Høyttalere HF 275

Pimpallika

Fersking
Ble medlem
14.01.2015
Innlegg
3
Antall liker
0
Sted
Oslo, Nordstrand
Har hatt disse i en del år nå.
Er meget fornøyd, men har planer om å oppgradere fra en Denon hjemmekinoreceiver til NAD 218.
Har lest mye negativt om HF 275, men er det andre her som er fornøyd med disse?
Så lurte jeg på hva impedans er på disse?
 

pellesmil

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.04.2005
Innlegg
1.699
Antall liker
350
Sted
Skedsmokorset
Torget vurderinger
4
Du har rett at det skrives endel negativt om FH-275, mange mener endel men ikke alle har hørt de med optimale betingelser.

Det er et ganske sterkt elsk hat forhold til disse, ikke rart siden de krever endel for å spille optimalt

Som tidligere Helios eier er jeg av de som elsket disse.

HF-275 er relativt tungdrevne så du bør ha nok forsterkeri for å få de til å spille bra, de er også ganske ærlige og dårlige komponenter avsløres tvært.
Du vil oppdage envær endring og (dessverre) er det ikke alltid den reagerer positivt om du bytter ut feks bare forsterkeren og sitter igjen en "dårlig" kilde.

Du må med andre ord matche hele kjeden.

Det er bare å prøve med NAD forsterker, du vil antageligvis oppleve en forbedring med mere muskler i bassen selv om HFene lett avslører NAD sin lydsignatur.

Jeg prøvekjørte Espen sin NAD 214 før vi moddet den til Holton innmat,
Det var komikveld mot Holton NxV300R2.

HF-275 kan mao ikke få god nok forsterker. (og kilde) gjerne klasse A

Gode strømsterke DIY konstruksjoner fra feks LC audio parrer godt med HFene

Ps første modde tips er få ut høyttalerkablene og unngå å bruke messing rærlet av noen høyttaler terminaler.


Lykke til

Ps det ligger en god del modde tips inne på forumet
 

Odd J

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.07.2007
Innlegg
3.802
Antall liker
2.785
Torget vurderinger
1
Jeg har et par HF 275 Helios i utmerket stand som jeg har spilt mye på. Kan underskrive på at de krever mye strøm. Tømte mine klasse A 78W monoblokker greit uten egentlig øredøvende nivå. Selsom opplevelse å vri volumhjulet på forforsterkeren helt over til klokka fem, er ikke ofte en opplever det:)

Men de ER gode. Har hatt HF 275 helt siden tidlig nittitall da jeg bygde mk1 selv. Diskanten er vektløs og deilig og mellomtonen oppløst. Kan bli litt lette i bassen synes jeg, men det er litt etter hva man vil ha. De er ikke verre enn det meste av andre gulvståere på markedet synes jeg.
 

ptb

Æresmedlem
Ble medlem
27.11.2008
Innlegg
14.425
Antall liker
17.122
Sted
Oslo
Torget vurderinger
13
Jeg hadde HF 275 Helios i flere år, og den senere tiden brukte jeg de med hell mot et par ulike rørforsterkere. Årsaken til at det fungerte bra er at HF'ne har en bortimot parkettgulv flat imperdansekurve på ca 6 ohm.
Ja, de har lav følsomhet, men er mao ingen spes. tung last i så måte.

På mange måter en meget god ht, men med noen ankepunkter. Det er skrevet en del rundt det i en annen tråd her på HFS
 
M

MusicBear

Gjest
Har hatt HF 275 Helios selv. Tror det er viktig at strikkene diskanten henger i ikke er for spinkle, slik at den kan vaie som følge av kabinettvibrasjoner.

Så er det dette med Niels Nørby sine kabinettløsninger, med felles indre volum for alle bass/bassmellomtone elementer - noe som ble benyttet i så vel HF, Ascolta Brennin og Boine. Vel, jeg vet ikke nok hvor heldig eller ikke heldig dette er. Tenkte noen ganger da jeg hadde HF og tette kabinettet rett under diskant innsparingen (lime en plate opp under der), for å få rent trykk kammer på øverste elementet. Men jeg kom ikke så langt, da dette vil krevet masse arbeid, utprøvning av dempemateriale i mengde og plassering, osv.

Ja, de krever strøm - heldigvis! For ALLE gode høyttalere krever masse strøm, og stikker langt ned på Ohm skalaen, er min mening og erfaring.

Synd det ikke ble laget flere utgaver av Boine, den var rå i bassen med det elementet og den bass-spalten.

Ascolta, derimot, hadde entone bass. Noe man ikke oppdaget før man hørte den opp mot andre, fordi den hadde noen andre sykt bra egenskaper i bassen.
 

audiom

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.11.2004
Innlegg
935
Antall liker
1.366
Sted
Indre Enfold
Torget vurderinger
15
"Ja, de krever strøm - heldigvis! For ALLE gode høyttalere krever masse strøm, og stikker langt ned på Ohm skalaen, er min mening og erfaring."

Ehhh--. Nå har jeg hørt det også. Forklaring?
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.316
Antall liker
83.408
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Husker jeg så HF 275 Helios hos NAT første gangen. De stod godt plantet i kasser med sand. Fikk aldri hørt dem da betjeningen var opptatt med en kunde. Skuffet gikk jeg derfra.....
 

erikr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.01.2005
Innlegg
265
Antall liker
445
Sted
Bergen
Torget vurderinger
10
Har hatt HF 275 Helios som "reservehøyttalere" i en del år. Dette er en konstruksjon som virkelig vokser med oppgaven.
Gi dem kvalitetssignaler og de kan forbause. Meget gode elementer og fornuftig 24db filter, med 8ohms imp. over ca 200Hz.
Har godt av en del strøm og er derfor også velegnet til bi-amping, med ekstra krefter til bassen, som er delt på ca 60Hz med stor spole. Har selv beholdt original layout på filter, men økt kvaliteten på diverse komponenter i serie med signal.
 
M

MusicBear

Gjest
Har ingen fornuftig forklaring på det audiom. Bare inntrykk jeg har, det at høyttalere som byr på tøffe utfordringer for forsterkeren også er de som gjengir musikken best. Kan være jeg er helt på gjordet her, uten at jeg med det velger å hoppe ut av vinduet fra 11. etasje, her jeg sitter og jobber på et hotellrom på Radisson i Bodø akkurat nå :)

Til deg TT; ser du har opplevd dårlig service hos NAT. Hvilket jeg betrakter som så unikt at jeg syntes du skal ta turen dit igjen, i tilfelle du forener denne butikken med det. For er det noen steder man får service - uten å bli strøket på ryggen eller jattet med - så er det denne lille og litt annerledes butikken som NAT er. Samtidig som resten av hi-fi Norge nok erklærer NAT som en oase i bransjen, med utgangspunkt i veiledning som kommer fra hjertet og ikke regnskapsføreren for bedriften :)
 

liliya

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
751
Antall liker
489
Torget vurderinger
14
Enig med dem som gir HF275 mye ros. Dette var også mine hovedhøyttalere i mange år. Kjøpte kabinettene hos Dynabel og kledde dem med lys ask parkett. Resultatet ble både fint å se på og gjorde kabinettene ekstra døde. Sanddempingen ble beholdt. Følgende endringer ble etter en tid gjort: Mellomtonen fikk sitt eget indre kabinett og delefilteret ble byttet ut med et langt enklere som ble presentert LC audio. Synes dette rettet opp en del av de svakhetene HF275 har blitt kritisert for. Så "forsvant" høyttalerne til min eldste sønn som av plasshensyn har sendt dem tilbake til meg. Nå står de bare og samler støv. Synd, det er de alt for "gode til". Om noen skulle ha interesse, bare ta kontakt.

Eivind Stillingen
 
M

MusicBear

Gjest
Du har nok rett liliya i at mange kritiserte Dansk Audio Teknik for vel avanserte filterløsninger og kanskje ikke bestående av de beste komponenter. Deres konstruktør Niels Nørby hadde også en viss forkjærlighet for bratte filtere, hvor mange skeptikere mente å kunne konstruere de like godt med en brøkdel av komponentene Niels brukte.
 
Topp Bunn