Høyttalere b&w cm10 vs sonus Faber venere 3.0

magnushagen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.05.2014
Innlegg
169
Antall liker
58
Sted
Drammen
Hei, står nå foran et svert vanskelig valg sikker mange andre her inne kan kjenne seg igjen i. Driver fortiden å setter opp stereoanlegg i stua. Har Etter mange 10-talls timer og mange budsjett økninger kommet fram til et veiskille.

Står nå mellom b&w cm10 og sonus faber venere 3.0 som jeg selv har kommet frem til er 2 fantastiske høyttalere i sin pris klasse. Problemet er at jeg etter mange prøvehøringer ikke har noen som helst formening om hvilken høyttaler jeg liker best. Har spurt i butikken om de har lyttet noe til cm10 kontra venere høyttaleren, men ansatte i butikkene har dessverre ikke gjort det. Hadde satt kjempe stor pris på å få høre deres mening ang høyttalerne. evt personlige erfaringer .

Har en electrocompaniet aw 120x3-m så forsterkeren står det ikke noe på. Tenker å benytte meg av Parasound sin P5 forforsterker da det virker som en god kombinasjon til mitt bruk. Når det kommer til musikk smak er jeg ekstremt bred. Hører på alt fra klassisk, jazz, rock, soul, pop, r&b osv så lenge det ikke faller over på typisk metall og hard rock helt til den nyeste hippe type electro house musikken.
 
Sist redigert:

Volund

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
308
Antall liker
114
Sted
OSLO
Torget vurderinger
12
Ta den du synes er penest om du ikke klarer å velge etter å lyttet med dine ører og dine preferanser.

Ville dog vurdert å ventet litt å testet nye Rubicon som kommer fra DALI. Har testlyttet mye B&W mot DALI for en stund tilbake og DALI har vært bedre i mine ører og preferanser. Mer detaljer og mer holografi og mer dynamikk. Eneste B&W jeg egentlig har likt var CM1 som var en morsom liten sak.

Du vil kunne få noe i en helt annen liga om brukt er et alternativ i samme prisklasse.
 
Sist redigert:

TrondW

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2012
Innlegg
543
Antall liker
162
Sted
Bergenser i Ålesund
Venere 3.0 fikk raskt igang takttramping. Det gjorde ikke CM10. Kompromisset til Venere mener jeg lå på detaljer, det forsvant noe i mellomtone og nedre diskant. Der var kanskje CM10 et lite hakk bedre. Vanskelig å si eksakt siden man ikke får hørt dem direkte etter hverandre.
Ellers støttes Volund når det gjelder å vente noen uker til på Rubicon.
 

magnushagen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.05.2014
Innlegg
169
Antall liker
58
Sted
Drammen
Takker for svar og forslag. Ser tråden ble skrevet litt i raskeste laget. Redigerte den kjapt slik at den blir litt mer lettlest.

Har fortsatt noen kroner igjen som må inn på konto før jeg kjøper så kan være et godt alternativ å vente noen uker på Rubicon. Har testet mentor serien, men følte egentlig at b&w høyttaleren var litt mer alt etende når det kommer til musikk. skal dog innrømme Dali høyttaleren var hakket gjevere når det kommer til rock, men følte de falt litt av ellers. ut-scene på Dali generelt føler jeg er helt ute å kjøre. Tviler på de får stå i stua hjemme uten klager.

Sier noe veldig sant der Popi. Har faktisk ligget litt på den konklusjonen selv at mellomtonen på CM10 virker litt gjevere enn på Sonus Faber høyttaleren.
 
Topp Bunn