Ønsker anbefaling Kompakthøyttalere til Tandberg 4036+4038

Braak

Fersking
Ble medlem
21.07.2014
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei!
Jeg er ny her, og ny i all forstand når det kommer til hifi. Jeg er imidlertid meget glad i musikk og god lyd, men klarer ikke på mitt liv å sette meg inn i de tekniske aspektene rundt temaet.

Jeg har "arvet" en Tandberg 4038 kontrollforsterker samt en 4036 effektforsterker. Jeg har lest det som eksisterer på verdensveven om disse produktene, uten å bli så mye klokere. Det finnes rett og slett ikke så mye informasjon om 4000-serien til Tandberg i det hele tatt virker det som. Jeg har funnet ut fra usikre kilder at de gikk for rundt 10000 kroner på 90-tallet, og at de senere versjonene skal være ganske så greie. Dette er den mest utfyllende informasjonen jeg har funnet: soundmaster

Men jeg må ha høyttalere! Jeg er på utikk etter et par kompaktøyttalere som "passer" til forsterkerne og min smak. Budsjettet ligger på 2-5000 kroner, helst i midten et sted. Jeg hører stort sett på rock, elektronisk, jazz og diverse indiepop. Jeg krever ikke spesielt høy lyd, og høyttalerne skal stort sett brukes i små rom. Jeg hører også på vinyl, om dette skulle være relevant. Selv om jeg har til gode å kjøpe meg en bedre platespiller.

Jeg hører stort sett på musikk gjennom PC, og må også ha en D/A-konverter. Må disse passe med resten av systemet, eller er det mer eller mindre vilkårlig så lenge den er av god kvalitet?
 

vrøvl

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.05.2009
Innlegg
943
Antall liker
308
Torget vurderinger
1
Forsterkeriet er bra nok til å drive "hva som helst" av kompakthøyttalere i den nevnte prisklassen.
Så her er det bare å finne de du liker best!

Jeg ville gått ut og hørt på disse:
B&W 686 S2
Dynaudio DM 2/6
Epos K1 (hvem forhandler disse?)
Monitor Audio Silver 1

System Audio Aura 1
Tannoy DC4

Når det gjelder DAC så fins jo disse også i alle prisklasser. Hegel til 5000 er bedre enn Fiio til 500,- ... Men den lydmessige gevinsten vil være mye større ved å bruke de 4500 ekstra på høyttalerne, enn på DAC-en. Billigere DAC, dyrere høyttalere, sier nå jeg.
 
Sist redigert:
Topp Bunn