Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast JCP's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Moss
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg

  Hvor bra, eller gæli, kan det bli; PA-forsterker i stedet for "vanlig" effekttrinn?

  Ærede forum

  Som noen kanskje har fått med seg, er jeg i en slags førtiårskriseplanleggingsfase hva stereoanlegget angår.
  Det som så langt er bestemt, er at forsterkeriet er det som blir prioritert i første omgang. Løsningen blir antagelig surround pre fra Emotiva; da får jeg tilfredsstilt behovet for alskens digitale tilkoblinger, sterkt forenklet bruk for de søte små (og fruen), samt åpnet mulighetene for framtidig multikanal-opplegg.
  Egentlig har jeg også bestemt meg for en av Emotivas effektforsterkere, men apparatdybden gir meg litt plasseringsutfordringer; jeg må faktisk ta hull i veggen. Ikke noe stort problem, men litt estetisk bakvendt. Møblering og øvrig interiør er låst i forhold til romløsning, men jeg har en dedikert vegg til alt audiovisuelt og kan dermed ikke klage.

  Så til kjernespørsmålet: PA kontra HiFi:
  Jeg har søkt og googlet både her og både der, men noen klare konklusjoner er jeg ikke kar om å trekke alene, for entydige svar er mangelvare og menighetene strides.
  For meg, ser det ut som Behringer kan ha flere kandidater (Reference A500, EuroPower og iNuke) å vurdere både i forhold til pris og ønsket ytelse,- dessuten berger veggen og de kan skjules bak en skapfront uten videre om og men. Jeg finner omtaler som spenner fra den rene panegyri over alle de gode egenskapene, til hoderystende fortvilelse over de samme egenskapene. Da blir jeg veldig i stuss og roper et forsiktig HJÆÆLP! -skal jeg hoppe i det, eller satse trygt og tradisjonelt?
  Jørgen
  -en trønder i Moss

 2. #2
  Hifi Freak howard_nor's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Innlegg
  2,364
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da kan du jo lese igjennom denne tråden her angående PA. Mange argumenter for og imot .
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...annfakkel.html

 3. #3
  Overivrig entusiast JCP's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Moss
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg
  Lesestoff for ei uke framover der ja

 4. #4
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,973
  Tagget i
  0 Innlegg
  Benchmark sin nye AHB2 forsterker sammen med tilhørende DAC fra samme firma er nok musikalsk et langt bedre valg enn både Emotiva og PA forsterkere. Disse har vel også universell strøm forsyning så de trenger ikke nødvendigvis bestilles innomlands.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  4,395
  Tagget i
  7 Innlegg
  Har selv vurdert dette her flere ganger JCP, med samme resonnement som deg. Men uavhengig av dette ofte sittet igjen med inntrykk om at topp PA-forsterkere ikke er såååååå mye billigere enn ikke-overprisede hi-fi apparaturer.

  En annene ting, grunn nok til å tenke PA av prinsipp er deres voldsomme effekter, for man får ALDRI for mye effekter uansett høyttalere eller rom. Mener nå jeg. Og det uten at målinger foretatt i form av angitte Watt har særlig med effekt og gjøre.

 6. #6
  Overivrig entusiast JCP's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Moss
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg
  @Ketil: Benchmark frister absolutt, men det er grenser for budsjettoverskridelser; noen prosent er ok, gangetabell ikke

  @MusicBear: alt er åpent i forhold til om jeg ender opp med en liten PA-forsterker, en ikke overpriset hifi-sak eller en snasen integrert med alle moderne bjeller og fløyter, f.eks. Yamaha. Det jeg virkelig trenger er nok kraft til å spille lavt (sic!) med god oppløsning, trøkk og gjerne litt pondus. Intet er så enkelt at det ikke med enkle grep kan gjøres unødig komplisert.
  Jørgen
  -en trønder i Moss

 7. #7
  Tittentei
  Guest
  Sitat Sitat fra howard_nor Se Innlegg
  Da kan du jo lese igjennom denne tråden her angående PA. Mange argumenter for og imot .
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...annfakkel.html
  Jeg har gjort som trådstarter anbefaler i den tråden der. Kjøpt QSC og gjort viftemod. Av nysgjerrighet kjøpte jeg både QSC GX3 og GX5. Grunnen er ikke bare fordi GX3 og GX5 har forskjellig effekt, men også forskjellig prinsipp. GX3 er klasse AB, men GX5 er klasse H.

  Konklusjonen var som følger: Det låt tynt, skarpt og pågående i toppen, men det gikk fint i bassen. Høyttalerne mine er et par svært gode vintage JBL 4343B studiomonitorer. Testet også på JBL 4430. Siden førstnevnte er aktivt delt, så switchet jeg litt frem og tilbake mellom GX3 og GX5 i topp og bunn, og GX5 var litt mindre pågående i toppen. I bassen fungerte de veldig bra, men her snakker vi 300-35 Hz, så det endte med at jeg beholdt GX5 til basserne og viftemoddet den, så nå er den helt stille. Jeg ville ikke kjørt den opp til 1000 Hz personlig, men fra 300 og ned synes jeg det funker bra.

  Jeg har også en annen svært god PA-forsterker. En klone av Labgruppen FP14000 som jeg bruker på subwoofer. Den er POTENT og bedre enn GX5, men bråker noe villt pga viftene, så den må stå utenfor lytterommet om man ikke ønsker at støygulvet skal bli så høyt at det bare blir trist. Man kan viftemodde den også, men det kan være skummelt om man ikke vet hva man driver med, for den trenger god kjøling.

  Det er mulig GX3 og GX5 hadde passet med noen mer laidback htt for meg, men jeg tviler. I bassen, og spesielt så langt ned som 300 Hz, tenker jeg at det ikke er helt villt viktig, så lenge ting er kontant, detaljert og nøytralt. Vi ser jo hva diverse subwoofere bruker av forsterkeri. For meg er det mest kritiske mellomtone og highs. Her synes jeg Emotiva XPR-1 gjør en ekstremt god jobb mtp holografi, naturlig gjengivelse og smekk uten å bli skarpkantet. Det samme gjelder en vintage Denon POA 1500 som jeg bruker, den er nok ikke helt på høyde med XPR-1'ene på holografi, men veldig bra på god treble.

  Så kort oppsummert, så synes jeg det er greit å bruke PA-utstyr i bassen, men helst så dypt ned som mulig, mens man nok burde gå for noe annet i toppen.

 8. #8
  Overivrig entusiast JCP's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Moss
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk og takk!
  Trur jeg dropper idéen om å spare hifi-penger med PA. Det spørs om det blir diy-Hypex i stedet; da blir det masse kraft pr krone og kabinettet blir akkurat så stort som jeg trenger.
  ...trur eg

 9. #9
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  12,555
  Tagget i
  19 Innlegg
  Sitat Sitat fra JCP Se Innlegg
  Takk og takk!
  Trur jeg dropper idéen om å spare hifi-penger med PA. Det spørs om det blir diy-Hypex i stedet; da blir det masse kraft pr krone og kabinettet blir akkurat så stort som jeg trenger.
  ...trur eg
  Fornuftig valg,Hypex fungerer meget bra

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Marantz SA 11 S1 sacd<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/TT5 tagentialarm /Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed