Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2015
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kul Triangle Celius ESW og Opera Consonance a100 hybrid

  Jeg har akkurat investert i et par pent brukte og lite spilte Triangle Celius ESW, en Hegel DAC av ok kvalitet og en Opera Consonance a100 Hybrid. Jeg bruker Nordost sølv høytalerkabler til et par hundre kroner meteren som jeg tror duger i masser til dette anlegget. Jeg syntes det låter knall, men lurer kanskje på om dette anlegget har enda mer å gå på med noen justeringer her og der.

  1. Eksperter påstår - siden bassporten sitter foran på høytaleren - at det ikke spiller noen rolle om den står plassert litt inntil veggen og nesten i et hjørne (et godt alternativ i stua med hensyn til møblering osv...). Der står de ca 3,5 - 4 meter fra hverandre. Vinklet innover slik at det dannes en likesidig trekant fram til lyttposisisjon. Dessverre står det et sofamøblement litt i veien slik at jeg fra lytteposisjon ikke ser den nedre tredjedel av høytalerne. Jeg mener jeg ikke høres spes forskjell.
  2. Jeg kan også plassere høytalerne på den andre siden av stua. Der med fri sikt fra lytteposisjon og nærmere hverandre. Inntil ca 2,5 meter i mellom.
  3. Bi-wiring eller single? Jeg har fått anbefalt single, for noen mener at bi er slik de drev med før, og at det ikke har noe for seg. Jeg har også tenkt å bruke en slags kobberdings som følger med hver høytaler til å koble sammen inngangene til diskant/mellomtone og bass på høytalerene, og da sette signalet inn via en single wiret kabel inn i de to øverste inngangene (diskant/mellomtone).
  4. Det følger med skikkelig spikes. Hele fem per høytaler. En er i front, siden høytaleren er litt rart konstruert med hensyn til balanse. Jeg må bruke spiken i front fordi høytalerne ellers vil velte for et godt ord. Jeg har blitt fortalt at jeg egentlig ikke trenger å bruke de andre fire spiksene fordi uten spikes montert står allikevel høytalerne på fire gummiknotter. Men vurderer allikevel å montere opp høytaleren med alle spikesene for å oppnå litt mer presisjon i bånn. Hva tror dere?
  5. Jeg har nøyd meg med den eminente Opera Consonance a100 hybrid-ampen. Den er på 2x80w og har rør i preamp Jeg mener det er en bra match siden rør i preampen sansynligvis åpner opp litt og unngår at diskanten blir for hard siden det er horn i toppen på høytalerene. Jeg merker jo at dette ikke er høytalere som passer aller best med 80's Whitesnake på trekvart styrke...men til jazz, blues, bluegrass, soul, pop, klassisk og mer akustisk musikk låter det knall. Også godt produsert musikk som f.eks Steely Dan låter helt kule. Også ganske høyt. Uansett ikke for høyt. Da kan det bli litt slitsomt. Jeg har nevnt for ekspertene at jeg kunne tenkt meg å prøve ut en trasistor amp med litt mer power. For jeg trodde kanskje at en slik kunne "dra mer ut" av høytalerne. Men fikk beskjed om at det var ingen god løsning og at det bare gjorde lyden enda hardere og mer slitsom i lengden. Så kunne jeg også tenkt meg å prøve en røramp etterhvert. Hva tror dere om dette?
  6. Jeg kunne også tenkt meg å eksperimentere litt med en ålreit og kjapp subwoofer. For jeg tror det trengs siden Trianglene er jævlig kjappe. Har dere et forslag og hva tror dere generelt om det?

  Stua er på ca 35 kvm og er rektangulær.

  Da har jeg oppsummert litt og stilt noen spørsmål, så håper jeg det er noen HiFi-geeks der ute som ivrer etter å svare en amatør som meg. Jeg vil sette stor pris på noen konstrutive tanker og råd. jeg har nettopp fått igjen litt interessen for dette og merker at jeg kan fryktelig lite

  På forhånd takk!
  Siste redigert av Nøkken1969; 29.04.2015 kl. 13:53.

 2. #2
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,859
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Lykke til med den tilbakevendte interessen!

  Av alt utstyr du har kjenner jeg bare forsterkeren litt, og det er en liten pærle du har skaffet deg Spiller veldi bra og i mine ører henger med langt dyrere saker!

  1. Her er svaret enkelt.. prøv deg frem, lek med avstander og finn det lille extra plutselig Det finnes ingen reine fasitsvar her

  2. Samme svar som 1

  3. Her er også svaret at du må nesten prøve litt og høre om du personlig hører noe Det kan lønne seg å bytte ut den kobberdingsen(jumperen) til noen kabelbiter i allefall, men med biwiring kan du farge lyden litt også med bruk av forskjellige kabler til diskant og bass. Her er det også egentli bare å leke og prøve

  4. Bruk spikes som du har tenkt. Det vil stramme opp ting litt.

  5. Kos deg med Consonancen.. den gir enormt med godlyd kontra prisen, du skal nok opp en god del før du finner noe som matcher. Det er flere som låner ut røramper(Mala låner ut LM audio f.eks) så det er en enkel måte å teste litt røramper på..

  6. Skal du leke med sub og bruke det til musikk anbefales ofte REL sine.. jeg kjører selv en Jamo Sub800 som har 3x6,5" og 800watt.. den er lynkjapp og henger med mine System audio som også er kjent for å være rappe

  Da har du noen sikkert mindre givende svar, og mange kommer nok til å være uenig.. men stol på dine egene ører og rett og slett lek litt med alt.. flytt ting og test!
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

  Musical Innovation - System Audio - Jamo - Bluesound - Reloop - DhLabs - Audioquest - Sony
  Tandberg Troll - Klipsch - Chromecast - Bluejeans

 3. #3
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,764
  Tagget i
  2 Innlegg
  "Spikes på fast underlag (betong, etc) , myk avkobling på "flytende" gulv (parkett mm)"
  Gammelt jungelord

 4. #4
  Hifi-entusiast qbit's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  187
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Hei og grattis med kjøp

  Jeg har selv Triangle Antal (30th Anniversary) som jeg kjører med rørforsterker (MA XD845MK3) som ytter "bare" 20wx2 og jeg må si at jeg er meget fornøyd med lyden. Så har kommer råd

  1/2. Jeg prøvde en del før jeg fant riktig posisjon, mot veggen, ved sideveggen etc. og du får litt strammere bass men mister en del holografi. Til slutt kommet jeg til at 50 cm er minste fra bakveggen, 60cm fra sideveggene og +-2,5m mellom dem og vend innover ca. 20º sånn at "møtte" punkt er ca 1m bak deg. Prøvde og med dem vendt rett mot meg og lydbilde ble litt for liten selv om det var skarpere. På 20º var den åpen og fortsatt meget detaljert.
  3.Har lekte litt med tanken av å prøve bi-amping selv (bi-wire gjør ikke noe forskjell i mine ørene), diskant/mellomtonene med rør og bassene med masse kraft fra solid state, så har fått lånt en NAD 208 bare for gøy og skal prøve snart. Den kan gi bassen den tyngde og kontroll som mangler tror jeg. Jumpers hjelper litt da dem som kommer med høyttalere er ikke rent kobber og derfor ikke har samme egenskaper.
  4. Kjør på med spikes, men husk at du må ha en liten base til hver spike, eller kan resonanse var problematisk.
  5. Selv om hvor mye kraft forsterkeren har vil si en del om kontroll, spesielt i bass frekvensene jeg tror at det gjør ikke mye for finesse. Til slutt har den å si hvor høyt du kan spille før lyden forvrenger. Jeg tror at du får mye mer fra en god rørforsterker en en kraftig SS, selvfølgelig er det subjektiv og avhengig av budsjett, en god(dyr) Klass A SS spiller sikkert bedre en min billig Klass A rør. Hvis du har mulighet hør først, det er det viktigste du kan gjør. Men ikke heng deg på watt.
  6. Har også tenkte en del på subbene og etter jeg har prøvde med bi-amping skal jeg prøve med 1 sub på hver side.


  Håper det hjelper litt.
  Triangle 30th Anniversary Piano, XTZ A100D3, iFi Nano iDSD, Audioquest Rocket 88 72vdbs, Link Interlink Stage 3, Apollo Audio Viper 6 custom modded av Audioart, Stax SR-40 + SRD-6sb +SR-4.

 5. #5
  Hifi-entusiast qbit's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  187
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  En ting til!
  Kilde er super viktig. Jeg vet ikke hva du bruker nå men, hvis det er noe som kan forandre din mening kjapp, det er kilde. Prøv en god DAC eller platespiller og de høyttalere kommer til en anen nivå. Merket det på mine. Bare å gå fra en vanlig dac til en DSD dac er stooooor forskjell.
  Triangle 30th Anniversary Piano, XTZ A100D3, iFi Nano iDSD, Audioquest Rocket 88 72vdbs, Link Interlink Stage 3, Apollo Audio Viper 6 custom modded av Audioart, Stax SR-40 + SRD-6sb +SR-4.

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2014
  Innlegg
  8
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har selv Celius esw, jeg prøvde først Electrocompaniet aw60 og aw100, men jeg syntes begge manglet kontroll over bassen når volumet ble skru opp litt. Kjøpte så en aw250 og da ble bassen virkelig stram og fin. Syns forøvrig triangel og EC passer veldig godt samen.

  Syntes det var litt lite bass av mine høyttalere, så jeg ble anbefalt av en tidligere triangel selger og ta av "bakfoten" men la spiksen foran stå igjen. Slik at høyttaleren blir stående på skrått, syns dette gjorde mye med bassen av meg. Bare et tips og prøve visst du syns at det er litt lite bass i høyttalerne.

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2015
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei, og hjertelig takk for svarene så langt! Jeg bruker en Hegel HD11 DAC koblet til en PC med USB. Jeg har også en Opera Consonance Digitalbox 1.0. Overfører datafilene til den med en medfølgende USB-dongle (sender). Det sies at det er Opera som har laget Hegel DAC'en også, så jeg tror det sitter en bra DAC i den trådløse digitalboksen også;-)

 8. #8
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,071
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Triangle er magisk om du får de til i rommet. Jeg hadde beste plassering 80cm fra sideveggene. 160cm fra frontvegg og 290 cm fra diskant til diskant. Jeg satt 300cm fra diskantene. Og mrd toe in slik at de krysset ca 100cm bak meg.

  Triangle er veldig luftige i toppen. Noen synes de er for pågåenoe. Jeg digger lyden av Triangle selv om jeg har gått litt i en annen retning nå.

  Jeg brukte to svs sb12nsd subber med stort hell. Delte de på 50hz.

  Den spiken i front skal hjelpe vibrasjoner i kabinettet til å flytte seg til golvet. Jeg brukte spikes med slike harde knotter (parkett beskyttelse) som jeg igjen limte sitteunderlag under. Bass skal du få jobbe litt med for å hente ut fra fra de. De har ikke sin styrke i de laveste tonen.

 9. #9
  Hifi-entusiast qbit's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  187
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Ja tror at 2 subber kan gjør susen.
  Triangle 30th Anniversary Piano, XTZ A100D3, iFi Nano iDSD, Audioquest Rocket 88 72vdbs, Link Interlink Stage 3, Apollo Audio Viper 6 custom modded av Audioart, Stax SR-40 + SRD-6sb +SR-4.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed