Side 1 av 7 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 121
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2015
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Var det verdt det?

  Etter at den siste kabelen kom på på plass, har anlegget blitt stående i lengre tid. Har i den siste tiden gått med noe i nærheten av begynnende depresjon og apati hva hifi angår.
  Flere år med tyning av økonomi, timer med lesing av hifimagasiner, utallige timer på div.fora, ser ut til å ha vert bortkastet. Det finnes ingen interesse for dette overhodet lengre. Nå ser det ut som om, etter at alt er på plass, at det er et avsluttet kapittel for mitt vedkommende.
  Tilstanden ble heller ikke bedre av å lese i helhet tråden om svindel i kabelbransjen. For å bedre den mentale tilstanden tok jeg turen innom hififorhandleren i hovedstaden. Etter å ha tatt et overblikk i lokalet, og møtt av representanten for etablissimentet, ble jeg besatt av tanken om å komme meg fortest mulig ut. Aldri mer av dette tullet, nå er det nok.
  Anlegget står nå som et symbol på årevis dumhet, tror jeg må pakke det ned snarest for ikke å bli påminnet galskapen.
  I den siste tiden har dette forumet fungert som veiledningssentral for dumme kjøp for nybegynnere i hifi.
  Håper nå å få noen trøstens ord her før jeg oppsøker psykologen.
  God bedring ønskes mange.

 2. #2
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,726
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  3
  Livet svinger, kløen kommer tilbake. Når man han svingt noen ganger og solgt, angret, solgt, angret så slår man seg til ro med det så finner man heller på noe annet disse månedene tørken oppstår.
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 3. #3
  Hifi Freak Milenko's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Sted
  Steinkjer
  Innlegg
  5,559
  Tagget i
  0 Innlegg
  For min egen del hender det av og til at jeg har perioder hvor interessen er mindre eller jeg har andre interesser som tar mye tid, men hifi interessen er nok den som jeg altid kommer tilbake til.

 4. #4
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  15,682
  Tagget i
  4 Innlegg
  Det er fleire ting som kan hjelpe mot slikt. Spele ny musikk er kanskje det artigaste.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 5. #5
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,401
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  -Og det etter hele 2 måneders medlemskap på HFS og 1 - ett - innlegg.

  Jaja.....

  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 6. #6
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,119
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det finnes en whisky-tråd her, kanskje den kan hjelpe.

 7. #7
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,401
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Huldra9 Se Innlegg
  tkr,
  jeg har vært her i snart 10 år. Seiler nå under nytt flagg.
  Ok, da virker det første innlegget ditt mer plausibelt.

  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 8. #8
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  12,241
  Tagget i
  2 Innlegg
  Ett innlegg stemmer ikke med "utallige timer på diverse fora".
  Hvis man er norsk er det HFS som er forum nr 1 og da har vi kanskje en gammel traver med nytt nick ?
  Helt ok det.
  Jeg tolker innlegget slik at det er to muligheter:
  1. Det er en spøk.
  2. Det er alvorlig ment.
  I tilfelle 1 vil jeg si: hehe.
  I tilfelle 2 tolker jeg det som at trådstarter har hatt hobbyen "drive med hifi" og praktisert det som en kontinuerlig testing utskifting av utstyr. Nivået har flatet ut og det er ikke så interessant å bytte utstyr.
  Da vil jeg foreslå følgende: Behold alt utsyret og begynn å bruke det til å lytte til musikk. Det er det utstyret er laget for. Glem bransjen, kabler, forhandlere og tullprat om utstyr. Du har det du trenger og vel så det og slipper å tenke mer på det. Bare spill musikk og nyt.
  Hvis ikke det siste fungerer, eller ikke virker attraktivt, kommer trådstarter fra en annen planet enn meg.
  In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. A. Einstein

 9. #9
  Hifi Freak Kanutus's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2014
  Sted
  Nesodden
  Innlegg
  1,918
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg tok heller ikke dette innlegget som seriøst, gitt at det var innlegg #1 av en ny bruker ... For egen del synes jeg min nye/gamle hobby -- gir meg mer enn den tar, for å si det sånn. Det som _kan_ være en felle, er å bli så bitt av basillen at man aldri får nok, eller håper på _enda_ bedre lyd enn det man har til enhver tid, og svir av uforholdsvis mye penger. Jeg tror det kan være lurt å holde igjen, og heller bruke litt ekstra tid til å faktisk _lytte_ på musikk i forskjellige former. Med Tidal og liknende tjenester er det i allefall gode muligheter for å finne noe nytt (og spennende) å lytte til ...
  LM518IA • LM-H222 • TD150MKII • TD160MKII • TD126MKIII • DIY-streamer-DDDAC • Synology
  Anbefaler www.bandcamp.com for kjøp av digital musikk.

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,765
  Tagget i
  1 Innlegg
  Vil ikke avfeie trådstarter som useriøs på noe vis, tvert i mot så peker han på noe viktig: Hvorfor forsvinner musikkgleden? Druknet den i fokuset på utstyr? Kabelhysteriet er jo ikke et problem i seg selv, snarere et symptom på problemene med denne hobbyen. En kan bruke årevis, bokstavlig talt, på å lese blader, tester og fora, se på utstyr, vurdere pris kontra påståtte egenskaper osv. Og så er det faktisk ørene som har det siste ordet. Har selv brukt mye penger på utstyr med flotte tester, tjukk frontplate i børstet aluminium og med såpass høy pris at jeg egentlig ikke ville at kona skulle få det med seg. Alt lå til rette for gromlyd med andre ord. Problemet var bare at ørene sa nei. Eller kanskje heller; ørene hørte det de hørte, men euforien og gleden uteble. Imponerende ja, detaljert og oppløst, osv. Alle parameter krysset av som oppfylt. Likevel uteble koblingen til hjerte og mage. Ble ikke sittende og høre musikk i timevis. Inn med nytt utstyr. Byttesyken går hånd i hånd med hifinevrosene og kabler er ofte det som skal redde det hele, noe det selvfølgelig aldri gjør.

  Det er rett og slett tilnærmet umulig å spikre sammen tilfredsstillende lyd ved å stable sammen antatt passende produkter der man prøver å lese seg til lyden på forhånd. Flirer alltid når jeg leser i halvgamle tråder at NÅ har man kommet i mål, alt stemmer og drømmelyden er der. Det er bare det at når man ser på utstyrspakka den gang og hva vedkommende har lagt inn som utstyr i tekstlinja helt nederst er nesten alt byttet ut likevel....

  Jeg har ikke fasit på dette, men har tenkt ut noen retningslinjer som jeg har tenkt å følge, helt eller delvis:
  - prøv å få hørt andre anlegg enn ditt eget. Mange kan ha fulgt helt andre veier og kan ha endt opp med en lyd du ikke har vært i nærheten av selv - eller du ikke trodde at du likte/mislikte. Dette kan slå begge veier. Det kan godt hende du trodde du kom til å like Magico, helt til du fikk hørt de.
  - ikke bruk alt for mye penger på dette, du spenner forventningene tilsvarende høyt og risikoen for at du blir skuffet øker egentlig proporsjonalt med prislappen. Det er ikke så stor forskjell på utstyr som folk og tester vil ha det til så høy pris er ingen garanti for annet enn stort verditap når du selger det senere.
  - kjøp helst brukt utstyr. Hifi slites nesten ikke og varer svært lenge. Likevel er verditapet fort nesten større enn på biler. Da kan du pløye deg gjennom en del bokser uten å tape så fordømrade mye penger på dette.
  - ikke glem musikken oppi det hele. Man kan lese blader og fora til man kan ekstremt mye om hifi og det kan være spennende og givende i seg selv. Men følges ikke dette opp med å utvide musikkhorisonten tilsvarende er det lett at det blir bråstopp.

  Og har du først gått lei: ta en real pause og ikke sitt å stur foran anlegget. Dyrk andre hobbyer der du mestrer ting bedre, nyt musikk på andre måter, konserter og se mer på film. Så kan man faktisk, når interessen melder seg (for det gjør den) ta opp hobbyen igjen, men da etter å ha tenkt nøye gjennom hva som gikk galt forrige gang. Kanskje starte veldig enkelt med vintage eller noe halvgammel NAD for faktisk å lære seg å kose seg med musikken uten at det er hifi! Og så la musikken lede an videre, ikke bladene og testene.

  Og skal man først ha highend: Kanskje oppnår man dette til en tiendel av prisen med en god hodetelefon og ditto forsterker?!

 11. #11
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,663
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det koster ikke mer enn en tier for en boks med såpebobler.

  Navn:   3_lett.jpg
Visninger: 1434
Størrelse: 164.2 Kb

 12. #12
  Hifi Freak E.I.A.'s Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Innlegg
  4,572
  Tagget i
  0 Innlegg
  En tur på fjellet, eller en joggetur hjelper på humøret

  Byttekarusellen blir man svimmel og sliten av, og det kan koste flesk.
  Hopp av karusellen, og nyt musikken isteden, trenger ikke dyrt anlegg for og ha glede av den

  Stue: Roon - Denon AVR X4500H - ProAc SM100 - REL Habitat 1
  Minirom: Roon - MacMini - Bryston Bda1 - Rega Brio - ProAc Response 2

 13. #13
  Hifi Freak Balle Clorin's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  3,060
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Har hatt det på samme måte,heldigvis på edruelige budsjett..Så når keiserens nye klær falt til bakken var det ikke så ille. Kom igang igjen og morer meg med rør og diy som tilfredstiller min tekniske interesse. Med rør er det iallafall tekniske og målebare forskjeller som er interessante å utforske. Så får jeg lytte litt til musikk innimellom og se om øra henger med...Så nå kjøper jeg rør som kona kjøper sko. Men de store utsyrskjøpene er sjeldne..litt ny musikk har jeg også snublet over takker være almuens verktøy som Sonos og Wimp/tidal
  https://play.spotify.com/album/4jcwB...tm_medium=open

 14. #14
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,089
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Solte anlegget og kjøpte et helt annen type anlegg. Nå hører jeg på musikk. Ikke anlegget...

 15. #15
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,483
  Tagget i
  4 Innlegg
  Hvis målet virkelig var målet, antageligvis ikke. Men gjort er gjort, spist er spist. La det få litt tid til å gå over, og så sjekker du ut noe ny musikk. Tror det ender godt.
  Siste redigert av Zomby_Woof; 14.05.2015 kl. 23:36.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 16. #16
  Hifi Freak Gjest's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  5,166
  Tagget i
  0 Innlegg
  Mitt svar er at det er musikk det gjelder. Musikken gjengis utmerket gjennom anlegg som ikke koster skjorta. Vintage er en mulighet, såkalt budsjett hifi en annen, og disse to kan fint kombineres. Så kan vi spare økonomien.
  Audioarkeolog:
  Lenco L 75, Technics EPC 207c, Rotel RCD 855, Powerbook G-4, Muse 4xTDA 1543 dac, Croft Super Micro Mk IV, Parasound Z-amp v. 1, TQWT m/SEAS 21 TV-G.
  Div. Carlsson, Snell, Cizek, Tandberg, Uher, Dual, Lenco m.m. i kjelleren.

 17. #17
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,338
  Tagget i
  6 Innlegg
  Ser at vår kjære Bobby har logget av for lenge siden. Han er vel for opptatt med psykologtimer og depresjoner.

  Det jeg imidlertid ikke forstår, er at han faktisk er deprimert i det hele tatt. Erkjennelsen av at man er lei HI-Fi, har sett lyset og faktisk ønsker å drive med noe mer fornuftig her i livet, burde jo ført til en himmelsk opptur der man ble frigjort fra asylets knugende undertrykkelse og depresjon. Endelig, nå er jeg fri!!!

  Her må det ligge noe mer under - en slags søken tilbake til det gamle. -Tilbake til Asylet der man sitter umælende krokrygget og lytter, lytter og atter lytter -angstbevende i håp om å få tilbake selve godfølelsen - opplevelsen av god lyd. Bobby er rett og slett fortsatt hekta, har abstinens og har naturligvis gått inn i en dyp depresjon.

 18. #18
  Hifi-entusiast Volund's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  267
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har bare et råd. God musikk trumfer godt anlegg any day. Skru på den musikken som gjør deg mest lykkelig og kos deg med anlegget du har. Om det ikke er mulig selg og finn på noe annet.

  Blir selv litt for ofte fanget av "hvor fett" noe låter i steden for å finne gleden i god musikk.
  Kjellerstue: Anthem MRX720 + Klipsch Reference Premier som snart oppgraderes...
  Stue, kjøkken, bad, soverom: Naim MU-SO + en drøss SONOS

 19. #19
  Hifi Freak Voff's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  5,476
  Tagget i
  0 Innlegg
  Cluet er å bruke sunn fornuft og ikke bli revet med av Hi-Fi nevrosa....

 20. #20
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Mar 2003
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  13,214
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sånn går det når man glemmer at utstyret er til for å formidle musikk.
  Masse utstyr - men mest musikk!

Side 1 av 7 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed