Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert Fivel's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  50
  Tagget i
  0 Innlegg

  Lyd i 3 rom - HT i rom 1, musikk i de to andre - what to do?

  Hei,

  En kompis prøver å bruke meg som rådgiver for lyd i sitt nye hus. Jeg har holdt meg til rom for rom løsninger med dedikerte oppsett og ikke begitt meg ut på tilsvarende det han ønsker seg, så da trenger jeg litt tips og råd fra dere her inne.

  Rom:
  Det er snakk om 2/3 rom som ligger vegg i vegg, dvs et rom for hjemmekino eller evt stereo og to rom (stue 1 og stue 2 med åpen løsning). Han ser for seg totalt 6 høyttalere i stuene og det er løsningen på forsterkersiden / kilde og med høyttalerene i stuen jeg trenger litt tips og råd.

  Han har sett for seg et sonus oppsett (noe jeg ikke er videre kjent med) og ønsker et enkelt brukergrensesnitt på det hele. Han ønsker også å kunne justere de ulike sonene til å spille på ulikt volum.

  Jeg ser umiddelbart for meg en løsning med 6 aktive og trådløse høyttalere i stuene, men skriver som sagt dette for å høre hva andre anbefaler og hvis løsningen med aktive/trådløse høyttalere er bra, hvordan bør en løse det mtp elektronikk (forsterker/kilde). Blir nok stort dett spotify/wimp som blir spillt, men mulighet for CD spiller er ønskelig.

  Hvilke muligheter er det for slikt?
  Stueanlegg: Elac 330,3 - Sugden A21 - Schiit Gungnir - Apple TV
  Kino: M&K S300 - Yamaha CX-A 5000 - ATI 3005 - Ken Kreisel DXD 12012 - Sony HW65ES - Sony UBP X-800 - Primare DAC 30 - PS4 - Apple TV - MacBook Pro

 2. #2
  Bransjeaktør ganilsen's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2008
  Sted
  Porsgunn
  Innlegg
  2,154
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sonos er ganske enkelt og fleksibelt. Her kan han f.eks. bruke et vanlig oppsett i hovedrommet(sammen med Sonos Connect) og velge en alt-i-en play-modell i øvrige rom. Om det ønskes in-wall eller tradisjonelle høyttalere i alle rom kan man bruke Connect Amp, evt Connect sammen med en forsterker.

  Kilde er i prinsippet innebygget, men man kan koble til cd-spiller på line-in om det er behov for det.


  Geir Arne
  Jeg representerer High Fidelity Audio.


 3. #3
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,176
  Tagget i
  5 Innlegg
  Har testa ut Sonos (du finn omtaler på www.audiophile.no) , og er ganske fornøgd med konseptet. Men eg ville hatt eit "hovudanlegg" med endå betre kvalitet.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed