Anlegget best om natten?

Dallaz

Hi-Fi interessert
Ble medlem
05.04.2006
Innlegg
56
Antall liker
0
Hei!

Jeg er ganske fersk innen hifi, men har det siste året fått skikkelig dilla og blitt kraftig angrepet av oppgraderingssyndromet.
For øyeblikket bruker jeg en nokså rimelig integrert rørforsterker (ca 15.000) og små stativhøyttalere (rundt 10.000).

Ofte når jeg hører musikk på kveldstid så synes jeg det hele stemmer bedre. Oppløsnigen, roen og dybden i lydbildet blir en helt annen. Har hørt om dette med at strømmen er bedre om natten siden færre bruker den da, og jeg lurer på om det er dette som skjer? Eller er det bare min sinnstilstand nattestid som gjør at alt klaffer bedre?

Noen som har liknende erfaringer? Det er litt frustrerende å bli sittende oppe hver eneste natt fordi anlegget låter bedre da....
 

toriamos

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.02.2005
Innlegg
2.255
Antall liker
24
Torget vurderinger
5
Tja, så vidt jeg har fått med meg så har vel de fleste gjort seg samme erfaring. Som vanlig strides det om HVA som er grunnen - renere strøm eller miljøet - (mindre trafikkstøy, alene, sliten av dagen og derfor roligere til sinns, litt på snurr av en night cap etc)
 
B

bamsemann

Gjest
Det blir alltid båttre framåt natten :)

Det er riktig det du sier, lyden er klart bedre når kvelden/natten faller på, mindre støy på nettet fra bedrifter og hushold kanskje...

bamsemann.. :)
 

terryboy

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.06.2003
Innlegg
1.254
Antall liker
878
Torget vurderinger
1
Kan vel kanskje ha noe med at det om natten ofte er noe mer dempet belysning/sågar slukket hovedlysene helt inne i musikkrommet, og da skjerpes hørselen når synet ikke skal forsyne hjernen med masse signaler som går på bekostning av konsentrasjon av den rene lyd sendt via øregangen...
 

wotg

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2005
Innlegg
2.376
Antall liker
4
Det er spesielt mellom kl. 03.30 og 04.17 at det låter veldig bra. Tv bildet blir også klarere og pcen går litt raskere...
Det er vel heller mangelen støy som gjør at alt virker klarere.
 

tmork

Medlem
Ble medlem
19.11.2006
Innlegg
37
Antall liker
0
Tja, så vidt jeg har fått med meg så har vel de fleste gjort seg samme erfaring. Som vanlig strides det om HVA som er grunnen - renere strøm eller miljøet -  (mindre trafikkstøy, alene, sliten av dagen og derfor roligere til sinns, litt på snurr av en night cap etc)
Jeg tipper på "strøm", sikkert en NightCap.
 

DYNAMIC1

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.09.2006
Innlegg
1.120
Antall liker
2
Etter diverse nett-støyfilter og bruk av skjermet strømkabler,har jeg nå ingen eller helt minimal lyd forskjell på dag og natt.men en del lerde mener dette hemmer lyd-bildet.Dette må prøves først..
 

Sundance_Pete

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
659
Antall liker
1
Jeg er overbevist om at støy fra omgivelsene spiller inn i meget stor grad. Tenk hvor mye man må skru opp når man setter på støvsugeren; det må være dette som foregår i en litt mindre skala. Har flere ganger blitt overrasket over hvor stille det blir i større offentlige institusjoner når ventilasjonsanlegget skrur seg av, med tanke på at jeg ikke la merke til det på forhånd. Dette er vel et sentralt kriterie for utvikling av elektronikk til audioformål også?; altså signal to noise?
 
Topp Bunn