Digitale avspillere Hvilken type digital media/spiller kjøper jeg nå?

gurglamei

Fersking
Ble medlem
14.06.2014
Innlegg
2
Antall liker
0
Jeg har ikke fulgt med i utviklingen på mange år, men begynner å få lyst til å utvide musikksamlingen igjen og lurer på hvilken type media/digital avspiller jeg bør satse på? Kan naturligvis fortsatt få tak i CD, men opplever at det er utdøende. Har vært innom et par butikker, men får litt forskjellige/uklare svar. Vet ikke helt hva jeg skal søke etter for å lese meg opp heller.

Jeg ønsker meg muligheten til å få tak i gode avspillinger med minst like god lyd som det jeg er vant med fra de beste CD-innspillingene mine. Jeg ønsker tilgang til et bredt utvalg innspillinger innen klassisk musikk og opera (og resten av familien vil ha pop/rock, jazz, og alt mulig annet).

Er det noen som kan gi meg noen hint på veien blir jeg glad!

Jeg har følgende oppsett i dag: Teac P500 CD drivverk, Tact RCS 2.2 pre amp med romkorreksjon, 2 Quicksilver monotrinn, Martin Logan Odyssey høytalere

Kris
 
Sist redigert:

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Kommer litt an på hva du tenker på. Du har rimelige løsninger som Sonos, Bluesound. Og så har du mer upmarket løsninger som Linn Akurate, PS Audio Directstream eller løsningen jeg selv bruker; Bryston BDP2A. Sistnevnte er en ren mediespiller uten DAC, og koblet med digital XLR kabel til en god DAC låter dette langt bedre enn noen CD spiller jeg har hatt.

Den bør helst kobles med en nettverkskabel fra et bredbåndsmodem. Da vil en ha mulighet til å rippe en CD på en vanlig pc/Mac for deretter å laste den direkte over på BDP2A via det lokale nettverket. Du kan også laste ned hirez filer fra nettet og legge de over på BDP2A. Den har mulighet for intern installasjon av harddisk, og det kan da være lurt å be forhandler om å installere en SSD i den før levering.

Den kan styres via en iPhone eller iPad med appene mPod eller mPad, men den må da være koblet til bredbåndsruteren via nettverkskabel.
 
Sist redigert:
G

Gjestemedlem

Gjest
Det mest fleksible er vel en liten stille PC som kjører f.eks. Jriver. Eller Pure Music om man er investert i Mac. Utgang fra den enten med USB eller et dedikert kort a la Lynx aes til en ekstern DAC.

Fordelen med dette er at det er svært lett å oppgradere hver gang det kommer ny programvare, og at man er helt fristilt når det kommer til DACer. Hver gang man får feriepenger kan man kjøpe en bedre DAC :)

Med et slikt oppsett kan du streame lokalt fra rippede og nedlastede filer, streame fra Wimp., Spotify, Qobuz etc. Høre nettradio og ... vel egentlig svært få begrensinger.

Jeg ser ingen som helst grunn til å låse seg til en bestemt hardwareløsning her.

Rett og slett... gi en god faen i løsninger som er fanget i én boks.
 

hvalross

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.10.2008
Innlegg
1.074
Antall liker
145
Torget vurderinger
3
Og lydkvaliteten blir bedre enn med et cd drivverk og dac .
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Og lydkvaliteten blir bedre enn med et cd drivverk og dac .[/QUOTE

DC-drivverk er vel hifiverdenes svar på Snåsamannen. Selv over-the-topp-leverandører som dCS selger vel klokker og dacer og ka faen som skal kompensere for drivverkets svakheter.

En hvilkensomhelst CD-ROM fra komplett leser perfekt av en CD og lagrer den for deg. Null feil.

En CD-spiller/ROM er utelukkende en diskettstasjon som leser av en datafil.

Å ause ut unødvendige penger på dette er ... tja ... unødvendig for å si det forsiktig.
 

hvalross

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.10.2008
Innlegg
1.074
Antall liker
145
Torget vurderinger
3
Og da sier det vel seg selv at også lydkvaliteten blir bedre eller kanskje ikke.
 

gurglamei

Fersking
Ble medlem
14.06.2014
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei, tusen takk til dere som har svart!

Jeg trenger nok dette inn med teskje en liten stund:

Er det altså slik at en PC med riktig programvare kan brukes til å laste ned digitale filer på nettet og at disse overføres til en DAC mer eller mindre på samme måte som mitt gamle CD-drivverk? Hva er det som bestemmer kvaliteten på det signalet som går til DAKen? Er det noen forskjell på programmene? Er det noen forskjell på filene man kan laste ned, slik at noen nettsteder er mer HiEnd enn andre?

Forstår jeg innlegget nest nederst riktig, kan jeg altså bruke en enkel CD-rom fra Komplett og noe egnet software til å lese av alle CDene mine og ha de også på samme PC - og få minst like bra lyd som tidligere? Avhenger kvaliteten av programmet?

Hva er forskjellen mellom å bruke en PC og en slik som Ketil over bruker?

Kris

(Jeg har redigert innlegget mitt og lagt inn det utstyret jeg har nå. Jeg hadde lagt det inn i profilen og trodde det kom med i innlegget av seg selv.)
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Du kan bruke en vanlig pc/Mac til å spille av filer via en DAC. Mac Mini er veldig populær i så måte. Jeg brukte selv tidligere en vanlig bærbar pc til som avspiller med J River som avspillingsprogramvare. Med pc/Mac som avspiller vil du som regel alltid alltid være begrenset til USB som tilkobling til DAC'en. Tidligere ble dette betraktet som en litt annenrangs tilkoblingtype, men etterhvert som det har blitt mer populært å bruke har DAC produsentene brukt mer ressurser på å lage bedre USB grensesnitt som minimerer jitter fra kilden. Med en Mac Mini og en HRT MusicStreamer HD tror jeg du er garantert god lydkvalitet til en ikke altfor høy pris.

Når jeg gikk over til Bryston BDP2A synes jeg likevel at denne leverte en bedre lydkvalitet enn det jeg fikk i fra pc. Denne er egentlig en PC som kjører et nedskalert Linux operativsystem sammen med et lydkort hvor den analoge delen av lydkortet er kuttet ut. Den blir egentlig som en vanlig hifi komponent som man setter i racket, og den har flere tilkoblingstyper som BNC og digital XLR som jeg synes låter veldig bra koblet til DAC.
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Ta deg en titt på hva Bladelius har å tilby. Embla har jo vært en stund, og har sine tilhengere som virker veldig fornøyd. Jeg har også denne selv, og synes det er veldig greit at den også kan spille cd, rippe cd, og spille fra harddisk. Etter den lovede oppgraderingen som skal komme i sommer, vil den også kunne streame Wimp hi-fi og spotify. Avspilling fra intern ssd disk er også overlegen direkte cd avspilling.
Mimer kom også for noen måneder siden, og virker veldig lovende om du ikke trenger avspilling av cd.
Bladelius-mimer-2.jpg
 
Topp Bunn