Rørutstyr Jeg ønsker meg rørmagi - mange spørsmål

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
Hei, mitt første innlegg.

Jeg har nå endelig penger til å kjøpe meg noe bedre enn å kun bruke hjemmekinoreceiveren (Yamaha) min til musikk. Budsjett opp til 40000 nytt, men ønsker gjerne å kjøpe brukt. Etter noen korte lyttinger til rør (spesielt Ancient audio på Horten messa for 2-3 år siden, hvor jeg gikk tilbake til deres rom igjen og igjen), forstår jeg at det er er rørlyd jeg liker. Men her kommer min ikke-eksisterende kunnskap om temaet til syne, så jeg håper dere kan bistå meg. Selv om jeg ikke ser på så mange Bluray filmer lenger, er ønsket å kombinere hjemmekino med musikk. Her kommer det jeg lurer på:

1. Blir alle rørforsterkere veldig varme, dvs er alle i klasse A)? Gjelder dette rørforforsterkere også, i forhold til varme? Jeg har et Ikea Tobo TV møbel, slik at lufting ikke er ideell, dvs det er ikke dører på den, men det er jo ingen lufting på 3 sider da..Utelukker et slikt TV møbel rør integrert eller effektforsterkere?

2. Jeg forstår at rør, klasse A, trekker endel strøm. Er det slik at man virkelig merker det på strømregninga, eller er det minimalt med noen få timers lytting i uka? Den vil naturligvis være avslått utenom lytting.

3. Hvor mye rørmagi går man glipp av ved å bruke rør forforsterker og transistor effekt? En slik kombinasjon må jo være den beste løsningen med tanke på evt. varme og strømforbruk problematikk. Om man ikke mister mye av rørmagien...

4. Hvordan integrere hjemmekino med rør? Min tanke har vært å kjøpe rørpre og transistoreffekt om det er en god løsning, men da må man jo kjøpe begge samtidig. Nå har det slått meg at å kjøpe en integrert transistor, f.eks Marantz, Electrocompaniet, eller andre som har litt varme i seg, med prosessorinngang, for så senere å kjøpe en rørpre med prosessorinngang slik hjemmekinoreceiveren kobles til den og som så kobles til prosessorinngangen på den integrerte. Høres det ut som en smart løsning? Tanken er å slippe å kjøpe alt på en gang. Mister man litt god lyd ved å bruke en integrert til 20-30 tusen som kun effekt kontra en ren effektforsterker i noenlunde samme pris? Alternativt vil jo en rørintegrert med prosessorinngang være en løsning, f.eks Ayon.

5. Hvordan koble til sub i en slik kombinasjon? Dvs både til musikk og film. Sørge for at rørpre har subutgang, men hva da med film, vil prosessorinngangen gå utenom subutgangen slik at film ikke kommer med? Receiveren har pre ut.

Om det spiller noen rolle så spiller jeg så og si kun rolig musikk, gjerne akustisk. Ikke spiller jeg spesielt høyt heller, så jeg trenger nok ikke så alt for mange watt, selv om stor effekt har noe mektig over seg. Høyttalere er Elac, 217..Jeg liker veldig Martin Logan og delvis Sonus Faber også, evt bedre Elac, så er nok ikke umulig med oppgradering der etterhvert.

Takker for all bistand!
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.790
Antall liker
1.991
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Min erfaring:

1. Nei, må ikke være klasse A! Men varme blir dem som oftest, mine Rogue M180 varmet fint opp hele andre etasjen på vinterstid her :). Anbefaler tilstrekkelig lufting.

2. Merker ikke noe på strømregninga om dem står på mye eller lite. Andre ting som gjør så den går opp for å si det sånn. Mine stod på ca 4 timer i døgnet.

3. Preampen i rør gir faktisk mye magi, men også rørforsterkere kan låte "tamt" og "sterilt". Men "tuberolling" er utrolig gøy, men også et evighetsprosjekt ;)

4.

5. Sub på en rør pre funker fint, men da anbefaler jeg virkelig en preamp som har aktiv delingsmulighet. Min favoritt her er Classe CP800, et smykke av en preamp, med ekstremt mye muligheter, spesielt det med å integrere sub.
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
Hei og takk for svar!

1. Blir rørpre også varm og i behov for like god lufting som effekt? Når du anbefaler tilstrekkelig lufting, er min løsning med kun åpning i fronten nok, eller gjør det rør vanskelig?

2. Med dine 4 timer i døgnet, merket du stor økning på regninga? Siden Rogue varmet opp hele etasjen din, må de vel trekke strøm som en varmeovn = dyrt? At det varmer mye kan jo være slitsomt utenom på den kaldeste vinteren da, i tillegg til evt. høye strømregninger..

3. Så du mener at rørpre og transistor effekt er en fullgod løsning i forhold til både økonomi og magi? Om produktene er gode selvsagt..Forstår jo at ikke alle rørprodukter er like gode.

4. Ingen tanker om å kjøpe en integrert transistor nå, for senere å kjøpe en rørpre og bruke dem begge? Er ingen betenkeligheter med en slik løsning vel?

5. Classe´en ser jo bra ut den, men er ikke rør da..Det som er dumt, at mange transistorpre har egenskaper som en rørpre ikke har, f.eks Parasound P5, men da blir jeg jo avhengig av røreffekt, som jeg nettopp lurer på er smart å droppe.

Rørpre er kanskje også mer økonomisk med tanke på at rørene der er billigere og holder lengre?
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
1. Noen pre blir veldig varme og trenger godt med rom rundt seg. Kun åpning i front blir gjerne for tett.

2. Det er ikke strømregninga du skal bekymre deg for, men rørbytter. Kjøper du noe som drar 500w bruker du strøm for 2 kr på 4 timer.

3. Jeg mener det er en god løsning for mange, men det er smak og behag.

4. Ingen vits å gå omveier hvis du har tenkt på å prøve ut rør? Det er mye bra brukt som vil passe budsjettet ditt.

5. Tror jeg ville prøvd ut rørpre og transistor effekt først, hvis du er i tvil.

Rørskifte koster $$ uansett, hvor mye er avhengig av hvilke fabrikat og om det NOS eller nyproduserte. Dette gjelder både smårør og effektrør.
Riktig at mange smårør i teorien skal tåle 10.000 timer. I min BAT tåler de halvparten så mye.
 

grammofon

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.02.2011
Innlegg
5.646
Antall liker
2.853
Sted
Bærum
Hatt rørpre i tre år nå. Klasse A. Ikke skiftet et eneste rør av de jeg satte inn ved innkjøp.
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.808
Antall liker
564
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
3. Du mister noe av magien ved å kombinere rør og transistor. Også i hybridforsterkere. Med magi mener mener jeg naturlig mellomtone og 3D i musikken. I hvertfall i prisklassene jeg har opplevd. Og det er vel det samme du har tenkt deg inn i.

Du kan bruke pre ut til sub. Om det er ideelt vet jeg ikke, men det er en mulighet. Jeg hadde en Rogue Stereo90 effekttrinn, solgte den for 8000.- det var bra med krefter i den.
 
Sist redigert:

Fugazi

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.05.2009
Innlegg
917
Antall liker
259
Sted
Bærum
Torget vurderinger
13
Jeg kjøpte nylig en brukt Cary SLP 98 rørpre. Beste oppgraderingen jeg har gjort. Blir heller ikke særlig varm. I kombinasjon med transistor effekt Klasse A er dette super match hos meg ivertfall. Hvis jeg var deg ville jeg gått for denne kombinasjonen istedenfor Transistor pre og Rør effekt. Billigere rør er det også hvis du tenker økonomi.
Det dukker opp flere knallgode alternativer på bruktbørsen til en rimelig penge. Anbefales. Lykke til i ditt valg.
 

yasman

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.10.2006
Innlegg
1.703
Antall liker
296
Sted
Grenland
Torget vurderinger
13
kutt hjemmekinoreceiver for musikk, kjør ren stereoløsning
bruk transistor klasse a med solid strømforsyning; evt. med klasse a første watt; det gir nok strøm ved lavt volum. Vurder rør på pre og rør i dac og riiaa.
det finnes forresten forsterkere på markedet som du kan velge a eller ab drift dersom du har problem med varmen.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Jeg fikk en Cary SLI 80 servert i fanget og må si den er utrolig velspillende med sine 2x40W klasse A. Spiller stort med en vanvittig deilig mellomtone, holografi er helt i toppklassen og forsterkeren virker mye kraftigere enn spec`ene skulle tilsi.

Spiller du mye rolig akustisk musikk som jeg gjør tror jeg det skal bli vanskelig å finne noe bedre til prisen (28k)

L.sound fører merket.

Cary_SLI80.jpg
 

kjetil200

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.08.2009
Innlegg
398
Antall liker
231
Torget vurderinger
14
For en uke siden kjøpte jeg meg min første rørforsterker etter å ha hatt x antall transistorforsterkere de siste årene. Det er ukomplisert men jeg måtte innføre noen nye rutiner for frøkna, som konsekvent ikke slår av anlegget etter bruk. Noen velvalgte ord om oppstartstid og analogier om lyspærer gjorde susen.

1. Analogien om lyspærer gjelder forsåvidt for varmeutvikling også. Hos meg står forsterkeren nærmest i friluft oppe på en slik: BESTÅ Oppbevaringskomb m dør/skuffer - brunsvart/Vara blå - IKEA. Den ene trafoen bak er riktignok varm, men det er rørene som produserer mest varme hos meg.

2. Strømregningen tenker jeg ikke på. Om ikke annet så kan jeg skru av en varmeovn til vinteren mtp varmen som forsterkeren utvikler.

3. Mine erfaringer er begrenset. Noen produsenter markedsfører røraktig lyd på transistorforsterkere, og jeg kan tenke meg at de som har et rent klasse A trinn kanskje kommer nærmest, uten å ha noen erfaringer med klasse A. Jeg har imidlertid hatt en Rega Brio-r som etter omtale skal låte i retning av rør. Det er nettopp det den gjør, den låter i retning av rør, uten egentlig å ha noe magi i seg og da er man jo like langt ;)

4 og 5. Mange muligheter, men jeg ville vært obs på effektiviteten i høyttalerne dine ang valg av effekttrinn. Jeg spiller med ca 2x25 watt i triode nå og må markant lengre opp på volumknotten enn med min 2x50 Brio-r for å få samme lydnivå. Jeg har høyttalere som er nærmere 100db/1m.
 

Lynvingen

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.01.2010
Innlegg
887
Antall liker
295
Sted
Bergen
Torget vurderinger
5
Lytt til forsterkere av ulik teknologi.
Det er ikke gitt at rør er best i alle sammenhenger.
Transistor og klasse D kan godt låte like bra.
Lån hjem forskjellig utstyr.
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Dette med varmeovn er sterkt overdrevet. Røra blir varm ja, men den kan ikke erstatte en ovn..bare useriøst tull, er min mening.
Strømforbruket merker du ikke forskjell på, når du betaler hus regningen. Er ikke noe Hydro fabrikk heller den forsterkeren.
 
Sist redigert:

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
4. Ingen vits å gå omveier hvis du har tenkt på å prøve ut rør? Det er mye bra brukt som vil passe budsjettet ditt.
Du har jo et poeng om å ikke gå omveier. En integrert med rør hadde jo spart plass. Er det med strømforbruk (som jeg nå skjønner ikke er noe å snakke om) og det med varme jeg er/har vært usikker på. Om det varmer ganske mye, ser jeg jo utfordringer med at det kunne vært slitsomt i stua i disse dager, men på vinteren er det jo ikke noe problem.
 

eddie1

Banned
Ble medlem
02.10.2006
Innlegg
3.361
Antall liker
726
Torget vurderinger
8
Hehe rart det med rør ! Noe av det mest røraktige jeg har hørt etter hvordan folk forklarer rørlyd er Redwine Audio og Clones Audio. Begge uten rør ;)
 

evhvis

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.04.2009
Innlegg
780
Antall liker
641
Sted
Grimstad
Torget vurderinger
14
Dette med varmeovn er sterkt overdrevet. Røra blir varm ja, men den kan ikke erstatte en ovn..bare useriøst tull, er min mening.
Strømforbruket merker du ikke forskjell på, når du betaler hus regningen. Er ikke noe Hydro fabrikk heller den forsterkeren.
Prøv å sitte i et rom med 2stk brokoblede graf GM20 på vår eller høst så tror jeg nok du endrer mening (er vel ca 500w varme per stk hvis jeg ikke tar helt feil). ;) Skal sies at de gangen jeg har hørt oppsett med GM20 så har det spilt veldig bra.
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
3. Du mister noe av magien ved å kombinere rør og transistor. Også i hybridforsterkere. Med magi mener mener jeg naturlig mellomtone og 3D i musikken. I hvertfall i prisklassene jeg har opplevd. Og det er vel det samme du har tenkt deg inn i.

Du kan bruke pre ut til sub. Om det er ideelt vet jeg ikke, men det er en mulighet. Jeg hadde en Rogue Stereo90 effekttrinn, solgte den for 8000.- det var bra med krefter i den.
OK takk. Jeg har en Elac sub fra før, som idag er koblet til subutgang på hjemmekinoreceiveren. Hvordan ellers koble den til om det ikke er pre ut? Hvorfor skulle det evt. ikke være ideelt?
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
Jeg kjøpte nylig en brukt Cary SLP 98 rørpre. Beste oppgraderingen jeg har gjort. Blir heller ikke særlig varm. I kombinasjon med transistor effekt Klasse A er dette super match hos meg ivertfall. Hvis jeg var deg ville jeg gått for denne kombinasjonen istedenfor Transistor pre og Rør effekt. Billigere rør er det også hvis du tenker økonomi.
Det dukker opp flere knallgode alternativer på bruktbørsen til en rimelig penge. Anbefales. Lykke til i ditt valg.
Jeg må si at Cary frister. "God, gammel design" og de virker som de stort sett får veldig gode tester. Den pre har vel ikke prosessorinngang? Noe lignende og med transistoreffekt er det jeg egentlig hadde i tankene på om kunne være en god match med tanke på mine "kriterier"..Samtidig har mange transistorpre gode egneskaper. Vanskelig dette :)
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
kutt hjemmekinoreceiver for musikk, kjør ren stereoløsning
bruk transistor klasse a med solid strømforsyning; evt. med klasse a første watt; det gir nok strøm ved lavt volum. Vurder rør på pre og rør i dac og riiaa.
det finnes forresten forsterkere på markedet som du kan velge a eller ab drift dersom du har problem med varmen.
For musikk vil jeg kjøre ren stereoløsning ja via Bluesound som jeg har idag, og fremtidig dackjøp. Er kun med film hjemmekinoreceiveren vil komme inn i bildet. Takk ellers for råd!
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
Jeg fikk en Cary SLI 80 servert i fanget og må si den er utrolig velspillende med sine 2x40W klasse A. Spiller stort med en vanvittig deilig mellomtone, holografi er helt i toppklassen og forsterkeren virker mye kraftigere enn spec`ene skulle tilsi.

Spiller du mye rolig akustisk musikk som jeg gjør tror jeg det skal bli vanskelig å finne noe bedre til prisen (28k)

L.sound fører merket.
Jeg sikler litt på den, blant annet ut i fra tester i Fidelity og Watt (men de testede er vel forskjellige versjoner av samme forsterker?). Den virker å ha subutgang. Om jeg får til en løsning med en "bryter" jeg kan feste på baksiden av TVmøbelet og koble inn høyttalerkablene i de gangene jeg skal se film, kunne jo det la seg gjøre. Så kunne det vært en fast høyttalerkabel mellom bryteren/boksen og receiveren. Dette er kanskje ikke en ideell lydløsning, men på film er det ingen krise. På musikk ville da ikke bryteren vært i bruk. Er dette mulig? Håper det var mulig å forstå :)
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
For en uke siden kjøpte jeg meg min første rørforsterker etter å ha hatt x antall transistorforsterkere de siste årene. Det er ukomplisert men jeg måtte innføre noen nye rutiner for frøkna, som konsekvent ikke slår av anlegget etter bruk. Noen velvalgte ord om oppstartstid og analogier om lyspærer gjorde susen.

1. Analogien om lyspærer gjelder forsåvidt for varmeutvikling også. Hos meg står forsterkeren nærmest i friluft oppe på en slik: BESTÅ Oppbevaringskomb m dør/skuffer - brunsvart/Vara blå - IKEA. Den ene trafoen bak er riktignok varm, men det er rørene som produserer mest varme hos meg.

2. Strømregningen tenker jeg ikke på. Om ikke annet så kan jeg skru av en varmeovn til vinteren mtp varmen som forsterkeren utvikler.

3. Mine erfaringer er begrenset. Noen produsenter markedsfører røraktig lyd på transistorforsterkere, og jeg kan tenke meg at de som har et rent klasse A trinn kanskje kommer nærmest, uten å ha noen erfaringer med klasse A. Jeg har imidlertid hatt en Rega Brio-r som etter omtale skal låte i retning av rør. Det er nettopp det den gjør, den låter i retning av rør, uten egentlig å ha noe magi i seg og da er man jo like langt ;)

4 og 5. Mange muligheter, men jeg ville vært obs på effektiviteten i høyttalerne dine ang valg av effekttrinn. Jeg spiller med ca 2x25 watt i triode nå og må markant lengre opp på volumknotten enn med min 2x50 Brio-r for å få samme lydnivå. Jeg har høyttalere som er nærmere 100db/1m.
Mine skal være 88,5 dB, så er vel ikke så halvgærne..Jeg spiller ganske ganske lavt 95 % av gangene, så egentlig ikke noe problem. Er bare det at godt med watt gir/kan gi en litt mektig lyd også da.
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
Dette med varmeovn er sterkt overdrevet. Røra blir varm ja, men den kan ikke erstatte en ovn..bare useriøst tull, er min mening.
Strømforbruket merker du ikke forskjell på, når du betaler hus regningen. Er ikke noe Hydro fabrikk heller den forsterkeren.
Takk for oppklaringen! Og den skal heller ikke varme opp en fabrikk hos meg :D
 

petterk

Medlem
Ble medlem
22.06.2014
Innlegg
14
Antall liker
0
Takker for alle bidrag. Fint å vite at strømforbruk og varme ikke noe stort problem. Det jeg tror kan være aktuelt å se nærmere på nå, har ikke hørt noen, men vurdert ut i fra tester eller annet:

Ayon integrert - Flere modeller. Ayon er vel det eneste jeg har sett som har både subpre og HT inngang. Mangler Ayon litt varme, dvs ganske nøtrale?
Cary SLI 80
Primaluna
Rogue integrert (eller annet som dukker opp)
VTL integrert - Mangler også disse litt på varme?

Rørpre som Cary slp-03 og 98, Rogue, Conrad Johnson, Audio valve om det dukker opp noe billigere enn veiledende pris (latt meg sjarmere av annonsene om at denne skal være så bra)
kombinert med effekt/integrert med HT inngang fra Electrocompaniet, Marantz, Musical innovation eller andre greie, godt prisede effektforsterkere.

Har sikkert glemt mange i farten nå. Noen av disse som utmerker seg positivt/negativt? Jeg vil ha det så enkelt som mulig i forhold til rør og justeringer osv. Kvalitet er viktig, men det har vel alle disse. Varme og magi viktigere enn stram bass. Fint med god diskant også.

Bare jeg finner en løsning på det med sub/HT inngang, så går jo det meste. Ikke sikkert sub blir nødvendig heller. Færre bokser som tar opp plass er jo bedre, men gir vel mindre fleksibilitet.

Om det skulle vise seg at det trengs mer kjøling enn kun 1 side med åpning, kan det være mulig å få plass ved siden av TVen. Synet av rør er jo ikke akkurat dumt heller. Er det noen min avstand varme saker bør stå fra TVen?
 

Ingeniøren

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.11.2007
Innlegg
4.266
Antall liker
1.168
Sted
Tranby
Torget vurderinger
7
Hvis du er usikker, hvorfor ikke prøve hjemme. Sveinung på Mala Audio vil sikker låne deg en LM Audio demo for hjemmetest en ukes tid.
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Takker for alle bidrag. Fint å vite at strømforbruk og varme ikke noe stort problem. Det jeg tror kan være aktuelt å se nærmere på nå, har ikke hørt noen, men vurdert ut i fra tester eller annet:

Ayon integrert - Flere modeller. Ayon er vel det eneste jeg har sett som har både subpre og HT inngang. Mangler Ayon litt varme, dvs ganske nøtrale?
Cary SLI 80
Primaluna
Rogue integrert (eller annet som dukker opp)
VTL integrert - Mangler også disse litt på varme?

Rørpre som Cary slp-03 og 98, Rogue, Conrad Johnson, Audio valve om det dukker opp noe billigere enn veiledende pris (latt meg sjarmere av annonsene om at denne skal være så bra)
kombinert med effekt/integrert med HT inngang fra Electrocompaniet, Marantz, Musical innovation eller andre greie, godt prisede effektforsterkere.

Har sikkert glemt mange i farten nå. Noen av disse som utmerker seg positivt/negativt? Jeg vil ha det så enkelt som mulig i forhold til rør og justeringer osv. Kvalitet er viktig, men det har vel alle disse. Varme og magi viktigere enn stram bass. Fint med god diskant også.

Bare jeg finner en løsning på det med sub/HT inngang, så går jo det meste. Ikke sikkert sub blir nødvendig heller. Færre bokser som tar opp plass er jo bedre, men gir vel mindre fleksibilitet.

Om det skulle vise seg at det trengs mer kjøling enn kun 1 side med åpning, kan det være mulig å få plass ved siden av TVen. Synet av rør er jo ikke akkurat dumt heller. Er det noen min avstand varme saker bør stå fra TVen?
Hvis det er litt høyde over røra,(10cm +) går det sikkert fint med åpning kun i front, men kan den stå fritt er det klart best.
Røra blir varme, så varm at en brenn seg på de hvis du stikk fingeren borti (men en vanlig forsterker kan ikke erstatte varmeovnen). Kan stå ved siden av tv-en ja.. Så lenge det er noen cm bort til TVen og andre ting går det nok fint. Vi tenker da først og fremst brannfaren, siden røra blir varm.
Men uansett, kan den stå fritt velger du gjerne det. Fint i mørket blir det og.
Resten får andre svare på, da jeg kun har hatt MA KT88 i hus. Forøvrig bygget på en god gammel amerikansk oppskrift og låter nydelig.
Lest at Ayon kan være litt for tynn/nøytral.. Men gode merker de du skriver her. Lykke til. :)
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.808
Antall liker
564
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Hva mener du med rørlyd? Er det den gamle myten om slapp bass og ullen lyd? Moderne rørlyd er ikke der, men det krever en god strømforsyning. Det jeg finner hos rørforsterkere er knall vokal og kropp, hvor du kan "høre" formen på kastanjettene eller pianoet eller hva du vil. Og jeg mener at hvis man kombinerer transistor og rør, mister man noe av dette, men jeg innrømmer at bassen på transistor kan være enda litt strammere og "tørrere". Men jeg vil ikke gå glipp av vokal og 3D, derfor vil jeg ha rør i begge forsterkerene. Mitt anlegg varmer litt, men det er ikke plagsomt på sommeren, bortsett fra på de varmeste dagene(og det er ikke alt for mange av dem....)

Hehe rart det med rør ! Noe av det mest røraktige jeg har hørt etter hvordan folk forklarer rørlyd er Redwine Audio og Clones Audio. Begge uten rør ;)
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.808
Antall liker
564
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Ayon er ikke av det varme slaget. Hadde en Ayon Orion II, den var med Autobias. Veldig enkelt.
Rogue er ganske nøytralt. På effektforsterkerene er det et målemeter som det er enkelt å stille på. Vet ikke om det er det på den integrerte.

Men det er fullt mulig å tune disse med andre rør.
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Ønsker du deg Martin Logan etterhvert bør du ha en forsterker som tåler stygge dipp i impedans. Ellers sier det poff og du har noe dyrt å betale..
 

niha

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
1.035
Antall liker
406
Torget vurderinger
7
Hvis du er usikker, hvorfor ikke prøve hjemme. Sveinung på Mala Audio vil sikker låne deg en LM Audio demo for hjemmetest en ukes tid.
Jeg er helt fersk på rør og ville også ha en forsterker som var enkel justere bias på. Jeg har kjøpt en LM 216IA integrert forsterker av Mala, og enklere justering og kontroll av bias får du ikke. Spiller bra gjør den også.
 

POB

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.09.2003
Innlegg
2.986
Antall liker
2.910
Sted
Kulturhovedstaden
Torget vurderinger
31
Ligger en BAT VK75 på torget nå.
Jeg vet mange har vært veldig fornøyd med denne.

Elac 217 er vel veldig effekthungrige? 88 db følsomhet?
Det skal isåfall kraftige saker til for å få disse til å spille litt høyt avogtil.
 

Della

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.01.2010
Innlegg
168
Antall liker
68
Sted
Vigrestad, Sør på Jæren
Heisan,

Når det gjelder Ayon, som jeg bare må krype til korset og innrømme med en gang er favorittmerket mitt, men vil jeg beskrive dem som kraftfull og oppløst. Skal du har varm og ullen ( :rolleyes: ) lyd så er ikke Ayon noe for deg. Mye kan gjøres med tverking og tviking (og hva nå alt det der rørbytte-greiene heter..) , men med originalrørene så er det ikke en typisk "rørlyd" nei.

Når det kommer til eierglede, utseende og kvalitet: De er laget i et alpeland, det sier sitt. Alt er på maks.


Har du ikke hørt Ayon så vil jeg virkelig anbefale deg å gjøre det.
Du finner Ayon i Oslo, Bergen og Stavanger.
Kan ikke huske om du har sagt noe om hvor du er fra, så da antar innenfor "ring 3" ;)
 

vibberg

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.03.2009
Innlegg
169
Antall liker
15
Jeg fikk en Cary SLI 80 servert i fanget og må si den er utrolig velspillende med sine 2x40W klasse A. Spiller stort med en vanvittig deilig mellomtone, holografi er helt i toppklassen og forsterkeren virker mye kraftigere enn spec`ene skulle tilsi.

Spiller du mye rolig akustisk musikk som jeg gjør tror jeg det skal bli vanskelig å finne noe bedre til prisen (28k)

L.sound fører merket.

Vis vedlegget 267160
Stemmer i på den, solid amerikansk håndtverk som spiller fortryllende med rørene den leveres med. Har ikke lyst på annet enn Cary etter å ha fått denne under huden!
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Har hatt Ayon Triton og Cary er i en helt annen klasse når det kommer til rør-magi, Cary låter varmere og større med en livaktig fremførelse som bare er helt herlig på akustisk musikk. Vokaler er også i en klasse for seg selv. Jeg har hatt Cary 805 blokker koplet over SLP05 og SLP03 på Marten Bird ht men den som har imponert meg meste av alt Cary utstyret er lille SLI 80 utrolig nok. Jeg leser hva trådstarter etterspør og alle kriterier støtter opp om denne lille tassen, hold deg borte fra Ayon da denne ikke låter varmt og røraktig. La deg heller ikke lure av 2x40W,- den låter mye kraftigere, selvfølgelig har du tungdrevne ht er ikke denne å anbefale, jeg bruker den over Dali Helicon og dette er en meget god match til den nøytrale litt lyse spillestilen til Dali.

Jeg kan ikke få anbefalt denne boksen nok og er trådstarter i nærheten av Lillestrøm så send meg en pm så er det mulighet for en lytt...

SLI 80.jpg
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.651
Antall liker
21.442
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Rørmagi oppnås enklest med moderne klasse D effektforsterkere og DSP. Så kan du ha en setting for 300B SET, en for et KT88-monster og så videre. :cool:
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
Rørmagi oppnås enklest med moderne klasse D effektforsterkere og DSP. Så kan du ha en setting for 300B SET, en for et KT88-monster og så videre. :cool:

ja, for det er en egen glød i tingene når en setter det på om kvelden... Og at en som knapt nok har testet et rør skal lage en setting for noe som helst i sammenheng med det er jo litt gøy... ;)
 

evhvis

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.04.2009
Innlegg
780
Antall liker
641
Sted
Grimstad
Torget vurderinger
14
Rørmagi oppnås enklest med moderne klasse D effektforsterkere og DSP. Så kan du ha en setting for 300B SET, en for et KT88-monster og så videre. :cool:

ja, for det er en egen glød i tingene når en setter det på om kvelden... Og at en som knapt nok har testet et rør skal lage en setting for noe som helst i sammenheng med det er jo litt gøy... ;)
Han mente nok at det er greit med en dårlig kopi istedenfor ekte vare q(^_^)p
 

eddie1

Banned
Ble medlem
02.10.2006
Innlegg
3.361
Antall liker
726
Torget vurderinger
8
Rørmagi oppnås enklest med moderne klasse D effektforsterkere og DSP. Så kan du ha en setting for 300B SET, en for et KT88-monster og så videre. :cool:
Faktisk merkelig slik folk prøver og forklare rørlyd. Har hatt flere innen chip,kl D etc og det har hvert mer "rørlyd" enn rørforsterkere. Har mitt andre sett klasse D nå og det låter bedre på vokaler, oppløsning og bass så hva får man egentlig utenom utseende og kostnader ?
 
Topp Bunn