Ønsker anbefaling Hjelp til å kjøpe anlegg? Cirka 25 000 i budsjett

joakimt

Fersking
Ble medlem
17.02.2015
Innlegg
4
Antall liker
0
Har flyttet til et større hus, og for første gang fått en stue som tåler litt lyd (dog har vi naboer like under). Har også litt penger å bruke på et anlegg - dog ikke mer enn cirka 25 000. Siden jeg nok får best valuta for pengene ved å kjøpe brukt, har jeg bestemt meg for det.

MEN: Har nå brukt hver kveld i cirka to uker på å rote rundt på nettet, lese annonser og anmeldelser - og for en fersking er det vanskelig å komme videre og gjøre en beslutning. Derfor tenkte jeg: Kanskje det er noen drevne entusiaster der ute som har lyst til å hjelpe?

OK, her er forutsetningene: Jeg har cirka 25 000, og det skal etter planen holde til integrert forsterker (helst), gulvstående høyttalere og cd-spiller. Jeg har en Pro-Ject Debut Carbon platespiller fra før og Sonos Connect. Anlegget skal kun brukes til musikk, ikke film og tv.

Jeg har skjønt at man bør bruke mesteparten av budsjettet på høyttaler for maks lyduttelling, og det låter som et godt råd.

Har variert musikksmak - elektronisk musikk, hip hop, papparock, symfonisk pop etc.

OK, her er viktig forutsetning nr. to: Har en kjæreste som er kresen på design. Hun var utrolig glad da jeg så på Klipsch Heresy III, og vi hadde egentlig bestemt oss for den - men var litt uheldig, og har gått glipp av to bruktsalg. Uansett har jeg skjønt at Heresy kanskje er en litt krevende høyttaler for nybegynnere som oss.

Men: Gammeldags klassisk, enkelt og uspektakulært design er å foretrekke. Sliter litt mer med moderne, glatte høyttalere og runde former er nok utelukket.

Når det gjelder lyd har jeg rett og slett ikke vokabularet i orden til å forklare nøyaktig hva jeg vil ha. Man har vel en slags dragning mot det analoge og varme, og en rungende bass er vel ingen ulempe.

Vil gjerne ha en integrert forsterker som er smal, men det er ikke så veldig farlig. Kan dog ikke ha rørforsterkere, grunnet et par småbarn.

Noen som har lyst til å tipse meg om gode kjøp på nettet, eventuelt gi noen tips til hva jeg bør se etter? Alle innspill tas imot med stor takk!
 
Sist redigert:

John_Harald

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.08.2002
Innlegg
4.040
Antall liker
1.834
Sted
Sørumsand
Torget vurderinger
5
Det går helt fint med små barn og rørforsterkere. Tror du vil like varmen i lyden fra rør. Sønnen min er snart tre og har vokst opp med rørforsterker stående framme, ubeskyttet! Evt, så fins det varmtklingende for forsterkere, der rørene er beskyttet inni. Liker du Klipsch, hadde jeg gått for det!
 

Aggromagnet

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.08.2012
Innlegg
286
Antall liker
70
Ser det ligger et par Klipsch Cornwall III på finn til 17000 nå, men de tar jo litt plass..
Firkantede er de nå iallefall!
 

mteinum

Æresmedlem
Ble medlem
29.05.2007
Innlegg
10.119
Antall liker
3.889
Sted
Øya
Torget vurderinger
1
Ser det ligger et par Klipsch Cornwall III på finn til 17000 nå, men de tar jo litt plass..
Firkantede er de nå iallefall!
Liker man klipsch og får lov av sin bedre halvdel, så har man en høyttaler for livet.
 

JBN

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.08.2014
Innlegg
81
Antall liker
52
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Høyttalerne setter premissene på hvilken type forsterker man bør bruke. Hvis du liker varm lyd så er rør og klasse a lurt, men da bør du vurdere høyttalere som er lette å drive. Bruk tid på lytte, det er mye som man ikke nødvendigvis bevist på med en gang.
veldig mange klasse ab forsterkere er etter mitt smak for "kalde" og sliter ut mine ører. Lykke til!
 

vrøvl

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.05.2009
Innlegg
943
Antall liker
308
Torget vurderinger
1
Hvis man først har falt for Klipsch, kan det være det eneste riktige.

Men for prøve en annen retning innen "klassisk"...

Ser det ligger noen Proac D18 på Torget. Kanskje ikke "rungende bass" men veldig bra høyttalere i den engelske tradisjonen!

Det samme Torget har også en Sugden A21, som jeg tror kan være en glimrende match med Proac'ene og ditt ønske om "det analoge og varme".

Et anlegg jeg godt kunne tenke meg, i grunn...
 
Sist redigert:

Graks

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.12.2004
Innlegg
628
Antall liker
476
Anbefaler Yamaha sine A-S1000 eller 2000 integrerte. Bruker selv en A-S1000 med ett par Usher S-520 og SVS SB-1000 sub. Dette spiller over all forventning til prisen og kostet ikke all verdern. Forsterkern ble kjøpt brukt, resten nytt. Anbefaler at du også setter cash i en god DAC, EC ECD1 er en klassiker og går nokså rimelig på brukten, ca 5000kr.
 

Hb 52

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.03.2014
Innlegg
940
Antall liker
704
Torget vurderinger
10
Her er mitt forslag : xtz class a 100 lll forsterker . Denne har ALT : 4 digitale innganger , innebygget riia forsterker , sub utganger ...osv . Xtz cd spiller , og et par Klipch rf 62 mk ll . Med dette anlegget får du GODLYD . Du kan kjøpe alt nytt , og er godt innenfor ditt budsjett ! :)
 

shammers

Medlem
Ble medlem
30.05.2011
Innlegg
19
Antall liker
8
Torget vurderinger
17
Mitt forslag er at du holder på tanken om klipsch heresy iii. De har kanskje ikke kjellerdyp bass, men den bassen den spiller er superb og for mang dyp nok til normal musikk. De dukker opp brukt fra tid til annen så om man har litt is i magen og er klar til å slå til når de dukker opp for har inntrykk av at de selges ganske fort. Av elektronikk ville jeg sett etter rega brio r og matchende cd spiller, passer godt til heresy og er mye for penga.
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Har du plass til subb eller 2 subber? Hvor mye plass har du til å sette opp høyttalerer? Grunnen til at jeg spør er at samspillet høyttaler og rom, er viktig, jeg påstår det viktigste.

Hører du mye på elektronisk musikk, så er der ganske mye informasjon under 500hz man ikke får med med et par normale høyttalere. Hva specs sier er en ting, hvordan de høres ut i et rom er noe helt annet.

Mine klipsch rf7 ruller godt av på 45hz feks pga plassering.

Klipsch er morsomt spes på rock, metall, pop og hip hop. Men er ikke spes gode på jazz og pling plong musikk. Der mangler det litt nyanser og litt detaljer. Klipsch har også en veldig direkte spillestil som mange liker og som mange ikke klarer. Jeg digger mine RF 7 og har relativt lik smak som deg på musikk.

Jeg har hatt den Xtz A100 D3 på rf7 og det låter utmerket. Den forsterkeren er med mine ører verdt hver eneste krone.

Bor du i nærheten (Akershus) så kan du jo få komme på besøk for å høre hvordan rf7 kan spille i et dedikert musikkrom.

Jeg ville også ha vurdert og hørt om akustiske tiltak er lov hjemme og også så ville jeg vurdert en Dsp løsning som gjør at du kan tjune lyden
slik DU liker den.
 

Hemispheres

Rush fan (og litt Tool)
Ble medlem
10.11.2011
Innlegg
1.529
Antall liker
1.047
Sted
Lund, Krs
Torget vurderinger
183
Løp og kjøp:
sony tafa 777 es her på sentralen for en grei pris. (Min gamle. Beste jeg har hatt noen gang med fantastisk MM Riaa).
6000kr.

Stello CDA500 dac/driv 8900kr ny! fra Andervik audio. (ikke hørt, men Stello er seriøst)

MONITOR AUDIO GS 20 8000kr på sentralen. (har hatt de også. Spiller veldig levende)

Resten i kabler av godt merke (Blue Jeans/Neotec!)
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Hvis design er viktig kunne det også være en idé å prøve aktive høyttalere. Da slipper dere også å tenke på forsterker og overføring til høyttalerne kan skje trådløst. Altså minimalt med bokser og ledninger i lytterommet. Jeg tenker Dynaudio Xeo 6 kunne vært et bra alternativ. De vil komme på 27500 kr inkludert trådløs sender hvor man kobler til lydkilde f.eks en bærbar pc (med kabel). Test her. Minuset vil være platespilleren som må ha en riaa som må kobles til senderen analogt og hvor senderen gjør om til digitalt før den sender til høyttalerne. Det vil ikke gi optimal lydkvalitet for lp.
 

Bergfinn

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.07.2013
Innlegg
9.003
Antall liker
12.884
Sted
Oslo
Torget vurderinger
6
ProAc Response og LM Audio rørforsterker anbefales på det varmeste:)
Henger meg på den. Hadde Response 1, 2, 2.5 og 3. Jeg har eid Response 2 flere ganger....savna lyden.
De må være billige på brukten. Dette er vel minst 15 år tilbake.
B
 
Topp Bunn