Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  Meråker
  Innlegg
  72
  Tagget i
  0 Innlegg

  Blunke Hodetelefonnerd skal handle hifi - synsehjelp mottas

  Ja, tittelen sier det meste. Har endelig fått tillatelse av huseier om å rive veggen som deler loftstua i to og får med dette plass til et dedikert lytterom.
  Jeg er således på utkikk etter mitt første halvseriøse anlegg, dog på budsjett. Har i alle år nytt musikk på gode hodetelefoner, men har kjent på lengselen etter å nyte musikk i rommet og ikke bare i hodet.
  Dette blir enn så lenge på et relativt smalt budsjett. Jeg er veldig fascinert av rørforsterkere, og har hørt mange godord om lyden Music Angel KT88 kan levere i forhold til prisen. Ser mange skriver at Klipsch RF82 er en fin match til denne forsterkeren, og registrerer at den første versjonen selges til meget hyggelige priser etter at mk2-versjonen kom.
  Er det noen som har erfaring med denne kombinasjonen og kan si noe om hva jeg kan forvente lydmessig? Det kan se ut som om jeg kan bli nødt til å kjøpe uhørt, da jeg bor landlig til og har få forhandlere i nærområdet.


  Evt. andre forslag i samme prisområde mottas også med takk.
  Når det kommer til mine preferanser hva gjelder høyttalere, så vet jeg ikke helt hva jeg skal si, da min erfaring med gode hifi-oppsett er svært begrenset.
  Jeg setter pris på tight bass, men er ikke noe "basshode" i den forstand. Liker mye luft og "sparkle" i toppen, og er detaljfreak! Er også vant til og psykisk avhengig av mellomtoneregisteret Audeze LCD-2 innehar, for de som er kjent med den hodetelefonen. Jeg lytter til det aller meste, et halvrepresentativt utvalg kan ses på min last.fm-profil.

  Lurer også på hva komboen jeg har sett meg ut kan håndtere mtp lydnivå - selv om pen lyd selvsagt er prioritet nummer en, er det ikke fritt for at jeg liker å dra på litt innimellom(: Er selvsagt ikke ute etter diskoteknivå, bare for å presisere. Rommet anlegget havner i er forøvrig på rundt 20kvm, med skråtak, så det er ikke all verdens luft det skal flytte på.

  Da jeg for tiden har nok av ting å svi av lønna på, kommer jeg mest sannsynlig ikke til å handle forsterker og høyttalere samtidig.
  Det har seg slik at jeg har en Tandberg TR2075 stående som ikke er i bruk for øyeblikket, og jeg lurer på om det kunne være en mulighet å evt. drive RF82'ene med denne inntil rørsaken er i hus? Disse gamle receiverne gjør seg vel best med litt mindre følsomme høyttalere, men jeg lurer på om det kunne fungert for en måned eller to, eller om det er en total mismatch?

  All info, rådgiving og synsing mottas med takk!

 2. #2
  Hifi Freak RojohII's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Karmøy - Rogaland
  Innlegg
  2,986
  Tagget i
  2 Innlegg
  Tror Amphion (en av stativmodellene) vil passe deg ypperlig.
  Home | Amphion
  Yamaha CD-S1000 > Lavry DA-11 > EAR Yoshino 861 > Buchardt S400
  > MiniDsp NanoDigi > Lynx Aurora 8 > 2 x LabGruppen IP450 > S400 + 4 x 18" AE IB suber

 3. #3
  Hifi Freak Ingeniøren's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Tranby
  Innlegg
  3,278
  Tagget i
  1 Innlegg
  Glem Klipsch ville nå jeg si. Grei som kino høyttaler på en ikke alt for kraftig surround forsterker, men ingen hifi høyttaler for musikk i mine ører ! Kjøpe heller brukt om penga ikke strekker helt til...
  Stereo: Passlabs X250.5|Classe CP-500|Bluesound Node 2|AudioGD NFB27|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan Summit X|Velodyne CHT10R
  Kino: Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Electra1027be/Profile908/SR800|SVS 2039PC+

 4. #4
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  Meråker
  Innlegg
  72
  Tagget i
  0 Innlegg
  Amphions stativhøyttalere virker å være nærfeltshøyttalere med 6,5" som største element, med sensitivitet på rundt 87dB, samt at de starter på ca 16 000 her hjemme..

  Jeg er absolutt åpen for å kjøpe brukt!

 5. #5
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dra rundt og bruk ørene dine! Finn noe du liker, prøv å få lånt det hjem så skal du se det blir greit. Her vil du få all verdens ulike meninger fra alle leire. Kunne brukt noen minutter på å diskutere ingeniøren sitt innlegg, men hver enkelt har sin subjektive smak. Så det er nesten håpløst å basere seg på synsehjelp
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  7,384
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  1
  I farten tenker jeg at f x Dynaudio, Sonus Faber, Opera, Aurum, Canton m fl bør være greie stativhøyttalere i dette sjiktet....
  Om MA er sterk nok til å drive dem skikkelig skikkelig, er jeg kanskje litt mer i stuss på.
  Men skal det være rør, finnes det jo en bråte alternativ på forsterkersiden....

  mvh
  Proffen
  1: Magnepan 1.7/Pylon Emerald 25, Rythmik Audio F12SE, Devialet 200, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Topping D70, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed