Høyttalere Hjelp til valg av Aktive topper!

Glennooo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2013
Innlegg
312
Antall liker
267
Hola! Jeg er på utkikk etter et par Aktive topper som nå skal overta etter mitt forrige fest og rølpe anlegg. Har solgt unna alt og har vel rundt 8-9 tusen å bruke. Topper som jeg har sett på er:

Jbl: http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/hy...n-315-p152171/ OG http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/hy...515xt-p152173/

Mackie: http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/hy...450v2-p152047/

Electro Voice:http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/hyttalere-s82106/aktive-topper-c80710/electro-voice-zlx-15p-p917888/

Er det noen som har erfaringer med disse eller lignende? Kom gjerne med forslag!

Jeg kunne ikke finne noen "pa" kategori her så kan hende jeg er litt ute å kjører, beklager på forhånd eventuelt.
 
D

Desillusjonert

Gjest
Alto, RCF, HK, Morgan, M-audio, Studiomaster og Behringer er også alternativer i den prisklassen.
QSC og Montarbo er vel hakket bedre enn alle disse, men de koster også en mere.
Det er selvsagt dyrere ting der ute og de fleste har langt dyrere serier i tillegg til de i den prisklassen du nevner.

Men som party eller rølpe anlegg, så ville jeg vurdert å kjøpe brukt på Finn. Og da aller helst et anlegg samlet! Du kan gjøre gode kjøp der.
Jeg ville satset på 15" i denne sammenhengen, så slipper du å kjøpe sub også.

Men når det er sagt, du driter deg vel ikke ut med noen av de du nevner. De er alle gode.
Kommer litt ann på hva du faktisk skal bruke de til. Kun inne eller ute, sammen med sub, for hvor mange mennesker, med mixer eller ikke.....osv....
 

Naturlyd

Overivrig entusiast
Ble medlem
31.03.2006
Innlegg
563
Antall liker
341
Torget vurderinger
23
Har noe erfaring med JBL og Mackie. Ville gått for 515XT hvis jeg måtte velge billig-JBL. Har tidligere blitt litt imponert av Mackie, har ikke hørt V2 av 450.

Er vekt viktig? For noen tusenlapper til kan du få noe som nærmer seg hifi og som samtidig kan spille uforskammet høyt. Jeg tenker på HD-serien til Mackie som har filtre designet av David Gunness. Google litt så ser du hva det betyr. Etter min mening er dette makeløst mye teknologi, bra design og solide komponenter til prisen. Du får også et solid kabinett som ikke farger så mye som plastrælet.Med litt flaks kan du sikkert få en demo i en musikksjappe nær deg. Her er link til importøren:

Mackie HD1221 12" two-way active loudspeaker 1200W - - Siv. ing. Benum AS

Jeg har planlagt å installere noen sett av disse i en klubb utover høsten, alternativene koster dobbelt så mye.
 

Fredrik.J

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.02.2011
Innlegg
260
Antall liker
134
Torget vurderinger
27
Ligger et par Mackie SA 1530 på Finn for en rimelig penge nå, med garanti til og med. Da må du legge på litt men det vil jeg påstå det er verdt.

Når det gjelder 450 så styr unna MKII, da hadde jeg heller betalt litt mer for noen eldre (ja de ligger i utgangspunktet høyere i pris men du kan være heldig og komme over noen som ikke helt vet hva de selger).
 

Glennooo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2013
Innlegg
312
Antall liker
267
Er bare at jeg bygget 4 topper som jeg brukte litt om hverandre, og to 18" bunner. Ingen av dem har hatt integrert forsterker og er litt lei av å måtte drasse med meg så uendelig mye når folk låner og leier det osv. Så vekten har ikke så veldig mye betydning egentlig, det er ikke for 200 personer, det hender de blir rigget ute, men svært skjeldent. Helst rom på kanskje max 100kvm. Og om dem blir leid ut til folk som skal bruke de i større rom så er det kun for mikrofonbruk. Fest og rølp, nå skal det jo sies at man ikke fester så fryktelig mye lengre, men det hender - og rølpelyden er ikke det den en gang var og trenger ikke være så høy lengre..

Ser det blir nevnt Alto og behringer, er disse noe tess? Jeg vet ikke, men har fått litt inntrykk at de virker "billigere" enn Mackie og jbl?

Akkurat det med brukthandel er jeg litt skeptisk til grunnet dårlig erfaring, men ser jo dere skryter godt av de eldre Mackiene, og de har jeg hørt selv - og de imponerte meg, men siden jeg ikke fant dem i farten så lot jeg det ligge igrunnen og kikket på de nyere..

Akkurat det med 15" istedet for sub er jeg veldig for, husker selv når jeg hørte 515xt og Mackie så spilte det med god trøkk, men igjen så var dette i et veldig lite rom som var lett å fylle...
 
D

Desillusjonert

Gjest
Er litt enig med Naturlyd, legg litt mere penger i de. Du får så mye mere igjen. He-serien til Mackie, K-serien til QSC eller tilsvarende.

Jeg kan bare gjenta det et utleie firma sa til meg. Før de fikk QSC K-serien, var alt til reparasjon hele tiden. Nå hadde de ingen reprasjoner.

Jeg har kjøpt mye brukt og det er sjelden man gjør bomkjøp. De fleste er ærlige. Bare pass på å kjøpe gode produkter (som nevnt ovenfor) og helst så nye som mulig. Da burde det ikke være noe problem.

Det er flere komplette anlegg på Finn til rundt 10.000, da med aktiv topp og sub. Sjekk det ut.


PS: Ja, Alto og Behringer er generelt litt billigere og ikke helt på samme nivå som det dyrere. Men de har noen modeller som overasker. Så ikke døm for mye på produkt navn, se heller hver model som en egen sak.
 
Sist redigert:

trex

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
916
Antall liker
29
QSC K-serien er noe av det fineste du får for ikke sinnsykt mye penger, og skal du bruke lite penger vil jeg anbefale EV ZLX12p (eller ZLX15p) som gir veldig mye lyd for lite penger. Ellers har man jo alltids NOVA om man kan bruke litt ekstra for å få fin lyd.

Hold deg unna Mackie Thump-serien, de gir OK lyd bare på lave nivåer.
 
D

Desillusjonert

Gjest
Jeg har nå QSC K8 hjemme på lån og maken til lyd skal du lete lenge etter. Den låter fantastisk, den spiller bass som ingen andre tilsvarende høyttalere og den er liten!

mlg4bkyYMllpeyWw_i9I8qQ.jpg


Jeg anbefaler en lytt til den. Du vil bli overrasket!

PS: jeg vil gå så langt å si at det holder med en også...
 

Glennooo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2013
Innlegg
312
Antall liker
267
Da har jeg vært fått tenkt litt og jeg har spurt en del kompiser osv som har både Mackie 450v2 og Mackie HD1221. Begge to spiller veldig bra, ser billebro har tilbud på en del av disse. Jeg etter min erfaring mener HD1221 spilte fletta av 450v2, og som det sies over at jeg burde styre unna.
Jeg tror det blir å hive litt ekstra i det og gå for Mackie HD1521.

Takker for gode råd!
 
D

Desillusjonert

Gjest
Du slenger inn såpass mye mere ja! Det tror jeg du i lengden vil finne ut at det er verdt det!
Evenstad er nokså billige på de og jeg har et godt inntrykk av Evenstad når jeg har handlet der.
IKKE kjøp fra Billebro! Jeg har hørt såpass mye negativt om de, så jeg ville ikke gjort det. Husk at det er MVA og toll på slikt...
 
Topp Bunn