Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 36
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Nov 2012
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kjøpsråd: Tannoy DC10T vs Naim Ovator S-600

  Mitt første innlegg, so bear with me...

  Jeg er inne i prosessen å vurdere nye høyttalere og har så langt kommet til en duell mellom Tannoy DC10T og Naim Ovator S-600 (på papiret altså, har ikke hørt dem). Har også vurdert B&W 802 (brukt), og eventuelt XTZ Divine 100.49.

  Utgangspunkt:
  Jeg hører stort sett "pop og rock" (typisk Feist, Florence & the Machine osv, til Primus, Mars Volta, Korn, TOOL osv. Ellers dukker det også opp noe akustisk musikk, samt klassiske singer songwritere. Hører ikke klassisk (ja jeg vet man "bør" være interessert i det for å lese tester, men jeg er vel egentlig ikke så opptatt av "lyd" som sådan, og til tross for klassisk "skolering" i barndommen hører jeg fint lite klassisk nå). For meg skal musikk først og fremst være engasjerende og dynamisk. Mine største musikkopplevelser har jeg på konserter, og ønsker å komme nærmest mulig dette hjemme. Forsterker som skal drive musikken er EC AW-250R. Rommet er ca.4 x 6 meter, og høyttalerene bør ideelt sett kunne plasseres relativt nært side og bakvegger. Ja, jeg vet det er feil, men stua brukes dessverre til andre ting også ;-) På det området er jeg forøvrig nysgjerrig på om lukket design (fex Naim Ovator) vil takle dette bedre.

  Jeg bor i Trondheim og har vanskelig tilgang på Tannoy, Naim og XTZ (så vidt jeg vet), så hvis noen har disse stående og vil åpne døren for en fremmed for visning vanker det drue eller malt-brennevin som takk ;-) Tar også imot tips andre steder i landet da det hender seg jeg er på farten både nordover og sørover.

  Ok, det var introduksjonen. Nå: Hvilke høyttalere skal jeg kjøpe. Kjør debatt!!

 2. #2
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,926
  Tagget i
  0 Innlegg
  Marten Django XL og Sonus Faber Olympica II/III kan vel også være kandidater å regne med, men om de tilfredsstiller kravet om nær veggplassering er vel ikke helt sikkert.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 3. #3
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg
  Det er jo rimelig forskjellige saker du lister opp der, mtp spredning og lyd blant annet. Utifra hva du hører på ville jeg ikke valgt de mest analytiske.

 4. #4
  Hifi Freak Spissoy's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2009
  Sted
  Hordaland Stord
  Innlegg
  1,575
  Tagget i
  0 Innlegg
  Med tanke på at du vil ha det dynamisk, er vell DC10T den jeg har mest tro på at kan spille rock skikkelig, har ikke hørt Naim.. Men DC10T imponerte meg veldig!

  Anlegg 1: LM Audio LM-3 | Norma IPA-70 | Chord 2qute DAC | Marantz Model 6300 m/Ortofon Quintet Black | Primare R32 RIAA | Furutech | Dillenhöfer
  Anlegg 2: Infinity Kappa 9 | Krell KSA250 | Trafomatic Reference One | | Ayon Skylla DAC m/Audiobyte Hydra Z |


 5. #5
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Buskerud
  Innlegg
  830
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tror Olympica trenger litt plass, men for noen møbler!!

  Hørte DC10T i helga, dynamisk? Ja!
  I stua: | To svenske | En brite | To franske | To fra Nederland og To fra vestkysten |

  HeadFi
  :
  | Apple | Creek | AKG |


  "Og gitaristen var kanskje et år yngre enn Gud"

 6. #6
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,475
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg ville vurdert Kef Reference 203/2
  Greit spredningsmønster og kan fungere tilfredstillende nærme bakvegg. de er desverre en cm bredere enn ditt ønske.

  Hi-Fi Speakers - Reference Series - Fact Sheets - Floorstanding - 203/2 - KEF International
  Line magnetic 34ia / Lowther Acousta / Pioneer plx 1000 / rega dac

  Everybody calls her puta ‘cause nobody really knows her name..

 7. #7
  Hifi Freak Lgrons58's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Nord for Sinsenkrysset
  Innlegg
  9,090
  Tagget i
  0 Innlegg
  Må du nærme bakvegg og hjørner og samtidig vil ha en tight fin live bass er det vel bare Naim av de du nevner som er aktuelle. Synes Ovator er en svært undervurdert høytaler.
  Selv har jeg valgt Tannoy gulvstående, men de MÅ ha avstand fra vegger for ikke å bli for feite/buldrete i bassen.

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2009
  Innlegg
  164
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  2
  Jeg hørte Ovator 600 på demokveld hos forhandler med fullt naim rig (nap250, nac282, ndac, div strømforsyninger). Mitt inntrykk var blandet. Veldig bra på noe, men da de satt på AC/DC fikk utrykket piggtrådmusikk mening. Diskanten borret seg inn og "ørene blødde"... så jeg orket ikke å gjennomføre hele kvelden (selv om jeg ofte hører på rock/metall) . Dette er lenge siden så det er mulig jeg husker feil og overdriver litt.
  Tannoy DC10T har jeg hatt noen år med div. elektronikk. Meget bra om du liker dynamikk, bass, og stort lydbilde, men trenger god plass om de skal spille best. De er også lette å drive, har nesten horn-egenskaper, men også bakdeler som antydning til "honk".. Mellomtonen og oppløsning er nok ikke deres sterkeste side, men bra nok. DC10T er generelt veldig morsomme! Angrer litt at jeg solgte de, hadde jeg bare hatt plass....
  Siste redigert av Lieberung; 23.01.2014 kl. 10:46. Årsak: retting

 9. #9
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,483
  Tagget i
  3 Innlegg
  Er det noen som har erfaring med både DC10T og litt større Klipsch'er som RF-7 II og Cornwall III og som kan dra noen sammenligninger til allmen forlystelse?

  Vurderer nye høyttalere, og vil ha noe som er musikalsk og moro, men samtidig detaljert og oppløst og som ikke blir hardt og slitsomt i lengden. Her snakker vi rekreasjonsbruk og lading av batterier etter slitsomme dager med jobb og rushtrafikk, så det må være noe som låter engasjerende og gøyalt, men samtidig ikke skaper lyttetretthet. Det blir konsumert en del film også, så jeg setter pris på evnen til å gjengi stemninger og atmosfære også (kan man si det?).
  Musikksmaken er i stor grad metal fra 80-90 tall og fram til i dag, rock og hardrock type Zeppeling og Sabbath, og tidvis litt jazz og klassisk også.

  Tannoy er jo en god del dyrere enn Klipsch'ene jeg vurderer, så hvis noen kan si hva man får for de ekstra pengene er det absolutt interessant.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 10. #10
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,014
  Tagget i
  8 Innlegg
  ^ Skal forsøke å få tid til å besvare dette i løpet av kvelden. Har nødvendig erfaring med alle de du nevner gjennom nokså lang tid.

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 11. #11
  Hifi-entusiast 2112's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2011
  Innlegg
  149
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ville ikke satset på Naim Ovator hvertfall. Har ca. samme musikksmak som deg og brukte god tid på å høre mye forskjellig før jeg handlet. Av alternativene dine har jeg mest tro på KEF. Har hørt Naim Ovator på konstrapunkt flere ganger. Synes Naim genrelt har en snill farget "stuelyd". Når vi spilte ACDC synes jeg ikke det hørtes ut som rock en gang. Da snakker jeg om lyden av slagverk, bass og høye gitarer, som overhodet ikke hørtes ekte ut. Jeg har erfaring fra rockeband selv både gjennom øvingsrom, studio og PA, så jeg vet hvordan disse instrumentene skal høres ut.

  Av Tannoy har jeg kun hørt Kensigton Gold Ref med Manley komboen som ble anmeldt i fidelity og står oppstilt på stereofil i Oslo. Har ikke hørt Tannoy DC10, men vil vel anta at høyttalerne har ca samme lydsignatur. Hørte både pop og rock på denne komboen, og ble ikke imponert i det hele tatt. Det ble en for farget lyd, hvertfall for mine ører. Vil nesten si at det hørtes ut som lyden kom ut fra en gammel reiseradio. Men for all del, kan jo være høyttalerne fungerer bedre med annen forsterkning.

  For min egen del falt falget på T+A 210 S (transmisjonslinjehøyttalere) med burmester elektronikk - kablet med nordost. Dette gir saft, smell og i tillegg stor gjennomsiktighet uten å være aggressivt i toppen.

  Andre komboer jeg har hørt som har passet bra til rock:

  JBL K2 + Mark Levinson no. 585. Hørte disse i Munchen i år, spilte ACDC + masse annet. Eneste gang jeg har hørt JBL spille overbevisende. Har hørt JBL utallige ganger på både Mcintosh og Hegel uten å bli imponert. Mcinstosh har jeg forsåvidt aldri hørt spille bra, inkludert JBL Everst + MC 1.2kw.

  PMC + Devialet. Ligner litt på min egen kombo (transmisjonslinje). PMC har alltid imponert meg på rock. Stort lydbilde, gjennomsiktighet og punch.

  Ovenfor er kun mine subjektive erfaringer på komponenetene, og godt mulig andre er uenige

 12. #12
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei

  Har selv et par dc10t og til rock og pop er de uovertrufne. Det er trøkk, dynamikk og en deilig organisk lyd. Elektrisk gitar er fantastisk. Aldri skrikende, men ikke snilt heller. På jazz og lettere klassisk (ikke symfoni) var Harbethene jeg hadde tidligere bedre, de har en eksepsjonell mellomtone og en fabelaktig klang. Når det er sagt er ikke dc10t dårlige her, på noen måte.

  Klipsch har jeg mindre erfaring med. Faren min hadde et par forte 2 på midten av 90tallet og de var morsomme nok, selv om de den gang ble oppfattet som litt skrikende til tider, selv om det nok hang sammen med tilhørende utstyr.

  Det skal også sies at dc10t er en del finere enn klipschene, (i mine øyne i hvert fall), hvis den slags betyr noe.

 13. #13
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,483
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hei, og takk for input.

  Trøkk og dynamikk er noe av det som er viktig for meg, og ikke minst at el-gitar blir gjengitt på en flatterende måte. Har lest litt mer tester på nettet nå i kveld, og det virker som "alle" er enige i at DC10T har veldig god bass. Skal ikke stikke under en stol at god bass også er viktig. Men er de like dynamiske og tøffe som Klipsch? Klipsch er jo nærmest ekstreme på akkurat de parametrene.

  Er enig i at DC10T har bedre finnish enn Klipsch, men jeg er samtidig svak for retro-looken til Heritage serien. Men Tannoyene er definitivt lekre å se på.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 14. #14
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dc10t har veldig god bass. Det er en sunn bass med litt kjøtt på beinet. Og de går ekstremt dypt i hvert fall i mitt rom.

  Det er kanskje mer "smekk" i klipschene, i hvertfall litt av det inntrykket jeg har av de mindre i reference-serien. RF7 skal visstnok være ennå råere så det hadde vært interessant å sammenligne. Kanskje litt mer kilne på resten av kjeden?

  Tror nok uansett at det blir rimelig fett.

 15. #15
  Medlem
  Ble medlem
  May 2007
  Innlegg
  27
  Tagget i
  0 Innlegg
  Verdt å merke seg at det kommer ny DC10T modell nå, DC10Ti. Sjekk nettsidene til Tannoy

 16. #16
  Hifi-entusiast Volund's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  OSLO
  Innlegg
  267
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du burde sjekke ut System Audio Explorer Master som Soundgarden har tilbud på om dagen. De er utrolig kjappe og kan spille med trøkk og dynamikk. God bass, ja takk...

  Har kun hørt Naim Ovater S400 i butikk, men syntes de låt rett og slett kjedelig. De større modellene skal være noe bedre.
  Kjellerstue: Anthem MRX720 + Klipsch Reference Premier som snart oppgraderes...
  Stue, kjøkken, bad, soverom: Naim MU-SO + en drøss SONOS

 17. #17
  Hifi Freak Stover's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,388
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Høyttalere må høres hjemme i kjente omgivelser. Jeg legger liten eller ingen verdi i at noen har hørt Ovator hos Forhandler.
  S-600 er en veldig spesiell høyttaler. Du skriver du vil nær det du opplever på konsert. I mitt rom er ihvertfall svaret S-600. Den er rå og usminket og veldig live. Den spiller ikke den dypeste bassen, men det du får er rytmisk og naturlig. Dersom den ikke plasseres riktig i rommet kan det gå riktig galt, så den krever tålmodighet. Den skal kunne passe utmerket til størrelsen på ditt rom, men man vet aldri.
  igjen, skal du bruke såpass mye penger på høyttalere så er min mening at du må prøve hjemme. Om ikke blir det som lotteri. Ljudtema låner deg kanskje sine Ovator på en enkel måte, spør dem.
  Tannoy har jeg aldri hørt.

  Lykke til, Mvh
  Siste redigert av Stover; 27.06.2014 kl. 01:01.
  Julian Vereker founded Naim Audio Visual in 1969. Its first product was a unit capable of switching 30 KW of lighting on and off in time to music.

  Naim NDX2 - 555PSDR - NAC282 - Hicap2 - NAP250DR - 2 x Fraim - Focal Sopra 2 - Reloop Turn 5 - Rega Aria
  Naim Uniti Atom - Neat Iota - Focal Elear

 18. #18
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,014
  Tagget i
  8 Innlegg
  Sitat Sitat fra blitzkrieg Se Innlegg
  Er det noen som har erfaring med både DC10T og litt større Klipsch'er som RF-7 II og Cornwall III og som kan dra noen sammenligninger til allmen forlystelse?

  Vurderer nye høyttalere, og vil ha noe som er musikalsk og moro, men samtidig detaljert og oppløst og som ikke blir hardt og slitsomt i lengden. Her snakker vi rekreasjonsbruk og lading av batterier etter slitsomme dager med jobb og rushtrafikk, så det må være noe som låter engasjerende og gøyalt, men samtidig ikke skaper lyttetretthet. Det blir konsumert en del film også, så jeg setter pris på evnen til å gjengi stemninger og atmosfære også (kan man si det?).
  Musikksmaken er i stor grad metal fra 80-90 tall og fram til i dag, rock og hardrock type Zeppeling og Sabbath, og tidvis litt jazz og klassisk også.

  Tannoy er jo en god del dyrere enn Klipsch'ene jeg vurderer, så hvis noen kan si hva man får for de ekstra pengene er det absolutt interessant.
  Liten tvil om at på ren eksplosivitet og "sjokk-faktor", vinner Cornwall, tett fulgt av RF7II, med DC10t på en brukbar tredjeplass. Nedover vil RF7II ha mest smell, DC10t ha mest fylde og størrelse, Cornwall være raskest. Cornwall har begrensninger med hensyn til å flytte store mengder luft i lave frekvenser, du får ikke sub-følelsen med disse. Til tross for det, har jeg aldri hatt en mer absurd deilig høyttaler til filmlyd. Den voldsomme hurtigheten og skremmende dynamikken undebygger filmlydens effekter forbilledlig. Til el-gitar finer jeg også stor glede i Cornwall, strengeanslag og "krisphet" gjør dem til noe helt spesielt på dette feltet.
  Oppover i mellomtonen farger Cornwall klart mest (i retning av "honk"), RF7 nest mest, mens DC10t har en svært behagelig og nokså fyldig klang i mellomtonen. I toppen er DC10t klart mest behagelig, Cornwall mest tydelig, mens RF7 er nok best på mikrodetaljer, men samtidig er øvre del av mellomtone og oppover en liten nøtt på disse høyttalerne når du skal spille høyt.
  Alle høyttalerne har rimelig kontroll på spredning i de fleste frekvenser, ettersom alle sammen hornmater det aller meste av frekvensområdet. Presisjonen og elegansen tilhører for det meste Tannoy, da disse har klart bedre kabinett enn de to andre. Samtidig er det viktig å få med seg at Tannoy DC10t virker klart mer avslappet i lyden, den kan med en ren, forvrengningsfri linje virke litt over mot det mørke og behagelige, der Klipsch ofte virker litt i den motsatte retningen. Spesielt gjelder det RF7II.

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 19. #19
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,483
  Tagget i
  3 Innlegg
  ^ Takk for et sabla godt svar, der fikk jeg jo vite akkurat det jeg var ute etter, nemlig de tre kandidatenes styrker og svakheter opp mot hverandre. Skal lese det flere ganger og analysere litt, men førstegangs lesing gir meg følelsen at RF-7 II, som jeg tenkte ville være en slags mellomting av de to andre ytterpunktene, kanskje faller litt i gjennom, og at det heller kanskje blir en duell mellom Cornwall og DC10T. Leste i en annen tråd at det er forhandler i Oslo som har begge på demo, så jeg kommer nok til å høre med dem om det er mulig å få demo på begge.

  Og, takk til dere andre også som har kommet med innspill.
  “This band is about devils and race cars, why the fuck are you talking to me about Ronald Reagan?”
  - J. Yuenger

 20. #20
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tror stereofil skal ha begge. I hvert fall cornwall. Muligens dc10t inne. Lykke til!

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed