Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak The Gunner's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,414
  Tagget i
  10 Innlegg

  Beste streamer...

  Mulig det finnes en slik tråd allerede som jeg ikke finner...

  Hvilken musikkstreamer har den beste lyden, uavhengig av pris - og er det verdt mellomlegget? Her teller selvsagt det mye at du faktisk har konkret erfaring med spillerne du rangerer.

  Jeg bruker selv en SB Touch (Spotify) pt, men lurer fælt på å "komme seg videre".

 2. #2
  Hifi Freak POB's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Sted
  Kulturhovedstaden
  Innlegg
  2,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tror det har vært diskutert et par ganger tidligere her, men det kommer jo stadig nye streamere.
  Virker som en veldig spennende sak den som ligger forsiden av HFS nå: Ripstreamer, er faktisk en streamer jeg kunne tenkt meg å teste ut.

  Bruker selv en pc m/win 8.1 / foobar og nettbrett som fjernkontroll, samt en usbdac.
  Streamer mest fra egen NAS, men bruker også Spotify når jeg søker etter ny musikk.

  PC er for meg en grei løsning, da brukergrensesnittet til foobar er i særklasse best imo.
  Tror det er adskillig mer å hente på dac, enn streamer sånn rent lydmessig.
  “There's a big difference between kneeling down and bending over.”
  Medlem av EBLE

 3. #3
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,490
  Tagget i
  1 Innlegg
  Dette er min store drøm:
  Naim nds med 555 ps

  Navn:   naim nds.jpg
Visninger: 1229
Størrelse: 23.6 Kb

 4. #4
  Overivrig entusiast X3MKungen's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2013
  Sted
  Helsingborg Sverige
  Innlegg
  927
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Denna bruker jeg som streamer o synes den virker knallbra.


  Navn:   PrimarePRE60A60.jpg
Visninger: 1254
Størrelse: 40.3 Kb
  IsoTek Evo3 SIGMAS - IsoTek Evo3 Optimum - Primare I32 - MM30 DAC -Primare PRE60 - 2st. Primare A60 - Elac FS 507 VX-JET
  4st. AudioQuest Wind XLR - 4st. AudioQuest Castle Rock speaker Cables. 5X AudioQuest Vodka RJ45

 5. #5
  Hifi-interessert PeriodeLytter's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  71
  Tagget i
  0 Innlegg
  For å komme videre må vel Spotify abonnementet først sies opp? Eller gir Spotify deg tilgang til musikken du liker i høyere oppløsning enn 320kbs som en evt. mer påkostet streamer krever for å gi merverdi rent lydmessig?

  Har du testet om noen av valgene i Touch Toolbox 3.0 gir deg hørbar endringer i lydkvalitet? Jeg har funnet denne "verktøyboksen" nyttig som læreverktøy. Dog er jeg ofte helt uenig med hva soundcheck's mener er en lydforbedring.
  soundcheck's - audio@vise: Touch Toolbox 3.0

 6. #6
  Hifi Freak Kanutus's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2014
  Sted
  Nesodden
  Innlegg
  1,920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg landet på BlueSound Node (som vel er et NAD-produkt) for et par-tre uker siden. Det er en ren streamer (vel, med DAC), og den har et fint brukergrensesnitt hvor man lett kan navigere rundt osv. App tilgjengelig på både pad/brett og PC/Mac, samtidig, uten at det gir noen problemer. Lyden er helt grei. Skulle vært morsomt å høre en high-end-sak til sammenlikning dog, men jeg tror vel også at det er mest å hente på en bedre DAC, slik som oppsettet mitt er per i dag.

  Mitt viktigste kriterie akkurat da var at den skulle støtte gapless, være enkel å koble til NAS, og ha et godt brukergrensesnitt. Det funker helt topp.

  Jeg synes det er veldig greit å ha en separat løsning for lagring av musikken (der man også kan lagre filmer og andre ting, kjøre backup, skifte disker lett, øke kapasiteten lett, plassere 'vekk' osv), og rippe separat. Ripping klarer jeg fint å gjøre på en hvilken som helst datamaskin, og så legge inn på NAS. Veldig enkelt og greit.

 7. #7
  Hifi Freak The Gunner's Avatar
  Ble medlem
  May 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,414
  Tagget i
  10 Innlegg
  Har, som nevnt, SB Touch pt. Kan godt tenke meg å investere i noe som gir et (merkbart) løft. Har sittet på gjerdet pga de begrensningene som jeg antar ligger i selve Spotify. Men hva vet vel jeg....

 8. #8
  Hifi-interessert PeriodeLytter's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  71
  Tagget i
  0 Innlegg
  Om det er merkbart løft lydmessig du er på jakt etter. Altså at det ikke er bruk/betjening/stabilitet som gjør at du vil bort fra Touch så er oppløsning på media du spiller av det første jeg ville gripe tak i.

  Om du ikke hører forskjell på musikk du streamer fra Spotify eller CD du selv har rippet i lossless (ikke unormalt å ikke gjøre det) ville jeg heller brukt pengene mine på en equalizer. Gjerne med mulighet for romkorreksjon. En EQ vil gi deg mulighet til å justere lyden nærmere et ideale du selv liker. Eller ved å benytte romkorreksjon justere lyden slik at den blir mest mulig "riktig". Mulig forsterkeren din allerede har slik funksjon?

  Touch Toolbox gir deg mulighet til å finjustere flere parameter som har med hvordan Linux spiller av lyd inne i Touch.'n På et veloppløst annlegg blir man overrasket over hvor store forskjeller man kan høre når man deaktiverer ubrukt Wi-Fi, eller tweeker hvor minne som gjøres tilgjengelig for streamen. Mitt råd med dette verktøyer å stole på dine egne ører.

  Touch som ren streamer sammen med ekstern DAC av bra kvalitet er også regnet som et kraftig løft. Det er slik jeg bruker mine Touch'er. Men som sagt, det krever at man bruker bra media om det skal gi et lydmessig kvalitetsløft løft utover det en anderledes betoning fra ny streamer vil gi deg fra sin interne DAC-I/V trinn.

 9. #9
  Hifi-entusiast staker's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  446
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det har etterhvert dukket opp mange murligheter på markedet. Selv ville jeg sett nærmere på troduktene fra Bladelius. Nå er vel Mimir den som er mest klargjort pr. i dag, men det er etter hva jeg har fått med meg en oppgradering av Embla på vei også. Dette skal gjøre at det lar seg gjøre å streame Wimp hifi osv også gjennom denne. Ellers har vi Totaldac sine produkter og Aurender, som begge er spennende og kritikerroste produkter. Selv gar jeg også sett litt på Trigon Chronolog. Har litt erfaring med Trigon, og dette er meget godt kvalitetsprodukter. (ikke testet streameren)
  Ellers er min erfaring at det er en stor fordel med innebygget harddisk, og muligheten til å spille rett fra denne. Har selv forsøkt noen varianter med Emblaen min der jeg spiller fra eksetrn harddisk osv, men uten unntak låter den interne harddisken best. Dette vet jeg det er mange som erfarer.
  Til slutt vil jeg bare nevne at Pathos har kommet med en spennende sak som heter Musiteca. Ikke helt billig men...
  Totaldac D1-server, Lamm 1.2 Reference mono, Theta Gen VIII S3, Magico S1, Oblivion Energetic all the way, Trafomatic Modell 3000

 10. #10
  Hifi-entusiast Medeski's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  437
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du må i alle fall sjekke ut Linn. Solgte min Naim CDX og gikk til innkjøp av en Linn Kajik DSM for rundt 5 år siden, noe som ga en mye mer nyansert og spennende spillestil (ikke at Naim var kjedelig altså). Har siden det oppgradert til en tidligere versjon av den Linn streameren (Akurate DSM) som blir testet her: Linn Exakt Akudorik / Linn Akurate Exakt | Lyd & Bilde

  Linn har løsninger i mange prisklasser, men alle har innebygget nettradio, HDMI innganger og innebygget støtte for Tidal - Wimp's internasjonale tvillingbror. Innebygget RIAA og hodetelefonforsterker av god kvalitet er heller ikke å kimse av. Styring og kontroll skjer vha Mac/PC/iPad/iPhone/Android.
  Linn forhandles av svært hyggelige folk på kontrapunkt(.no).
  Technics / VdH / Devialet 440 PRO / PMC Fact 8 Signature

 11. #11
  Hifi-interessert JBN's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  81
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har prøvd Sotm sms-1000 og har selv dac sdp-1000 begge er veldig bra produkter, dessverre ikke så kjent i norge så flere kan nyte de.
  De kommer med den nye sms-1000 sq, de viste den i Las Vegas og har fått veldig bra omtale, den støtter både vortexbox og windows.
  Står på min egen kjøpsliste.
  http://www.sotm-audio.com/sotmwp/eng...item/sms-1000/
  SOtM cover numerous digital audio bases at CES 2015 | DAR

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed