Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne tråden
 1. #1

  Forsterkeranbefaling til Sonus Faber Cremona Auditor

  Jeg har idag et par SF Cremona Auditor stativhøyttalere jeg er glad i, men som jeg ønsker å matche med noe mer passende enn surroundforsterkeren jeg har idag. Har tidligere brukt Patos Classic One, som jeg likte godt, men kunne godt tenke meg noe uten rør.
  Det har jo også de senere år kommet en rekke fine integrerte forsterkere med innebygget Dac, noe som vil være en stor plassmessig og betjeningsmessig fordel (uten å være et absolutt krav). Jeg har tenkt meg et budsjett på en ca. 10.000-20.000. Brukt og nytt er begge interessant. Jeg bor i leilighet, så det er sjeldent noe veldig høy spilling, og det jeg er usikker på da er hvor mange watt jeg egentlig bør sikte meg inn på. Kanskje vil noen av de integrerte forsterkerene jeg til nå har snust på være overkill (H300, ECI 6D, NAD M2). Musikkilden er for det aller meste Wimp Hifi med USB fra iPad.

  Takker på forhånd for forslag!

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  26
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skal ikke påstå at jeg er en ekspert, ei heller har testet mange kombinasjoner, men jeg har Hegel H300 med Cremona Auditor og er strålende fornøyd. Skader aldri å ha mer enn nok krefter. Spiller for det meste Wimp HiFi via en Mac mini. Lyd er subjektivt men jeg ville anbefalt å sjekke ut denne løsningen. Lykke til med jakten. Auditorene er lette å bli glade i.

 3. #3
  Hifi-entusiast Nitram's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  157
  Tagget i
  0 Innlegg
  Cremonaene fortjener en god forsterker. Jeg har selv Cremona auditor, og brukte først Hegel H1, det var veldig detaljrikt og oppløst, litt for mye etter min smak, syntes det ble litt for kaldt og spisst. Byttet til en Accuphase E-212, og da kom det virkelige løftet, instrumentene sto fram med en naturlig og troverdig klang som falt helt i min smak. Senere har jeg byttet med opp til en Accuphase A-30 (og accuphase C-265 forforsterker), samme klangbildet, men enda ryddigere lydbilde f. eks ved orkestermusikk. Klasse A forsterkeren gir en respons og dynamikk som Cremonaene formidler med entusiasme.

  Mvh. Martin
  Accuphase E-470 med AD20 og AD30 , FUNK vector III m/Audiomods og Lyra Delos samt Thorens td 521 med SME 3012 og ortofon SPU, Sony XA5 ES, Stello 220 mkII dac,Sonus Faber Guarneri Memento.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  South of heaven
  Innlegg
  271
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bladelius Thor MKIII og Bladelius Tyr MKII har mulighet for innebygget dac. Med dac koster TYR rett under 25k veiledende. Norsk audioteknikk bruker å være veldig greie i.f.t. utlån.

 5. #5
  Hifi Freak Leikis Lyd's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Kyrksæterøra
  Innlegg
  5,106
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Har kun hørt Cremona gulv modellen, denne med McIntosh bak roret. Det spillte stort og pent. Så kanskje en McIntosh integrert kunne være tingen. Brukt burde prisen nærme seg :-)
  Høyttalere : DIY Infinity Emim Tower.
  Bass 12x10" Infinity dipoltårn.
  Pre : Thule PR 150B
  Effekt : 2 x Hitachi HMA 7500 mkII
  Effekt bass Anaview ALC-1000
  DBX PA: filter til bass.
  Kabler : Monster M-1, MIT-750.

 6. #6
  Takker for gode svar og forslag. Det er noe fristende med å kunne ha alt i en boks slik som Bladelius og Hegel, men samtidig er de andre alternativene nevnt også lekre. Jeg får lese meg opp mer og se litt hva et eventuelt budsjett kan strekkes til.

 7. #7
  Overivrig entusiast Hemispheres's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2011
  Sted
  Lund, Krs
  Innlegg
  1,106
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  11
  Hva ble det?
  (ps; mine Sf spilte bra på alt med nok strøm:-))
  [I]Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die!Anthony Gallo Reference 3.5 - Mytek Brooklyn bridge /sbooster- Theta Intrepid 4kanaler/to til sub spole i Gallo- Michell Gyro SE m Jelco SA750D+ Audio-Technica VM540ML - OPPO BDP 105D- Tidal HiFi /Roon/pc - Sony CDP X 3000 ES - Wireworld USB - Neotech NES-3002 ht kabel - Chord Vee 3 xlr - Nordost Baldur rca - Rca sub filter 50Hz- Isotek Orion GM994 strømrenser

 8. #8
  Hifi Freak RuneRaskeReven's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3,029
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sonus Faber (spesielt før eierbytte) farger lyden såpass mye at jeg vil mene at de trenger en analytisk forsterker. Minst mulig rør og trafoer, og de er an av få høyttalere som kler Hegel vil jeg tørre å påstå. Accuphase er vel sjeldent eller aldri et dårlig valgt, og spesielt med tanke på at de BÅDE er analytiske og musikalske


  MARTIN LOGAN MONTIS HG BLACK CHERRYWOOD ::
  GRYPHON DIABLO + HEADLINE PC:: AURALIC VEGA :: BURMESTER BLU SPK :: NORDOST FREY 2 XLR + RED DAWN PC :: IN-AKUSTIKK POWER BAR

  Wisdom ceases to be wisdom when it becomes too proud to weep, too grave to laugh, and too selfish to seek other than itself.
  - khalil gibran

 9. #9
  Jeg fikk mange gode råd her, og valget endte tilslutt på å prøve en Hegel H300.
  Dette var unektelig en veldig fin forsterker og match, men det ble mye penger og noe overkill for min bruk, så denne ble solgt videre.
  Jeg er uansett veldig glad for å ha fått testet Hegelen ut, og da fått en fin referanse å ta med til videre utforskning.
  Takker for god hjelp og råd!

 10. #10
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  798
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Jeg hadde Sonus Faber Cremona med Doxa. Det var helt topp!
  Høyttaleren har en litt tilbaketrukket diskant, så jeg ville tatt hensyn til det i forsterker-valget.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed