Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  DAC - ubrukelig lyd fra CD spiller

  Parasound ZDAC er kjøpt inn og fungerer utmerket med DVD og Altibox som lydkilde. Et lite skår i gleden er at når jeg kobler på min noe aldrende Atoll spiller så blir lyden svært skurrete og absolutt ikke til å høre på. Har forsøkt 2 ulike digitalkabler samt vanlig phono kabler. Har også forsøkt å koble Atoll spilleren til en hjemmekinoforsterker. Ikke samme skurrete lyd da men lyden "klipper" hele tiden. Er det denne CD spilleren som ikke prater med nye DAC'er, noen med erfaringer eller råd?
  Alternativet er å bruke DVD spilleren som drivverk. Dette fungerer bra nok, men er jo litt spent på om det kunne blitt enda bedre lyd med Atoll'en som drivverk.

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,796
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg gjetter på at digitalutgangen til CDspilleren din ikke fungerer som den skal. Enhver DAC - gammel eller ny - har ingen problemer med å dekode digitale signaler fra en CDspiller. Standarden for digitale signaler fra CD har vært uforandret fra tidenes morgen.

  Men når DACen din fungerer bra sammen med DVDspilleren din, kan du i og for seg bare fortsette å bruke DVDspilleren som drivverk. Det er kjent at en del DACer, bl.a. Audionote, kan være følsomme for drivverkets kvaliteter - men en moderne DAC som Parasound ZDAC er godt rustet til å håndtere signaler fra ethvert drivverk. JEg har testet mine DACer her hjemme sammen med Squeezeboxer av ymse slag, diverse CD- og DVDspillere - og har aldri greid å høre noen forskjell. Det finnes dem som mener å ha hørt forskjeller - så for all del: du er i godt selskap hvis du lurer - men jeg tviler på at du vil merke noen forskjell.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed