Side 1 av 4 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 69
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg

  Jeg ønsker meg rørmagi - mange spørsmål

  Hei, mitt første innlegg.

  Jeg har nå endelig penger til å kjøpe meg noe bedre enn å kun bruke hjemmekinoreceiveren (Yamaha) min til musikk. Budsjett opp til 40000 nytt, men ønsker gjerne å kjøpe brukt. Etter noen korte lyttinger til rør (spesielt Ancient audio på Horten messa for 2-3 år siden, hvor jeg gikk tilbake til deres rom igjen og igjen), forstår jeg at det er er rørlyd jeg liker. Men her kommer min ikke-eksisterende kunnskap om temaet til syne, så jeg håper dere kan bistå meg. Selv om jeg ikke ser på så mange Bluray filmer lenger, er ønsket å kombinere hjemmekino med musikk. Her kommer det jeg lurer på:

  1. Blir alle rørforsterkere veldig varme, dvs er alle i klasse A)? Gjelder dette rørforforsterkere også, i forhold til varme? Jeg har et Ikea Tobo TV møbel, slik at lufting ikke er ideell, dvs det er ikke dører på den, men det er jo ingen lufting på 3 sider da..Utelukker et slikt TV møbel rør integrert eller effektforsterkere?

  2. Jeg forstår at rør, klasse A, trekker endel strøm. Er det slik at man virkelig merker det på strømregninga, eller er det minimalt med noen få timers lytting i uka? Den vil naturligvis være avslått utenom lytting.

  3. Hvor mye rørmagi går man glipp av ved å bruke rør forforsterker og transistor effekt? En slik kombinasjon må jo være den beste løsningen med tanke på evt. varme og strømforbruk problematikk. Om man ikke mister mye av rørmagien...

  4. Hvordan integrere hjemmekino med rør? Min tanke har vært å kjøpe rørpre og transistoreffekt om det er en god løsning, men da må man jo kjøpe begge samtidig. Nå har det slått meg at å kjøpe en integrert transistor, f.eks Marantz, Electrocompaniet, eller andre som har litt varme i seg, med prosessorinngang, for så senere å kjøpe en rørpre med prosessorinngang slik hjemmekinoreceiveren kobles til den og som så kobles til prosessorinngangen på den integrerte. Høres det ut som en smart løsning? Tanken er å slippe å kjøpe alt på en gang. Mister man litt god lyd ved å bruke en integrert til 20-30 tusen som kun effekt kontra en ren effektforsterker i noenlunde samme pris? Alternativt vil jo en rørintegrert med prosessorinngang være en løsning, f.eks Ayon.

  5. Hvordan koble til sub i en slik kombinasjon? Dvs både til musikk og film. Sørge for at rørpre har subutgang, men hva da med film, vil prosessorinngangen gå utenom subutgangen slik at film ikke kommer med? Receiveren har pre ut.

  Om det spiller noen rolle så spiller jeg så og si kun rolig musikk, gjerne akustisk. Ikke spiller jeg spesielt høyt heller, så jeg trenger nok ikke så alt for mange watt, selv om stor effekt har noe mektig over seg. Høyttalere er Elac, 217..Jeg liker veldig Martin Logan og delvis Sonus Faber også, evt bedre Elac, så er nok ikke umulig med oppgradering der etterhvert.

  Takker for all bistand!

 2. #2
  Hifi Freak skorob's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Brumunddal
  Innlegg
  3,054
  Tagget i
  0 Innlegg
  Min erfaring:

  1. Nei, må ikke være klasse A! Men varme blir dem som oftest, mine Rogue M180 varmet fint opp hele andre etasjen på vinterstid her . Anbefaler tilstrekkelig lufting.

  2. Merker ikke noe på strømregninga om dem står på mye eller lite. Andre ting som gjør så den går opp for å si det sånn. Mine stod på ca 4 timer i døgnet.

  3. Preampen i rør gir faktisk mye magi, men også rørforsterkere kan låte "tamt" og "sterilt". Men "tuberolling" er utrolig gøy, men også et evighetsprosjekt

  4.

  5. Sub på en rør pre funker fint, men da anbefaler jeg virkelig en preamp som har aktiv delingsmulighet. Min favoritt her er Classe CP800, et smykke av en preamp, med ekstremt mye muligheter, spesielt det med å integrere sub.

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei og takk for svar!

  1. Blir rørpre også varm og i behov for like god lufting som effekt? Når du anbefaler tilstrekkelig lufting, er min løsning med kun åpning i fronten nok, eller gjør det rør vanskelig?

  2. Med dine 4 timer i døgnet, merket du stor økning på regninga? Siden Rogue varmet opp hele etasjen din, må de vel trekke strøm som en varmeovn = dyrt? At det varmer mye kan jo være slitsomt utenom på den kaldeste vinteren da, i tillegg til evt. høye strømregninger..

  3. Så du mener at rørpre og transistor effekt er en fullgod løsning i forhold til både økonomi og magi? Om produktene er gode selvsagt..Forstår jo at ikke alle rørprodukter er like gode.

  4. Ingen tanker om å kjøpe en integrert transistor nå, for senere å kjøpe en rørpre og bruke dem begge? Er ingen betenkeligheter med en slik løsning vel?

  5. Classe´en ser jo bra ut den, men er ikke rør da..Det som er dumt, at mange transistorpre har egenskaper som en rørpre ikke har, f.eks Parasound P5, men da blir jeg jo avhengig av røreffekt, som jeg nettopp lurer på er smart å droppe.

  Rørpre er kanskje også mer økonomisk med tanke på at rørene der er billigere og holder lengre?

 4. #4
  Hifi Freak POB's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Sted
  Kulturhovedstaden
  Innlegg
  2,242
  Tagget i
  0 Innlegg
  1. Noen pre blir veldig varme og trenger godt med rom rundt seg. Kun åpning i front blir gjerne for tett.

  2. Det er ikke strømregninga du skal bekymre deg for, men rørbytter. Kjøper du noe som drar 500w bruker du strøm for 2 kr på 4 timer.

  3. Jeg mener det er en god løsning for mange, men det er smak og behag.

  4. Ingen vits å gå omveier hvis du har tenkt på å prøve ut rør? Det er mye bra brukt som vil passe budsjettet ditt.

  5. Tror jeg ville prøvd ut rørpre og transistor effekt først, hvis du er i tvil.

  Rørskifte koster $$ uansett, hvor mye er avhengig av hvilke fabrikat og om det NOS eller nyproduserte. Dette gjelder både smårør og effektrør.
  Riktig at mange smårør i teorien skal tåle 10.000 timer. I min BAT tåler de halvparten så mye.
  “There's a big difference between kneeling down and bending over.”
  Medlem av EBLE

 5. #5
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,411
  Tagget i
  6 Innlegg
  Hatt rørpre i tre år nå. Klasse A. Ikke skiftet et eneste rør av de jeg satte inn ved innkjøp.

 6. #6
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2009
  Innlegg
  168
  Tagget i
  0 Innlegg

 7. #7
  Hifi Freak oyvjorge's Avatar
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Akershus,Vestby
  Innlegg
  2,373
  Tagget i
  0 Innlegg
  3. Du mister noe av magien ved å kombinere rør og transistor. Også i hybridforsterkere. Med magi mener mener jeg naturlig mellomtone og 3D i musikken. I hvertfall i prisklassene jeg har opplevd. Og det er vel det samme du har tenkt deg inn i.

  Du kan bruke pre ut til sub. Om det er ideelt vet jeg ikke, men det er en mulighet. Jeg hadde en Rogue Stereo90 effekttrinn, solgte den for 8000.- det var bra med krefter i den.
  Siste redigert av oyvjorge; 24.06.2014 kl. 09:40.
  Hilsen Øyvind


  Xindak A600E (09), Platespiller: Dr. Feickert Blackbird m/Tracer-arm og PU Concept MC (itv) fra Clearaudio . RIIA: Rogue Ares, HT: PMC Fact8, CD: OPPO 105D Coris(oppgradert), AU24 HTkabler ,

 8. #8
  Overivrig entusiast Fugazi's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  869
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg kjøpte nylig en brukt Cary SLP 98 rørpre. Beste oppgraderingen jeg har gjort. Blir heller ikke særlig varm. I kombinasjon med transistor effekt Klasse A er dette super match hos meg ivertfall. Hvis jeg var deg ville jeg gått for denne kombinasjonen istedenfor Transistor pre og Rør effekt. Billigere rør er det også hvis du tenker økonomi.
  Det dukker opp flere knallgode alternativer på bruktbørsen til en rimelig penge. Anbefales. Lykke til i ditt valg.
  Devialet 440 Pro Core infinity / Marten Django XL / VPI Classic / VPI SDS / Lyra Kleos / Macmini / Trafomatic Experience Head One / Audioquest Dragonfly Black/
  Grado RS2i / AKG K701 / Audio Technica ATH MSR7 / Sony UBP x800 Bd-Sacd / Music Hall CD 25.2 / Squeezebox / Tidal HiFi / STEREO+testpanelet / Medlem i Asker & Bærum Audio

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Grenland
  Innlegg
  1,323
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  kutt hjemmekinoreceiver for musikk, kjør ren stereoløsning
  bruk transistor klasse a med solid strømforsyning; evt. med klasse a første watt; det gir nok strøm ved lavt volum. Vurder rør på pre og rør i dac og riiaa.
  det finnes forresten forsterkere på markedet som du kan velge a eller ab drift dersom du har problem med varmen.
  Jm370f, AmAudio AM-reference A60X Excellence, Metrum Pavane, Metrum Ambre, North Star, Rega P9, Tchernov Cables, MIT Oracle MAX, Fusionaudio, SR Powercell mk3, SR Tranquility baser, Kemp Quantum

  Til salgs/bytte;
  Magnusaudio stereoforsterker MA 500/300, Elac Discovery, Audiohorizon pre og dac.

 10. #10
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,118
  Tagget i
  2 Innlegg
  Jeg fikk en Cary SLI 80 servert i fanget og må si den er utrolig velspillende med sine 2x40W klasse A. Spiller stort med en vanvittig deilig mellomtone, holografi er helt i toppklassen og forsterkeren virker mye kraftigere enn spec`ene skulle tilsi.

  Spiller du mye rolig akustisk musikk som jeg gjør tror jeg det skal bli vanskelig å finne noe bedre til prisen (28k)

  L.sound fører merket.

  Navn:   Cary_SLI80.jpg
Visninger: 982
Størrelse: 21.0 Kb
  Referanse kunde for Arendal Sound

 11. #11
  Hifi-entusiast kjetil200's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  324
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  For en uke siden kjøpte jeg meg min første rørforsterker etter å ha hatt x antall transistorforsterkere de siste årene. Det er ukomplisert men jeg måtte innføre noen nye rutiner for frøkna, som konsekvent ikke slår av anlegget etter bruk. Noen velvalgte ord om oppstartstid og analogier om lyspærer gjorde susen.

  1. Analogien om lyspærer gjelder forsåvidt for varmeutvikling også. Hos meg står forsterkeren nærmest i friluft oppe på en slik: BESTÅ Oppbevaringskomb m dør/skuffer - brunsvart/Vara blå - IKEA. Den ene trafoen bak er riktignok varm, men det er rørene som produserer mest varme hos meg.

  2. Strømregningen tenker jeg ikke på. Om ikke annet så kan jeg skru av en varmeovn til vinteren mtp varmen som forsterkeren utvikler.

  3. Mine erfaringer er begrenset. Noen produsenter markedsfører røraktig lyd på transistorforsterkere, og jeg kan tenke meg at de som har et rent klasse A trinn kanskje kommer nærmest, uten å ha noen erfaringer med klasse A. Jeg har imidlertid hatt en Rega Brio-r som etter omtale skal låte i retning av rør. Det er nettopp det den gjør, den låter i retning av rør, uten egentlig å ha noe magi i seg og da er man jo like langt

  4 og 5. Mange muligheter, men jeg ville vært obs på effektiviteten i høyttalerne dine ang valg av effekttrinn. Jeg spiller med ca 2x25 watt i triode nå og må markant lengre opp på volumknotten enn med min 2x50 Brio-r for å få samme lydnivå. Jeg har høyttalere som er nærmere 100db/1m.
  PC - Audiophilleo 1 - Naim DAC - Naim Supernait 2 - Spendor D7
  Kabler: HiLine og NACA5

 12. #12
  Hifi-entusiast kjetil200's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  324
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Denne f.eks har HT-inngang men mangler kanskje litt krefter?

  PrimaLuna ProLogue Premium integrated amplifier | Stereophile.com
  PC - Audiophilleo 1 - Naim DAC - Naim Supernait 2 - Spendor D7
  Kabler: HiLine og NACA5

 13. #13
  Overivrig entusiast Lynvingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2010
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  882
  Tagget i
  0 Innlegg
  Lytt til forsterkere av ulik teknologi.
  Det er ikke gitt at rør er best i alle sammenhenger.
  Transistor og klasse D kan godt låte like bra.
  Lån hjem forskjellig utstyr.

 14. #14
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  7,394
  Tagget i
  2 Innlegg
  Dette med varmeovn er sterkt overdrevet. Røra blir varm ja, men den kan ikke erstatte en ovn..bare useriøst tull, er min mening.
  Strømforbruket merker du ikke forskjell på, når du betaler hus regningen. Er ikke noe Hydro fabrikk heller den forsterkeren.
  Siste redigert av lovemusikk; 25.06.2014 kl. 22:58.
  Hovedanlegg: One place , Heed Obelisk DA, Musical Innovation MI25, Musical Innovation MI18, Uscher Dancer Mini 2 DMD, Kjellerrommet: Marantz CD 17, Bel Canto 2.5, Marantz PM 17, Klipsch RP160M. Loftet - billig anlegget : Tuner, Pioneer dvd lx-52, Technics forsterker og B&W stativ

 15. #15
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra POB Se Innlegg
  4. Ingen vits å gå omveier hvis du har tenkt på å prøve ut rør? Det er mye bra brukt som vil passe budsjettet ditt.
  Du har jo et poeng om å ikke gå omveier. En integrert med rør hadde jo spart plass. Er det med strømforbruk (som jeg nå skjønner ikke er noe å snakke om) og det med varme jeg er/har vært usikker på. Om det varmer ganske mye, ser jeg jo utfordringer med at det kunne vært slitsomt i stua i disse dager, men på vinteren er det jo ikke noe problem.

 16. #16
  Banned
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  3,361
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hehe rart det med rør ! Noe av det mest røraktige jeg har hørt etter hvordan folk forklarer rørlyd er Redwine Audio og Clones Audio. Begge uten rør

 17. #17
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2009
  Sted
  Grimstad
  Innlegg
  777
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra lovemusikk Se Innlegg
  Dette med varmeovn er sterkt overdrevet. Røra blir varm ja, men den kan ikke erstatte en ovn..bare useriøst tull, er min mening.
  Strømforbruket merker du ikke forskjell på, når du betaler hus regningen. Er ikke noe Hydro fabrikk heller den forsterkeren.
  Prøv å sitte i et rom med 2stk brokoblede graf GM20 på vår eller høst så tror jeg nok du endrer mening (er vel ca 500w varme per stk hvis jeg ikke tar helt feil). Skal sies at de gangen jeg har hørt oppsett med GM20 så har det spilt veldig bra.

 18. #18
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra oyvjorge Se Innlegg
  3. Du mister noe av magien ved å kombinere rør og transistor. Også i hybridforsterkere. Med magi mener mener jeg naturlig mellomtone og 3D i musikken. I hvertfall i prisklassene jeg har opplevd. Og det er vel det samme du har tenkt deg inn i.

  Du kan bruke pre ut til sub. Om det er ideelt vet jeg ikke, men det er en mulighet. Jeg hadde en Rogue Stereo90 effekttrinn, solgte den for 8000.- det var bra med krefter i den.
  OK takk. Jeg har en Elac sub fra før, som idag er koblet til subutgang på hjemmekinoreceiveren. Hvordan ellers koble den til om det ikke er pre ut? Hvorfor skulle det evt. ikke være ideelt?

 19. #19
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk!

 20. #20
  Medlem
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Fugazi Se Innlegg
  Jeg kjøpte nylig en brukt Cary SLP 98 rørpre. Beste oppgraderingen jeg har gjort. Blir heller ikke særlig varm. I kombinasjon med transistor effekt Klasse A er dette super match hos meg ivertfall. Hvis jeg var deg ville jeg gått for denne kombinasjonen istedenfor Transistor pre og Rør effekt. Billigere rør er det også hvis du tenker økonomi.
  Det dukker opp flere knallgode alternativer på bruktbørsen til en rimelig penge. Anbefales. Lykke til i ditt valg.
  Jeg må si at Cary frister. "God, gammel design" og de virker som de stort sett får veldig gode tester. Den pre har vel ikke prosessorinngang? Noe lignende og med transistoreffekt er det jeg egentlig hadde i tankene på om kunne være en god match med tanke på mine "kriterier"..Samtidig har mange transistorpre gode egneskaper. Vanskelig dette

Side 1 av 4 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed