Høyttalere Lyd i 3 rom - HT i rom 1, musikk i de to andre - what to do?

Fivel

Hi-Fi interessert
Ble medlem
08.02.2007
Innlegg
50
Antall liker
2
Torget vurderinger
2
Hei,

En kompis prøver å bruke meg som rådgiver for lyd i sitt nye hus. Jeg har holdt meg til rom for rom løsninger med dedikerte oppsett og ikke begitt meg ut på tilsvarende det han ønsker seg, så da trenger jeg litt tips og råd fra dere her inne.

Rom:
Det er snakk om 2/3 rom som ligger vegg i vegg, dvs et rom for hjemmekino eller evt stereo og to rom (stue 1 og stue 2 med åpen løsning). Han ser for seg totalt 6 høyttalere i stuene og det er løsningen på forsterkersiden / kilde og med høyttalerene i stuen jeg trenger litt tips og råd.

Han har sett for seg et sonus oppsett (noe jeg ikke er videre kjent med) og ønsker et enkelt brukergrensesnitt på det hele. Han ønsker også å kunne justere de ulike sonene til å spille på ulikt volum.

Jeg ser umiddelbart for meg en løsning med 6 aktive og trådløse høyttalere i stuene, men skriver som sagt dette for å høre hva andre anbefaler og hvis løsningen med aktive/trådløse høyttalere er bra, hvordan bør en løse det mtp elektronikk (forsterker/kilde). Blir nok stort dett spotify/wimp som blir spillt, men mulighet for CD spiller er ønskelig.

Hvilke muligheter er det for slikt?
 

ganilsen

Bransjeaktør
Ble medlem
14.02.2008
Innlegg
2.171
Antall liker
670
Sted
Porsgunn
Torget vurderinger
4
Sonos er ganske enkelt og fleksibelt. Her kan han f.eks. bruke et vanlig oppsett i hovedrommet(sammen med Sonos Connect) og velge en alt-i-en play-modell i øvrige rom. Om det ønskes in-wall eller tradisjonelle høyttalere i alle rom kan man bruke Connect Amp, evt Connect sammen med en forsterker.

Kilde er i prinsippet innebygget, men man kan koble til cd-spiller på line-in om det er behov for det.


Geir Arne
 
Topp Bunn