Digitale avspillere Nye Rega Dac-R

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
Hei !

Ser nå at den nye Rega Dac-R er endelig tilgjengelig i Norge.Mono selger den nå for sju tusen.Har nå en Hegel HD 11,som jeg syns er bra.Men i og med at jeg nå har kjøpt Rega Elicit-R forsterker kunne jeg tenkt å bytte dac.Er det noen som har fått erfaring med den nye Rega'en ? Leser at den støtter de fleste digitale signaler og formater,men den har ikke balanserte utganger.

Hyggelig om noen kan komme med tips og innspill ! Vurderer en slik når skattekronene kommer til sommeren.

mvh. s,
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
Nå har jeg omsider fått råd til å kjøpe en slik dac.Er jeg heldig kan jeg hente den før helga.Har bare et lite spørsmål.Burde det gå greit å bruke en gammel Pioneer PD S 707 cd-spiller som drivverk ? Jeg har også en Hegel CDP 2 SE,men den må jeg levere inn på service da den hakker,og det har vært mye tull med den.Har nå en Hegel HD 11,men jeg tror og håper den nye Rega'en er mye bedre.Har også Rega platespiller og forsterker,så tror den nye dac'en vil spille fint sammen med resten av anlegget.Er det flere her som har kjøpt denne dac'en ? Hadde vært hyggelig å høre synspunkter rundt denne.På forhånd takk !

mvh.s,
 

Valfy

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2011
Innlegg
2.428
Antall liker
2.576
Torget vurderinger
30
I have the DAC R, I also had the original DAC. The difference really? The USB implementation. Otherwise they sound about the same. Playing 24/192 and 176.4 files without a USB bridge is a plus. The new has less available user selectable filters but I rarely made good use of the filter options on the old DAC. The old unit also had a "clover" pattern power receptacle (c5/c6), the current model uses a more standard configuration
Fra: New Rega DAC-R, anyone try it? | Steve Hoffman Music Forums
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
Hei ! Beklager sein respons her.Var og henta dac'en på torsdag,og har siden vært oppslukt i musikken.Er meget fornøyd sålangt.Denne slår min gamle Hegel HD 11 ned i støvlene.Nærmer meg et komplett Rega-oppsett nå.Neste utskeielse blir muligens en Apollo-r cd-spiller.Er også fornøyd med Fono mm riia som jeg kjøpte samtidig.Da kan platespilleren stå stabilt på vegghylla.Det er gunstig selv om jeg er nødt å bruke en lang kabel bort til forsterkeren.

mvh.s,
 

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.905
Antall liker
1.924
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hei!

Liker selv Rega og har hatt Brio R og DAC, dengang disse komponentene var helt nye på markedet. Synes Rega-settet låt klart bedre enn det meste annet jeg hørte i prisklassen :)

Kan jeg spørre deg hva du synes om Elicit R? Har til gode å høre denne.
Ser reviews spriker veldig;alle er gode, men en beskriver den som litt slank og lys og at man skal være varsom med system match i så måte -en annen beskriver den som varm/mørk og litt lukket, -egnet for å temme lyst-lydende anlegg.
Dette virker også ha sammenheng med om den er testet alene, eller i en gruppetest. Eksempler:

What HiFi: Rega Elicit-R review | What Hi-Fi?

HiFi News: http://this.pl/files/userfiles/reviews/Rega_Elicit-R_review4.pdf

Så hadde jeg litt trafobrum/støy fra min Brio, samt at jeg hadde høyere lyd fra venstre kanal. (Ble målt og deretter byttet til ny forsterker)
Noen slike quirks på Elicit-R?
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
Har bare lest artikkelen i What hifi.Der ble den kåret til årets forsterker i fjor i sin klasse.Lillebroren vant jo også.Men dette sier vel litt om dette bladet som favoriserer engelske merker.Har hatt min forsterker i et år nå og må si at dette er den beste jeg noengang har hatt.Byttet da fra Hegel H 200 som var en skuffelse.Klarer ikke helt å beskrive lyden som mørk eller lys,men syns anlegget låter bedre med Van Der Hul enn Nordost som jeg bruker til andre komponenter.Har ingenting å utsette på Elicit'en.Vil anbefale deg til å prøvelytte selv.Den er ikke noe kraftverk med sine 105 watt,men jeg foretrekker musikk på moderat volum.Har overhode ikke merket meg noen slike quirks som du beskriver fra Brio.Tror dette burde vært en reklamasjonssak.

mvh.s,
 

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.905
Antall liker
1.924
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Fikk selv best resultat med VdH på Rega, og JA, -det var reklamasjonssak og ble løst hurtig :) Bare lurte på om du hadde noen form for negative opplevelser med merket da vettu. Jeg også foretrekker musikk på moderat volum, og trenger ikke mange watt i heimen.
 

mikefish

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.01.2005
Innlegg
4.960
Antall liker
517
Ja,det er musikken i høysetet her også.Spiller hovedsakelig cd-plater og når jeg har roen tar jeg frem en lp.Har ikke noe negativt å si om lyden til Rega.Det er andre gang jeg nå bygger meg opp et anlegg av dette merket.På slutten av nittitallet kjøpte jeg Planar 2,Planet 1 og Mira.Det eneste jeg har manglet og ikke har kjennskap til er høyttaleren til Rega.Kanskje kommer det med tiden.

mvh.s,
 
Topp Bunn