Forsterkere XLR på receiver/prosessor?

benjarn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.02.2012
Innlegg
53
Antall liker
2
Hei :)

Jeg har nylig kjøpt meg en electrocompaniet ecd-2 dac. Der er det bare XLR og analog utgang, Har egentlig lyst til og kjøre via XLR pga. støy osv.. Men har ikke en receiver med XLR inn. Er det bedre med XLR en analog?
Vil jeg merke noe lydmessig? eller er det stort sett støy som kan være merkbar forskjell.
Jeg liker og kjøre dac via receiver for da kan jeg sette bass styrke, liker litt ekstra trykk.
Har preamp og effekt trinn men der er det ikke mulighet for å justere bass som det sjeldent er på disse komponentene. Har vurdert en prosessor istedet for receiver, vet at det er noen receivere med XLR inn men disse er veldig kostbar.
Setter pris på tips og råd :)
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Her er det bare å senke skuldrene og kose seg med musikken. Støy pleier ikke å være noe problem på normale kabelstrekk på et par meter. Lydmessig vil det alltid være noen som mener at balansert er best - men har du ikke muligheten, er det ikke noe å ligge søvnløs for. I hvert fall ingen grunn til å knuse sparegrisen for å kjøpe en prosessor med XLRinngang.
 

Focalius

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.02.2009
Innlegg
1.242
Antall liker
488
Sted
Arendal
Torget vurderinger
5
Med forbehold at jeg har feil.
Har blitt forklart at prosessorer som ikke er ekte balanserte (f.eks billige Marantz), men likevel har XLR har mest å tjene på å bli koblet til via RCA. Siden kvaliteten på RCA pluggen ofte er et hakk over den som er på XLR pluggen.

Med ekte balansert, som jeg vil tro at EC har på alt, er det jo greia med lavere støy, 6 db økning osv. Men der anbefaler jeg at du søker på Snickers is sine innlegg på AvForum. For å si det sånn, jeg hang ikke med :)
 

benjarn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.02.2012
Innlegg
53
Antall liker
2
Det er balanserte XLR ja, men da blir det kjørt rca inntil videre vertfall.
Takk for svar :)
 
Topp Bunn