Ønsker anbefaling Dali Euphnia MS5 - Hvilken eletronikk ville du valgt og hvorfor?

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Har anskaffet meg et par slike og kan inntil videre kun sitte å se på dem. Jeg tenker selv å prøve en H300 som jeg tror gir god value og match. Kan også legge mer i det om jeg får nok igjen på lydfronten.

Må ha forsterker + dac om ikke innebygd.

Noen her som har direkte erfaring med disse høyttalerne?

54977_4.jpg
 

svartkeiko

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.02.2013
Innlegg
1.113
Antall liker
446
Sted
9395 KALDFARNES
Torget vurderinger
12
Disse krever topp elektronikk for å spille bra.Desto bedre elektronikk desto bedre kontroll på Dali.
Jeg har hatt flere av Dali høyttalerne men ikke MS5.Samtlige fikk et løft med ARC forsterkeri.
Jeg hadde dermed ville prøvd ARC.Kanskje en av de integrerte med Dac av samme fabrikat.
Mvh Kenneth
 

alghatar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.05.2014
Innlegg
389
Antall liker
132
Torget vurderinger
13
Chapter, Aragon, primare.

Hegel og Dali er i mine ører en dårlig match da det fort blir skrikete og hardt i toppen.

Glemte litt ut den beste matchen kanskje; Bladelius Thor MkIII. Dee får du dac osv integrert.
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Skal ta en kikk på ARC og hva de har av utvalg. Kan legge til at jeg liker godt bunndrag og en klar og oppløst topp.
Skrikete fungerer ikke, men det har jeg ikke si at jeg har opplevd med dali og helgel selv - men da ikke på disse høyttalerne. Derfor tenkte jeg at jeg ville høre litt her først.
Har også tenkt litt på bladelius, men kansje litt bakpå effektmessig? Ser for meg de trenger en stødig forsterker.
 

Eirik84

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2011
Innlegg
5.687
Antall liker
7.773
Sted
Drammen
Torget vurderinger
13
Noen erfaringer oppmot dali her Eirik? Hvilken dac?
Ingen personlig erfaring dessverre, men Parasound Halo skal ha en lun klang som jeg tror kan passe Dali bra.
P5 har innebygget DAC med coax/optisk/USB, så dersom du klarer deg med 1 stk av hver inngang trenger man i utgangspunktet ikke ekstern DAC
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Er det en generell oppfatning at dali låter hardt, og trenger å temmes ned litt med forsterkeren? Jeg liker ikke hornhøyttalere, eller høyttalere som blir slitende å høre på i lengden. Men jeg kan ikke personlig si at jeg føler de kategoriserer til det. Vil jeg med å bruke en varm forsterker miste noe annet?
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Lyd er smakssak, det finnes like mange som ikke liker dali går jeg utfra. En personlig mening er ikke ment som kritikk mot andre. Jeg har hørt mye hornhøyttalere, og mange av dem låter unektelig rått. Fortsatt ikke noe for meg.
 

Fjernis 2.0

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.02.2015
Innlegg
2.954
Antall liker
316
Min erfaring med Dali som er i nærheten av dine er Helicon MKII800, har testet diverse forsterker på de og noen var bra og andre ikke så bra etter min mening.

Jeff Rowland continium 500 Dette ble veldig klinisk og kjedelig i lengden, men veldig bra på kvinnestemmer og klassisk.
Thule 350B En match som passet veldig bra og jeg angrer på at jeg solgte denne, men ble bitt av basillen og skulle ha dyrere og bedre.
MBL7008 Helt greit men manglet litt krefter i forhold til andre forsterkere.
Pass Labs X600.5 Beste match for min del, men mye pga de ekstra kreftene de har i forhold til Thule forsterkeren.

Jeg har også hørt at Mcintosh og Electrocompaniet passer bra sammen med Dali, har også tro på at Parasound gjør det.

Etter det jeg har lest så er vel Dali Euphinia MS5 høyttalerne litt mer kliniske og krever litt mere krefter enn helicon sine, forresten gratulerer med fine høyttalere.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.066
Antall liker
3.742
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Først og fremst: Gratulerer! Hadde du ikke vært så rask på avtrekkern som du var, så hadde disse stått hjemme i stua mi nå. Jeg er alt for treig til å ta avgjørelser på så kort varsel som jeg trengte for å sikre meg disse, men det gjorde ikke du. Veldig bra kjøp du har gjort.
Som Antonsen er inne på, så er dette med at Dali er spesielt harde i toppen i all hovedsak en myte, mye basert på at mange av oss vokste opp med kompiser som hadde Dali 104 som ble kjørt alt for hardt. Eller kanskje en 350 som forsåvidt var litt lys i toppen, men ikke mer enn hva som var å regne som innenfor normalen.
Dette har vel å merke fint lite å gjøre med det vi i dag ser av Dali etter min mening. Men kjør gjerne på med noe "varme" komponenter, Daliene spiller veldig flott og behagelig med litt tradisjonelle "runde" komponenter, som for eksempel EC AW250, men jeg har hørt de spille fabelaktig med Lyndgorf forsterkeri også. Etter min mening vil MS5 kunne funke svært bra med "nesten hva som helst" av høykvalitets forsterkeri. Jeg angrer skikkelig på at jeg var så treig at jeg ikke kom deg i forkjøpet, for jeg skulle veldig gjerne hørt hva de kunne få til med min egen ASR før den ble solgt (om den ikke fikk meg til å endre planene mine om multikanalsoppsett).
Dersom du ikke har et veldig stort lytterom, eller har krav om å spille drithøyt, så er det en forsterker som ligger på brukten som jeg -veldig- gjerne skulle hørt sammen med Euphoniaene: Denon PMA-S1. Denne var en av yndlingene mine på alt som fantes av eksotiske, kravstore stativhøyttalere da den var ny, men den klarte seg også veldig fint på gulvstående også, men rommet jeg testet den i var ganske stort (ca 45m2) og godt dempet, så jeg pleide normalt sett ikke tenke på den når store gulvstående skulle testes. Noe jeg angrer på i dag, for jeg tror den hadde gjort en nydelig jobb. Nå er uansett MS5 en generasjon for ny til at dette var en mulig match den gang S1 var i salg, men jeg ville veldig gjerne ha testet dette nå i dag.
Ellers må jeg si at jeg foretrakk AW120 fremfor AW250, dersom man skal være tradisjonelle og tenke i baner av Electrocompaniet, og matche den med en god pre.
Disse selges jo "hele tida" på brukten her, men er tydeligvis populære da de oppnår tilsvarende høye bruktpriser.
Som mange er godt klar over er jeg glad i Gryphon, og det ligger en etter min mening fornuftig priset integrert ute nå.
Ellers har Pass Labs mye fint, både på pre og powersiden (og faktisk en integrert ute på brukten nå)
Ellers ville jeg holdt øya oppe for hva vår gode venn i Hokksund kan skaffe til disse høyttalerne. Hadde jeg fått disse høyttalerne og skulle handle nytt tokanalsoppsett for en god del penger (fremfor å tråle bruktbørsen) hadde jeg nok tatt kontakt med Malmins fanklubb for å høre hva de ville anbefalt meg. De kan dog være en smule ivrige, nesten på grensa av det religiøse, så det er ikke alltid så lett å få objektive, nøkterne svar derfra, men Malminmafiaen er _veldig_ serviceinnstilte og om du bare ymter innpå at du kunne tenke deg å teste noe, så virker det som at folk er villige til å levere sitt personlige utstyr til deg på døra di omtrent for at du skal få muligheten til å teste selv.

Sånn. Det ble som vanlig langt mer enn det burde være, men forhåpentligvis kan du få bruk for noe av det jeg har skrevet. Det er ihvertfall det jeg selv ville hatt lyst til å koble de opp med dersom jeg ikke hadde vært for treg til å kjøpe de selv.
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Jeg hadde tidligere Dali Helicon 400 sammen med Hegel H4SE, en kombinasjon som i mine ører tenderte litt for mye mot det skarpe i toppen. Men samtidig er det ikke bare effektforsterkeren som eventuelt bidrar til slike tendenser. Det låt mye bedre når jeg gikk over fra Electrocompaniet 4.7mkII til Parasound JC2 som forforsterker. Sistnevnte sammen med A21 fra samme produsent vil jeg tro kunne fungere bra. Parasound har vel også en integrert forsterker på markedet.

Hvis du skal ha Audio Research vil det bli ganske dyrt nytt. Jeg ville i så tilfelle sett etter brukt ARC. Doxa 74 sammen med en rørpre er kanskje også noe å prøve ut, f.eks AMR DP-777 som også har innebygd DAC.
 

ottone

Æresmedlem
Ble medlem
08.04.2008
Innlegg
14.267
Antall liker
11.009
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
3
Som forrige innlegg nevner ligger det mye bra forsterkeri på brukten nå, i prisklasse 10.000 og oppover.
Gryphon og PassLabs er nevnt, EC som alltid. Krell og Classé ser jeg ligger ute, det syns jeg burde være interessant.
 
Sist redigert:

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Interessang lesning at det er så vidt spekter i anbefalinger, men ikke i den retningen jeg tenkte selv. Er glad jeg spurte her først da.

Takk for det Anders, jeg visste jeg måtte være kjapp ja. Det ble en 75 mils kjøretur tur retur på meg også. EC har jeg alltid hatt et godt øye til, men noen mener at feks aw250r kansje ikke er så oppløst i toppen som konkurrentene? Men liker samtidig at den skal være litt old school råere lyd i.

Flott med en direkt erfaring Ketil, jeg komme nok til å revurdere hegel her.

Føler brukten jevnlig. Det høres ikke ut som disse er spesielt kresne på elektronikken da, så da er jo utvalget litt større også.
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.790
Antall liker
1.993
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Mitt tips er å ligge unna Parasound, jeg skjønner ikke helt greia med at folk mener det låter "fyldig"..... Hos meg låt det litt for tamt oppover, som ble slitsomt å lytte til. Gjelder Halo A21, preampene jeg brukte var ikke Parasound, men ut ifra Lyd og bilde sin test er ikke dems egen pre noe likere der (ikke det at det er dårlig, funker fett på f.eks BW).

Jeg ville sett på noe ifra Electrocompaniet, men dette er svære skapninger du har skaffet deg. Må regne med at de krever endel av forsterkeriet, her finnes det nok ingen rimelige løsninger :(. Bruktmarkedet er knall sånn sett ;).
 

geva1

Medlem
Ble medlem
31.12.2006
Innlegg
35
Antall liker
12
Hva er oppløst? Hvordan låter oppløst? Det du må gjøre er å høre selv, test noen forsterkere, sett av noen dager og lytt på favorittmusikken og en god dac. Deretter kan du bestemme deg.

Og ett tips: La en av forsterkerne du prøver være Bladelius Thor. Den er meget kraftig og driver disse enkelt (og med flott lyd). Har den selv og jeg er ihvertfall fornøyd med den.
 

Imagine

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2014
Innlegg
3.656
Antall liker
859
Sted
osøyro
Gratulerer med utrolig flotte og råe høyttalere , Har jeg vert deg altså tråd starter har jeg ville testet ut forsterkere , er da først du finner den du vil leve med og spiller best musikk ut av høyttalerene dine. Jeg vet det når jeg får mine psb imagine t3 så skal jeg teste ut komponenter til jeg treffer full klaff med alt.

Mvh Imagine.
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Det er helt riktig at de er store, jeg visste ikke i hvor stor grad før jeg skulle hente dem. Noterer meg EC som alternativ som går igjen her.

Med oppløst lyd tenker jeg vel på fluktig luftig og detaljert lyd. Jeg hadde tenkt å kjøpe brukt, men da er det faktisk litt der jeg har problemer med å få testet så mye. Så bør helst ha en god preferanse på forhånd. Ved mulighet skulle jeg gjerne testet bladelius =)
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Jeg har hifiklubben og soundgarden her (også budal radio litt lengre borte), men hvordan får jeg utover det jeg får lånt der testet så mye? Er det kjøpe å selge til det sitter som er "normal" praksis?
 

Imagine

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2014
Innlegg
3.656
Antall liker
859
Sted
osøyro
Jeg har hifiklubben og soundgarden her (også budal radio litt lengre borte), men hvordan får jeg utover det jeg får lånt der testet så mye? Er det kjøpe å selge til det sitter som er "normal" praksis?
Spør om di har noen demo forsterkere inne , så betaler du et lite depositum , er slik jeg har gjort når jeg har testet ut komponenter. Synes på soundgarden er di litt greiere og låne ut enn hifi klubben. Og for all del få testet mcintosh på di daliene trur du kommer til og like det , samme med ati fra l sound.

Mvh Imagine.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.066
Antall liker
3.742
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Om du forteller hvor i landet du holder til er det større sjanse for gode tips. Enkelte selgere vil være litt fleksible når det kommer til testing også. Om det enten er dyrt nok, eller lokalt nok er det jo en viss mulighet for å få sjansen til å teste hjemme hos deg selv, men stort sett blir det snakk om testing hos selger på selgers eget anlegg, eller ta sjansen basert på erfaring, og om det mot formodning blir krise, selge og prøve noe annet senere. Det er jo slik vi pleier å gjøre det når vi kjøper i butikk også, bare at her har vi bedre formelle avtaler om retur, evt deponering for hjemlån av utstyr. Jeg foretrekker, om jeg er i tvil, å heller deponere på å få låne med meg demomodellen hjem enn å kjøpe en kliss ny og så returnere den tilbake etterpå. Jeg har teknisk sett lov til å gjøre det, men siden jeg ikke ser noen grunn til å lage ekstra trøbbel for gjengen i butikken pleier jeg å gå for demomodellen over f.eks en helg, og dersom den gjør som den skal, så returnerer jeg den så de får den tilbake til utstillingen sin og ber de om å bestille en ny til meg.

Når det kommer til AW120 vs AW250, så var fasiten dengang Abrahamsen sjøl satt bak spakene at 250 var litt "ekstra amerikansk" i lydsignaturen. Den spilte stort, behagelig og med massiv tyngde og autoritet, mens 120 opplevdes som langt mer presis og lettbeint, og tok bedre vare på detaljene i toppen. Det hører med til historien at jeg egentlig ikke hadde savnet dette med 250'en, i de årene jeg hadde lyttet til den før 120 ble lansert, så det er på ingen måte en problematisk greie, selv om jeg må innrømme at 120 ble favoritten.
Monoblokkene AW180 ble det nærmeste vi kom en kombinasjon av egenskapene her. Den spilte betydelig mer presist og detaljert enn 250'en, men med betydelig større kraftreserver enn det vi opplevde med 120. Alternativet kunne selvsagt vært biamping med to AW120 enheter, men dette fikk jeg aldri testet i praksis. Det ble også (ihvertfall dengang) såpass mye dyrere enn et sett AW180 at det var uaktuelt.
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
593
Dali sine ms 4 og 5 er ikke så skarp i toppen som feks Helicon utg. merker som Hegel, Primare og Bryston kan fungere bra, så det skulle ikke være noe i veien for bra lyd med Hegel H300 feks da den ikke fremstår som så lys som noen av sine eldre slektninger feks H200. Hvordan du liker lyden vet jeg ikke så du bør teste det ut selv og prøve å høre lite på råd fra oss andre om hva som er bra og ikke bra.
 

Eirik84

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2011
Innlegg
5.687
Antall liker
7.773
Sted
Drammen
Torget vurderinger
13
Jeg har hifiklubben og soundgarden her (også budal radio litt lengre borte), men hvordan får jeg utover det jeg får lånt der testet så mye? Er det kjøpe å selge til det sitter som er "normal" praksis?
Spør om di har noen demo forsterkere inne , så betaler du et lite depositum , er slik jeg har gjort når jeg har testet ut komponenter. Synes på soundgarden er di litt greiere og låne ut enn hifi klubben. Og for all del få testet mcintosh på di daliene trur du kommer til og like det , samme med ati fra l sound.

Mvh Imagine.
Forhørte meg både med Soundgarden og HiFi Klubben i Drammen i januar, og var ingen problem å deponere - men måtte betale hele kjøpesummen for å låne med noe hjem fra de butikkene. Så hvis du slapp unna med et lite depositum, så er det kanskje forskjellig praksis fra butikk til butikk

Men uansett veldig bra at man har muligheten for å teste hjemme, selv om man må ut med fullpris :)
Bedre enn å selge med tap på Finn/Bruktmarkedet
 

alghatar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.05.2014
Innlegg
389
Antall liker
132
Torget vurderinger
13
Bladelius Thor MkIII er en del kraftigere enn Hegel H300. Selv om papiret ikke tilsier det i watt, så har den en del bedre strøm og kontroll. Har eid begge, og etter jeg oppdaget bladelius ble Hegel aldri mer et tema. Bladelius har alt Hegel har, pluss en del ekstra. Samt en kontroll og pondus man skal lete lenge etter!
 

Imagine

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2014
Innlegg
3.656
Antall liker
859
Sted
osøyro
Jeg har hifiklubben og soundgarden her (også budal radio litt lengre borte), men hvordan får jeg utover det jeg får lånt der testet så mye? Er det kjøpe å selge til det sitter som er "normal" praksis?
Spør om di har noen demo forsterkere inne , så betaler du et lite depositum , er slik jeg har gjort når jeg har testet ut komponenter. Synes på soundgarden er di litt greiere og låne ut enn hifi klubben. Og for all del få testet mcintosh på di daliene trur du kommer til og like det , samme med ati fra l sound.

Mvh Imagine.
Forhørte meg både med Soundgarden og HiFi Klubben i Drammen i januar, og var ingen problem å deponere - men måtte betale hele kjøpesummen for å låne med noe hjem fra de butikkene. Så hvis du slapp unna med et lite depositum, så er det kanskje forskjellig praksis fra butikk til butikk

Men uansett veldig bra at man har muligheten for å teste hjemme, selv om man må ut med fullpris :)
Bedre enn å selge med tap på Finn/Bruktmarkedet
Det er sant da har du 14 dager på deg og prøve ut og det ville jeg ha gjort. Hva er det første du kunne tenkt deg å teste ut av forsterker på daliene dine. Ja det er forskjell fra butikk til butikk.

Mvh Imagine.
 

Eirik84

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2011
Innlegg
5.687
Antall liker
7.773
Sted
Drammen
Torget vurderinger
13
Jeg har hifiklubben og soundgarden her (også budal radio litt lengre borte), men hvordan får jeg utover det jeg får lånt der testet så mye? Er det kjøpe å selge til det sitter som er "normal" praksis?
Spør om di har noen demo forsterkere inne , så betaler du et lite depositum , er slik jeg har gjort når jeg har testet ut komponenter. Synes på soundgarden er di litt greiere og låne ut enn hifi klubben. Og for all del få testet mcintosh på di daliene trur du kommer til og like det , samme med ati fra l sound.

Mvh Imagine.
Forhørte meg både med Soundgarden og HiFi Klubben i Drammen i januar, og var ingen problem å deponere - men måtte betale hele kjøpesummen for å låne med noe hjem fra de butikkene. Så hvis du slapp unna med et lite depositum, så er det kanskje forskjellig praksis fra butikk til butikk

Men uansett veldig bra at man har muligheten for å teste hjemme, selv om man må ut med fullpris :)
Bedre enn å selge med tap på Finn/Bruktmarkedet
Det er sant da har du 14 dager på deg og prøve ut og det ville jeg ha gjort. Hva er det første du kunne tenkt deg å teste ut av forsterker på daliene dine. Ja det er forskjell fra butikk til butikk.

Mvh Imagine.
Ja er vel 14 dager hos Soundgarden og 30 dager hos HFK :)
 

JD

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.02.2002
Innlegg
900
Antall liker
56
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Har også tenkt litt på bladelius, men kansje litt bakpå effektmessig? Ser for meg de trenger en stødig forsterker.
Thor III er vel langt unna bakpå effektmessig. 2x175W med 1800VA strømforsyning. Kjenner ikke Dali'ene, men har sjeldent hørt om en Thor som mister pusten.
 

kasol

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.03.2005
Innlegg
4.321
Antall liker
3.485
Torget vurderinger
4
Jeg hadde Dali Helicon 400 sammen med Hegel H4 og en Electrocompaniet 4.7 som pre. Kilde var EC sin cd spiller. Dette syntes jeg spilte veldig bra og var ikke lyst i toppen pga cd og forforsterker ifra EC :)

 

Trond_B

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.08.2004
Innlegg
791
Antall liker
206
Torget vurderinger
19
Har MS4 og de er ikke lyse/harde i toppen. Dette gjelder også MS5. Brukte Bladelius Thor MKII med stort hell før på MS4. Har mere trua på Bladelius enn Hegel. :)
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Jeg hadde Dali Helicon 400 sammen med Hegel H4 og en Electrocompaniet 4.7 som pre. Kilde var EC sin cd spiller. Dette syntes jeg spilte veldig bra og var ikke lyst i toppen pga cd og forforsterker ifra EC :)

Som du sier trenger ikke samspillet mellom effektforsterker og høyttaler nødvendigvis være det avgjørende for det totale lydbilde. Kilde og forforsterker spiller også en vesentlig rolle for sluttresultatet. Det merket jeg selv da jeg oppgraderte CD spilleren fra Hegel CDP4A mkII til EC EMP-1/S og pre fra EC 4.7 til Parasound JC2 da jeg hadde Hegel H4SE.

John Curl produktene fra Parasound er forresten veldig bra, JC2 er den beste forforsterkeren jeg har hatt, og sammen med et par av monoblokkene i samme serie er mitt tips at du ville hatt en topp forsterkerkombo til Euphonia høyttalerne.
 

Focalius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.02.2009
Innlegg
1.242
Antall liker
488
Sted
Arendal
Torget vurderinger
5
Gratulerer med flotte høyttalere.
Inntil det motsatte er bevist for min del, så synes jeg at det er preampen som gjør størst forskjell på lyden foran effekt. Men det er jo mye kjedeligere å betale mye for en forforsterker.
Angående effektforsterkere så er jo Plinius SB-301 er jo et eksempel på en skikkelig slugger som ligger på 30-35.000 på brukten og koster vel nærmere 90.000. Sånne produkter kan man prøve "gratis" fordi man taper sjelden på et videresalg.
Skulle jeg ha handlet noe i dag ville jeg også ha vurdert Primare settet (A32, Dac 30 og Pre 30) som ligger på Finn. Mye for pengene og man kan ikke tape noe på videresalg der heller hvis man selger det del for del. Bare sjekk at det er den A32 med 2000 VA trafo og ikke den som har 1500 VA.
A32 er jo svært populær og vil nok filleriste H300 effektmessig.
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Hvordan er den innebygde DAC delen i Thor mk3? Er det i tilfelle verdt å ta den med, eller ha ekstern?
 

AudioRock

Medlem
Ble medlem
04.07.2014
Innlegg
15
Antall liker
3
Gratulerer med flotte høyttalere.
Inntil det motsatte er bevist for min del, så synes jeg at det er preampen som gjør størst forskjell på lyden foran effekt. Men det er jo mye kjedeligere å betale mye for en forforsterker.
Angående effektforsterkere så er jo Plinius SB-301 er jo et eksempel på en skikkelig slugger som ligger på 30-35.000 på brukten og koster vel nærmere 90.000. Sånne produkter kan man prøve "gratis" fordi man taper sjelden på et videresalg.
Skulle jeg ha handlet noe i dag ville jeg også ha vurdert Primare settet (A32, Dac 30 og Pre 30) som ligger på Finn. Mye for pengene og man kan ikke tape noe på videresalg der heller hvis man selger det del for del. Bare sjekk at det er den A32 med 2000 VA trafo og ikke den som har 1500 VA.
A32 er jo svært populær og vil nok filleriste H300 effektmessig.
Har et halvt øye til pliniusen
 

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.464
Antall liker
2.120
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Plinius bør parres med en litt snill pre amp, Primare Pre 30 er fin til dette og selvsakt Plinius M8 om lommeboka roper.
Når dette er på plass så er Plinius veeeldig gode.
 

Focalius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.02.2009
Innlegg
1.242
Antall liker
488
Sted
Arendal
Torget vurderinger
5
Gratulerer med flotte høyttalere.
Inntil det motsatte er bevist for min del, så synes jeg at det er preampen som gjør størst forskjell på lyden foran effekt. Men det er jo mye kjedeligere å betale mye for en forforsterker.
Angående effektforsterkere så er jo Plinius SB-301 er jo et eksempel på en skikkelig slugger som ligger på 30-35.000 på brukten og koster vel nærmere 90.000. Sånne produkter kan man prøve "gratis" fordi man taper sjelden på et videresalg.
Skulle jeg ha handlet noe i dag ville jeg også ha vurdert Primare settet (A32, Dac 30 og Pre 30) som ligger på Finn. Mye for pengene og man kan ikke tape noe på videresalg der heller hvis man selger det del for del. Bare sjekk at det er den A32 med 2000 VA trafo og ikke den som har 1500 VA.
A32 er jo svært populær og vil nok filleriste H300 effektmessig.
Har et halvt øye til pliniusen
Jeg har Audionet Amp monoblokker. Kameraten min har en Plinius SB-301. Disse skal testes mot hverandre og du kan jo få tilbakemelding hvis du er nysgjerrig.
 
Topp Bunn