Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  dustcap
  Guest

  Hva kan Klipsch RB serien sammenlignes med ?

  Hei

  Jeg lurer på hvordan denne Klipsch RB serien er. Ser at den kommer i forskjellige størrelser, både stativ og gulvstående. Lurer spesielt på hvordan diskanten er, sammenlignet med f.eks. Seas tekstildiskanter, eller Morel diskanter.

  Er denne serien velegnet for høyt lydtrykk på en måte, uten at lyden blir plagsomt skarp?
  Diskanten er litt spesiell iallefall, hornladet metalldiskant (titan) med diffuser.

 2. #2
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  14,844
  Tagget i
  7 Innlegg
  Torget
  1
  Litt mer frempå kanskje? Hornet samler lyden mer slik at det blir mindre problemer med førsterefleksjoner.

  Det er alltid vanskelig å forklare med ord hvordan en høyttaler låter. Du bør låne og teste grundig i din egen stue. Låter det ikke bra de første 5 minuttene blir det ikke bedre med tiden heller.

  Det beste du kan gjøre er å kjøpe et par Klispch i en seriøs butikk med returrett og et annet par med domediskanter i en annen. Høyttalerne må være ca like store. Så spiller du på dem vekselvis i 13 dager. Før det har gått to uker leverer du så begge parene tilbake med 14 dagers returretten. Så får du pengene igjen

  Veldig mange kjøper en høyttaler i en butikk for så å oppdage at det ikke låt like bra hjemme. Da starter elendigheten med å rette opp i lyden med en dyr kabel som ikke gjør et døyt eller narrer deg selv til å tro at det blir bra bare de blir innspilt.

 3. #3
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,394
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Det beste er å teste hjemme selv, evnt kjøpe et par brukt, og så selge de etter på til omtrent samme pris om du ikke skulle få låne med deg fra en butikk.

  En høyttaler vil låte forskjellig fra person til person og fra rom til rom og mellom smak og smak.

  Jeg opplever Klipsch sine rf 5 og rf 7 mk1 utgaver som fantastisk morsomme, det er høyttalere som gir veldig lett fot og man har det artig med musikken. Nå vet jeg ikke hva du mener som høyt, men jeg pleier å spille musikk på ca 80db og da opplever jeg ikke hverken rf7 eller rf5 som skarpe og ubehagelige. Men de har sine begrensninger de her også, tenker ikke på volum men mer på musikksmaken. Klipsch er kanskje ikke høyttaleren du kjøper om du bare lytter på stykere eller type, røyfullt jazzklubb lokale med damevokal, kontrabass og piano...

  Men tenker du mer i retning trampe takten med rock og pop og disco så kommer de mye mer til sin rett. Men igjen spiller smak, og matching, romplassering mye inn...
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 4. #4
  dustcap
  Guest
  Javel, skjønner. Diskanter setter ofte er preg på lyden, eller den betyr endel for gjengivelsen iallefall. Ganske interessant det med desibel, da jeg prøver å ikke spille for høyt, kanskje jeg bør prøve å spille på 80db selv. Vet ikke om det blir så jeg prøver å låne med et par hjem, tror heller jeg eventuelt kommer til å lytte til de i en butikk. Tror jeg liker endel luft og detaljer, uten at lyden blir skarp og påtrengende.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed