Resultater 1 til 11 av 11

Tråd: HF 275

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2015
  Sted
  Oslo, Nordstrand
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  HF 275

  Har hatt disse i en del år nå.
  Er meget fornøyd, men har planer om å oppgradere fra en Denon hjemmekinoreceiver til NAD 218.
  Har lest mye negativt om HF 275, men er det andre her som er fornøyd med disse?
  Så lurte jeg på hva impedans er på disse?

 2. #2
  Hifi Freak pellesmil's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Sted
  Skedsmokorset
  Innlegg
  1,668
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  3
  Du har rett at det skrives endel negativt om FH-275, mange mener endel men ikke alle har hørt de med optimale betingelser.

  Det er et ganske sterkt elsk hat forhold til disse, ikke rart siden de krever endel for å spille optimalt

  Som tidligere Helios eier er jeg av de som elsket disse.

  HF-275 er relativt tungdrevne så du bør ha nok forsterkeri for å få de til å spille bra, de er også ganske ærlige og dårlige komponenter avsløres tvært.
  Du vil oppdage envær endring og (dessverre) er det ikke alltid den reagerer positivt om du bytter ut feks bare forsterkeren og sitter igjen en "dårlig" kilde.

  Du må med andre ord matche hele kjeden.

  Det er bare å prøve med NAD forsterker, du vil antageligvis oppleve en forbedring med mere muskler i bassen selv om HFene lett avslører NAD sin lydsignatur.

  Jeg prøvekjørte Espen sin NAD 214 før vi moddet den til Holton innmat,
  Det var komikveld mot Holton NxV300R2.

  HF-275 kan mao ikke få god nok forsterker. (og kilde) gjerne klasse A

  Gode strømsterke DIY konstruksjoner fra feks LC audio parrer godt med HFene

  Ps første modde tips er få ut høyttalerkablene og unngå å bruke messing rærlet av noen høyttaler terminaler.


  Lykke til

  Ps det ligger en god del modde tips inne på forumet
  Ps Skrivefeil kan forekomme

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,762
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg har et par HF 275 Helios i utmerket stand som jeg har spilt mye på. Kan underskrive på at de krever mye strøm. Tømte mine klasse A 78W monoblokker greit uten egentlig øredøvende nivå. Selsom opplevelse å vri volumhjulet på forforsterkeren helt over til klokka fem, er ikke ofte en opplever det

  Men de ER gode. Har hatt HF 275 helt siden tidlig nittitall da jeg bygde mk1 selv. Diskanten er vektløs og deilig og mellomtonen oppløst. Kan bli litt lette i bassen synes jeg, men det er litt etter hva man vil ha. De er ikke verre enn det meste av andre gulvståere på markedet synes jeg.

 4. #4
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,226
  Tagget i
  10 Innlegg
  Torget
  4
  Jeg hadde HF 275 Helios i flere år, og den senere tiden brukte jeg de med hell mot et par ulike rørforsterkere. Årsaken til at det fungerte bra er at HF'ne har en bortimot parkettgulv flat imperdansekurve på ca 6 ohm.
  Ja, de har lav følsomhet, men er mao ingen spes. tung last i så måte.

  På mange måter en meget god ht, men med noen ankepunkter. Det er skrevet en del rundt det i en annen tråd her på HFS
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, DIY Thorens TD150 MkII, Meridian 508.20, Beogram CD X,
  Stax SR-007 MkI/SRM 007tII, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Inertia BDT/1, Muffsy

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,975
  Tagget i
  7 Innlegg
  Har hatt HF 275 Helios selv. Tror det er viktig at strikkene diskanten henger i ikke er for spinkle, slik at den kan vaie som følge av kabinettvibrasjoner.

  Så er det dette med Niels Nørby sine kabinettløsninger, med felles indre volum for alle bass/bassmellomtone elementer - noe som ble benyttet i så vel HF, Ascolta Brennin og Boine. Vel, jeg vet ikke nok hvor heldig eller ikke heldig dette er. Tenkte noen ganger da jeg hadde HF og tette kabinettet rett under diskant innsparingen (lime en plate opp under der), for å få rent trykk kammer på øverste elementet. Men jeg kom ikke så langt, da dette vil krevet masse arbeid, utprøvning av dempemateriale i mengde og plassering, osv.

  Ja, de krever strøm - heldigvis! For ALLE gode høyttalere krever masse strøm, og stikker langt ned på Ohm skalaen, er min mening og erfaring.

  Synd det ikke ble laget flere utgaver av Boine, den var rå i bassen med det elementet og den bass-spalten.

  Ascolta, derimot, hadde entone bass. Noe man ikke oppdaget før man hørte den opp mot andre, fordi den hadde noen andre sykt bra egenskaper i bassen.

 6. #6
  Overivrig entusiast audiom's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  839
  Tagget i
  1 Innlegg
  "Ja, de krever strøm - heldigvis! For ALLE gode høyttalere krever masse strøm, og stikker langt ned på Ohm skalaen, er min mening og erfaring."

  Ehhh--. Nå har jeg hørt det også. Forklaring?
  Horn og rør, mest rør!!

 7. #7
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,313
  Tagget i
  3 Innlegg
  Husker jeg så HF 275 Helios hos NAT første gangen. De stod godt plantet i kasser med sand. Fikk aldri hørt dem da betjeningen var opptatt med en kunde. Skuffet gikk jeg derfra.....

 8. #8
  Hifi-interessert erikr's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  71
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Har hatt HF 275 Helios som "reservehøyttalere" i en del år. Dette er en konstruksjon som virkelig vokser med oppgaven.
  Gi dem kvalitetssignaler og de kan forbause. Meget gode elementer og fornuftig 24db filter, med 8ohms imp. over ca 200Hz.
  Har godt av en del strøm og er derfor også velegnet til bi-amping, med ekstra krefter til bassen, som er delt på ca 60Hz med stor spole. Har selv beholdt original layout på filter, men økt kvaliteten på diverse komponenter i serie med signal.
  ASR Mini basis lll og V, Rega Planar 3 / AT OC9, Rega Rp8 / Ortofon Cadenza Red, Parasound P6, DP A1B EBW, Stax SRS 3100, Sonos - Cullen mod.
  Diy høytt. 3-veis ( Seas-Mundorf-Eton) m. aktiv sub 15’’.

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,975
  Tagget i
  7 Innlegg
  Har ingen fornuftig forklaring på det audiom. Bare inntrykk jeg har, det at høyttalere som byr på tøffe utfordringer for forsterkeren også er de som gjengir musikken best. Kan være jeg er helt på gjordet her, uten at jeg med det velger å hoppe ut av vinduet fra 11. etasje, her jeg sitter og jobber på et hotellrom på Radisson i Bodø akkurat nå :-)

  Til deg TT; ser du har opplevd dårlig service hos NAT. Hvilket jeg betrakter som så unikt at jeg syntes du skal ta turen dit igjen, i tilfelle du forener denne butikken med det. For er det noen steder man får service - uten å bli strøket på ryggen eller jattet med - så er det denne lille og litt annerledes butikken som NAT er. Samtidig som resten av hi-fi Norge nok erklærer NAT som en oase i bransjen, med utgangspunkt i veiledning som kommer fra hjertet og ikke regnskapsføreren for bedriften :-)

 10. #10
  Overivrig entusiast liliya's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  751
  Tagget i
  0 Innlegg
  Enig med dem som gir HF275 mye ros. Dette var også mine hovedhøyttalere i mange år. Kjøpte kabinettene hos Dynabel og kledde dem med lys ask parkett. Resultatet ble både fint å se på og gjorde kabinettene ekstra døde. Sanddempingen ble beholdt. Følgende endringer ble etter en tid gjort: Mellomtonen fikk sitt eget indre kabinett og delefilteret ble byttet ut med et langt enklere som ble presentert LC audio. Synes dette rettet opp en del av de svakhetene HF275 har blitt kritisert for. Så "forsvant" høyttalerne til min eldste sønn som av plasshensyn har sendt dem tilbake til meg. Nå står de bare og samler støv. Synd, det er de alt for "gode til". Om noen skulle ha interesse, bare ta kontakt.

  Eivind Stillingen

 11. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  3,975
  Tagget i
  7 Innlegg
  Du har nok rett liliya i at mange kritiserte Dansk Audio Teknik for vel avanserte filterløsninger og kanskje ikke bestående av de beste komponenter. Deres konstruktør Niels Nørby hadde også en viss forkjærlighet for bratte filtere, hvor mange skeptikere mente å kunne konstruere de like godt med en brøkdel av komponentene Niels brukte.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed