunne ha mot til å stå frem også som mitt virkelige meg, under eget navn, men foreløpig blir det for tøft....for stor risiko med tapt anseelse i miljøet og alle ordene man må bite i seg.

Slutt og syt, ta deg en øl, mann ! Det er vår !
Hvor finner man de opprinnelige innleggene av trådstarter som det som blir sitert ovenfor? Noe lignende skjedde visst i går kveld også, der han sto frem med sitt tidligere nick.

Sletter han dem fortere enn sin egen skygge, men likevel så sent at noen rekker å sitere dem?
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.166
Antall liker
6.852
Torget vurderinger
4
Øhhh....trodde det var tydelig at det er min fiksjon rundt hans opprinnelige innlegg siden det ikke er sitert på navn. Beklager hvis det var uklart. Jeg må visst lære meg å overdrive mer for ikke å bli tatt på alvor.
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.166
Antall liker
6.852
Torget vurderinger
4
Øhhh....trodde det var tydelig at det er min fiksjon rundt hans opprinnelige innlegg siden det ikke er sitert på navn. Beklager hvis det var uklart. Jeg må visst lære meg å overdrive mer for ikke å bli tatt på alvor.
Det siste var for ordens skyld en spøk.
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Øhhh....trodde det var tydelig at det er min fiksjon rundt hans opprinnelige innlegg siden det ikke er sitert på navn. Beklager hvis det var uklart. Jeg må visst lære meg å overdrive mer for ikke å bli tatt på alvor.
Det siste var for ordens skyld en spøk.
Min sans for humor er en fis i horisonten.
 

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.431
Antall liker
35.222
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Jeg blir ofte lei av å lytte til hifi, musikk derimot..

For meg er musikk mer en bare å lytte etter korrekt gjengivelse av lyder, det er totalen av det hele. Derfor finner jeg glede i å sette på spotify, med sine begrensninger av lyd - den gjør det enkelt å finne ny musikk - utforske artister jeg ikke engang klarer å uttale.. Flac (rippet) hvis jeg ønsker å nyte god kvalitet på musikk jeg kjenner fra før. Eller vinyl der lyden er bra og utsende er flott. Musikk er det som gjør at jeg kobler av i hverdagen, musikk til all slags sinnsstemning. Men å lytte til "hifi" - det er jeg ferdig med, trives godt med det jeg har - og er ikke på leit etter noe annet. Utenom ny musikk da.. :)
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.427
Antall liker
803
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Blir det kjett så kjøper jeg ei ny (brukt) plate eller fem.
Det er god medisin.

J
 

awe

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
2.059
Antall liker
1.827
Sted
Kragerø
Torget vurderinger
2
Bobby Peru, liksom? Dette må være en spøk, men hvem skal ut? Bård Hoksrud, I_L, bjørnen Teodor eller John Fredriksen?
 
S

Syncrolux

Gjest
Jeg har akkurat sett filmen ... Wild at Heart... altså. Kult. Bobby rules.
 

Odd J

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.07.2007
Innlegg
3.807
Antall liker
2.800
Torget vurderinger
1
Musikkelskerens hovedoppgave i hifijungelen, er å finne den typen lyd han selv liker best.

Det er ingen enkel oppgave, mange finner ikke ut av det i det hele tatt, og ender opp som trådstarter. Det finnes ikke noe så enkelt som en sannhet innenfor vår hobby, selv om enkelte mener at målinger kan vise hva som er best. Problemet med dette standpunktet, er at man da enkelt hopper bukk over den menneskelige faktor.

Jeg har i hele min skribentperiode på godt over 20 år postulert at livet er for kort for kjedelig hifi, trådstarters innlegg viser med all mulig tydelighet hvor galt det kan gå.
Glede over musikk skal være drivkraften, det er tross alt livskvalitet vi snakker om. Det finnes så vel rimelige som skamdyre anlegg som formidler utrolig mye moro. Dessverre finnes også det motsatte, og det er jo leit når folk følger andres overbevisning i stedet for sin egen.

Mvh
Håkon Rognlien
Du er jo inne på noe vesentlig her. Hvilken lyd er da man faktisk liker? Og er det den samme lyden man tror man liker mens man klatrer ivei oppover hifistigen? Hva former oss på veien? For min del har jeg lest alt for mye blader og hørt alt for lite på musikk, hvert fall live på konserter. Har gjort den feilen at jeg har lest meg til en lyd jeg trodde jeg likte, den alle liker og som er kvintessensen av dagens ideal. Men innser mer og mer at det finnes flere veier til Rom og at Rom ikke ligger på samme sted for alle mennesker med musikkinteresse.

Tror dette med målinger er overdrevet, altså at det er så mange som styrer sine valg og innkjøp etter målinger. For det første er det nesten ikke målinger igjen - hvilke blader og nettsteder tester utstyr med målinger nå? Litt effektmålinger på forsterkere og litt senstivitetsmålinger på høyttalere, det er vel det eneste, mest for å sjekke at produktet holder det produsenten lover. Norske og engelske tester er jo som kjent stort sett basert på en eller fleres subjektive oppfatning av produktet. litt estetikk og resten lydegenskaper og ingenting annet. Så når man prøver å lese seg opp på bokser og ledninger for å sette sammen et anlegg er det summen av de subjektive karakteristikkene av de ulike boksene som vurderes, ikke målinger. Problemet er at selv når man gjør som mora di sier, dvs. følger testernes anbefalinger så kan det likevel ende opp helt feil fordi man egentlig ønsker seg en helt annen lyd enn skribenter flest.
 
Sist redigert:

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Er blitt lei hifi og fokuset i bransjen/lektyren/messer for mange år siden. Jeg blir nærmest sjøsyk av å lese tester i hifi blader.

Derimot blir jeg aldri lei et anlegg som spiller musikk med stor M. Det gir stadig euforiske opplevelser. Trenger ikke å være perfekt på alt, men en del ting må sitte for at musikken skal komme i fokus. Gjør det ikke, så er i grunnen like greit å høre musikk på et minianlegg o.l.. Gir musikkglede det også i høyeste grad, men blir ikke den helt store opplevelsen.
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.166
Antall liker
6.852
Torget vurderinger
4
Bobby Peru, liksom? Dette må være en spøk, men hvem skal ut? Bård Hoksrud, I_L, bjørnen Teodor eller John Fredriksen?
John Fredriksen som audioholiker og medlem på HFS kunne blitt underholdende. Torget hadde nok fått et oppsving. :cool:
 

BT

Æresmedlem
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
20.998
Antall liker
6.219
Litt flatklemt vinyl kan rette på det meste.
 
Topp Bunn