Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2015
  Innlegg
  17
  Tagget i
  0 Innlegg

  Høyttaler til elektronisk musikk og film

  Hei, nå har jeg gått lei av de høyttalerne jeg har da de rett og slett ikke låter tiltalende for mitt bruk. Blir for å si det rett ut alt for spisst og kald lydsignatur. Høyttalerne jeg har er mentor 6 som jeg i utgangspunktet matchet med eci 5 mki som var en total skivebom og føltes som om ørene kom til å blø etter en halvtimes lytting. Gikk så over til yamaha rx-a3010 og det lått faktisk noe bedre med den i hus. Men likevel så er jeg ikke fornøyd. Savner varmen i lyden. Det skal sies at den låter veldig bra når jeg setter på madrugada, metallica, susanne etc, men når jeg setter på elektronisk musikk så blir jeg skuffet over lyden.

  Noen som har forslag til høyttalere som passer til mitt bruk, eller tror dere problemet vil forsvinne hvis jeg går til innkjøp av et skikkelig effekttrinn, forforsterker og DAC?
  Og vil izkke ha en høyttaler som ser ut som avfallet til en monstertruck (cerwin vega, klipsch etc). Den skal ta seg fint ut i stua. Hadde f.eks Sonus faber venere eller Dynaudio 160 passet?

  Ser også forresten en del film.

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2015
  Innlegg
  17
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ingen som har noen formening?

 3. #3
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,973
  Tagget i
  0 Innlegg
  Høyttalere med en varm lydsignatur er ikke nødvendigvis det samme som høyttalere som passer til elektronisk musikk. For sistnevnte ville jeg sett etter høyttalere med en rask og stram bass. B&W 804D som ligger ute på børsen tror jeg ville passet bra. Men samtidig er ikke dette nødvendigvis høyttalere som låter særlig varmt, heller nøytralt vil jeg si, og diskanten på 800 serien kan ofte "ta litt av" hvis man ikke er nøye på å matche dem rett.

  Hvis du er mer ute etter en type varm lydsignatur ville jeg sett meg om etter komponenter/høyttalere som omtales i den retning. Jeg ville kanskje begynt aller først i kjeden med en god DAC som muligens heller litt mot det varme som Audio GD Master 7.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 4. #4
  Hifi Freak RojohII's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Karmøy - Rogaland
  Innlegg
  2,892
  Tagget i
  2 Innlegg
  Det finnes helt sikkert høyttalere og elektronikk som bringer frem lyden du ønsker deg. Det er desverre vanskelig å treffe spikeren helt på hodet siden det er dine ører, smak og rom som gjelder. Jeg har desverre ikke altfor mye erfaring med de ulike merker og modeller av nyere dato, men jeg tenker at JBL og Tannoy er to merker å sjekke ut - d.v.s. at du bør se om du får til å få lyttet til aktuelle kandidater enten i butikk eller hjemme hos andre.
  Yamaha CD-S1000 > Lavry DA-11 > EAR Yoshino 861 > Buchardt S400
  > MiniDsp NanoDigi > Lynx Aurora 8 > 2 x LabGruppen IP450 > S400 + 4 x 18" AE IB suber

 5. #5
  Hifi Freak BritFi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,304
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Vigi Se Innlegg
  Ingen som har noen formening?
  Høres nesten ut som du har litt akustikk problemer, om det blir såpass spisst? Opplevd akkuratt dette i et eldre hus med mye glatte flater og lite som dempet skimringen. Er selv totalt allergisk ovenfor spiss/skarp lyd, og endte etter uttallige runder på Epos Elan 30 som (hos meg) gir 0 lyttetretthet. Vært i bruk på klasse D, klasse AB, og nå rør med samme gode resultat.
  Ser den nye K-serien ser ut til å ha samme egenskaper, laidback&relaxed, og de kan derfor være verdt å sjekke ut?
  http://www.hifiguru.fi/guru-sisus/Epos-K2-reprint.pdf
  Lyric HiFi i Oslo som pusher.

  Men i hustilfellet mitt med spiss/skarp lyd, så hjalp ingenting av forsterker/høyttaler bytter. Flytting derimot..
  Naim UnitiQute HUB/streamer. Moon Neo 240i integrert forsterker med DAC.
  Siste ledd er P.T.: Pylon Ruby 25Mk1 og Subwoofer Acoustic Energy AE308 (Nye mod.)
  HeadFi: Sennheiser Momentum og Nitro X by Supra «On the move».
  Bilde: Samsung 8005 65". Film: Denon 1713 UD Blu Ray spiller, og Netflix + HBO.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed