Ønsker anbefaling Hodetelefonnerd skal handle hifi - synsehjelp mottas

_Nomad

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.10.2012
Innlegg
73
Antall liker
18
Sted
Meråker
Torget vurderinger
1
Ja, tittelen sier det meste. Har endelig fått tillatelse av huseier om å rive veggen som deler loftstua i to og får med dette plass til et dedikert lytterom.
Jeg er således på utkikk etter mitt første halvseriøse anlegg, dog på budsjett. Har i alle år nytt musikk på gode hodetelefoner, men har kjent på lengselen etter å nyte musikk i rommet og ikke bare i hodet.
Dette blir enn så lenge på et relativt smalt budsjett. Jeg er veldig fascinert av rørforsterkere, og har hørt mange godord om lyden Music Angel KT88 kan levere i forhold til prisen. Ser mange skriver at Klipsch RF82 er en fin match til denne forsterkeren, og registrerer at den første versjonen selges til meget hyggelige priser etter at mk2-versjonen kom.
Er det noen som har erfaring med denne kombinasjonen og kan si noe om hva jeg kan forvente lydmessig? Det kan se ut som om jeg kan bli nødt til å kjøpe uhørt, da jeg bor landlig til og har få forhandlere i nærområdet.


Evt. andre forslag i samme prisområde mottas også med takk.
Når det kommer til mine preferanser hva gjelder høyttalere, så vet jeg ikke helt hva jeg skal si, da min erfaring med gode hifi-oppsett er svært begrenset.
Jeg setter pris på tight bass, men er ikke noe "basshode" i den forstand. Liker mye luft og "sparkle" i toppen, og er detaljfreak! Er også vant til og psykisk avhengig av mellomtoneregisteret Audeze LCD-2 innehar, for de som er kjent med den hodetelefonen. Jeg lytter til det aller meste, et halvrepresentativt utvalg kan ses på min last.fm-profil.

Lurer også på hva komboen jeg har sett meg ut kan håndtere mtp lydnivå - selv om pen lyd selvsagt er prioritet nummer en, er det ikke fritt for at jeg liker å dra på litt innimellom:) Er selvsagt ikke ute etter diskoteknivå, bare for å presisere. Rommet anlegget havner i er forøvrig på rundt 20kvm, med skråtak, så det er ikke all verdens luft det skal flytte på.

Da jeg for tiden har nok av ting å svi av lønna på, kommer jeg mest sannsynlig ikke til å handle forsterker og høyttalere samtidig.
Det har seg slik at jeg har en Tandberg TR2075 stående som ikke er i bruk for øyeblikket, og jeg lurer på om det kunne være en mulighet å evt. drive RF82'ene med denne inntil rørsaken er i hus? Disse gamle receiverne gjør seg vel best med litt mindre følsomme høyttalere, men jeg lurer på om det kunne fungert for en måned eller to, eller om det er en total mismatch?

All info, rådgiving og synsing mottas med takk!
 

Ingeniøren

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.11.2007
Innlegg
4.255
Antall liker
1.158
Sted
Tranby
Torget vurderinger
7
Glem Klipsch ville nå jeg si. Grei som kino høyttaler på en ikke alt for kraftig surround forsterker, men ingen hifi høyttaler for musikk i mine ører ! Kjøpe heller brukt om penga ikke strekker helt til...
 

_Nomad

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.10.2012
Innlegg
73
Antall liker
18
Sted
Meråker
Torget vurderinger
1
Amphions stativhøyttalere virker å være nærfeltshøyttalere med 6,5" som største element, med sensitivitet på rundt 87dB, samt at de starter på ca 16 000 her hjemme..

Jeg er absolutt åpen for å kjøpe brukt!
 

pahf

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2005
Innlegg
4.992
Antall liker
1.935
Sted
huttuheita
Torget vurderinger
8
Dra rundt og bruk ørene dine! Finn noe du liker, prøv å få lånt det hjem så skal du se det blir greit. Her vil du få all verdens ulike meninger fra alle leire. Kunne brukt noen minutter på å diskutere ingeniøren sitt innlegg, men hver enkelt har sin subjektive smak. Så det er nesten håpløst å basere seg på synsehjelp :)
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
9.508
Antall liker
2.690
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
5
I farten tenker jeg at f x Dynaudio, Sonus Faber, Opera, Aurum, Canton m fl bør være greie stativhøyttalere i dette sjiktet....
Om MA er sterk nok til å drive dem skikkelig skikkelig, er jeg kanskje litt mer i stuss på.
Men skal det være rør, finnes det jo en bråte alternativ på forsterkersiden....

mvh
Proffen
 
Topp Bunn