Høyttalere Hva kan Klipsch RB serien sammenlignes med ?

D

dustcap

Gjest
Hei

Jeg lurer på hvordan denne Klipsch RB serien er. Ser at den kommer i forskjellige størrelser, både stativ og gulvstående. Lurer spesielt på hvordan diskanten er, sammenlignet med f.eks. Seas tekstildiskanter, eller Morel diskanter.

Er denne serien velegnet for høyt lydtrykk på en måte, uten at lyden blir plagsomt skarp?
Diskanten er litt spesiell iallefall, hornladet metalldiskant (titan) med diffuser.
 

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.847
Antall liker
10.671
Torget vurderinger
10
Litt mer frempå kanskje? Hornet samler lyden mer slik at det blir mindre problemer med førsterefleksjoner.

Det er alltid vanskelig å forklare med ord hvordan en høyttaler låter. Du bør låne og teste grundig i din egen stue. Låter det ikke bra de første 5 minuttene blir det ikke bedre med tiden heller.

Det beste du kan gjøre er å kjøpe et par Klispch i en seriøs butikk med returrett og et annet par med domediskanter i en annen. Høyttalerne må være ca like store. Så spiller du på dem vekselvis i 13 dager. Før det har gått to uker leverer du så begge parene tilbake med 14 dagers returretten. Så får du pengene igjen :)

Veldig mange kjøper en høyttaler i en butikk for så å oppdage at det ikke låt like bra hjemme. Da starter elendigheten med å rette opp i lyden med en dyr kabel som ikke gjør et døyt eller narrer deg selv til å tro at det blir bra bare de blir innspilt.
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Det beste er å teste hjemme selv, evnt kjøpe et par brukt, og så selge de etter på til omtrent samme pris om du ikke skulle få låne med deg fra en butikk.

En høyttaler vil låte forskjellig fra person til person og fra rom til rom og mellom smak og smak.

Jeg opplever Klipsch sine rf 5 og rf 7 mk1 utgaver som fantastisk morsomme, det er høyttalere som gir veldig lett fot og man har det artig med musikken. Nå vet jeg ikke hva du mener som høyt, men jeg pleier å spille musikk på ca 80db og da opplever jeg ikke hverken rf7 eller rf5 som skarpe og ubehagelige. Men de har sine begrensninger de her også, tenker ikke på volum men mer på musikksmaken. Klipsch er kanskje ikke høyttaleren du kjøper om du bare lytter på stykere eller type, røyfullt jazzklubb lokale med damevokal, kontrabass og piano...

Men tenker du mer i retning trampe takten med rock og pop og disco så kommer de mye mer til sin rett. Men igjen spiller smak, og matching, romplassering mye inn...
 
D

dustcap

Gjest
Javel, skjønner. Diskanter setter ofte er preg på lyden, eller den betyr endel for gjengivelsen iallefall. Ganske interessant det med desibel, da jeg prøver å ikke spille for høyt, kanskje jeg bør prøve å spille på 80db selv. Vet ikke om det blir så jeg prøver å låne med et par hjem, tror heller jeg eventuelt kommer til å lytte til de i en butikk. Tror jeg liker endel luft og detaljer, uten at lyden blir skarp og påtrengende.
 
Topp Bunn