Høyttalere Høyttalere til Abrahamsen.

The Last One

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2014
Innlegg
2.687
Antall liker
1.842
Sted
Trondheim.
God lørdags ettermiddag!


Har gått til anskaffelse av en Abrahamsen V2.0 UP, med utgang for SUB. Neste prosjekt på matta er et par HT som matcher Abrahamsen godt. Klipsch rf-52 II er noe jeg har tenkt på lenge. Abrahamsen skal visstnok stå godt opp mot Klipsch.

Har hatt B&W tidligere. Kunne fått fatt på min gamle modell for en lav pris her om dagen, men vet ikke hvor godt de står seg opp mot Abrahamsen. Har f.eks. sett CM7 gå til en fornuftig pris. Kan strekke meg opp mot 10.000 kr. Blir ingen handel med det første, uansett. Ser helst at det er gulvhøyttalere, men tar gjerne imot tips på gode oppsett med stativhøyttalere.

Hva sitter du/dere med av erfaringer opp mot Abrahamsen? Noe som absolutt ikke bør settes opp mot Abrahamsen f.eks? Blir brukthandel, ikke nytt. Mytji penga spart.

??? ??? ???

(Hvor får jeg kjøpt meg et rack som ikke koster skjorta?)

Ha en fortsatt super lørdag.
 

oyvindl85

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.08.2013
Innlegg
3.131
Antall liker
2.218
Sted
Bergen
Torget vurderinger
17
Hei igjen :)

Grattis med ny forsterker. Jeg haddee en Abrahamsen selv. Mitt inntrykk er at de spiller med varme og at den er litt forsiktig i toppen.
Så jeg tror du vil komme langt med RF-52 II. De burde matche bra. Du har jo ikke det største rommet og spille på, så ikke kjøp for store
høyttalere. Der er RF-52 II grei :) Tror ikke du ville falt for CM7 og Abrahamsen. Tro jeg kan si det fort ville spilt litt uengasjerende og
tungt? Bassen i CM7 er ikke den kjappeste, så med Abrahamsen sin litt varme klang kan det jo gjerne bli litt dafft...

Så jeg vil si kjør på med RF-52 II. De er vel nypris på 5990,- Så i verste fall kan de kjøpes nye og. Du har RF-42 II også til 4990,-

Evt legg ut en ønskes kjøpt annonse. Tror det blir knall. Etter hva jeg husker av din musikksmak kan jo og Abrahamsen/Klipsch kombo
fungere bra :) Du har jo også Dynaudio Focus 110a som du kan spille på til forandring. For det vil jo låte annerledes enn dem.

Mvh Øyvind
 

RoyVidar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.11.2012
Innlegg
308
Antall liker
54
Sted
Sandefjord
Har ingen erfaring med Abrahamsen, men når det gjelder rack, vil et tips være å følge med på brukten her. Det dukker opp ting av alle fasonger, kvaliteter, utforming og pris der.
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.570
Antall liker
1.297
Sted
Oslo
abrahamsen spiller godt med b&w 603, hadde det oppsettet før . Om du liker morro høyttalere ville jeg kjøpt klippish , men personelig synes jeg designet er jalla og lyden er litt for party faktor..

Om jeg var deg ville jeg vurdert en annen forsterker , behold b&w og se om du finner en dp forsterker eller rotel på bruktbørsen :)
 

The Last One

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2014
Innlegg
2.687
Antall liker
1.842
Sted
Trondheim.
@Øyvind: Lenge siden sist ;)

Takk for gratulasjoner og innspill. Klipsch er det som står sterkest akkurat nå. Opprettet tråden så man kan høste litt av andre sine erfaringer. Akkurat som du gjør nå. Regner med det sitter noen luringer på forumet som har prøvd mye rart opp mot Abrahamsen. SA?

@RoyVidar: Er innom torget daglig, men har enda tilgode se en annonse der selgeren orker sende rack via posten.

@Trikkern: Har hatt akkurat samme HT selv tidligere. Var samme modell jeg kunne fått tak på nå til en billig penge, men jeg lot det gå fra meg. Tok en mnd. før jeg hadde forsterkeren her i stua etter betaling. Artig HT, men den gang var den koblet opp mot en større NAD.
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.570
Antall liker
1.297
Sted
Oslo
brukte nad pre og nad effektforsterker, nad er barnehage iforhold til abrahamsen :)
 

RuneG

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.02.2011
Innlegg
512
Antall liker
176
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
37
Beste effektforsterker jeg noengang har hatt (og jeg har prøvd mye) var Abrahamse 4.0, sammen med en gammel Electrocompaniet forforserker.

Stram bass, oppløst og bra lydbilde.
Høyttalere var XTZ 99.26 mk1, SA Ranger og et par Canton jeg ikke husker navnet på

Grunnen til at jeg ikke har Abrahamsen idag er fordi de har, etterhvert, fått et dårlig rykte.

Bl.a. selger ut gamle modeller som burde vært oppgraderte, dårlig web side, ingen (lite) info om fortsettelse, osv...
 
Sist redigert:
Topp Bunn