Diverse Hva er egentlig "et godt stereoanlegg"?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Brukesaldri

    Fersking
    Ble medlem
    31.08.2012
    Innlegg
    3
    Antall liker
    4
    .....en sammensetning av elektriske og dynamiske komponenter som spiller (innspilt) musikk på en måte som gleder, engasjerer, fokuserer på musikken, øker lysten til å høre mer musikk.........??

    Spørsmålet og mitt forslag til svar er noe jeg har reflektert over i det siste, og grunnen er oppsett av "kontoranlegg".

    Det naturlig oppfølgingsspørsmålet til refleksjonen er, i alle for meg, "hvordan setter man sammen elektriske og dynamiske komponenter som spiller (innspilt) musikk på en måte som gleder, engasjerer, fokuserer på musikken, øker lysten til å høre mer musikk"?

    Jeg husker den gang en slik sammensetning ble levert i en rack - som var en stor boks som simulerte flere elektriske komponenter satt oppå hverandre. I HiFi verden ble det sett på som juks, tull, plastikk. HiFiKlubben hadde et herlig klistremerke som sa: "rack, nei takk" (tror det var skrevet på svensk i sin tid??). For meg, som den gang ikke visste bedre, var rack i alle fall enkelt. De elektriske komponentene var satt sammen, i sammensetningens ytterste betydning, så da var det bare å vurdere om boksen, som som regel ble solgt med tilhørende dynamiske høyttalere, gledet, engasjerte, fokuserte på musikken og økte lysten til å høre mer musikk. Siden jeg ikke hadde lyttet til et vel sammensatt stereoanlegg før, var det selvfølgelig helt umulig for meg å gjøre en fornuftig vurdering. Visst hadde jeg vært på en og annen konsert og jeg kunne høre at det ikke låt som det, men....... hva kunne jeg egentlig forvente av et stereoanlegg?

    Etter et besøk hos en venn som jeg, den gang, syntes hadde et godt stereoanlegg, forstod jeg at det faktisk går forvente ganske mye. Kilden var en grei Pioneer platespiller som leverte signal til en Denon integrert forsterker som igjen sendte signalene til en av Denons midt på treet hodetelefoner. (Jeg husker dessverre ikke typebetegnelse på noen av komponentene. Allerede der fikk jeg en læring som jeg mener står seg i dag: er du på lavbudsjett så er det ikke noe som matcher lyd pr krone du får ut av et oppsett med hodetelefoner som dynamisk leverandør). En referanse var satt og jeg ble tro mot HiFi klubbens "rack, nei takk". Kanskje ikke overraskende at mitt første HiFi produkt ble en rega planar 3, kjøpt hos HiFi Klubben en gang på tidlig nittitall. Sammen med Rotel for og effekforsterker og Mission 763 høyttalere så spilte det riktig så bra. Kanskje ikke det mest oppløste, hvis jeg husker rett, men jeg følte jeg hadde "et godt stereonalegg".

    "Mye vil ha mer" og "Byttespøkelse" er uttrykk jeg ofte hører og leser om i HiFi sammenheng. Jeg velger å kalle dem symptomyttrykk. Yttrykk for det som den svenske forfatteren, Micael Dahlén, skriver om i sin glimrende bok Nextopia - at vi egentlig aldri blir fornøyd og at så snart vi har tatt en avgjørelse så jager vi den neste og vier kun et øyeblikks oppmerksomhet til avgjørelsen vi har tatt. Jeg er sikker på at det er flere enn meg som har hørt på høyttalere, som nylig har kommet i hus, vært fornøyd, men vært klar for bytte dem ut etter bare et par uker - "siden de er så bra må det jo finnes noe som er enda bedre, tenk så bra det blir her da". Er jo logisk det : )

    Når jeg konstant er opptatt av hvordan jeg kan gjøre anlegget litt bedre, og tro meg det har vært mange endringer siden rega, rotel og mission var det gode anlegget, så mister jeg gleden over musikken. Jeg er mindre engasjert i og fokusert på musikken. Jeg hører på anlegget isteden. Den eneste grunnen til at jeg hører mer musikk er for å teste om anlegget matcher min referanse - som gjerne er noe jeg har hørt et sted og koster hinsides mitt budsjett - på det området, det området, det området.....og det området, og det området....og...... selv om jeg vet det ikke finnes, bruker jeg altså masse energi på å søke etter det perfekte anlegget.

    Det bringer meg tilbake til spørsmålet: "hva er egentlig et godt stereoanlegg"? og årsaken til at jeg har reflektert over det i det siste: "oppsett av kontoranlegg". Jeg har nemlig ikke vært mer glad, engasjert, fokusert på og hatt lyst til å høre mer musikk enn etter jeg fikk satt opp kontoranlegget.

    Den profesjonelle musikkindustrien vil kanskje betegne anlegget som det HiFiKlubben sa nei takk til - rack (les: kommersielle standardprodukter), men du verden som det låter, for meg..... Og, jeg vet de viktigste årsakene til at det låter: jeg sitter en drøy meter fra høyttalerene, i et rom som påvirker minimalt, og høyttalerene er laget for dette, men kanskje enda viktigere: jeg forventer ikke at dette skal være verdens beste anlegg, jeg har ingen planer om oppgradering - this is it! Dette er det jeg skal ha her hvor jeg kanskje bruker mest tid - kontoret. Jeg gleder meg, nesten litt hysterisk, over at jeg kan nyte, det jeg synes er en måte å spille musikk på som gleder, engasjerer, fokuserer på musikken og øker lysten til å høre mer musikk, samtidig som jeg sitter og jobber. Hvorfor har jeg ikke tenkt på dette før! Hvorfor har jeg vært så opptatt å fylle stua med store, tunge, dyre og ikke minst stygge greier, når gleden, engasjementet, fokuset på musikken og lysten til å høre mer musikk kommer frem med:
    - en macbook pro
    - duet 2 (apogee) lydkort
    - et par Dynaudio BM5a mkii (aktive)
    - rimelige pro-kabler

    Det er et godt stereonalegg for meg.

    Hva er et godt stereoanlegg for deg?



    ps i HiFi sammenheng snakkes det ofte om å komme så nær det lydteknikkeren har tenkt i studio. Jeg vet at kombinasjonen jeg har ikke er så langt fra "tankeverktøyet" mange lydteknikere bruker så det er kanskje ikke så rart jeg liker det jeg hører : )
    .....og..ja, jeg bruker høyoppløste filer, egen avspillingssoftware etc, men som nevnt har jeg fått fokus tilbake på musikken så gleden er faktisk størst med Spotify (tilgang til vanvittig mye herlig musikk) og ikke minst alle konsertopplevelser YouTube byr på i HD. This is it!
     

    TANDBERGEREN

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.10.2013
    Innlegg
    314
    Antall liker
    93
    Sted
    Fosser
    No offence, men du kunne like gjerne spurt: Hva er en fin farge? Eller hva er en fin lyd?

    Puristene kommer nå til å "bombe" deg med all verdens flotte produkter og slangeoljekabler. (IRONI)

    Et "Rack" som nok ville fungert for de "fleste" er vel dette:
    v1v3v4.jpg


    Nå skal jeg sette meg og se på reaksjonene :D
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    No offence, men du kunne like gjerne spurt: Hva er en fin farge? Eller hva er en fin lyd?

    Puristene kommer nå til å "bombe" deg med all verdens flotte produkter og slangeoljekabler. (IRONI)

    Et "Rack" som nok ville fungert for de "fleste" er vel dette: Vis vedlegget 257195

    Nå skal jeg sette meg og se på reaksjonene :D
    Beklager - her blir det stryk. Du glemte høyttalerne.
     

    TANDBERGEREN

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.10.2013
    Innlegg
    314
    Antall liker
    93
    Sted
    Fosser
    Høyttalere er da ikke del av racket?
    Og gutten så da ut til å referere til høyttalerne sine som passende for rommet, så da...

    Men OK, Denne karen:
    hifi.jpg


    Kan nok finne på å supplere et sett til den riggen :D
     
    Sist redigert:

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    4.994
    Torget vurderinger
    2
    Hei

    Som du sier,"jeg har ingen planer om oppgradering",da er det et godt stereoannlegg.
    Prøver å holde meg til at et komponent byttes ikke før det slutter å fungere.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Etter min erfaring, kommer man ikke unna tre viktige faktorer:

    1) Smak
    2) Budsjett
    3) Lytterommet

    Jeg har hifi-venner som fokuserer på holografi. Hvis ikke sangeren står der ute på gulvet der de har satt kryss i parketten, er det hele mislykket. For min egen del kan sangeren gjerne stå og gjemme seg i en krok, bare klangen er bra, og det låter av hjerte og smerte i stemmebåndene. Andre skal ha anlegg som kan løfte taket - mens andre skal ha anlegg som låter akseptabelt på peiskosnivå. Noen skal spille black metal - andre skal fortrinnsvis spille akustisk jazz. O.s.v. o.s.v. En del - som trådstarter - er tydeligvis opptatt av hvordan lydteknikeren ville at det skulle låte i studeio. Jeg er mest opptatt av hvordan det låter hjemme hos meg.

    Nå kan man gjerne si at et godt anlegg skal kunne klare alt dëtte. Men da blir det gjerne et spørsmål om lommebokens størrelse, eller på hvor mye man er villig til å spytte inn i hifi'en. I hifi'en - som ellers i livet - kommer man ikke unna kompromissene.

    I tillegg kommer dette med de praktiske begrensningene. De fleste bor jo ett eller annet sted. Av og til sammen med noen. Hifi'en må finne sin plass og sin form. Et godt stereoanlegg leverer også innen disse rammebetingelsene.

    Store muligheter her. Min erfaring er at det er mange veier som fører til Rom, og at Rom er ikke det samme for deg som meg.
     

    Brukesaldri

    Fersking
    Ble medlem
    31.08.2012
    Innlegg
    3
    Antall liker
    4
    He..he..liker bilde av fyren med panelene. Jeg hadde ProAc Future One sammen med Cary rør-greier en periode. Det låt veldig fint (fikk faktisk ProAc´ene til å synge da de fikk stå langt ut i rommet), men stakkars hun som måtte forholde seg til at jeg hadde de greiene i stua : ) Har fått øynene opp for at det er store gleder i små ting også : )
     

    niha

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    1.035
    Antall liker
    406
    Torget vurderinger
    7
    For min del synes jeg det er viktig at jeg f.eks. føler lyden fra harpiksen i buen til en fiolin ved en heftig fiolinsolo, hører klangfargen i de dypeste tonene fra et piano/flygel, den varme klangen fra en klarinett, romklangen ved orgelmusikk i en kirke, at en trompet høres ut som en trompet og ikke har en skrikende klang, at applaus høres ut som applaus og ikke regndråper på et blikktak osv. Det er dette jeg mener med organisk klang og nerve i musikken. (Ikke at applaus kan kalles organisk klang eller musikk, men gir etter min mening et veldig godt bilde av hva anlegget klarer å gjengi av klanger).
    Klarer anlegget å formidle dette på en troverdig måte er ihvertfall jeg fornøyd.

    Jeg er også mer opptatt av en god mellomtone enn en dyp bass, men det som er av bass kan gjerne være fyldig og rund, men den må være detaljert og tydelig og ikke ullen og grumsete.
    Jeg er ikke god til å definere lyd, men håper dere forstår hva jeg mener.

    Jeg var tidligere svært opptatt av detaljer og dynamikk og valgte som oftest musikk som fremhevet dette og etter å ha byttet til nye komponenter var jeg veldig opptatt av om jeg hørte detaljene like godt eller helst bedre enn før. Nå er det mer helheten i musikken som teller, at ingen frekvenser i musikken stikker seg for mye fram. At det høres homogent ut og selvsagt at anlegget fremhever dynamikken i musikken også ved lave volum.

    Musikksmaken min er variert, men heller vel mer og mer til klassisk musikk og rolig vokaljazz og Soul især med kvinnelige artister som Sophie Zelmani o.l.
     

    TANDBERGEREN

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    13.10.2013
    Innlegg
    314
    Antall liker
    93
    Sted
    Fosser

    superclementz

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    10.12.2013
    Innlegg
    249
    Antall liker
    61
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    4
    "Et godt anlegg" får deg til å smile når du lytter til musikk du setter pris på eller ser en film du er begeistret for. Gåsehud og reiste hår på armene med jevne mellomrom trekker heller ikke ned.
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    3.099
    Antall liker
    2.290
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Et godt anlegg er ett som kurerer oppgraderingssyken for godt.
    Hørtes litt for godt ut, nærmest kjedelig:) Research-fasen før kjøp av noe nytt til anlegget er jo veldig artig synes nå jeg.

    For meg er et godt anlegg avhengig av settingen, jeg krever litt andre egenskaper i bilen enn i lytterommet. Og krever litt andre egenskaper ved Led Zeppelin enn ved Kari Bremnes. Jeg har tilgode å høre et anlegg som spiller alt like bra, tror neppe det er mulig heller.

    For min del er svaret noe slikt som dette: "et anlegg der jeg kan sette på den musikken jeg ønsker, og nyte den, uten at fokus på noe tidspunkt dreier til å irritere seg, eller bekymre seg, over at noe ved lyden ikke er helt som den skulle ha vært"

    Vanskelig altså...
     
    • Liker
    Reaksjoner: NEP

    Kjetil_M

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.08.2006
    Innlegg
    2.441
    Antall liker
    1.988
    Sted
    Bergen
    Når du har sittet en hel dag og spilt musikk uten å bli sliten i hode, og det føles som om du kun har spilt musikk en liten stund (selv om du har spilt musikk i 6-7 timer++), og du blir irritert over at klokken er blitt så mye og du må gå å legge deg. Når du gleder deg til å komme hjem fra jobb og spille musikk, eller det først du ønsker å gjøre i helgen er å slå på anlegget og spille musikk(hele dagen). Når du blir (nesten) likegyldig til om du hører på en god eller dårlig innspilling, men at musikken fremdeles er engasjerende. Da er stereoanlegget godt i mine ører.
     

    Vermin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.09.2006
    Innlegg
    6.999
    Antall liker
    5.917
    Sted
    Bjerkreim
    Torget vurderinger
    45
    Når du har sittet en hel dag og spilt musikk uten å bli sliten i hode, og det føles som om du kun har spilt musikk en liten stund (selv om du har spilt musikk i 6-7 timer++), og du blir irritert over at klokken er blitt så mye og du må gå å legge deg. Når du gleder deg til å komme hjem fra jobb og spille musikk, eller det først du ønsker å gjøre i helgen er å slå på anlegget og spille musikk(hele dagen). Når du blir (nesten) likegyldig til om du hører på en god eller dårlig innspilling, men at musikken fremdeles er engasjerende. Da er stereoanlegget godt i mine ører.

    Alle tomler opp!
     
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Et godt anlegg er ett som kurerer oppgraderingssyken for godt.
    Hørtes litt for godt ut, nærmest kjedelig:) Research-fasen før kjøp av noe nytt til anlegget er jo veldig artig synes nå jeg.

    For meg er et godt anlegg avhengig av settingen, jeg krever litt andre egenskaper i bilen enn i lytterommet. Og krever litt andre egenskaper ved Led Zeppelin enn ved Kari Bremnes. Jeg har tilgode å høre et anlegg som spiller alt like bra, tror neppe det er mulig heller.
    Hva om man har en veldig variert musikksmak? Må man da ha 15 forskjellige anlegg? Det tror jeg ikke.

    Nå kunne jeg aldri i verden få meg til å høre på Kari Bremnes, men uansett kan jeg ikke forestille meg noen god grunn til at Kari skulle trenge et annet stereoanlegg enn Led Zeppelin. Et godt anlegg vil yte begge to rettferdighet mener nå jeg.
     
    M

    musicus

    Gjest
    Ett oppsett jeg trives med!!, her kommer smak og behag inn, men for meg, er nøkkelordet kildetrohet!! da trives jeg og nyter innspillingen/lyden, eller "shit in, shit out".
    Hva som skjedde før musikken havnet på lagringsmediet (cd/lp) er alikevel utenfor de flestes rekkevidde og påvirkning så her får man gjøre det beste utav det man kan påvirke, så man trives med sine valg, tror det er for mange som henger seg opp i hva som skal være "rett" og fra hvilken guru det måtte komme, overse det! og følg egne følelser og tanker så blir det nok rett så bra ett stereoanlegg...

    Selv foretrekker jeg det som står i signaturen, men hadde ett flashback etter ett besøk hos en kompis forleden, Electrokompaniet ECI 2 og Snell E III, deilig farget og forførende musikalsk, tvert om hva eget presterer, men du verden det skjenkte glede, ville jeg derimot hatt det selv som eget oppsett, nja.æei, tror ikke det, til det er man for mye hifi freak i bunnen, men som ett andre, eller tredje oppsett, absolutt!

    mvh
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    .....en sammensetning av elektriske og dynamiske komponenter som spiller (innspilt) musikk på en måte som gleder, engasjerer, fokuserer på musikken, øker lysten til å høre mer musikk.........??


    Hva er et godt stereoanlegg for deg?



    ps i HiFi sammenheng snakkes det ofte om å komme så nær det lydteknikkeren har tenkt i studio. Jeg vet at kombinasjonen jeg har ikke er så langt fra "tankeverktøyet" mange lydteknikere bruker så det er kanskje ikke så rart jeg liker det jeg hører : )
    .....og..ja, jeg bruker høyoppløste filer, egen avspillingssoftware etc, men som nevnt har jeg fått fokus tilbake på musikken så gleden er faktisk størst med Spotify (tilgang til vanvittig mye herlig musikk) og ikke minst alle konsertopplevelser YouTube byr på i HD. This is it!
    Litt av et åpningsinnlegg. Velkommen til forumet! :)

    Lett å svare på er det aldeles ikke.. I mitt liv er musikk både forett og hovedrett og da gjelder det å utnytte rått de "musikkformidlerene" som finnes der ute.

    Et godt anlegg kan være så mangt for meg. Har ikke funnet noen sammenheng mellom pris og evnen til musikkformidling enda. En gammel grammofon kan være en djevelsk musikkformidler selv om det ikke på langt nær låter like flott som et moderne stereoanlegg.

    Tre fellesnevnere tror jeg likevel at jeg kan komme med. Et godt anlegg er i harmoni. Harmoni med rommet det står i, musikktypen det spiller og lydstyrken det spilles på. Hvis de kriteriene oppfylles kommer jeg gjerne og hører.

    Håper på mer forumbidrag av "Brukesaldri"
     
    Sist redigert:
    M

    musicus

    Gjest
    .....en sammensetning av elektriske og dynamiske komponenter som spiller (innspilt) musikk på en måte som gleder, engasjerer, fokuserer på musikken, øker lysten til å høre mer musikk.........??


    Hva er et godt stereoanlegg for deg?



    ps i HiFi sammenheng snakkes det ofte om å komme så nær det lydteknikkeren har tenkt i studio. Jeg vet at kombinasjonen jeg har ikke er så langt fra "tankeverktøyet" mange lydteknikere bruker så det er kanskje ikke så rart jeg liker det jeg hører : )
    .....og..ja, jeg bruker høyoppløste filer, egen avspillingssoftware etc, men som nevnt har jeg fått fokus tilbake på musikken så gleden er faktisk størst med Spotify (tilgang til vanvittig mye herlig musikk) og ikke minst alle konsertopplevelser YouTube byr på i HD. This is it!
    Et godt anlegg er i harmoni. Harmoni med rommet det står i, musikktypen det spiller og lydstyrken det spilles på.
    Det der var en bra oppsummering!!...

    mvh
     
    M

    musicus

    Gjest
    Men, det optimale stereoanlegget er vel egentlig det man bare kan glede seg over, spille musikk på uten å føle noe overhengende behov for å "må" dele med seg av og rettferdiggjøre på hfs, rommet det står i, typen høyttalere det spilles på, kilden man velger, eller hvordan det måler, eller værst av alt, hvilke kabler man velger å knyte det hele sammen med, spiller noen rolle, man bare nyter, har det godt med musikken, seg selv, og sine, det er vel det beste stereoanlegget bare jeg får tenkt meg litt om :cool:....

    mvh
     
    Sist redigert:

    The Gunner

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9.934
    Antall liker
    17.210
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Et anlegg som setter følelseslivet i sving.
     

    grammofon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.02.2011
    Innlegg
    5.646
    Antall liker
    2.853
    Sted
    Bærum
    Et godt stereoanlegg er et anlegg med lakriskabler. Da har man i alle fall noe å glede seg over. ....

    Stort sett er alle anlegg dårlig vare som overhode ikke kommer opp mot the real life.
     
    M

    musicus

    Gjest
    Stort sett er alle anlegg dårlig vare som overhode ikke kommer opp mot the real life.
    Det er vel også en dårlig sammenligning, det blir som å sammenligne virkeligheten med ett foto, man får jo bare ett ytterst lite bilde av det hele, ofte preget av den som vil formidle sin oppfattning/vinkling/øyeblikk.
    Hifi er jo, i beste fall, også bare en illusjon og bør betraktes som det, en konstruert bevisst fremført illusjon av virkeligheten...

    mvh
     
    Sist redigert:

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Stort sett er alle anlegg dårlig vare som overhode ikke kommer opp mot the real life.
    Det er også en dårlig sammenligning, det blir som å sammenligne virkeligheten med ett foto, man får bare ett ytterst lite bilde av det hele og ofte preget av den som vil formidle det. Hifi og anleggene formidler jo, i beste fall, en bare en illusjon av virkeligheten og bør betraktes som det, en bevisst illusjon, imo selvsagt...

    mvh
    Jeg synes dere begge to har rett.
     

    666

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2013
    Innlegg
    2.511
    Antall liker
    6.121
    Torget vurderinger
    14
    Så lenge Mari Boine gir meg gåsehud så driter jeg i anlegget.
     
    M

    MusicBear

    Gjest
    Var for få dager siden i Nashville, hvor Bruce Springsteen masserte et fullsatt publikum i Bridgestone Arena (innendørshall), over fire timer! Så selv nyhetsanmelderen på TV der borte med begeistrede øyne røpet at denne musikk happening var rå selv i amerikansk målestokk - selv i Bruce sitt hjemland.

    Dette, gjør at jeg mener et godt stereoanlegg er det som gjenskaper mest av denne energien man serveres på en livekonsert. Hvor mellomtone og diskant området som regel gjengis like godt/bedre på et godt anlegg i stua, men hvor fundamentet og trykket i bunnen (fra konserten) blir elendig på de aller, aller fleste stereoanlegg.

    Derfor (!) mener jeg et godt stereoanlegg først og fremst er det anlegg som best tar seg av livefølelsen fra originalen. Eller konserten. Så kan resten av toneområdet gjøres like bra som live eller bedre enn det i stua - det siste en enkel jobb mot å reprodusere de (for meg) viktige og vanskelige lave grunntonene - eller fundamentet i musikken.

    Hehe, det rare er det, at med et råbra fundament der nederst på oktavskalaene og et stykke oppover på decibel måleren. Ja så låter det som følge av dette veldig mye bedre oppover - også!

    Sprett noen øl ute, på plenen, i skauen eller i båten med medbragt musikk. Vedder gratis sixpack til alle som ble med, på at det som først gir en fot og samtidig lar innholden av boksene virke inn, er musikk gjengitt på en JVC boomlaster med basskontrollen på maks! Fremfor alle andre portable musikkanlegg, fordi boomblasteren gjengir oktavene i bunnen så man etter 2 stk. inntuberte sicpack føler man nesten ER på livekonsert.
     
    M

    musicus

    Gjest
    Så lenge Mari Boine gir meg gåsehud så driter jeg i anlegget.
    Vel, det kommer jo litt an på ørene som hører og øynene som ser, dama gir også meg gåsehud, men det er ikke pga musikken :cool: ...

    mvh
     

    666

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2013
    Innlegg
    2.511
    Antall liker
    6.121
    Torget vurderinger
    14
    Greit det :) Men nå hører jeg mest med ørene :)
     
    M

    MusicBear

    Gjest
    Til deg 666, som sier du driter i anlegget bare Mari Boine gir deg gåsehud. Jeg også, men jeg hørte henne på et anlegg hjemme hos en på Bornholm for noen år siden, som bl.a. bestod av 4 stk. 15" basselementer på åpen baffel og hvor rommet ikke drepte bassen eller gjorde særlig annen skade.

    Tja, hvordan skal jeg fortelle deg hvordan dette låt, eller hva det gjorde med meg? Jeg følte jeg var midt i bandet hennes, at de satt i fanget mitt, hvor ALT av instrumenter samt hennes egen stemme var så ekte at jeg nektet å tro det var gjengitt via et anlegg. Blant annet ble hennes største trommer gjengitt så ekte jeg kunne bannet på at hodet mitt lå rett under trommeskinnet, som å kjenne lukten av skinnet og en lyd jeg trodde gikk direkte fra skinnet og inn i øret mitt med få centimeteres avstand.

    Vel, kanskje dumt forklart, dette her. Men får du gåsehud av Mari Boines plater, 666?! Ja så la nysgjerrigheten på enda mer gåsehud la deg utforske enda bedre anlegg - er mitt (velmente) råd. Jeg vil si som å gå fra plasma TV-bilde til råeste led teknologi, selv om man syntes sin plasma TV var aldeles råbra.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 666

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.589
    Sted
    Stavanger
    Så lenge Mari Boine gir meg gåsehud så driter jeg i anlegget.
    Godt poeng, men det er vel derfor man kjøper dyre komponenter, for nettopp å fremtvinge dette.
    Hva som skal til er selvsagt individuelt.
    Flott for de som ikke trenger dyrt utstyr for å oppnå dette.

    PS;
    Jeg opplevde å få gåsehud på pelefygerten her om dagen, men så snart jeg trakk av gåsa var alt tilbake til normalen ;)
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Jeg har funnet ut at velkonstruert transistorutstyr gir meg gåsehud. Av rørgreier får jeg mer en slags -ehhh... gåselever. ;D
     
    Sist redigert av en moderator:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn