Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jul 2014
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kompakthøyttalere til Tandberg 4036+4038

  Hei!
  Jeg er ny her, og ny i all forstand når det kommer til hifi. Jeg er imidlertid meget glad i musikk og god lyd, men klarer ikke på mitt liv å sette meg inn i de tekniske aspektene rundt temaet.

  Jeg har "arvet" en Tandberg 4038 kontrollforsterker samt en 4036 effektforsterker. Jeg har lest det som eksisterer på verdensveven om disse produktene, uten å bli så mye klokere. Det finnes rett og slett ikke så mye informasjon om 4000-serien til Tandberg i det hele tatt virker det som. Jeg har funnet ut fra usikre kilder at de gikk for rundt 10000 kroner på 90-tallet, og at de senere versjonene skal være ganske så greie. Dette er den mest utfyllende informasjonen jeg har funnet: soundmaster

  Men jeg må ha høyttalere! Jeg er på utikk etter et par kompaktøyttalere som "passer" til forsterkerne og min smak. Budsjettet ligger på 2-5000 kroner, helst i midten et sted. Jeg hører stort sett på rock, elektronisk, jazz og diverse indiepop. Jeg krever ikke spesielt høy lyd, og høyttalerne skal stort sett brukes i små rom. Jeg hører også på vinyl, om dette skulle være relevant. Selv om jeg har til gode å kjøpe meg en bedre platespiller.

  Jeg hører stort sett på musikk gjennom PC, og må også ha en D/A-konverter. Må disse passe med resten av systemet, eller er det mer eller mindre vilkårlig så lenge den er av god kvalitet?

 2. #2
  Overivrig entusiast vrøvl's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  774
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Forsterkeriet er bra nok til å drive "hva som helst" av kompakthøyttalere i den nevnte prisklassen.
  Så her er det bare å finne de du liker best!

  Jeg ville gått ut og hørt på disse:
  B&W 686 S2
  Dynaudio DM 2/6
  Epos K1 (hvem forhandler disse?)
  Monitor Audio Silver 1

  System Audio Aura 1
  Tannoy DC4

  Når det gjelder DAC så fins jo disse også i alle prisklasser. Hegel til 5000 er bedre enn Fiio til 500,- ... Men den lydmessige gevinsten vil være mye større ved å bruke de 4500 ekstra på høyttalerne, enn på DAC-en. Billigere DAC, dyrere høyttalere, sier nå jeg.
  Siste redigert av vrøvl; 25.07.2014 kl. 12:14.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed