Høyttalere Valg mellom KEF XQ40 og System Audio Explorer

seganos

Fersking
Ble medlem
14.01.2014
Innlegg
2
Antall liker
0
Jeg har planer om å bygge meg opp et stereoanlegg, og har sett en del på bruktmarkedet samt lest mye tester av høyttalere. Har funnet frem til to høyttalerpar som ligger ute til salgs som er innenfor den prisklassen jeg hadde sett for meg. Det ene er KEF XQ40 og det andre er System Audio Explorer. Helst ville jeg selvsagt besøkt begge selgere og sammenliknet lyden til høyttalerne, men da det medfører en del reising vil jeg helst slippe det. Er det noen som har noen formening om den ene av disse høyttalerne er bedre enn den andre?

Trenger også tips til en god forsterker som kan drive disse.

På forhånd takk.
 

jonas

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.12.2004
Innlegg
2.981
Antall liker
1.226
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
21
Har selv Kef XQ40 og synes den er veldig gode. Et stort pluss er at dem er plasseringsvennlige pga nøytral bass. Er det de til 10k på brukten, så hadde jeg trykt kjøp nå knappen med en gang. Tror neppe det er mulig å skaffe seg bedre høyttalere til prisen (bortsett fra at smaken er som baken). Selv bruker jeg B&W DB1 sub til å ta de nederste basstonene, og da låter de ENORMT bra:)
 
M

mfufu

Gjest
Har ikke hatt XQ40, kun en "lillebror" iQ90, og har SA Explorer (Master versjonen) i dag. Har forøvrig også hørt XQ40 i butikk ved to anledninger, men det begynner og bli noen år siden.
Hvem av disse du liker best avhenger nok av lydpreferanser, men personlig syntes jeg SA er bedre generellt over hele linjen en hvordan jeg husker XQ40. Generelt skal Kef skal ha for at de leverer meget god mellomtone, utover dette har jeg opplevd at de fort blir kjedelige, XQ40 gjorde ikke noe for og rette opp det inntrykket når jeg hørte det, men det KAN ha vært jeg som var forutintatt :)

Men det vil nok uansett avhenge av hva du kommer til og bruke de sammen med av elektronikk, matching matching og atter matching. Du har nok av gode muligheter til god lyd med begge høyttalerne.
 
Sist redigert:
Topp Bunn