Høyttalere Kjøpsråd: Tannoy DC10T vs Naim Ovator S-600

autodaniel

Fersking
Ble medlem
21.11.2012
Innlegg
1
Antall liker
0
Mitt første innlegg, so bear with me...

Jeg er inne i prosessen å vurdere nye høyttalere og har så langt kommet til en duell mellom Tannoy DC10T og Naim Ovator S-600 (på papiret altså, har ikke hørt dem). Har også vurdert B&W 802 (brukt), og eventuelt XTZ Divine 100.49.

Utgangspunkt:
Jeg hører stort sett "pop og rock" (typisk Feist, Florence & the Machine osv, til Primus, Mars Volta, Korn, TOOL osv. Ellers dukker det også opp noe akustisk musikk, samt klassiske singer songwritere. Hører ikke klassisk (ja jeg vet man "bør" være interessert i det for å lese tester, men jeg er vel egentlig ikke så opptatt av "lyd" som sådan, og til tross for klassisk "skolering" i barndommen hører jeg fint lite klassisk nå). For meg skal musikk først og fremst være engasjerende og dynamisk. Mine største musikkopplevelser har jeg på konserter, og ønsker å komme nærmest mulig dette hjemme. Forsterker som skal drive musikken er EC AW-250R. Rommet er ca.4 x 6 meter, og høyttalerene bør ideelt sett kunne plasseres relativt nært side og bakvegger. Ja, jeg vet det er feil, men stua brukes dessverre til andre ting også ;-) På det området er jeg forøvrig nysgjerrig på om lukket design (fex Naim Ovator) vil takle dette bedre.

Jeg bor i Trondheim og har vanskelig tilgang på Tannoy, Naim og XTZ (så vidt jeg vet), så hvis noen har disse stående og vil åpne døren for en fremmed for visning vanker det drue eller malt-brennevin som takk ;-) Tar også imot tips andre steder i landet da det hender seg jeg er på farten både nordover og sørover.

Ok, det var introduksjonen. Nå: Hvilke høyttalere skal jeg kjøpe. Kjør debatt!! :p
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Marten Django XL og Sonus Faber Olympica II/III kan vel også være kandidater å regne med, men om de tilfredsstiller kravet om nær veggplassering er vel ikke helt sikkert.
 
C

Cyber

Gjest
Det er jo rimelig forskjellige saker du lister opp der, mtp spredning og lyd blant annet. Utifra hva du hører på ville jeg ikke valgt de mest analytiske.
 

Spissoy

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.01.2009
Innlegg
2.023
Antall liker
4.120
Sted
Fitjar
Torget vurderinger
14
Med tanke på at du vil ha det dynamisk, er vell DC10T den jeg har mest tro på at kan spille rock skikkelig, har ikke hørt Naim.. Men DC10T imponerte meg veldig!

:)
 

Elo

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
842
Antall liker
224
Sted
Buskerud
Torget vurderinger
2
Tror Olympica trenger litt plass, men for noen møbler!!

Hørte DC10T i helga, dynamisk? Ja!
 
X

X186841

Gjest
Må du nærme bakvegg og hjørner og samtidig vil ha en tight fin live bass er det vel bare Naim av de du nevner som er aktuelle. Synes Ovator er en svært undervurdert høytaler.
Selv har jeg valgt Tannoy gulvstående, men de MÅ ha avstand fra vegger for ikke å bli for feite/buldrete i bassen.
 

Lieberung

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.09.2009
Innlegg
182
Antall liker
49
Torget vurderinger
2
Jeg hørte Ovator 600 på demokveld hos forhandler med fullt naim rig (nap250, nac282, ndac, div strømforsyninger). Mitt inntrykk var blandet. Veldig bra på noe, men da de satt på AC/DC fikk utrykket piggtrådmusikk mening. Diskanten borret seg inn og "ørene blødde"... så jeg orket ikke å gjennomføre hele kvelden (selv om jeg ofte hører på rock/metall) . Dette er lenge siden så det er mulig jeg husker feil og overdriver litt.
Tannoy DC10T har jeg hatt noen år med div. elektronikk. Meget bra om du liker dynamikk, bass, og stort lydbilde, men trenger god plass om de skal spille best. De er også lette å drive, har nesten horn-egenskaper, men også bakdeler som antydning til "honk".. Mellomtonen og oppløsning er nok ikke deres sterkeste side, men bra nok. DC10T er generelt veldig morsomme! Angrer litt at jeg solgte de, hadde jeg bare hatt plass....
 
Sist redigert:

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Er det noen som har erfaring med både DC10T og litt større Klipsch'er som RF-7 II og Cornwall III og som kan dra noen sammenligninger til allmen forlystelse?

Vurderer nye høyttalere, og vil ha noe som er musikalsk og moro, men samtidig detaljert og oppløst og som ikke blir hardt og slitsomt i lengden. Her snakker vi rekreasjonsbruk og lading av batterier etter slitsomme dager med jobb og rushtrafikk, så det må være noe som låter engasjerende og gøyalt, men samtidig ikke skaper lyttetretthet. Det blir konsumert en del film også, så jeg setter pris på evnen til å gjengi stemninger og atmosfære også (kan man si det?).
Musikksmaken er i stor grad metal fra 80-90 tall og fram til i dag, rock og hardrock type Zeppeling og Sabbath, og tidvis litt jazz og klassisk også.

Tannoy er jo en god del dyrere enn Klipsch'ene jeg vurderer, så hvis noen kan si hva man får for de ekstra pengene er det absolutt interessant.
 

Håkon_Rognlien

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
6.713
Antall liker
11.173
Torget vurderinger
2
^ Skal forsøke å få tid til å besvare dette i løpet av kvelden. Har nødvendig erfaring med alle de du nevner gjennom nokså lang tid.

Mvh
Håkon Rognlien
 

2112

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.04.2011
Innlegg
150
Antall liker
44
Torget vurderinger
7
Ville ikke satset på Naim Ovator hvertfall. Har ca. samme musikksmak som deg og brukte god tid på å høre mye forskjellig før jeg handlet. Av alternativene dine har jeg mest tro på KEF. Har hørt Naim Ovator på konstrapunkt flere ganger. Synes Naim genrelt har en snill farget "stuelyd". Når vi spilte ACDC synes jeg ikke det hørtes ut som rock en gang. Da snakker jeg om lyden av slagverk, bass og høye gitarer, som overhodet ikke hørtes ekte ut. Jeg har erfaring fra rockeband selv både gjennom øvingsrom, studio og PA, så jeg vet hvordan disse instrumentene skal høres ut.

Av Tannoy har jeg kun hørt Kensigton Gold Ref med Manley komboen som ble anmeldt i fidelity og står oppstilt på stereofil i Oslo. Har ikke hørt Tannoy DC10, men vil vel anta at høyttalerne har ca samme lydsignatur. Hørte både pop og rock på denne komboen, og ble ikke imponert i det hele tatt. Det ble en for farget lyd, hvertfall for mine ører. Vil nesten si at det hørtes ut som lyden kom ut fra en gammel reiseradio. Men for all del, kan jo være høyttalerne fungerer bedre med annen forsterkning.

For min egen del falt falget på T+A 210 S (transmisjonslinjehøyttalere) med burmester elektronikk - kablet med nordost. Dette gir saft, smell og i tillegg stor gjennomsiktighet uten å være aggressivt i toppen.

Andre komboer jeg har hørt som har passet bra til rock:

JBL K2 + Mark Levinson no. 585. Hørte disse i Munchen i år, spilte ACDC + masse annet. Eneste gang jeg har hørt JBL spille overbevisende. Har hørt JBL utallige ganger på både Mcintosh og Hegel uten å bli imponert. Mcinstosh har jeg forsåvidt aldri hørt spille bra, inkludert JBL Everst + MC 1.2kw.

PMC + Devialet. Ligner litt på min egen kombo (transmisjonslinje). PMC har alltid imponert meg på rock. Stort lydbilde, gjennomsiktighet og punch.

Ovenfor er kun mine subjektive erfaringer på komponenetene, og godt mulig andre er uenige :)
 

fry

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2012
Innlegg
799
Antall liker
436
Torget vurderinger
10
Hei

Har selv et par dc10t og til rock og pop er de uovertrufne. Det er trøkk, dynamikk og en deilig organisk lyd. Elektrisk gitar er fantastisk. Aldri skrikende, men ikke snilt heller. På jazz og lettere klassisk (ikke symfoni) var Harbethene jeg hadde tidligere bedre, de har en eksepsjonell mellomtone og en fabelaktig klang. Når det er sagt er ikke dc10t dårlige her, på noen måte.

Klipsch har jeg mindre erfaring med. Faren min hadde et par forte 2 på midten av 90tallet og de var morsomme nok, selv om de den gang ble oppfattet som litt skrikende til tider, selv om det nok hang sammen med tilhørende utstyr.

Det skal også sies at dc10t er en del finere enn klipschene, (i mine øyne i hvert fall), hvis den slags betyr noe.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Hei, og takk for input. :)

Trøkk og dynamikk er noe av det som er viktig for meg, og ikke minst at el-gitar blir gjengitt på en flatterende måte. Har lest litt mer tester på nettet nå i kveld, og det virker som "alle" er enige i at DC10T har veldig god bass. Skal ikke stikke under en stol at god bass også er viktig. Men er de like dynamiske og tøffe som Klipsch? Klipsch er jo nærmest ekstreme på akkurat de parametrene.

Er enig i at DC10T har bedre finnish enn Klipsch, men jeg er samtidig svak for retro-looken til Heritage serien. Men Tannoyene er definitivt lekre å se på.
 

fry

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2012
Innlegg
799
Antall liker
436
Torget vurderinger
10
Dc10t har veldig god bass. Det er en sunn bass med litt kjøtt på beinet. Og de går ekstremt dypt i hvert fall i mitt rom.

Det er kanskje mer "smekk" i klipschene, i hvertfall litt av det inntrykket jeg har av de mindre i reference-serien. RF7 skal visstnok være ennå råere så det hadde vært interessant å sammenligne. Kanskje litt mer kilne på resten av kjeden?

Tror nok uansett at det blir rimelig fett.
 

valo79

Medlem
Ble medlem
04.05.2007
Innlegg
27
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Verdt å merke seg at det kommer ny DC10T modell nå, DC10Ti. Sjekk nettsidene til Tannoy
 

Volund

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
308
Antall liker
114
Sted
OSLO
Torget vurderinger
12
Du burde sjekke ut System Audio Explorer Master som Soundgarden har tilbud på om dagen. De er utrolig kjappe og kan spille med trøkk og dynamikk. God bass, ja takk...

Har kun hørt Naim Ovater S400 i butikk, men syntes de låt rett og slett kjedelig. De større modellene skal være noe bedre.
 
M

medlem215396

Gjest
Høyttalere må høres hjemme i kjente omgivelser. Jeg legger liten eller ingen verdi i at noen har hørt Ovator hos Forhandler.
S-600 er en veldig spesiell høyttaler. Du skriver du vil nær det du opplever på konsert. I mitt rom er ihvertfall svaret S-600. Den er rå og usminket og veldig live. Den spiller ikke den dypeste bassen, men det du får er rytmisk og naturlig. Dersom den ikke plasseres riktig i rommet kan det gå riktig galt, så den krever tålmodighet. Den skal kunne passe utmerket til størrelsen på ditt rom, men man vet aldri.
igjen, skal du bruke såpass mye penger på høyttalere så er min mening at du må prøve hjemme. Om ikke blir det som lotteri. Ljudtema låner deg kanskje sine Ovator på en enkel måte, spør dem.
Tannoy har jeg aldri hørt.

Lykke til, Mvh
 
Sist redigert av en moderator:

Håkon_Rognlien

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
6.713
Antall liker
11.173
Torget vurderinger
2
Er det noen som har erfaring med både DC10T og litt større Klipsch'er som RF-7 II og Cornwall III og som kan dra noen sammenligninger til allmen forlystelse?

Vurderer nye høyttalere, og vil ha noe som er musikalsk og moro, men samtidig detaljert og oppløst og som ikke blir hardt og slitsomt i lengden. Her snakker vi rekreasjonsbruk og lading av batterier etter slitsomme dager med jobb og rushtrafikk, så det må være noe som låter engasjerende og gøyalt, men samtidig ikke skaper lyttetretthet. Det blir konsumert en del film også, så jeg setter pris på evnen til å gjengi stemninger og atmosfære også (kan man si det?).
Musikksmaken er i stor grad metal fra 80-90 tall og fram til i dag, rock og hardrock type Zeppeling og Sabbath, og tidvis litt jazz og klassisk også.

Tannoy er jo en god del dyrere enn Klipsch'ene jeg vurderer, så hvis noen kan si hva man får for de ekstra pengene er det absolutt interessant.
Liten tvil om at på ren eksplosivitet og "sjokk-faktor", vinner Cornwall, tett fulgt av RF7II, med DC10t på en brukbar tredjeplass. Nedover vil RF7II ha mest smell, DC10t ha mest fylde og størrelse, Cornwall være raskest. Cornwall har begrensninger med hensyn til å flytte store mengder luft i lave frekvenser, du får ikke sub-følelsen med disse. Til tross for det, har jeg aldri hatt en mer absurd deilig høyttaler til filmlyd. Den voldsomme hurtigheten og skremmende dynamikken undebygger filmlydens effekter forbilledlig. Til el-gitar finer jeg også stor glede i Cornwall, strengeanslag og "krisphet" gjør dem til noe helt spesielt på dette feltet.
Oppover i mellomtonen farger Cornwall klart mest (i retning av "honk"), RF7 nest mest, mens DC10t har en svært behagelig og nokså fyldig klang i mellomtonen. I toppen er DC10t klart mest behagelig, Cornwall mest tydelig, mens RF7 er nok best på mikrodetaljer, men samtidig er øvre del av mellomtone og oppover en liten nøtt på disse høyttalerne når du skal spille høyt.
Alle høyttalerne har rimelig kontroll på spredning i de fleste frekvenser, ettersom alle sammen hornmater det aller meste av frekvensområdet. Presisjonen og elegansen tilhører for det meste Tannoy, da disse har klart bedre kabinett enn de to andre. Samtidig er det viktig å få med seg at Tannoy DC10t virker klart mer avslappet i lyden, den kan med en ren, forvrengningsfri linje virke litt over mot det mørke og behagelige, der Klipsch ofte virker litt i den motsatte retningen. Spesielt gjelder det RF7II.

Mvh
Håkon Rognlien
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
^ Takk for et sabla godt svar, der fikk jeg jo vite akkurat det jeg var ute etter, nemlig de tre kandidatenes styrker og svakheter opp mot hverandre. Skal lese det flere ganger og analysere litt, men førstegangs lesing gir meg følelsen at RF-7 II, som jeg tenkte ville være en slags mellomting av de to andre ytterpunktene, kanskje faller litt i gjennom, og at det heller kanskje blir en duell mellom Cornwall og DC10T. Leste i en annen tråd at det er forhandler i Oslo som har begge på demo, så jeg kommer nok til å høre med dem om det er mulig å få demo på begge. :)

Og, takk til dere andre også som har kommet med innspill. :)
 

fry

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2012
Innlegg
799
Antall liker
436
Torget vurderinger
10
Tror stereofil skal ha begge. I hvert fall cornwall. Muligens dc10t inne. Lykke til!
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Tror stereofil skal ha begge. I hvert fall cornwall. Muligens dc10t inne. Lykke til!
Blir nok nødt til å få hørt begge ja, selv om jeg har hørt DC10T en gang for over ett år siden. Det var under et impulsivt besøk hos Stereofil, med ukjent elektronikk og noe kvinnelig vokal-pop som ikke akkurat var min greie i et rom som etter sigende hadde en del akustiske utfordringer. Fikk ikke helt noe bra inntrykk den gangen, men hørte jo at det var et potensiale der. Utfra at så godt som alle som har opplevd denne høyttaleren nesten utelukkende har positivt å si så velger jeg å tro at jeg på ingen måte har hørt hva den er god for. Og måten den blir beskrevet på høres absolutt ut som noe jeg kunne levd bra med. Særlig tanken på skikkelig dyp og tung bass frister, siden jeg egentlig aldri har hatt det hjemme før. I tillegg er den helt griselekker å se på, selv om jeg også har sansen for de andre Tannoy'ene i brunt treverk med sitt mer retro-landlord-aktige utseende.

Når det gjelder Cornwall så har jeg jo lillebroren Heresy i dag, og liker mye av det HIII gjør men savner ofte litt mer tyngde og bedre balanse/fylde i lyden nedover. Koblet opp anlegget igjen i dag, og etter ha grublet litt på forskjellige høyttalere i det siste så merker jeg at måten HIII gjengir gitarer på treffer meg veldig der det teller også. Er svak for den utrolig åpne, lettbente og kjappe gjengivelsen. Derfor er jeg skikkelig spent på åssen Cornwall spiller med sitt tre ganger så store (?) kabinett og 15".

Nei, er ikke bare bare å skulle velge høyttaler heller. Livet er hardt, men jeg kjemper videre.

Takk for lykkeønskninger, får se om ikke Stereofil kan være behjelpelig med en demo når jeg får tid. :)
 

Håkon_Rognlien

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
6.713
Antall liker
11.173
Torget vurderinger
2
^ Har eid H III jeg også, en herlig liten høyttaler. DU får med Cornwall en høyttaler som gjør det meste H III gjør, bare feitere. På heavy kan man vanskelig tenke seg en mer "realistisk" høyttaler enn akkurat Cornwall. Den leverer attakket, den beholder det lille somo finnes av dynamiske krumspring på dårlige heavyinnspillinger, og den formidler anslagskraften og voldsomheten i denne stilarten med enda større pondus og tiltrengt "fedme" enn det H III makter. Noe nærmere en allrounder enn Heresy, men fortsatt farget og litt slurvete. Jeg synes det bare er deilig, men for avslappede stunder, samt voldsomme basstoner fra orgel og tung rytmikk, vil som nevnt DC10t kunne gi mer kropp og fysiske opplevelser av de virkelig dype tonene.

Mvh
Håkon Rognlien
 

fry

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2012
Innlegg
799
Antall liker
436
Torget vurderinger
10
Hei

Har du fått anledning til å høre litt? Jeg kom på et par ting som kan være til hjelp. DC10T trenger luft rundt seg. Som i at det er en nødvendighet. Mer til bakvegg enn sidevegger. Bassen går så dypt, og er så kontrollert at de trenger ikke noe hjelp i det området. Cornwall er vel mer eller mindre laget for å stå kloss inntil bakvegg/hjørne? Mulig at de er så store at totalen blir det samme :)

En annen ting med DC10T som jeg har lagt merke til er at de er de første høyttalerne som jeg har hørt som spiller markant mer åpent uten dekslene. Tror ikke det er noe jeg innbiller meg, men en blindtest har jeg ikke foretatt.

Det eneste jeg har å pirke på med DC10T er at mellomtonen ikke er like god som på Harbethene jeg hadde. På Harbethene kunne man på en måte høre at en stemme ble laget av noe bløtt og vått. Det var helt spesielt. Det skal sies at fra 100Hz og ned er Tannoyene knusende overlegne. Oppover er de jevnbyrdige. Og det er ikke slik at mellomtonen er dårlige på Tannoyene, tvert i mot, men Harbethene er altså bedre.

Lyngdorfen jeg har som forsterker er ytterst kontrollert over hele registeret og jeg har en teori om at Tannoyene (og Klipsch) har så høy egendemping i opphenget at de trives med en forsterker som ikke har for høy dempefaktor. Jeg er f.eks ytterst nysgjerrig på hva en Leben kunne gjort på DC10T f.eks.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
^Hei, travle dager på jobb og påfølgende stort søvnbehov har ført til at jeg ikke har fått gjort særlig annet enn å jobbe og sove i det siste. Men har planer om å få hørt iallfall Cornwall ganske snart, har vel kanskje litt bias mot at det er den som passer meg best. DC10T er forsåvidt også fortsatt interessant, men den er jo også en god del dyrere, og jeg vil se om jeg kan like Cornwall først tenker jeg. Må bare begynne et sted. :)
 

Valfy

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2011
Innlegg
2.428
Antall liker
2.577
Torget vurderinger
30
Blir morro å følge med på denne tråden. Cornwall eller DC10T er noe jeg vurderer sterkt til min LM 218. Hadde vært fint om du etterhvert kom med litt detaljerte lytteinntrykk. :)
 
M

medlem215396

Gjest
Med tanke på trådstarter. Spennende å høre hva han har kommet frem til også?
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Blir morro å følge med på denne tråden. Cornwall eller DC10T er noe jeg vurderer sterkt til min LM 218. Hadde vært fint om du etterhvert kom med litt detaljerte lytteinntrykk. :)
Hvis det er meg du mener, så ikke ha for høye forhåpninger. Jeg er en enkel tølper fra landet med begrenset virkelighetsforståelse og avstumpet formidlingsevne, men jeg kan gjøre et forsøk på å beskrive hvordan jeg opplever lyden bare jeg får somlet meg til å ta turen og hørt på noe. :)
 
M

mfufu

Gjest
Blir morro å følge med på denne tråden. Cornwall eller DC10T er noe jeg vurderer sterkt til min LM 218. Hadde vært fint om du etterhvert kom med litt detaljerte lytteinntrykk. :)
Hvis det er meg du mener, så ikke ha for høye forhåpninger. Jeg er en enkel tølper fra landet med begrenset virkelighetsforståelse og avstumpet formidlingsevne, men jeg kan gjøre et forsøk på å beskrive hvordan jeg opplever lyden bare jeg får somlet meg til å ta turen og hørt på noe. :)
Hei, bare kort innpå her. Hadde en prat med Stereofil i går for og forhøre meg om de hadde DC10T inne da jeg planlegger en tur inn i løpet av sommerferien, men da ble jeg fortalt at de hadde den nye DC10Ti inne for demo. Den skulle visst være bedre på "allt", uten at jeg vet hva de mener med det. Men det er kanskje verdt og notere seg?

Uansett, lykke til med valget du tar :)
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Takk for det. :) Sa de noe om pris på den nye DC10Ti'en, eller? Sånn det er akkurat nå så har jeg litt mental bias til fordel for Cornwall, så jeg skal egentlig bli ganske overbevist for å skulle ta spranget opp prismessig. Men som sagt, jeg må slutte og synse og se å få hørt på dem.
 
M

mfufu

Gjest
Glemte og spørre om pris, men når jeg søkte etter den på google senere på kvelden fant jeg en pris på $ 6-7000 (hvis jeg husker rett). Oppgraderingen bestod av bredere og mere solid fot, samt oppgradering av delefilteret.

Litt av morroa er jo og gå på demo før man handler? "Lytte før bytte" er uansett viktig når man skal bruke noen titusenlapper :)
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Klart det er gøy å høre på forskjellige ting, men det er så uendelig mye å sjekke ut hvis man skal få et overblikk så man er sikker på å ikke "gå glipp" av noe som kanskje hadde passet enda bedre. :)

Også vet man jo egentlig ikke helt hvordan noe låter føler jeg, før man har hatt det hjemme hos seg selv og brukt det under kjente forhold, med kjent utstyr, og det man vanligvis hører på.
 

Valfy

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2011
Innlegg
2.428
Antall liker
2.577
Torget vurderinger
30
For ikke å snakke om at det tar litt tid å få gjort skikkelige inntrykk.
 
M

mfufu

Gjest
Helt enig i det, en 100% undersøkelse/jobb kan man ikke forvente av seg selv. Og det hender at man kjøper uten og høre noe hjemme i eget oppsett også, er ihvertfall skyldig i det selv :)
Men man strekker vel strikken så langt man kan hver gang, for og slippe og gjøre bomkjøp. Uansett, har ingen erfaring med noen av høyttalerene du ser på jeg da, så det er sagt, så burde kanske tid stille, hehe... men ville bare nevne dette med ny versjon av DC10Ti tilfelle du ville ta det med i regnestykket :)
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Trokke man kan regne med å rekke over alt uansett, men klarer man å finne noe man virkelig liker så glemmer man vel at det finnes masse annet bra der ute også. Og for å være ærlig så er det vel ingenting av det jeg har kjøpt, noensinne, jeg har hatt mulighet til å teste hjemme før kjøp. :) Har vel driti meg ut et par ganger og kjøpt ting som ikke har matchet særlig bra med det jeg har hatt fra før, og til og med noe som kanskje egentlig låt...ikke-optimalt, men det er heldigvis lenge siden sist.
Leste vel et annet sted her også at det kom ny utgave av DC10T, men takk for info uansett. Alltid en fordel å vite om nye modeller før man kjøper noe, ja. :)
 

Valfy

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2011
Innlegg
2.428
Antall liker
2.577
Torget vurderinger
30
Så, hva ble det til? :)
Jeg havnet på Cornwall, og kunne ikke vært mer fornøyd (tror jeg..)
 
Topp Bunn