Digitale avspillere Beste streamer...

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.933
Antall liker
17.207
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Mulig det finnes en slik tråd allerede som jeg ikke finner...

Hvilken musikkstreamer har den beste lyden, uavhengig av pris - og er det verdt mellomlegget? Her teller selvsagt det mye at du faktisk har konkret erfaring med spillerne du rangerer.

Jeg bruker selv en SB Touch (Spotify) pt, men lurer fælt på å "komme seg videre". ???
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Tror det har vært diskutert et par ganger tidligere her, men det kommer jo stadig nye streamere.
Virker som en veldig spennende sak den som ligger forsiden av HFS nå: Ripstreamer, er faktisk en streamer jeg kunne tenkt meg å teste ut.

Bruker selv en pc m/win 8.1 / foobar og nettbrett som fjernkontroll, samt en usbdac.
Streamer mest fra egen NAS, men bruker også Spotify når jeg søker etter ny musikk.

PC er for meg en grei løsning, da brukergrensesnittet til foobar er i særklasse best imo.
Tror det er adskillig mer å hente på dac, enn streamer sånn rent lydmessig.
 

PeriodeLytter

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2013
Innlegg
3.049
Antall liker
2.507
For å komme videre må vel Spotify abonnementet først sies opp? Eller gir Spotify deg tilgang til musikken du liker i høyere oppløsning enn 320kbs som en evt. mer påkostet streamer krever for å gi merverdi rent lydmessig?

Har du testet om noen av valgene i Touch Toolbox 3.0 gir deg hørbar endringer i lydkvalitet? Jeg har funnet denne "verktøyboksen" nyttig som læreverktøy. Dog er jeg ofte helt uenig med hva soundcheck's mener er en lydforbedring.
soundcheck's - audio@vise: Touch Toolbox 3.0
 

Kanutus

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.11.2014
Innlegg
2.006
Antall liker
780
Sted
Nesodden
Jeg landet på BlueSound Node (som vel er et NAD-produkt) for et par-tre uker siden. Det er en ren streamer (vel, med DAC), og den har et fint brukergrensesnitt hvor man lett kan navigere rundt osv. App tilgjengelig på både pad/brett og PC/Mac, samtidig, uten at det gir noen problemer. Lyden er helt grei. Skulle vært morsomt å høre en high-end-sak til sammenlikning dog, men jeg tror vel også at det er mest å hente på en bedre DAC, slik som oppsettet mitt er per i dag.

Mitt viktigste kriterie akkurat da var at den skulle støtte gapless, være enkel å koble til NAS, og ha et godt brukergrensesnitt. Det funker helt topp.

Jeg synes det er veldig greit å ha en separat løsning for lagring av musikken (der man også kan lagre filmer og andre ting, kjøre backup, skifte disker lett, øke kapasiteten lett, plassere 'vekk' osv), og rippe separat. Ripping klarer jeg fint å gjøre på en hvilken som helst datamaskin, og så legge inn på NAS. Veldig enkelt og greit.
 

The Gunner

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.05.2010
Innlegg
9.933
Antall liker
17.207
Sted
Oslo
Torget vurderinger
7
Har, som nevnt, SB Touch pt. Kan godt tenke meg å investere i noe som gir et (merkbart) løft. Har sittet på gjerdet pga de begrensningene som jeg antar ligger i selve Spotify. Men hva vet vel jeg....:rolleyes:
 

PeriodeLytter

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2013
Innlegg
3.049
Antall liker
2.507
Om det er merkbart løft lydmessig du er på jakt etter. Altså at det ikke er bruk/betjening/stabilitet som gjør at du vil bort fra Touch så er oppløsning på media du spiller av det første jeg ville gripe tak i.

Om du ikke hører forskjell på musikk du streamer fra Spotify eller CD du selv har rippet i lossless (ikke unormalt å ikke gjøre det) ville jeg heller brukt pengene mine på en equalizer. Gjerne med mulighet for romkorreksjon. En EQ vil gi deg mulighet til å justere lyden nærmere et ideale du selv liker. Eller ved å benytte romkorreksjon justere lyden slik at den blir mest mulig "riktig". Mulig forsterkeren din allerede har slik funksjon?

Touch Toolbox gir deg mulighet til å finjustere flere parameter som har med hvordan Linux spiller av lyd inne i Touch.'n På et veloppløst annlegg blir man overrasket over hvor store forskjeller man kan høre når man deaktiverer ubrukt Wi-Fi, eller tweeker hvor minne som gjøres tilgjengelig for streamen. Mitt råd med dette verktøyer å stole på dine egne ører.

Touch som ren streamer sammen med ekstern DAC av bra kvalitet er også regnet som et kraftig løft. Det er slik jeg bruker mine Touch'er. Men som sagt, det krever at man bruker bra media om det skal gi et lydmessig kvalitetsløft løft utover det en anderledes betoning fra ny streamer vil gi deg fra sin interne DAC-I/V trinn.
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Det har etterhvert dukket opp mange murligheter på markedet. Selv ville jeg sett nærmere på troduktene fra Bladelius. Nå er vel Mimir den som er mest klargjort pr. i dag, men det er etter hva jeg har fått med meg en oppgradering av Embla på vei også. Dette skal gjøre at det lar seg gjøre å streame Wimp hifi osv også gjennom denne. Ellers har vi Totaldac sine produkter og Aurender, som begge er spennende og kritikerroste produkter. Selv gar jeg også sett litt på Trigon Chronolog. Har litt erfaring med Trigon, og dette er meget godt kvalitetsprodukter. (ikke testet streameren)
Ellers er min erfaring at det er en stor fordel med innebygget harddisk, og muligheten til å spille rett fra denne. Har selv forsøkt noen varianter med Emblaen min der jeg spiller fra eksetrn harddisk osv, men uten unntak låter den interne harddisken best. Dette vet jeg det er mange som erfarer.
Til slutt vil jeg bare nevne at Pathos har kommet med en spennende sak som heter Musiteca. Ikke helt billig men...
 

Medeski

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.01.2003
Innlegg
498
Antall liker
77
Du må i alle fall sjekke ut Linn. Solgte min Naim CDX og gikk til innkjøp av en Linn Kajik DSM for rundt 5 år siden, noe som ga en mye mer nyansert og spennende spillestil (ikke at Naim var kjedelig altså). Har siden det oppgradert til en tidligere versjon av den Linn streameren (Akurate DSM) som blir testet her: Linn Exakt Akudorik / Linn Akurate Exakt | Lyd & Bilde

Linn har løsninger i mange prisklasser, men alle har innebygget nettradio, HDMI innganger og innebygget støtte for Tidal - Wimp's internasjonale tvillingbror. Innebygget RIAA og hodetelefonforsterker av god kvalitet er heller ikke å kimse av. Styring og kontroll skjer vha Mac/PC/iPad/iPhone/Android.
Linn forhandles av svært hyggelige folk på kontrapunkt(.no).
 

JBN

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.08.2014
Innlegg
81
Antall liker
52
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Topp Bunn